Overleg:Yolanthe Sneijder-Cabau

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waar begint haar familienaam precies, zodat dit in de cat kan aangepast worden? Tbc 20 okt 2005 17:48 (CEST)

Dit artikel gaat nauwelijks over de actrice, maar over de rol in een soap. Het verdient eigenlijk een weg-nominatie, maar die staat er (nog) niet omdat het een goedbedoelde poging was van een 13-jarige. Ad 20 okt 2005 17:52 (CEST)

Ik vind het een goede poging. LdB 13 mei 2007

De achternaam van haar vader is Cabau en van haar moeder Van Kasbergen. Haar vader is een Spanjaard en haar moeder Nederlandse. Yolanthe is dus half Spaans. In Spanje wordt wettelijk voorgeschreven dat je zowel de naam van je vader als van je moeder moet dragen. Eerst de achternaam van de vader en dan die van de moeder. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.194.146.190 (overleg · bijdragen) 12 jan 2006 13:45

Volgens mij zou het dan Cabau y van Kasbergen moeten zijn. Känsterle 16 jun 2006 11:30 (CEST)
Nee, het y is niet verplicht, personen van adel hechten er wel aan. We El 16 jun 2006 11:33 (CEST)

In Spanje is helemaal niets voorgeschreven: verreweg de meeste spanjaarden stellen zich gewoon met hun eerste achternaam voor. De welluidende achternaam klinkt als een klok maar voor de nederlandse burgerlijke stand is ze gewoon Yolanthe Cabau, anders kon ik mij wel van Herk van der Hoeven gaan noemen. Bart (Evanherk) 21 mrt 2008 09:33 (CET)

Reizen[bewerken]

Vraagje: is het relevant om in het artikel te blijven vermelden dat ze voor haar werk naar Turkije, Oostenrijk en Brazilië is gereisd? Freako 28 jan 2007 01:36 (CET)

Wat mij betreft niet. Het zou me overigens niets verbazen als die info afkomstig is uit een interview met de vraag: "Reis je veel voor je werk?" Caudex Rax 12 feb 2007 08:53 (CET)

jeugd[bewerken]

ik heb onlangs gelezen dat ze op haar 13e! ging samenwonen. is dat nog relevant? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.88.177.6 (overleg · bijdragen) 21 aug 2007 17:35

Geboorteplaats[bewerken]

Zoals hierboven ook te lezen is, is het bekend dat Yolanthe geboren is op het eiland Ibiza. Maar, is ook bekend in welke stad of in welk dorp? Dat is nog niet helemaal duidelijk, volgens mij. Dat hoort wel thuis in (de inleiding van) het artikel. Groet, Maarten 20 nov 2007 16:30 (CET)

I'm from Ibiza, and she might be born in the city of the same name, where the two hospitals of the island are located. I'm sorry I don't speak Dutch.

Foto[bewerken]

Voor de gewenste foto kan men zich wellicht het beste richten tot haar management op mail@montecatini.nl, of hiertoe een verzoek doen aan haarzelf in het gastenboek op haar webpagina http://www.ycvk.com. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.84.196.169 (overleg · bijdragen) 21 mrt 2008 10:28

miljonair[bewerken]

haar vader Xavier Cabau is overleden, deze had enkele honderden miljoenen euros, dat betekend dat yolanthe een forse erfenis heeft ontvangen.Racingweirdo 14 jul 2009 00:03 (CEST)

Heb je bronnen van deze erfenis? Huib talkAbigor @ meta 16 jul 2009 16:18 (CEST)

naam van het lemma[bewerken]

Waarom wordt in het lemma de naam van haar echtgenoot gebruikt? Ook getrouwde vrouwen mogen in NL anno 2011 echt hun eigen naam gebruiken, zelfs in een encyclopedie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.72.112.24 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Yolanthe Sneijder-Cabau. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 okt 2017 03:20 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Yolanthe Sneijder-Cabau. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 okt 2017 23:14 (CEST)

Achternaam na scheiding[bewerken]

Verplaatst vanaf Overleg Wikipedia:Stemlokaal/Jinek en Vonk:

