Naar inhoud springen

Mother Nature's Son

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mother Nature's Son
Nummer van:
The Beatles
Van het album:
The Beatles
Uitgebracht 22 november 1968
Opname 9 augustus 1968
Genre Folkrock
Duur 2:48
Label Apple
Schrijver(s) Lennon-McCartney
Producent(en) George Martin
Volgorde op The Beatles
19
"Yer Blues"
  20
"Mother Nature's Son"
  21
"Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey"
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mother Nature's Son is een nummer van The Beatles uit 1968 dat hoofdzakelijk werd geschreven door Paul McCartney, hoewel het onder de gebruikelijke auteursrechtvermelding Lennon-McCartney verscheen. De muziek staat op het album The Beatles, ook wel The White Album genoemd.

McCartney liet zich tot het nummer inspireren door een lezing van Maharishi Mahesh Yogi tijdens een verblijf van The Beatles in India. Lennon schreef ook een nummer naar aanleiding van deze lezing, maar zijn "Child of Nature" werd niet door The Beatles uitgebracht. Deze melodie werd later gebruikt in zijn solonummer "Jealous Guy".

McCartney nam het nummer 25 keer op, waarbij hij gelijktijdig zong en gitaarspeelde. De 24ste poging werd als de beste gezien. Opname 2 verscheen later op het verzamelalbum Anthology 3. Het geluid van een tweede gitaar, pauken en drums werden een aantal dagen later door McCartney opgenomen en aan het nummer toegevoegd. John Lennon speelde niet mee, maar volgens McCartney droeg Lennon wel enkele woorden aan de tekst bij tijdens hun verblijf in India. Lennon had er een hekel aan dat McCartney vaak muziek opnam zonder de rest van de band, en technicus Ken Scott herinnerde zich later dat de spanning dan ook om te snijden was toen Lennon en Ringo Starr na afloop de studio kwamen binnenlopen.[1]

Bijzonderheden

[bewerken | brontekst bewerken]