Overleg:Minecraft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Indeling[bewerken]

Deze pagina is ingedeeld als Computerspel uit 2009, maar aangezien het steeds wordt geüpdatet, ook in 2010, zou het dan niet ergens anders moeten worden ingedeeld? De huidige versie lijkt immers verre van op de versie uit 2009. --77.251.46.60 27 nov 2010 16:08 (CET)

Ik zal het erbij zetten ;)--Terzo maakt succes! (overleg) 27 mrt 2011 09:36 (CEST)
Hij/Zij bedoelt de categorie Computerspel uit 2009 denk ik. Maar dit doelt op het jaar waarin het spel uitkwam, zelfs al lijkt de huidige versie niet zo enorm meer op die uit 2009 (wat best wel nog meevalt), dan nog is en blijft Minecraft een "Computerspel uit 2009" Knipoog-- Zedutchgandalf(Overleg) | Op 27 mrt 2011 11:18 (CEST)

Dat zag ik uiteindelijk ook. Daarom heb ik niks gewijzigd. --Terzo maakt succes! (overleg) 28 mrt 2011 16:44 (CEST)

Oké, dit leek me gewoon handig aangezien het (nog) niet één spel is zeg maar, het ligt nog niet in de winkel. Van spellen zoals FIFA 11 heeft iedereen dezelfde 'versie', maar hierbij kan dat nog verschillen. --Karsten Overleg (vroeger 77.251.46.60 1 apr 2010 8:50 (CET))
Minecraft zal ook nooit "in de winkel" komen hoor... Zal altijd een downloadable blijven zoals het er naar uit ziet :) En iedereen die het speelt heeft dezelfde versie, aangezien het spel automatisch updatet. Zedutchgandalf(Overleg) | Op 2 apr 2011 14:04 (CEST)
Er is nu toch een release datum (november 2011), dus ik vind dat het Computerspel uit 2011 moet worden sinds het dan officieel uitkomt. Je zet toch bijvoorbeeld ook niet een andere release date voor de Assassin's Creed: Revelations Beta. Kippenvlees1 (overleg) 26 aug 2011 19:33 (CEST)

minecraft is ook iet heel anders dan AC revelations qua hoe het gemaakt is. yayjepdude1

minecraft is een heel goed spel maar na een tijdje begint het te vervelen.

Externe links[bewerken]

Ik ga de lijstjes wat langer maken, lijst van serversoftware moet ietsje langer eigenlijk. --Terzo maakt succes! (overleg) 29 mrt 2011 18:59 (CEST)

Ja, daarover. Is het wel handig om dat op een encyclopedie te zetten? --Karsten Overleg 1 apr 2011 08:50 (CEST)
In feite is er de Minecraftwiki voor de echt geïnteresseerden... Ik denk niet dat het de bedoeling is links naar third partysoftware op wikipedia te zetten (zou problemen kunnen opleveren voor ons moest een van die software pakketten ooit een virus blijken te bevatten. Zedutchgandalf(Overleg) | Op 2 apr 2011 14:04 (CEST)
Op dergelijk fora wordt dit op virusen gecheckt. Vooral op het officiele forum wordt dit streng beoordeeld. Ik zet er wel onder dat Wikipedia niet verantwoordelijk is voor dergelijke virussen of beschadigingen. --217.120.192.125 9 apr 2011 17:22 (CEST)
Dit gaat niet goed zo. Wikipedia is geen nieuwtjessite of fansite. Het is de bedoeling dat artikelen zakelijk en zonder fancruft geschreven zijn. Neem ook eens een kijkje op Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel, Wikipedia:Fancruft en Wikipedia:Wanneer extern linken. MrBlueSky (overleg) 9 apr 2011 17:54 (CEST)
Ik heb weer die mods verwijderd, want dat leek me niet zo te horen? Excuses als dit niet zo was maar volgens mij volgt een bewerkingsoorlog op deze manier. Zou hier in ieder geval een semi-beveiliging op kunnen? Eventueel helemaal zodat alleen een zeer beperkt aantal mensen kan bewerken. Karsten Overleg 10 apr 2011 23:26 (CEST)
Ik denk niet dat je die lijst al eens verwijderd had (misschien was je het wel eens van plan maar heb je het uiteindelijk toch niet gedaan?). Ik volg deze pagina al anderhalve maand nu, en ik kan me niet herinneren dat je die lijst ooit verwijderd hebt... Zedutchgandalf(Overleg) | Op 11 apr 2011 10:14 (CEST)
Karsten, je gaat te ver, je delete alles wat ik heb geschreven, ik vind je echt... --Terzo maakt succes! (overleg) 11 apr 2011 20:21 (CEST)
Terzo, doe nou eens even rustig. Ik verwijderde die lijst met modificaties omdat dat helemaal niet relevant is voor Wikipedia. Ik heb niks tegen jou, en ik deed dit alleen maar voor de belangen van Wikipedia. Het is vast frustrerend als je veel werk in iets stopt en het word verwijderd, maar het is hier niet zo belangrijk voor, omdat het lemma voor iedereen (dus ook de buitenstaanders) te begrijpen moet vallen, en ook voor iedereen hetzelfde nut moet hebben. Karsten Overleg 12 apr 2011 18:40 (CEST)

Alles deleten[bewerken]

Ik stel voor, aangezien Karsten alles delete dat we alles wat Karsten delete, ongedaan maken! Karsten gaat veel te ver! Ik wil namelijk niet dat dit uit de hand gaat lopen, wat het al doet... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Terzo (overleg · bijdragen)