Nog een artikel voor de volglijst van de liefhebber: Yolanthe Sneijder-Cabau gaat scheiden. Er wordt al flink bewerkt. Ook een leuke puzzel voor haar naam trouwens... Glimlach Ymnes (overleg) 5 mrt 2019 19:30 (CET)

Die naam is helemaal geen puzzel: het is aan haar om te kiezen wat haar naam is. Zodra zij haar naam wijzigt, volgen wij. Als zij de naam van haar toekomstige ex-man wil blijven dragen (bijvoorbeeld om dezelfde achternaam te houden als hun kinderen), veranderen we niks. CaAl (overleg) 5 mrt 2019 20:40 (CET)
'Haar naam heeft ze een tijd geleden al gewijzigd' (2018), dus die achternaam is al gewijzigd lijkt me. Encycloon (overleg) 5 mrt 2019 20:50 (CET)
Voor haar huwlijk was ze Cabau van Kasbergen. Uitzoekwerk (dus toch wel een puzzel) hoe ze nu heet. Ymnes (overleg) 5 mrt 2019 21:05 (CET)
Dat beiden voorlopig een 'pers- en mediastop' houden helpt daar niet aan mee natuurlijk... Op haar eigen website staat ook Cabau trouwens, dus dat lijkt me bij twijfel in ieder geval beter dan 'Sneijder-Cabau'. Encycloon (overleg) 5 mrt 2019 21:10 (CET)
Cabau werd vandaag al in het artikel doorgevoerd, ik denk terecht. Een artikelwijziging zal echter wel aangevraagd moeten worden, want dat kan technisch niet meteen. Heeft iemand voldoende bronnen die Cabau bevestigen? Ymnes (overleg) 5 mrt 2019 22:22 (CET)
Eigen website, Facebookpagina, Instagrampagina, Twitterpagina en dus deze link. De nieuwsbronnen zijn niet eenduidig, maar haar eigen keuze lijkt dus wel duidelijk. Encycloon (overleg) 5 mrt 2019 22:32 (CET)
Maar op NOS.nl wordt een verklaring van haar management geciteerd waarin ze nog wel Sneijder-Cabau genoemd wordt. Dat ze zich een tijdje terug op de sociale media Cabau is gaan noemen, wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze haar naam ook officieel heeft laten veranderen. — Matroos Vos (overleg) 5 mrt 2019 22:37 (CET)
Dat is ook waar. Dan maar beter eerst zo laten tot er een overtuigende bron gevonden wordt die meldt dat het anders hoort te zijn. Encycloon (overleg) 5 mrt 2019 22:53 (CET)
Ze hoeft haar naam niet officieel te wijzigen, ze was, is en blijft officieel Yolanthe Cabau van Kasbergen. Hoe ze zich noemt, kan ze altijd en per direct wijzigen. Ook als ze nog getrouwd is. Overigens richten wij ons als Wikipedia volgens mij op hoe ze bekend is, oftewel hoe ze over het algemeen in bronnen genoemd wordt. GeeJee (overleg) 5 mrt 2019 23:19 (CET)
Wat de bronnen zeggen verschilt nogal heb ik de indruk... Maar inderdaad hoeft de officieel vastgelegde naam niet per definitie de artikelnaam te zijn. Encycloon (overleg) 5 mrt 2019 23:24 (CET)
Helemaal eens met GeeJee dat zwaar moet wegen hoe iemand over het algemeen in de bronnen wordt genoemd. Sterker nog, dat speelde ook reeds door mijn hoofd toen ik mijn vorige bijdrage schreef, maar omdat, zoals Encycloon ook al zegt, daar in haar geval geen peil op te trekken valt, heb ik dat verder buiten beschouwing gelaten. Overigens is er inmiddels ook de nodige verwarring over de naam van hun enige kind. — Matroos Vos (overleg) 6 mrt 2019 01:13 (CET)
Ik neem aan dat iedereen weet dat de Speld geen bron/nieuws is.
Cabau is haar Nederlandee meisjesnaam geweest en Van Kasbergen is, de Spaanse stijl, heeft ze zelf laten vallen. De meisjesnaam hanteren we ook vaker en die vind ik gezien de linken van Encycloon hier dan ook juist. Zeker gezien het tijdperk waarin we leven. Ymnes (overleg) 6 mrt 2019 08:31 (CET)
