Overleg gebruiker:83.84.74.114
Onderwerp toevoegenWelkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 83.84.74.114! | Om te beginnen |
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen! De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.834 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad. Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren". Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
|
Registreren |
De vijf zuilen | |
Verken Wikipedia | |
Een overzicht van hulppagina's | |
Jargon en afkortingen | |
Aan de slag | |
Persoonlijke hulp van je mentor | |
De snelcursus | |
Bronvermelding |
Welkom
[brontekst bewerken]Beste anonieme gebruiker, je hebt nu gisteren en vandaag tig bewerkingen op de pagina's junior eurovisie songfestival en gerelateerde gedaan, waarvan de meeste ongedocumenteerde bijdragen betreffen. Je voegt zomaar wat dingen toe, zonder te verwijzen naar de bron waaruit je de informatie haalt. Je MOET gezien hebben dat de meeste, zo niet al je bijdragen weer verwijderd worden. Hou dus op met op deze manier artikelen te bewerken. Als je denkt dat je zinvolle informatie kunt toevoegen, zet er dan, liefst in het artikel zelf, een referentie bij. Als je die niet hebt, voeg dan ook geen informatie toe. Het zal onverminderd verwijderd blijven worden. Wikiklaas overleg 9 jun 2013 19:46 (CEST)
Beoordelingsnominatie Dayana Kirillova
[brontekst bewerken]Hallo anonieme gebruiker, ik heb je artikel Dayana Kirillova ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Wikiklaas overleg 9 jun 2013 20:02 (CEST)
Beoordelingsnominatie Elias Elffors Elfström
[brontekst bewerken]Hallo anonieme gebruiker, ik heb je artikel Elias Elffors Elfström ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia!
Wat bij dit en vorig artikel opvalt is het totaal ontbreken van bronnen, terwijl je toch een naam en de titel van een liedje noemt, en het feit dat de kandidaat van zowel jurie als publiek de meeste punten kreeg. Waar haal je het vandaan? Wikiklaas overleg 9 jun 2013 20:12 (CEST)
Opmerking
[brontekst bewerken]Dat je het niet eens bent met het gemotiveerd verwijderen of aanpassen van je bijdragen door andere gebruikers, betekent nog niet dat je dan mag gaan vandaliseren (hele stukken van een pagina weghalen). Informatie zonder bron toevoegen is niet erg encyclopedisch maar wordt hooguit weer verwijderd; voor het moedwillig beschadigen van pagina's kun je geblokkeerd worden. Knoop dat even in je oren! Wikiklaas overleg 10 jun 2013 18:51 (CEST)
Natsionalnij Otbor 2013
[brontekst bewerken]Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Natsionalnij Otbor 2013 hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.
Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! JurriaanH overleg 10 jun 2013 19:10 (CEST)
Even ophouden
[brontekst bewerken]Alle bewerkingen die je doet missen een bron. Bijna alles wat je toevoegt moet daarom weer verwijderd worden. Hou daar mee op. Zorg dat je je bronnen citeert en stop anders met het toevoegen van oncontroleerbare informatie over het kindersongfestival! Als je hardleers blijft, vraag ik een blokkade voor je aan. Wikiklaas overleg 10 jun 2013 19:16 (CEST)
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.834 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Je bijdragen worden geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Goed, nu je dus even een verplichte pauze heb, is het misschien tijd om je even te bezinnen. De bedoeling van deze encyclopedie is dat er betrouwbare informatie in te vinden is. Geen dingen dus die je "van horen zeggen" hebt. Met name bij evenementen waarvoor zoveel media-aandacht is als het Junior Eurovisiesongfestival worden er, ook in de media, al snel fouten gemaakt. Fouten in namen en data, liedjes, scores, noem maar op. Als er tegenstrijdige informatie opduikt moet je dus kunnen nagaan waar die vandaankomt en de betrouwbaarheid van de bronnen onderzoeken. Dat kan alleen als de bronnen ook genoemd worden.