Hij had gelijk, sorry dat ik het moet zeggen.--MichielDMN 🐘 (overleg) 11 apr 2011 21:18 (CEST)
Hij kanw el gelijk hebben, maar hij zegt niks als hij het delete. (persoonlijke aanval verwijderd) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Terzo (overleg · bijdragen)
Beste Terzo, niet elke gebruiker is even ervaren op Wikipedia. Ik merk dat je zelf ook nog je weg moet zoeken en dat kan bij Karsten net zo zijn. Je moet dat verwijderen ook niet zien als een persoonlijke aanval vanwege Karsten, hij/zij handelt beslist net als jij met goede bedoelingen. Ik heb je belediging verwijderd conform Wikipedia:Geen persoonlijke aanvallen. Laten we het beleefd houden, dat is voor iedereen veel prettiger. Bedankt! --MichielDMN 🐘 (overleg) 11 apr 2011 21:27 (CEST)
Ik stel voor dat je een beleefd bericht achterlaat op zijn overlegpagina en dat wij hier gewoon verder kunnen gaan met opbouwend schrijven. En Terzo, lees misschien deze pagina eens rustig door, je hebt blijkbaar nogal wat last met dat soort werkwoorden. Glimlach -- Zedutchgandalf(Overleg) | Op 11 apr 2011 21:57 (CEST)
Inderdaad. Het verwijderen mag je hier inderdaad wel aanvechten, maar doe dat dan inhoudelijk. Waarom moet dit volgens jou blijven staan dan, Terzo? Wat maakt je bijdragen encyclopedisch relevant? Persoonlijke discussies kun je beter - beleefd - op de overlegpagina van de bewuste gebruiker doen. --MichielDMN 🐘 (overleg) 11 apr 2011 22:08 (CEST)
Jullie mogen alles deleten, jullie zijn tenminste zo van: Wat moet er gedelete worden, etc. Karsten delete alles. Delete maar wat je nodig vindt. Ohja, ik heb geen last van werkwoorden, maar meestal maak ik gewoon typfoutjes etc. --Terzo maakt succes! (overleg) 12 apr 2011 06:53 (CEST)
Ik delete niet alles, ik delete die lijst van jou, met al die modificaties. Zoiets is niet echt encyclopedisch relevant, zoals Michiel zegt. Ook leuk dat je volwassen kan discussiëren via overlegpagina's en dat je mijn verhaal gewoon verwijderd (hier zijn archiefpagina's voor). Mvg, Karsten Overleg 12 apr 2011 11:47 (CEST).
Ik heb besloten dat ik al mijn hoofdstukken ga deleten. Uit met de discussie. Ik wens jullie nog succes met de pagina. Karsten heeft deze oorlog gewonnen.. --Terzo maakt succes! (overleg) 12 apr 2011 13:50 (CEST)
Ik heb gisteren enkele van die "Hoofdstukken" zoals jij ze noemt van jou aangepast, laat die alsjeblieft staan. Tip: als je niet goed weet hoe je deleten moet vervoegen, gebruik dan gewoon verwijderen. Knipoog -- Zedutchgandalf(Overleg) | Op 12 apr 2011 17:39 (CEST)
Wat nou oorlog? Ik verwijderde twee keer dezelfde lijst van jou, geloof ik. Dat was alles. Karsten Overleg 12 apr 2011 18:43 (CEST)

Mijn bewerking(en)[bewerken]

Het bedrijf heet nu officieel "Mojang AB" dus ik zal dit even veranderen.

Ik heb de passage over "classic is onderverdeeld in twee spelmodi" verwijderd, de eerste spelmodus die daar genoemd werd is een tijd geleden van de website verwijderd en niet meer te spelen. Verder heb ik het stukje over Classic nog even aangepast aangezien een heleboel dingen gewoonweg niet klopten.

In het Mods gedeelte stond ergens "Blocks". Dit vind ik raar, het kan gewoon "blokken" genoemd worden naar mijn mening.

Verder nog wat kleine veranderingen hier en daar. GijsBostenGlimlach 13 apr 2011 16:11 (CEST)

Bedankt voor je grote opkuis van het lemma!
Ik denk dat een erg groot deel van de tekst gewoon van de Engelse wikipedia komt maar eerst eens langs Google Translate is gepasseerd (ik had zelf al een hoop dingen aangepast, maar nog niet alles wegens tijdgebrek). Vandaar die "blocks".
Misschien moet je deze link eens rap nalezen. Het is namelijk wel degelijk "geüpdatet" waar jij het veranderde naar "geüpdate"...
Mvg, Zedutchgandalf(Overleg) | Op 13 apr 2011 17:45 (CEST)
Dat wist ik niet. Sorry daarvoor, het leek me zo raar. En ik zal in elk geval blijven helpen om deze pagina te verbeteren! GijsBostenGlimlach 15 apr 2011 10:17 (CEST)


Tabel mobs[bewerken]

Is die tabel oké?? Ik weet niet of dat frequentie drops erbij hoort maar ik heb het toch maar gedaan, liever info inkorten dan een tekort hebben. Karsten Overleg 18 apr 2011 15:28 (CEST)

