Overleg:Deurne (Antwerpen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een aantal linkse jongens proberen steeds weer het vorig districtscollege te verwijderen omdat ik als lid van het Vlaams Belang in dit college zat. Tot spijt van wie het benijdt....ik zat wel degelijk in het districtscollege 2001-2006 en tussen juni 2006 en januari 2007 voor het Vlaams Belang. Laat deze informatie dan ook staan.

Guy Dirckx Districtsraadslid Deurne – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Ik denk dat het niet zo van belang is te vermelden wie er in een vorig districtscollege zaten. Bovendien wordt zelfpromo niet zo gewardeerd op wiki. Cumulus 5 mrt 2008 17:36 (CET)

De geschiedenis kennen is wel belangrijk....het is wel makkelijk anoniem opmerkingen te maken...ik maak me gewoon bekend... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Zelfpromotie noemen we dat. Bij mijn weten is Wikipedia nog steeds geen gratis publiciteitsmedium. Zonneschijn 5 mrt 2008 21:27 (CET)

Het is heel makkelijk je Zonneschijn te noemen en anoniem te blijven...districtsraadsleden mogen wel eens wat meer vernoemd worden...zal in het weekend de voltallige districtsraad hier bij zetten. Ik ben in Deurne geboren, ik woon al gans mijn leven in Deurne...en dus zal deze webstek door mij regelmatig aangevuld gaan worden...of je dat nu graag hebt of niet... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Dreigen zal je niet verderhelpen. Als je nog eenmaal riskeert dezelfde toevoeging te blijven doen gaat de pagina op slot. Ik denk dat ik nu duidelijk genoeg geweest ben. Zonneschijn 5 mrt 2008 21:49 (CET)

Doe ze maar op slot...vrijheid van meninsuiting bestaat hier niet...je maakt ook je identiteit niet bekend...heel zwak en heel poverkes...maar ik laat me niet doen door linkse, socialistische mannekes...kom op Zonneschijnb wie ben jij? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Dreigend taalgebruik is hier niet gewenst - probeer ook uw bijdragen te ondertekenen met ~~~~, dan zijn uw bijdragen wat minder anoniem ;-) - Simeon 5 mrt 2008 22:19 (CET)

Ik wens geen dreigend taalgebruik te gebruiken en nog minder om anoniem te blijven maar als men de politieke geschiedenis wil schrijven van een district moet men iedereen in zijn tijdvak juist beschrijven en niet weglaten omdat het je niet bevalt. Guy Dirckx districtsraadslid in Deurne die niet alleen voor hem alleen maar voor alle districtsraadleden een plaats onder de zon wil en niet alleen het districtscollege... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.198.198.198 (overleg · bijdragen)

Als men de politieke situatie in Deurne wilt beschrijven is het handig de huidige situatie te beschrijven. Vorige college's zijn nou eenmaal een stuk minder encyclopedisch relevant. Bovendien hoeft wiki niet als het CV van DuyDirckx te dienen, dat zet hij maar lekker op zijn eigen site. Verder is het dom om meteen verongelijkt te gaan roepen dat mensen links, socialistisch en weet ik wat te noemen terwijl je het over vaste medewerkers hebt van wiki die een neutrale niet-politieke encyclopedie proberen te schrijven. Treurig dat je meteen het gekrenkte verongelijkte kind moet gaan spelen dat zij zin niet krijgt en daarom vanalles gaat roepen. Cumulus 6 mrt 2008 12:36 (CET)

VB[bewerken]

Het VB is inderdaad opvallend aanwezig op deze pagina. Waar is dat goed voor? Hou dat stil! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.224.136.146 (overleg · bijdragen)

beste anoniem, ik heb geen idee waarover u het hebt. Een grapje? Cumulus 6 mrt 2008 20:52 (CET)

ALLE NAMEN VAN POLITICI VERWIJDERD[bewerken]

Dag lieve mensen, voila alle politici verwijderd. Als je neutraal wil zijn...doen we het zo maar...tevreden iedereen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Neen, de samenstelling van het huidige districtscollege is wel degelijk encyclopedische informatie. Zonneschijn 8 mrt 2008 11:00 (CET)

Beveiliging[bewerken]

Omdat de editwar doorgaat zit er nu 2 weken beveiliging op het artikel. Josq 8 mrt 2008 15:07 (CET)


Triestig....heel triestig....Sommige mensen snap ik niet meer. Dit is een neutrale encyclopedie...normaler wijze vermeld je dan alle politici...of je vermeldt er geen...Ga trouwens maar eens kijken naar de pagina van Deurne in Nederland...daar staan geen namen van politici op...ik dacht dat we hiermee die "editwar" konden stoppen maar blijkbaar zijn er hier mensen die graag een verliezende coalitie nog eens extra in het zonnetje willen zetten...ik betreur dit...spijtig...

