Morfin Mergel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Morfin Mergel
Personage uit Harry Potter
Engelse naam Morfin Gaunt
Geslacht Man
Oogkleur Donker
Afstamming Volbloed
Personage vanaf Harry Potter en de Halfbloed Prins
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Morfin Mergel (Engels: Morfin Gaunt) is een personage uit de Harry Potter-boekenserie van J.K. Rowling. Hij is de zoon van Asmodom Mergel en de broer van Merope, de moeder van Voldemort.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Morfin was, net als zijn vader, een Sisseltong. In Harry Potter en de Halfbloed Prins graaft Harry, samen met het schoolhoofd van Zweinstein professor Perkamentus, in het duistere verleden van Heer Voldemort. Dit doen ze door gebruik te maken van de Hersenpan van Perkamentus. Hierin zien ze hoe Morfin Mergel wordt opgeroepen voor een hoorzitting omdat hij heeft getoverd ten overstaande van een Dreuzel, nl: Marten Vilijn. Tijdens deze sessie komt Harry erachter dat de Mergels (en dus ook Voldemort) afstammen van Zalazar Zwadderich, een van de stichters van Zweinstein. Wegens het niet gehoorzamen van de bevelen van Bob Klare, iemand van het Ministerie van Toverkunst, worden Morfin en zijn vader Asmodom voor bepaalde tijd opgesloten in Azkaban.

Vele jaren later, in de schooltijd van Marten Vilijn, komt de jonge Voldemort bij Morfin Mergel op bezoek in het huisje van de Mergels. Hij laat hem opdraaien voor de moord op Voldemorts vader en grootouders om er zelf beter uit te komen. Eigenlijk was het Voldemort zelf die met de toverstok van Morfin de moorden heeft gepleegd en vervolgens diens geheugen heeft gemodificeerd. Morfin wordt hierdoor onterecht opgesloten in Azkaban en overlijdt later, nadat Albus Perkamentus zijn ware herinnering over de confrontaties met Marten Vilijn uit hem heeft losgekregen.

Mergel familie[bewerken | brontekst bewerken]

Thomas Vilijn
 
Mary Vilijn
 
Asmodom Mergel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marten Vilijn Sr.
 
Merope Mergel
 
Morfin Mergel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marten Asmodom Vilijn