Voor mij is ie zeker goed zo! -- Zedutchgandalf(Overleg) | Op 18 apr 2011 16:09 (CEST)
Oké. Ik zat eraan te denken verschillende stukjes te maken over de wolf (wild, tam en agressief), aangezien elk een andere sprite heeft en dus eigenlijk iets anders is (tam heeft een halsband en dezelfde ogen als wild, en agressief heeft geen halsband net als wild maar heeft roodgloeiende ogen). Bij de spin of zombie pigman is dat niet zo en zijn ze elk hetzelfde (agressief en passief) Karsten Overleg
Wie heeft de verwijderde en ongebruikte mobs weggehaald? Dat van die verwijderde is op zich wel logisch (ondanks dat ze wel op de officiële Minecraftwiki staan) maar de ongebruikte mobs zitten in het spel, hebben vastgestelde informatie (HP, agressiviteit, grootte etc.) dus waarom ze uit de tabel halen? Wat een onzin. GijsBostenGlimlach 25 apr 2011 10:08 (CEST)
Ik heb een aantal wijzigingen aan de mob-tabel aangebracht. Verander dit niet: het klopt allemaal @http://www.minecraftwiki.net/ GijsBostenGlimlach 25 apr 2011 10:30 (CEST)
Het leek me niet echt nodig om die ongebruikte mobs erin te doen, ik weet bijna zeker dat die toch niet officieel in het spel zullen komen. Dit is ook geen verzamelpagina voor modificaties lijkt mij. Karsten Overleg 29 apr 2011 13:23 (CEST)
Ik vind dat de verwijderde mobs niet hoeven omdat er niks over bekend is (ze zitten immers niet in het spel) maar de ongebruikte mobs hebben data, zijn echt tegen te komen. Weliswaar met behulp van modificaties/editors, maar ze zitten in het spel.
Om deze reden heb ik ze in de tabel verwerkt, met alles wat erover bekend is. Aangezien ze beide erg afwijken van de rest van de mobs vind ik het belangrijk om ze te vermelden, ongeacht of ze ooit nog gebruikt zullen worden. GijsBostenGlimlach 29 apr 2011 21:24 (CEST)
Heb je misschien bewijs dat de giant en de human mob in het spel zitten? Als ik kijk naar de mob folder zie ik:
char (de speler)
chicken (kip)
cow (koe)
creeper
ghast
ghast_fire (een ghast als hij vuurballen gooit)
pig
pigman (niet zombie pigman)
pigzombie (wel zombie pigman)
saddle
sheep (schaap zonder wol)
sheep_fur (het wol van de schaap)
skeleton
slime
spider
spider_eyes (rode ogen van een agressieve spider)
squid
wolf
wolf_angry
wolf_tame
zombie
Verder geen giant, zombie_giant ofzo. Ook de human mob zit heir niet in... Karsten Overleg, op 30 apr 2011 17:30 (CEST)
Karsten, je gaat ook geen skins vinden voor die mobs aangezien ze niet gebruikt worden, lol. Wat je wel vindt is volledig functionele code voor die mobs (in de Minecraft sourcecode). Mvg, Zedutchgandalf(Overleg) | Op 30 apr 2011 23:59 (CEST)
Karsten, die mobs gebruiken de skin "zombie" en "char". Ze gaan die skins er geen twee keer in zetten, vandaar.
Installeer maar eens "Single Player Commands" en zet de moeilijkheidsgraad op Hard, en typ dan "/spawn giant" of "/spawn monster". Succes. GijsBostenGlimlach 1 mei 2011 15:14 (CEST)
Ja, maar als je het artikel goed leest staat er over de human mob: Hij is even groot als de speler en heeft het uiterlijk van de standaard speler (het uiterlijk van een speler die geen eigen "skin" gemaakt heeft). Aangezien de speler die een skin heeft de default skin permanent heeft verwisselt met zijn eigen skin móet de human mob dus wel de skin van de speler zelf hebben, of er is iets zelf aan toegevoegd. Karsten Overleg, op 1 mei 2011 19:46 (CEST)
Zo werkt het skinnen niet, Karsten... Als je een eigen skin wil gebruiken, moet je deze uploaden op Minecraft.net en telkens je inlogt zoekt het programma naar de skin die voor jou opgeslagen is in hun database en gebruikt die. Tenzij je geen eigen skin geüpload hebt, dan gebruikt Minecraft de standaardskin die in je resourcesfolder zit. Je kan idd je skin bewerken door de skin in de resourcesfolder te bewerken, net zoals je alle ingame-textures op die manier kan bewerken. Maar dit is niet de bedoeling, aangezien Minecraft tot nog toe closed-source is. Zedutchgandalf(Overleg) | Op 1 mei 2011 20:04 (CEST)
Oh ja, sorry ik was vergeten hoe dat werkte als je hem niet hebt gecrackt :$ In ieder geval, het ziet er naar uit dat die giant gewoon een soort zombie is die met een bepaald programma gewoon vergroot is?? Karsten Overleg, op 1 mei 2011 21:35 (CEST)
Yep, dat is het inderdaad. Maar hij is in verhouding langzamer dan een zombie, en Notch heeft eens gespeculeerd over een "super giant powerful boss monster". De reden dat hij nog steeds in het spel zit (al vanaf ergens in de Alpha) is onbekend maar ik hoop persoonlijk dat hij hem ooit eens gaat gebruiken. GijsBostenGlimlach 2 mei 2011 12:13 (CEST)

als u een beetje de minecraft-wiki pagina over mobs hebt gelezen moet u weten dat de giant erbij staat onder het kopje unused, maar niet unimplemented, dat zegt dus dat het wel in het spel zit maar niet in het normale minecraft spel zit. yayjepdude1

Minecraftforum.net toegevoegd.[bewerken]

Ik heb het Engelse Minecraft-forum toegevoegd. Op Minecraft.net, op de Community-pagina, staat namelijk dat dat de "official forums" zijn, omdat Notch ze regelmatig bekijkt. GijsBostenGlimlach 1 mei 2011 17:39 (CEST)

netherblokken niet gewoon[bewerken]

waarom worden hier wel alle blokken die voorkomen in de nether genoemd, maar niet alle andere? doe ze gewoon allemaal, of helemaal niet. mvg, pieter-jan kroonsma – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 46.129.0.71 (overleg · bijdragen)