Update inwoneraantal[bewerken]

Gelieve de infobox op de beveiligde pagina te vervangen door deze infobox en de gegevens onder het kopje Demografie eveneens mee aan te passen.

Deurne
Deelgemeente in België Vlag van België
Deurne (Antwerpen) (België (hoofdbetekenis))
Deurne (Antwerpen)
Situering
Gewest Vlag België België
Provincie Vlag België België
Gemeente Antwerpen
Coördinaten 51° 13′ NB, 4° 28′ OL
Algemeen
Oppervlakte 13,06 km²
Inwoners (31/12/2006) 69.585
(5328 inw./km²)
Mannen 47,73%
Vrouwen 52,27%
Overig
Postcode 2100
Netnummer 03
Detailkaart
Locatie in de gemeente
Locatie in de gemeente
Portaal  Portaalicoon   België


Zonneschijn 9 mrt 2008 12:52 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd zo goed? Josq 11 mrt 2008 01:39 (CET)
Prima. Bedankt. Zonneschijn 11 mrt 2008 07:50 (CET)

Geen politici[bewerken]

Geen politici meer op deze webstek Vergelijk maar met Deurne in Nederland...daar staan ook geen politici op. Guy Dirckx – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Zonneschijn....blijf nu eens van het politieke gedeelte van deze pagina af....ge woont zelf niet in Deurne...en neem een vb aan Deurne Nederland....geen politici daar ...is dit nu geen mooie vergelijking en compromis...geen politici. Guy Dirckx – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

Jij hebt niet te bepalen wat ik moet doen en laten. Zonneschijn 23 mrt 2008 23:23 (CET)

En jij hebt ook niet te bepalen wat ik moet doen...ik verschuil me tenminste niet achter een pseudoniem...Zonneschijn...zal eender een regenbui zijn.... en blijf nu van Deurne af...en laat het zonder politici...Guy Dirckx – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuyCDirckx (overleg · bijdragen)

De enige bijdrage die jij hier op Wikipedia doet is het pushen van je eigen naam op dit artikel. Nu dit niet lukt moeten alle politici maar verdwijnen van deze pagina. Ikzelf heb op dit moment ruim 29.000 bewerkingen op ruim 8.000 verschillende pagina's verricht. Wie ben jij dus om te bepalen wat ik hier moet doen en laten. Zonneschijn 24 mrt 2008 10:38 (CET)
Hoe extreem rechts moet jij je wel voelen om traditioneel rechtse politici als De Backer en De Roeck als linkse jongens uit te schelden? Boos omdat CD&V en NV-A met jou niets meer te maken willen hebben? Gezien jou geschiedenis niet verwonderlijk, vind je niet? Norbert zeescouts 24 mrt 2008 13:54 (CET)

Beste zeescout, ik heb deze politici, die ik best waardeer, nooit uitgescholden voor linkse jongens. Het zijn linkse jongens die deze webstek beheren omdat ze geenszins alle namen van de raadsleden willen vermelden. Ik heb dan maar eens gekeken naar Deurne Nederland op Wikipedia en je zal daar geen namen van politici vinden. Goed zo...laten we dat hier dan ook zo houden. Guy Dirckx

Deurnese of Deurnse?[bewerken]

Voor de eerste variant krijg ik circa 22.000 hits in Google, voor de tweede circa 2.200. Iemand een zinniger bron dan Google? Dolledre Overleg 24 mrt 2008 13:13 (CET)

Zinniger bron. Zonneschijn 24 mrt 2008 13:27 (CET)

Volgens iemand van de vrt is het Deurnse omdat je ook Veurnse zegt en niet Veurnese...Guy Dirckx

Ok tnx, ik zal het veranderen. Ik kan het moeilijk afleiden. In W-VL zeggen we uiteraard Deurens en Deurense maar daarmee weet je nog niet hoe het geschreven wordt ;-) Dank en groet Dolledre Overleg 24 mrt 2008 15:30 (CET)