Lees in het welkomsbericht dat ik hierbooven nog eens opnieuw heb geplaatst de stukken over de uitgangspunten van Wikipedia eens aandachtig door. Vooral het stuk over de vijf pijlers is bijzonder nuttig. Voor jou is het ook nuttig om eens te lezen welke dingen je beter niet kunt doen, en het stuk over conventies en relevantie, buitengewoon van toepassing op zo'n evenement als de kinderwedstrijd waar je zoveel mee bezig bent. Misschien dat het daarna allemaal toch nog goed komt met je bijdragen aan Wikipedia. Wikiklaas overleg 10 jun 2013 20:31 (CEST)
Toon bewerking ter controle
[brontekst bewerken]Zojuist sloeg je een aantal kleine bewerkingen na elkaar op, vermoedelijk om te zien of je het gewenste resultaat bereikte. Mag ik je wijzen op de knop "Toon bewerking ter controle" die onmiddellijk onder je bewerkingsvenster staat? Daarmee kun je het effect van je bewerkingen zien zonder meteen de pagina op te slaan. Je kunt daarna gewoon doorgaan met bewerken en eventuele fouten nog verbeteren of nog andere toevoegingen doen. Door pas op te slaan als je tevreden bent, houd je de bewerkingsgeschiedenis voor jezelf en voor andere gebruikers overzichtelijk. Dank voor je begrip. Meerdervoort (overleg) 26 jun 2013 21:00 (CEST)
Voornamen
[brontekst bewerken]Beste, . Aangezien je overleglijst lang is, plaats ik het hier. Voornamen graag niet intern linken (met de haakjes), omdat deze meerdere betekenissen hebben. De voornaam zelf en er zijn nog veel meer mensen met dezelfde voornaam. Graag alleen de wat moeilijkere dingen of volledige namen intern linken. Alvast bedankt, - Inertia6084 - Overleg 26 aug 2013 11:37 (CEST)
- Eh, als ik eerlijk ben, dan denk ik dat je helemaal niets aan artikelen zou moeten veranderen. Je hebt er overduidelijk geen idee van wat relevant is, je snapt de bedoeling van links niet (zoals je laat zien met de links naar de voornamen, waarop Richardkiwi je hierboven wijst), je verandert nog steeds informatie zonder te vertellen waar je het vandaan hebt, en van je "artikel" over Sofija Tarasova bestond jouw eerste versie uit 1 zin waarin zelfs de enige zinvolle link die je erin zette niet werkte omdat je daar een spelfout maakte en dat daarna niet controleerde en verbeterde. Je levert dus prutswerk af waarbij je het aan andere mensen overlaat om het te verbeteren. Als je kijkt naar het werk dat andere mensen hebben aan het verbeteren van jouw bijdragen, dan zijn we per saldo beter af zonder. Aan je manier van schrijven, je interesses, en de vele fouten die je maakt, leid ik af dat je waarschijnlijk nog erg jong bent. Ik denk dat je eerst nog veel zult moeten leren voordat je aan de volwassen versie van Wikipedia kunt meewerken. Intussen is er natuurlijk wel Wikikids, waar de eisen aan je bijdragen lager zijn dan hier. Wikiklaas overleg 26 aug 2013 14:01 (CEST)
Beoordelingsnominatie van o.a. Monica Avanesyan
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Monica Avanesyan door Malinka1, Mylène & Rosanne door Malinka1. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130928 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 sep 2013 02:00 (CEST)
Beoordelingsnominatie Junior Dance
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Junior Dance dat is genomineerd door Dqfn13. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131201 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 2 dec 2013 23:17 (CET)
Datum en jaar pagina's
[brontekst bewerken]Die zijn bedoeld voor echt beroemde figuren, niet voor kindsterretjes. MoiraMoira overleg 30 dec 2013 11:10 (CET)