Beste gebruiker, voel je vrij en ga je gang. Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 11 jun 2011 10:24 (CEST)
Ik begrijp wel dat hij daar niet zoveel zin in heeft, mede omdat de lijst zo lang is dat de pagina niet mooi wordt en dat hij waarschijnlijk niet goed weet hoe hij Wikipedia-pagina's moet bewerken. GijsBostenGlimlach 19 jun 2011 12:52 (CEST)
Als we over het niet zo mooi heen kunnen wil ik het best doen... Anders kunnen we ook een samenvatting maken, of alleen de natuurlijk voorkomende blokken opsommen. Karsten Overleg, op 21 jun 2011 15:36 (CEST)
Ik ben inmiddels begonnen met de lijst, opgesplitst in tools en vloeistoffen. Hij is nog niet klaar :P Karsten Overleg, op 21 jun 2011 20:11 (CEST)
Ik zal vanmiddag helpen. Overigens stel ik voor dat we, wanneer we over pickaxes praten, gewoon steen, hout etc. zeggen. GijsBostenGlimlach 22 jun 2011 12:48 (CEST)
Alleszins moet je onthouden dat dit de Nederlandse Wikipedia is en niet de Engelse of Minecraftwiki. Vertaal dus zoveel mogelijk dingen die in het Nederlands even duidelijk zijn naar het Nederlands (ik heb gisteren een hele hoop "trees", "hearts", "mushrooms", "grass", "dirt" e.d. vertaald). De Engelse naam kan wel vermeld worden, maar waar er een duidelijk, ondubbelzinnig Nederlands equivalent is gebruik je beter dat... En overdrijf ook niet met alles te bespreken Gezicht met tong uit de mond. Wie gedetailleerde informatie wilt over elke blok en elk voorwerp verwijzen we al door naar Minecraftwiki. Hier hoort enkel een encyclopedische samenvatting (ik ben zeker dat een hoop Wikipedianen tegen 'elke blok vernoemen' zouden zijn...) Zedutchgandalf(Overleg) | Op 22 jun 2011 16:14 (CEST)
Oké. Is het wel goed als ik in het begin wel de officiële (en dus Engelse) naam zet en dan daarna uitleg wat het is? Oh ja, en naast dat, kan ik ook items als Sponge toevoegen enzo? Ze zijn niet meer legaal verkrijgbaar maar alsnog ze zitten nog in het spel, een beetje hetzelfde verhaal als giant en human mob? Karsten Overleg, op 22 jun 2011 20:48 (CEST)
Voor mij wel Glimlach. Die sponzen zouden nog kunnen terugkomen, anders zou Notch de broncode al lang verwijderd hebben. Dus wat mij betreft is dat perfect ok. Ze zitten ook in Finite Liquids, een van de meer populaire mods op het forum... Zedutchgandalf(Overleg) | Op 22 jun 2011 21:29 (CEST)
Huh? Waarom vernoemen we alleen de natuurlijk voorkomende blokken? Ik was net van plan om een lijst met Nuttige blokken (workbench, chest, furnace, dispenser, piston) te maken, tot ik dat zinnetje zag.
EDIT: Nee, wacht, we vernoemen ook de Crops. Deze worden niet natuurlijk gegenereerd. Ik ga verder. GijsBostenGlimlach 7 jul 2011 10:08 (CEST)
Geen probleem, ik deed alleen de natuurlijke om te beginnen, ik had niet echt zin om ál die items te gaan maken. Karsten Overleg, op 9 jul 2011 14:07 (CEST)

Ghast-naam[bewerken]

Ik heb het even opgezocht en Geest is niet de Nederlandse vertaling van Ghast, dus we kunnen beter gewoon Ghast laten staan. GijsBostenGlimlach 7 jul 2011 10:01 (CEST)

Dat is inderdaad waar, maar er zit niet veel verschil in de betekenis van het woord Ghast en het woord Ghost. Paranormalen vinden dat je met Ghasts niet kan communiceren, en met Ghosts wel. Ghosts kunnen dus goedwillig zijn, of iets dergelijks. Aangezien, neem ik aan, bijna niemand hier echt in gelooft zie ik het verschil niet in betekenis. Karsten Overleg, op 9 jul 2011 14:12 (CEST)
Nederlandse minecraft spelers gebruiken de term "Ghast" dus ik zou toch aanraden om deze te gebruiken. Daarnaast is er een groter verschil tussen het monster "Ghast" en een geest dan er een verschil is tussen Ghast en Ghost in het Engels. --Simon Backx (overleg) 14 jul 2011 19:58 (CEST)
Ik zie daar geen problemen in, maar dit is wel de Nederlandse Wikipedia. Een vertaling erbij zou toch wel op zijn plaats zijn? Karsten Overleg, op 15 jul 2011 03:40 (CEST)
En wil je Creeper dan gaan vertalen met klimplant? Appender (overleg) 25 aug 2011 13:20 (CEST)

Wiki dubbel[bewerken]

Aferwerda, de Minecraftwiki stond al bij externe links. Ik heb daarom jouw link verwijderd. GijsBostenGlimlach 9 jul 2011 09:32 (CEST)

Blokken[bewerken]

Ik heb vandaag en gisteren al een hoop tekst opgeschoond (lees: spellingsfouten weggehaald, links gefixt en ongelukkige grammatica verduidelijkt, en verkeerde feiten weggehaald) in een aantal onderdelen maar ik vraag mij toch af of het nodig is om alle blokken te noemen. Geïnterreseerden kunnen op andere plekken deze info vinden en de lijst is incompleet. De pagina wordt helemaal gevuld met informatie over welke schep nodig is om een bepaald blok te minen, maar bij andere spellen staat ook geen hele walkthrough van de gameplay.