Beveiliging 25.03.2008[bewerken]

Beste heren,

Ik heb dit artikel beveiligd en een reactie op het blokkadeverzoek gegeven. De discussie lezende denk ik dat dhr. Dirckx zich op oneigenlijke gronden schuldig maakt aan het verwijderen van informatie, dit valt w.m.b. onder de noemer vandalisme. Aan de andere kant zie ik nog niet duidelijk waarom hij geen vermelding hier mag hebben. Ik vraag me af wat de huidige rol van dhr. Dirckx is in de politiek van Deurne, is hij wellicht in een nieuwe functie vermeldingswaardig? Een vraag van zijn kant die bovendien nog niet beantwoord is, is waarom vroegere politiek niet encyclopedie-waardig is. Misschien wil iemand dat hieronder verduidelijken? Vr. groet, Woudloper overleg 25 mrt 2008 09:11 (CET)

Mooi dat het artikel geblokkeerd is maar de ervaring leert dat bovenstaande gebruiker na een artikelbeveiliging gewoon opnieuw begint. Dat spelletje is nu al bezig van 8 december 2006. Nu heeft het wel lang genoeg geduurd en ik wens er dan ook geen woorden meer aan vuil te maken omdat ik geen zin heb in politieke discussies. Desnoods wordt het artikel maar voor eeuwig geblokkeerd. Zonneschijn 25 mrt 2008 09:34 (CET)

De heer Zonneschijn, wie hij ook is, beschouwt de webstek over districten en gemeenten ongeveer als zijn eigen webstek. Hij is ook politiek gekleurd want bij Nederlandse gemeenten staan meestal niet de namen van politici http://nl.wikipedia.org/wiki/Deurne_%28Nederland%29 Het enige wat ik vraag is dat de namen van politici niet meer vermeld worden. Waarom? Omdat de namen van andere politici niet vernoemd worden. Dit is dus gratis publiciteit voor de meerderheid. Waarom kan er gewoon geen link gelegd worden met de webstek van het district Deurne http://www.antwerpen.be/eCache/DEU/17/756.cmVjPTE2MDE4.html of http://www.antwerpen.be/eCache/DEU/17/756.cmVjPTE2MDIx.html? Hier wordt voor het districtscollege en districtsraad genoeg reclame gemaakt. De webstek van het district wordt voldoende actueel gehouden zodat iemand voor meer info hier steeds terecht kan. Ik dacht dat Wikipedia de neutraliteit hoog in zijn vaandel droeg? Verwijder dan alle politici van de webstekken waar een district of gemeente beschreven wordt en verwijs naar een link van de officiële webstek van het district of de gemeente. De leden van een zittende meerderheid vermelden is trouwens geen encyclopedische kennis. Het ander alternatief is alle politici vermelden. Zo blijf je ook neutraal. Ik wil hier geen "editwar" ontketenen. Ik wil wel dat men iedereen eerlijk behandeld. Verder zegt Wikipedia "De artikelen in deze encyclopedie worden geacht een neutraal gezichtspunt in te nemen". Ik betwijfel dat de auteur met vermelden van de mensen van de zittende meerderheid een neutraal gezichtspunt inneemt. Dit is een gekleurd gezichtspunt en dat weet hij zeer goed. Ik hoop dat ik met deze mijn standpunt voldoende heb uiteengezet. Guy Dirckx GuyCDirckx (overleg | bijdragen | bloks)

Of dhr Dirckx diplomatiek heeft gehandeld is de vraag, maar hij heeft natuurlijk groot gelijk. groet, max 25 mrt 2008 10:26 (CET)
  • Einde verplaatsing
@Zonneschijn: ik heb beide blokkeerlogboeken bekeken en deze gebruiker is nog niet eerder geblokkeerd, dus ik begrijp niet goed wat je bedoelt(?)
Een paragraaf over de plaatselijke politiek lijkt me een waardevolle uitbreiding op elk artikel over een gemeente/district. In dit geval wordt dat gedaan door middel van twee rijtjes: de namen van de districtsraad en de stemverhouding bij de laatste verkiezingen. Misschien is het mogelijk dit iets algemener aan te vullen met uitgeschreven tekst, in de trend: "over het algemeen wordt in Deurne veel op partij A gestemd, maar bij de verkiezingen van 2007 won partij B 4 zetels". Men kan dan ook in algemene zin (zonder direct personen te hoeven noemen) iets over de ontwikkeling van de politieke verhoudingen door de jaren heen zeggen. Woudloper overleg 25 mrt 2008 10:39 (CET)

