Naar inhoud springen

Frank Lubbermans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frank Lubbermans
Personage uit Harry Potter
Schouwer (voorheen)
Geslacht Man
Ouders Augusta Lubbermans (moeder)
Vader onbekend
Getrouwd met Lies Lubbermans
Kind(eren) Marcel
Afdeling Mogelijk Griffoendor[1]
Afstamming Volbloedstovenaarsfamilie
Trouw aan De Orde van de Feniks (voorheen)
Ministerie van Toverkunst (voorheen)
Personage vanaf Het vierde boek
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Frank Lubbermans (Engels: Frank Longbottom) is een personage uit de verhalen van Harry Potter. Hij is de vader van Marcel en de man van Lies Lubbermans.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Hij leeft nog wel, maar is vlak na de eerste ondergang van Heer Voldemort gemarteld door Bartolomeus Krenck Jr., Bellatrix, Rodolphus en Rabastan van Detta. Deze Dooddoeners dachten dat hij en Lies wisten waar Heer Voldemort was, en daarom hebben ze hen gemarteld met de Cruciatus-spreuk. Daarbij heeft hij ernstige mentale beschadigingen opgelopen.

In ieder geval tot aan het einde van het zesde boek verblijven zij permanent in St. Holisto’s Hospitaal voor Magische Ziekten en Zwaktes. Hoewel er onder fans geruchten gaan dat zij beter worden, is voor die bewering in de boeken nauwelijks bewijs te vinden. In een interview stelt J.K. Rowling echter dat Frank en Lies St. Holisto´s nooit zullen verlaten.[2]

Frank en Lies waren zeer populaire Schouwers, en daarom heeft de hele tovergemeenschap geschokt gereageerd op wat er met hen is gebeurd, vooral omdat iedereen dacht dat het gevaar was geweken toen Heer Voldemort was verdwenen.

Lubbermans familie[bewerken | brontekst bewerken]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Callidora Zwarts
 
Harfang Lubbermans
 
Augusta Lubbermans
 
Alfred Lubbermans
 
Edna Lubbermans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frank Lubbermans
 
Lies Lubbermans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marcel Lubbermans
 
Hannah Albedil
 

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. In Ch. 4 van Harry Potter en de Halfbloed Prins, zegt Hildebrand Slakhoorn dat familieleden vaak worden gesorteerd in dezelfde afdeling. Dit kan erop wijzen dat Lies werd gesorteerd in Griffoendor, net zoals Marcel werd gesorteerd in Griffoendor. Er zijn echter uitzonderingen.
  2. https://web.archive.org/web/20110918203859/http://www.beyondhogwarts.com/harry-potter/articles/jk-rowling-goes-beyond-the-epilogue.html