Mijn idee is dus om die hele lijst met welke blok waarvoor gebruikt te worden weg te halen of iig uit een lijstverband te halen, wellicht kunnen ze in een opsomming (al ben ik van mening dat ze er niet horen). --Appender (overleg) 24 aug 2011 20:11 (CEST)

Ik draag dezelfde mening als jij. Voor zij die willen weten welke voorwerpen, monsters of blokken er allemaal zijn is er de Minecraftwiki... Zedutchgandalf(Overleg) | Op 25 aug 2011 12:02 (CEST)
Same here. We zouden ook een link naar de Minecraft wikia kunnen maken voor de geïnteresseerden Kippenvlees1 (overleg) 25 aug 2011 17:51 (CEST)


Hoeveel mensen zijn er nodig om zoiets door te voeren? Ik wil niet het werk van voorgangers te niet doen als mensen het niet met mij eens zijn... Appender (overleg) 25 aug 2011 22:56 (CEST)
Daar zijn geen echte regels voor bij mijn weten... Als niemand er expliciet tegen is kan je het gewoon aanpassen denk ik Glimlach Zedutchgandalf(Overleg) | Op 26 aug 2011 17:45 (CEST)
Ik zal "ze" een week de tijd geven (tot 3 september) voordat ik het aanpas zodat mensen voor die tijd nog even kunnen tegenspreken (of anders voor eeuwig zwijgen)Appender (overleg) 27 aug 2011 01:21 (CEST)
Goed idee. Ik denk niet dat "ze" het heel erg vinden. Kippenvlees (overleg‽) 27 aug 2011 10:33 (CEST)
Er bestaat geen Minecraft Wikia, enkel een gewone wiki. Wikia.com is een gratis site waar je je wiki maakt in die klikken. Anders was dit ook de wikipedia wikia. 145.99.193.146 23 sep 2011 16:38 (CEST)
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Minecraft_Wiki is de officiële wiki voor Minecraft. Hier staat alle informatie op. Deze staat btw ook in de kop Externe Links
Kippenvlees (overleg‽) 23 sep 2011 16:45 (CEST)
sommige van jullie zeggen wel dat je op de Minecraft Wiki kan kijken voor Mobs, blokken en voorwerpen, maar ten eerste is het Engels en ten tweede kan je op de Minecraft Wiki ook kijken voor The Nether enz. En is die dan wel geschikt voor hier. OnlyLeeOn (overleg) 30 sep 2011 21:06 (CEST)

Minecraft-wiki is er ook in het Nederlands.

Dode mobtabel[bewerken]

ligt het aan mij of is hij weg?

Nee, Appender heeft een heleboel (onnodige) informatie verwijderd. Dit was ook wel nodig want de pagina was een puinhoop.
- Kippenvlees (overleg‽) 19 sep 2011 15:46 (CEST)
PS. Vergeet niet te ondertekenen met ~~~~
Hè, jammer. Net nu ik die 1.9 mobs erbij wilde zetten :P. Nouja, het was ook wel een puinhoop, inderdaad. Karsten Overleg, op 25 sep 2011 21:48 (CEST)

Herobrine[bewerken]

Wat heeft het in vredesnaam voor nut om Herobrine te vermelden? GijsBostenGlimlach 30 sep 2011 16:16 (CEST)

Hij staat er nu niet meer bij. Bij "de grote schoonmaak" zijn de mobs en meer weggehaald. Dus herobrine is nu ook weggehaald.
-Kippenvlees (overleg‽) 30 sep 2011 16:33 (CEST)
Om 100% eerlijk te zijn vind ik dat deze "grote schoonmaak" eerder lijkt op een grote vuilniswagen die langs komt en even de helft van de slordige inhoud verwijderd. Ik zou het helemaal niet erg vinden om een beetje wat inhoud van het spel te laten zien, daar zijn deze pagina's toch voor? (zie RuneScape, Assassin's Creed, Pokémon, Team Fortress 2, etc.) Karsten Overleg, op 15 nov 2011 04:00 (CET)

Mobs[bewerken]

Waarom wel the Nether en niet Mobs. Ik denk dat Mobs belangrijker is dan the Nether want zowiezo zie je elke dag in het spel Mobs en je gaat maar een paar keer naar the Nether. OnlyLeeOn (overleg) 30 sep 2011 20:56 (CEST)

100% eens. GijsBostenGlimlach 15 okt 2011 17:47 (CEST)

Datum naar 18 november[bewerken]

Volgens onze collega's van de Engelse wikipedia is de minecon en daarmee de release van de volledige versie van minecraft wegens het volgeboekt zijn van de accomodaties in Las Vegas verzet naar 18 november. Zou iemand dit kunnen veranderen als hij het hier mee eens is?

Correct, zie http://minecon.mojang.com/ voor een bewijs voor dat. 95.96.128.2 15 nov 2011 03:55 (CET)

Schoonmaak[bewerken]

Dit artikel is best wel rommelig en er zit best weel veel fancruft in. Ik denk dat het artikel voor een toevallige voorbijganger lastig te lezen is. Daarom heb ik het een en ander alvast wat opgeruimd (er stond twee keer een kopje Creative Mode bijvoorbeeld). Wat ik merk is dat er heel veel geschiedenis in het artikel zit verwerkt (in die en die versie werd dat en dat toegevoegd). Naar mijn mening hoort dit hier niet thuis op Wikipedia, omdat het slechts voor een heel klein deel van de Wikipediabezoekers nuttig is. De versiehistorie valt trouwens precies terug te lezen op de Minecraftwiki. Wel zou een globale schets van de ontwikkeling op zijn plaats zijn. Zo gauw ik wat meer tijd heb, zal ik verder gaan met schoonmaken. --Gastje33 (overleg) 5 jan 2012 13:34 (CET)


Zoals in het stukje Herobrine al vermeld staat heb ik een tijd terug een "grote schoonmaak" gehouden, ik heb vooral de onzinnigste informatie er uit gehaald, maar als beginnende wikipedia-editor wilde ik niet de lullige nieuweling zijn die eventjes al het kostbare werk van andere mensen gaat verwijderen, ik ben best bereid om stukken te herschrijven maar misschien is het beste om tot een consensus te komen met wat er eigenlijk op hoort te staan en wat niet, want nu ik het weer met een frisse blik bekijk, zie ik nog steeds overbodige dingen.