Beste Max heeft inderdaad gelijk dat ik hier niet diplomatisch gehandeld heb. Als ik hiermede mensen gekwetst heb, inzonderheid Zonneschijn, mijn excuses hiervoor. Ik had inderdaad op een meer diplomatische wijze moeten handelen en niet telkens moeten hardleers blijven wijzigen. Sorry. Ik blijf echter bij mijn hogervermeld standpunt dat als Wikipedia neutraal wil zijn, zij ofwel alle politici moet vermelden ofwel geen op de webstek waar de desbetreffende gemeente of district wordt besproken. Ik kan mij in ieder geval ook vinden in het voorstel van Woudloper. Ik hoop dan ook dat wij hier een redelijk compromis gaan vinden. Guy DirckxGuyCDirckx (overleg | bijdragen | bloks)

Ik voel mij niet persoonlijk gekwetst hoor. Als de heer Dirckx toch Nederlandse voorbeelden wil aanhalen: bij Amsterdam (gemeente) en Rotterdam (gemeente) staat ook het huidige College van burgemeester en wethouders met naam en functie vermeld en daar is niets mis mee. Dit is ook zo vermeld op de pagina's van honderden Belgische gemeenten (en districten) en blijkbaar is dit alleen op Deurne (Antwerpen) en alleen voor de heer Dirckx (die niet meer in het districtscollege zit) een probleem. Zonneschijn 25 mrt 2008 15:41 (CET)
Ik heb zeer zeer ernstige twijfels of de motieven van de heer Dirckx niet politiek van aard zijn. Sterker nog ze zijn mi een combinatie van zelfpromo en politiek. Hij sleept er telkens het begrip "links" bij, iets waar geen van de andere editors van heeft aangegeven dat dat het motief zou zijn voor het terugdraaien van de heer Dirckx zijn wijzigingen. Hij blijft maar hameren op het politieke bevooroordeelde karakter van de wikipedianen ondabks dat deze dit zelf ontkennen. Bovendien is de heer Dirckx zelf politicus was zijn politieke neutraliteit van zijn wijzigingen per definitie in een vreemd daglicht zet. Ik vind dat het maar eens afgelopen moet zijn met het kinderachtige geklieder van Dirckx. Vandalisme, zelfpromotie en politiek horen niet thuis op wikipedia. Dat de heer Dirckx dit ondanks waarschuwingen, reverts van vele andere users, en overleg hier nog steeds niet doorheeft getuigd slechts van een heel groot bord voor zijn kop en een degoutante mentaliteit die het plezier voor veel users verpest. Cumulus 25 mrt 2008 17:24 (CET)
Ik kan me voorstellen dat de terugdraaiingen irritatie gewekt hebben maar ik zie hierboven ook excuses daarvoor. Het lijkt me daarom niet te laat op constructieve wijze te proberen tot een uitbreiding te komen zodat een versie ontstaat waarin iedereen zich kan vinden. Inderdaad komt het op wikipedia vaak voor dat de namen van de (huidige) raadslieden genoemd worden. Of dat encyclopedisch is lijkt me een discussie die meer algemeen gevoerd hoort te worden, niet hier. Zolang dat niet gebeurd is er geen reden het rijtje namen specifiek hier op Deurne weg te halen. Woudloper overleg 25 mrt 2008 20:34 (CET)
Ik ga een poging wagen om hier tot een compromis te komen:

Zou volgend deel kunnen ingevoegd worden:

Districtsraad[bewerken]

De districtsraadsleden van Deurne zijn:

Voor sp.a - spirit

René De Preter (fractieleider)

Samir Aiau

Arfan Saber

Luce Jacobs

Voor Open Vld

Luc Mahieu

Voor CD&V - N-VA

Ariane Van Dooren (fractieleider)

Steven Leyder

Voor GROEN!