Er is toch niet zoiets als een Nederlandse naam en een Spaanse naam? Ze is met de Spaanse nationaliteit geboren in Spanje, dus haar achternaam is officieel volgens het Spaanse naamrecht bij de burgerlijke stand vastgelegd als Cabau van Kasbergen. Als ze dat ooit formeel heeft laten wijzigen, ben ik benieuwd naar de bron hiervoor. GeeJee (overleg) 6 mrt 2019 09:17 (CET)
(na bwc) Het lijkt me sterk dat Cabau haar Nederlandse meisjesnaam is geweest, want je geboortenaam verandert niet doordat je van Spanje naar Nederland verhuist. En die link naar De Speld was uiteraard in het geheel niet serieus bedoeld... — Matroos Vos (overleg) 6 mrt 2019 09:24 (CET)
Ik heb net gekeken hoe de regel altijd is geweest in Nederland en ik zie inderdaad dat een Spaanse achternaam (Vadersdeel Moedersdeel) in Nederland altijd is gerekend als een niet deelbare achternaam (de Tweede Kamer heeft in januari trouwens voor een grondige wijziging gestemd). Ik vind het vreemd dat niet alleen het vadersdeel gekozen kon worden, maar zo is dat blijkbaar geregeld geweest. Dan moeten we inderdaad wachten op officiële stukken. Tenzij ze Cabau als artiestennaam kiest. Ymnes (overleg) 6 mrt 2019 18:08 (CET)
P.S. Als ze trouwens ook een Nederlands paspoort heeft, is het nog maar de vraag of daar ook Cabau van Kasbergen in staat. Ymnes (overleg) 6 mrt 2019 18:11 (CET)
Cabau is toch geen artiestennaam of pseudoniem? Als zij wil worden aangesproken als Yolanthe Cabau of Yolanthe Sneijder-Cabau, dan kan dat gewoon. Dat staat los van de officiële naam, maar dat maakt het nog geen pseudoniem. Veel Spanjaarden zullen hun tweede achternaam in het dagelijks leven niet gebruiken. Ik denk trouwens niet dat we hier officiële stukken te zien zullen krijgen. Hoe wordt ze genoemd in de media en hoe staat ze op de aftiteling van een film of serie of tv-programma? Dat zal moeten bepalen hoe we haar hier noemen. GeeJee (overleg) 6 mrt 2019 19:47 (CET)
Ook al mag artiestennaam raar aankomen, als ze zich Cabau noemt terwijl ze weer Cabau van Kasbergen heet, dan hebben wij dat te volgen. Patricia Paaij noemt zich ook Patricia Paay en dat komt ongeveer op hetzelfde neer. Ymnes (overleg) 6 mrt 2019 20:29 (CET)
Ik zag net bij toeval dat mevrouw Yolanthe naast de door Encycloon gelinkte Instagrampagina op de naam Cabau ook nog gewoon een Instagramaccount op de naam Sneijder-Cabau heeft, waarop ze deze week nog foto's heeft gepost. Het beeld in de recente bronnen is nog steeds verdeeld: meestal wordt ze Sneijder-Cabau of Cabau van Kasbergen genoemd, en soms ook Cabau. Verder heeft mijnheer Sneijder inmiddels gesuggereerd dat er wellicht toch helemaal geen wettelijke scheiding komt, wat de kans ook weer groter maakt dat ze Sneijder-Cabau blijft heten. Afijn, het is voor ons gewone stervelingen natuurlijk sowieso niet te bevatten wat er allemaal in de grillige hersenpannetjes van dergelijke onmetelijke beroemdheden omgaat. Voorlopig lijkt me een titelwijziging van dit lemma dus in elk geval nog wat voorbarig. Met een beetje mazzel is het over een paar weken, als de stofwolken weer zijn nedergedaald, wat duidelijker welke naam in de meeste bronnen prevaleert. — Matroos Vos (overleg) 9 mrt 2019 07:18 (CET)