Ik denk dat we moeten kijken wat de eigenlijke basis is van het spel, in mijn optiek is dit een korte samenvatting over het doel van het spel, informatie over de ontwikkeling in de zin van wie was de maker en wie is de maker nu, en dan grote spel onderdelen zoals de "gamemodes", de "Pocket Edition", Mods (die toch wel erg opvallend aanwezig zijn bij dit spel), de muziek (maar dat zou denk ik geen eigen kopje moeten hebben maar de melding naar C148 zou moeten komen na de info over de maker), bij de modificaties kunnen ook de "texture packs" maar ik denk niet dat alle mods apart genoemd moeten worden, wellicht kan ik morgen een afbeelding maken met alle mobs er in met hun naam erbij, zodat er niet hoeft te staan "een groen monster dat explodeert" en zodat het mobs gedeelte weg kan en de afbeelding gewoon bij de spelinfo kan komen, hetzelfde zou ik voorstellen om de werelden zoals de "end" en de "nether" ook bij spel info te zetten. Naar mijn mening is het artikel veel te lang en iemand die niet in de minecraft wereld zit (en dus geen weet heeft van minecraftsites zoals de wiki en het forum) zal moeilijk begrijpen wat de eigenlijke essentie van het spel is. Opnieuw zou ik graag jullie mening horen. Appender (overleg) 12 jan 2012 00:30 (CET)

Ik wil er wel mee helpen. Dat lijkt me ook meer dan logisch sinds ik het artikel heb gestart. Sowieso kan het hele kopje mobs weg (daar hoeven we volgens mij niet over te discussiëren) en het kopje platforms is op het moment niet goed. Voor de rest moeten alle spelfouten en het in grote getale aanwezige Engelse ziekte weg. - Kippenvlees (overleg‽) 12 jan 2012 17:49 (CET)
Opmerking Opmerking oh ja, en er mogen ook wel wat bronnen bij!!! - Kippenvlees (overleg‽) 12 jan 2012 17:59 (CET)

`

Daar ben ik het mee eens, hoe kunnen we het beste samenwerken, gewoon via de overlegpagina? Aangezien vandaag de nieuwe versie is uitgekomen met Nederlandse vertaling, stel ik voor dat we alle "Engelse ziekte" er uit filteren door de woorden te vervangen met de correcte vertaling uit de Nederlandse versie, ik zal vast beginnen met het herschrijven van die termen waar dat nog niet gebeurd is, in de tussentijd kunnen we hier misschien kijken wat het beste weg kan en wat kan blijven, ik ben het er namelijk mee eens dat het kopje mobs en het kopje platforms overbodig is. Is het een goed idee als ik de 'mobs' in een afbeelding zet of is dat overbodig?

Trouwens, even tussendoor, om heeeel flauw te zijn, in " meer dan logisch sinds ik het artikel heb gestart" is "sinds" ook Engelse ziekte, in het Nederlands gebruiken we sinds alleen voor een tijdstip aan te geven "sinds gisteren heb ik last aan mijn voet" (dus 'sedert', of 'vanaf het moment dat') maar niet om een "omdat" aan te geven. In het Engels wordt dit echter wél gedaan dus je bent waarschijnlijk in de war met "since". Deze fout ik ik heel vaak tegen :P Appender (overleg) 12 jan 2012 20:27 (CET)

Haha, maar wat moet ik dan gebruiken :? Die afbeeldingen zouden auteursrechtelijk beschermd zijn dus dat is verloren tijd :(. Gewoon via de overlegpagina overleggen. Waar is die Nederlandse vertaling te vinden; in een lijst bedoel ik dan? - Kippenvlees (overleg‽) 12 jan 2012 20:41 (CET)


Die afbeelding zou ik dan zelf samenvoegen door in het spel rond te lopen, geldt het auteursrecht dan wel?

Met de vertaling ben ik al ver bezig, deze zal ik zo snel mogelijk updaten zodra ik alles af heb :P Het kopje mobs laat ik dan nog maar even staan met de Nederlandse namen erbij, totdat we een betere oplossing weten (of moeten we de mobs helemaal weglaten?)