Mieke Vogels

Voor de PVDA

Dirk Van Duppen

Voor Vlaams Belang - Vlott

Jan Van Wesembeeck (fractieleider)

Marina Rothmayer

Beatrix Vanderplasschen

Guy Dirckx

Frans Crauwels

Gustaaf Hendrickx

Nancy Kennes

Gerard Weytjens

Kevin Stoop

Roland Jennes

Evy Buelens

René Frederickx

Onafhankelijk, verkozen op de lijst sp.a-spirit-GROEN!

Najat Assissi

GuyCDirckx 26 mrt 2008 17:59 (CET)

Lijk mij een onzinnig voorstel. De districtsvoorzitter en de districtscollege zijn mogelijk nog enigszins encyclopediscg, maar om nou de hele districtsraad te gaan vernoemen is naar mijn mening totaal overbodig. Op alle pagina's oer gemeenten in Nederland staan bovendien ook alleen het college van B en W vermeld en niet alle gemeenteraadsleden, omdat deze over het algemeen niet encyclopedisch zijn. Verder staat er op geen enkel Antwerps district meer vermeld dan het districtscollege. Dit lijkt me gewoon weer een verkapte poging van de heer dirckx om een vermelding op wikipedia te krijgen.Cumulus 26 mrt 2008 18:37 (CET)

Beste Cumulus, dit is geen verkapte poging van mij om een vermelding op Wikipedia te krijgen. Zoals als gezegd hierboven: ik wil ook geen discussie voeren of nu iets encyclopedisch is of niet. Ik stel gewoon iets vast. Ik probeer daar nu een overeenstemming over te vinden. Voor mij is het niet nodig dat mijn naam hier vermeld wordt. Voor mij is het ook al goed dat men hier een link zet naar de pagina van het district waar het districtscollege http://www.antwerpen.be/eCache/DEU/17/756.cmVjPTE2MDIx.html en de districtsraad http://www.antwerpen.be/eCache/DEU/17/756.cmVjPTE2MDE4.html uitgebreid worden voorgesteld. Let wel doordat je namen van de uitvoerende mandaten van een gemeente of district vermeldt ben je niet meer neutraal. Je geeft dan de zetelende meerderheid een extra forum. De oppositie, die het al moeilijk genoeg heeft, maak je het nog moeilijker. Welke oppositie dit ook moge zijn...GuyCDirckx 26 mrt 2008 21:14 (CET)

Beste Guy, zaosl ik al eerder heb gezegd is het niet encyclopedisch om de namen van alle raadsleden/districtsleden te vermelden bij elke gemeente. Dat wikipedia neutraal is houdt in dat ze de feiten weergeeft zonder vooroordeel. het is niet de taak van wikipedia te zorgen dat elke partij evenveel reclamezendtijd krijgt op wikipedia, dat is een ander soort van neutraliteit. De criteria die we hier hanteren zijn gebaseerd op encyclopedische waarde. Bij elke andere gemeente in Nederland en Belgie is besloten dat niet elk gemeenteraadslid encyclopedisch is. In het beste geval wordt het college van B en W/districtscollege vernoemd. Meer is niet relevant.Cumulus 26 mrt 2008 22:22 (CET)
Aanvulling, beste Guy waarom als politieke neutraliteit werkelijk uw belangrijkste motief is (ondanks dat u controversieel politicus bent), strijd u niet voor het vernoemen van de districtsleden op een andere gemeentewiki? (Merksem bv), dan vermijdt u tenminste de schijn van zelfpromotie.Cumulus 26 mrt 2008 22:24 (CET)
Ik heb op de andere Antwerpse districten de verwijzing op http://www.antwerpen.be naar de plaatselijke districtraden en districtcolleges (indien aanwezig) opgenomen en wil die na 8 april ook voor Deurne opnemen. Norbert zeescouts 28 mrt 2008 20:20 (CET)
Tja en wat bekende inwoners betreft zal naast wijlen Guido Tastenhoye minstens ook de nationaal bekende Mieke Vogels moeten opgenomen worden. Norbert zeescouts 28 mrt 2008 20:30 (CET)


Georges Cogels is ook een afstammeling van Rubens... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.11.251.46 (overleg · bijdragen)

Geschiedenis[bewerken]

Ik heb het gevoel dat de sectie geschiedenis wat uitgebreid is en het gewicht wat te zwaar is in dit artikel. Doet me denken aan lemma Linden (België). Ik stel voor om net zoals daar bondig samen te vatten en een apart artikel te maken voor de geschiedenis.