Appender (overleg) 12 jan 2012 21:05 (CET)
Hoe dan ook zou dat auteursrechten schenden behalve als je het op zijn twitteraccount vraagt of dat mag en hij geeft toestemming (afbeelding en link van tweet opslaan en als referentie gebruiken op commons); je kan het proberen. Ik zal wachten tot jij die vertaling erop zet. En over dat mobs gedoe; ik zeg: "gewoon weglaten". - Kippenvlees (overleg‽) 13 jan 2012 18:55 (CET)
Mojang is nogal makkelijk wat betreft printscreens en video's. Het is immers bekend geworden door fans die er video's van maken, niet door advertenties en reclame. Het lijkt me flink sterk als Mojang Wikipedia aanklaagt omdat er wat plaatjes van hun spel op staat.Karsten Overleg, op 18 jan 2012 12:51 (CET)
Klopt, maar het moet wel anders wordt ie gewoon van Commons gegooid. Helemaal als het over karakters in het spel gaat. Zo werkt het nou eenmaal Bedroefd. Je kan het natuurlijk altijd proberen en hopen dat ze het niet zien, maar dat heb je natuurlijk niet van mij Engel - Kippenvlees (overleg‽) 18 jan 2012 14:41 (CET)
Ik heb Notch al eens iets gevraagd over iets anders en daar reageerde hij heel vriendelijk op, dus als ik de afbeelding zou maken zou ik zeker toestemming van hem krijgen, als ik het natuurlijk vraag. Appender (overleg) 22 jan 2012 21:44 (CET)
Hoeft niet meer: deze link is genoeg. Hierin staat: "You're free to do whatever you want with screenshots and videos of the game, but don't just rip art resources and pass them around, that's no fun." Oftewel het mag Glimlach. - Kippenvlees (overleg‽) 22 jan 2012 21:35 (CET)


Sorry, was mijn 'handtekening' vergeten :P Bedankt Appender (overleg) 22 jan 2012 21:44 (CET)

Helaas[bewerken]

Ik heb een tijdje geen aandacht besteed aan deze pagina, maar het is weer helemaal weggezakt, jongens. De Iron Golem 'beschermheer van de villagers'? Het vernoemen van het woord 'spawnen' zonder het uit te leggen? En ik dacht dat we de mobs niet zouden vernoemen? Ik zal het vanmiddag weer even veranderen, maar ik reken daarbij wel op jullie hulp. GijsBostenGlimlach 22 mrt 2012 11:45 (CET)

Waar zijn jullie mee bezig???[bewerken]

Hallo, ik begrijp wel dat Wikipedia een minecraft pagina heeft, maar er is een minecraft-wiki, een speciale wikipedia ALLEEN voor minecraft. en het is er ook in het NEDERLANDS. dus in plaats van je hart en ziel in deze zwakke en slechte versie van alles wat je op minecraft-wiki kan vinden te steken kan je beter de minecraft-wiki uitbereiden. doe ik ook.

- Reply van @kevlebon (twitter) Het zou misschien handig zijn als boven aan de pagina een verwijzing komt te staan naar de Minecraft-Wiki en hier dus alleen wat basis informatie staat.

8 kleine foutjes...[bewerken]

  1. Voor hoever ik weet is de xbox versie gereleased op 09/05/2012.
  2. Er wordt nergens iets van de snapshots vermeld.
  3. Er staat dat er geen interactie mogelijk is met de villagers, wat tegenwoordig wel kan.
  4. Silverfish kan ook spawnen uit een silverfish spawner in strongholds en dus niet alleen door het slopen van een blok.
  5. Van de enderdragon krijg je 120 lijntjes XP en niet 109.
  6. Er is ook een ongebruikte human in het script.
  7. Er staat dat als je dood gaat dat je bij je oorspronkelijke spawnpoint komt, terwijl je over het algemeen gewoon een bed hebt, wat nergens wordt vernoemd.
  8. Er zijn al 33 million registraties (sinds 3 minuten), dus misschien moet het "meer dan 20 miljoen" worden aangepast.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Thijmenmees (overleg · bijdragen) 27 jun 2012 19:25
Hoi Thijmenmees,
1. Ik heb de datum veranderd
2. Lijkt me niet noemenswaardig. We moeten niet te triviaal worden en alles wat er mogelijk is vermelden.
3. Uitgevoerd
4. Uitgevoerd
5. Uitgevoerd
6. Zelfde als nummer 2 lijkt me
7. Uitgevoerd
8. Uitgevoerd
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 27 jun 2012 20:49 (CEST)

Amerikaanse minecraft kaarten[bewerken]

Je kan in Amerika nu ook minecraft gift codes kopen. Misschien kan daar wat over gescheven worden.


Weet niet zeker of het belangrijk genoeg is

Bron (Engels)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Smiba (overleg · bijdragen) 7 okt 2012 om 17:45

Dat lijkt me niet noemenswaardig, zeker omdat dit alleen verkrijgbaar is bij Wal-Mart en allemaal andere ketens die volgens mij geen filialen in de Benelux hebben. Sowieso vermelden we op Wikipedia niet waar producten te verkrijgen zijn, behalve als het heel speciaal is. Je zou er wel zelf bij kunnen zetten dat het naast te downloaden ook via retail te verkrijgen is.
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 7 okt 2012 21:56 (CEST)
PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Geplande mobs al in het spel[bewerken]

de Wither en de Wither skeletons zijn al in het spel, kan dit aangepast worden?


Paarden zijn al in het spel[bewerken]

Paarden zitten al in het spel, maar staan nog bij geplande mobs. Kan dit aangepast worden? Marlon de groot (overleg) 25 jul 2013 22:21 (CEST)

Ik zou zeggen voel je vrij en ga je gang! --BDijkstra (overleg) 25 jul 2013 22:15 (CEST)
Dat zou even moeten wachten, want ik was mijn gebruikersnaam vergeten en heb mijzelf net opnieuw geregistreerd, maar het artikel kan alleen worden bewerkt door gebruikers die langer dan vier dagen aangemeld zijn. Marlon de groot (overleg) 25 jul 2013 22:32 (CEST)
Dan wordt het moeilijk ja. Ik heb het aangepast. --BDijkstra (overleg) 25 jul 2013 23:32 (CEST)

Neutrale Mobs[bewerken]

De Iron Golem staat onder het kopje Neutrale mobs, wat betekend dat hij je kan aanvallen, maar ik dacht dat hij de speler nooit zal aanvallen. Marlon de groot (overleg) 25 jul 2013 22:58 (CEST)

Volgens minecraftwiki zal een Iron Golem een speler aanvallen wanneer deze een Villager aanvalt. --BDijkstra (overleg) 25 jul 2013 23:32 (CEST)

Ontbrekende Mob[bewerken]

Er ontbreekt een mob (Witch) in het lijstje van vijandige mobs. ik heb dit even aangepast.Marlon de groot (overleg) 3 aug 2013 12:57 (CEST)

mods[bewerken]

minecraft heeft ook veel verschillende modpacks die ontstaan door allerlei verschillende mods bij elkaar te doen zo krijg je modpacks er zijn ook een paar bekenden zoals tekkit,feed the beast,big dig,hexxit,hack/mine en voltz – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.80.192.180 (overleg · bijdragen) 18 sep 2013 13:19‎

Versie Update[bewerken]

Als er besloten is hier de versies te vermelden, zou ik het kunnen waarderen als deze ook up-to-date gehouden worden. Sinds ik vandaag pas een account heb gemaakt, kan ik dit nu niet doen.

PC : 1.7.9 Snap-Shot: 14W18B PE: 0.8.1 XBox: 1.6.1 PS: 1.05 RP: 0.1.1

Ook zijn er veel meer dan 10 miljoen versies verkocht. Aangezien er 12 Miljoen XBox copies zijn verkocht :P Kon geen bron vinden voor het aantal.

Er is geen kopje voor de PlayStation versie onder "Platforms"

MiloCesar (overleg) 3 mei 2014 21:45 (CEST)

Inmiddels is Minecraft alweer een paar jaar verder:
PC: 1.8.8
Snapshot: 15w47b
Launcher: 1.6.48
Pocket Editie: 0.13.0 (inclusief Windows Phone en Windows 10)
Xbox: TU30
Xbox One: CU18
PlayStation: 1.21
Pi Editie: 0.1.1
Kan dat bijgewerkt worden? 62.238.179.148 19 nov 2015 18:15 (CET) bron: Nederlandse Minecraft Wiki

Beveiliging Pagina[bewerken]

Mag ik vragen waarom deze pagina beveiligd is zodat ongeregistreerde gebruikers deze niet kunnen bewerken?Mdegroot. 3 jun 2014 20:20 (CEST)

Omdat het onderwerp een zo grote aantrekkingskracht heeft op jongeren die er in gaan kliederen anoniem dat er tot de semi-beveiling elke dag praktisch vandalisme teruggedraaid moest worden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 jun 2014 21:12 (CEST)
Bedankt voor het uitleggen. Mdegroot. 5 jun 2014 18:03 (CEST)

Mob ontbreekt[bewerken]

Zombie Villager ontbreekt/

BertVisser 19 jun 2014 23:09 (CEST)

Volgens mij is een zombie villager geen mob op zich maar gewoon een zombie met het gezicht van de villager. Dit zou je kunnen vermelden bij de informatie over zombies of villagers. Mdegroot. 23 jun 2014 21:20 (CEST)

herobrine, echt of nep?[bewerken]

ik denk dat herobrine een verzinsel is, hij is alleen te vinden met de herobrine mod. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.226.93.99 (overleg · bijdragen) 26 mrt 2015 20:37‎ (CET)
Herobrain, zoon beetje iedere Minecraft speler kent hem wel maar eigenlijk is Herobrain nog nooit in Minecraft voorgekomen behalve in de Herobrain mod. Herobrain komt voor het eerst in minecraft versie 1.9 uit (1.9 komt/kwam in oktober 2015 uit.). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door JesseBosss (overleg · bijdragen) 16 sep 2015 15:28‎ (CEST)
Ik heb nu in het artikel vermeld dat Herobrine bij veel spelers bekend is, maar nooit in het spel voorkwam en volgens Mojang ook niet zal worden toegevoegd. Paul2 (overleg) 17 sep 2015 01:53 (CEST)
Als het een mod is zou ik dat inderdaad ook zou doen. Mods zijn maar onderdelen die spelers kunnen gebruiken als ze het zelf willen. Dus dat lijkt me de beste oplossing. - YounesWoW (overleg) 17 sep 2015 02:05 (CEST)

Herobrine heeft een tijdje in de game gezeten! ECHT!!!!! JeffDaDerp (overleg) 8 aug 2017 07:35 (CEST)

Pocket Edition[bewerken]

Hoi. ik ben een hele active player. maar bij de pocket edition is er ongeveer 3 maanden niet de updates neergezet. heb het veranderd. Opzoeken (overleg) i

Bedankt voor je verbetering. Rudolphous (overleg) 30 okt 2015 21:42 (CET)

het zelfde .. Lisa-Lin Zuur HAVO! (overleg) 27 nov 2015 17:56 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Minecraft. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 sep 2017 01:19 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Minecraft. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 dec 2017 14:52 (CET)

FOUT[bewerken]

Minecraft is er ook voor de apple tv dat niet staat aan de zeikant – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.145.115.138 (overleg · bijdragen) 4 jan 2018 00:12‎ (CET)

Is Apple TV een apart platform? Ik zie dat de huidige modellen op iOS draaien. –bdijkstra (overleg) 4 jan 2018 00:30 (CET)

Supervlakke wereld[bewerken]

Behalve de normale wereld is er (vooral handig in creative) de mogelijkheid om een supervlakke wereld te kiezen. Deze wereld heeft dan op elke coördinaat dezelfde rij blokken van onder naar boven. Dit kun je voor het maken van een deze wereld instellen. Dit soort werelden worden veel gebruikt door mensen die enorme bouwwerken willen bouwen. Stel dat je bijvoorbeeld een eiland wil bouwen midden in de zee dan zijn dit soort werelden de ideale oplossing.