Overleg gebruiker:Annevanmourik

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door VanBuren in het onderwerp Foto uploaden
Hallo Annevanmourik, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.600 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Annevanmourik, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Wim (Willem Hendrik) Willems aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Ook de foto die u plaatste is auteursrechtelijk beschermd. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

MoiraMoira overleg 17 feb 2016 12:41 (CET)Reageren

Vriendelijk doch dringend verzoek deze auteursrechtenschendende tekst *niet* te herplaatsen. MoiraMoira overleg 17 feb 2016 12:59 (CET)Reageren

Wim (Willem Hendrik) Willems[brontekst bewerken]

Hallo Annevanmourik, U hebt net deze pagina aangemaakt. Dit is een letterlijke kopie van http://www.polonus.nl/nl/wim-willems.html - dit is auteursrechtelijk niet toegestaan, zoals u boven bij 'Dingen die u beter niet kunt doen' kunt lezen. Groeten, vis →  )°///<  ← overleg 22 feb 2016 13:53 (CET)Reageren

Hallo Vis met 1 oog, Ik maakte een pagina voor Wim (Willem Hendrik) Willems aan, maar deze is genomineerd voor verwijdering vanwege schending van het auteursrecht. De tekst op deze pagina komt van http://www.polonus.nl/nl/wim-willems.html en onder aan deze pagina heb ik 'Teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL' geplaatst omdat dit de tekst is die ik zelf geschreven heb. Dit is toch voldoende om de wikipedia met deze informatie te mogen vullen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Annevanmourik (overleg · bijdragen) 22 februari 2016 14:40 (CET)

Inmiddels heb ik de pagina hernoemd naar Wim Willems (1951), omdat de omslachtige naam in de wandeling nooit gebruikt wordt. Willems is als 'Wim Willems' bekend.

Wat bovenstaand probleem betreft, bij Wikipedia luistert het auteursrecht erg nauw, omdat het uiteraard erg belangrijk is voor een grote internetencyclopedie. Verdiept u zich er terdege in om beslagen ten ijs te komen in deze discussies. De kans is niet gering dat de artikelen in een dag of tien verwijderd worden, omdat de auteursrechtstatus niet 100 % duidelijk is. Glatisant (overleg) 25 feb 2016 23:18 (CET)Reageren

Wim (Willem Hendrik) Willems[brontekst bewerken]

Prima verbetering, dankjewel! Annevanmourik (overleg) 26 feb 2016 10:36 (CET)Reageren


Auteursrechten[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Annevanmourik, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Ru Paré aangemaakt waarvan de inhoud gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden voorgedragen ter verwijdering. Het is aan u om de problemen ermee op te lossen. De website waarvan u delen van uw artikel letterlijk overnam staan bovenaan het artikel vermeld. Zie ook hierboven. Met vriendelijke groet,

MoiraMoira overleg 22 feb 2016 12:42 (CET)Reageren

Beste MoiraMoira, Dank voor uw bericht. Ik heb de zinnen die uit de andere bron overgenomen waren aangepast. Kan de pagina zo blijven bestaan?

Hartelijke groet, Anne

Een paar woorden her en der vervangen lost dit probleem niet op helaas. Mocht uw gebruikersnaam overeenstemmen met de persoon die op dit gebied actief is off-wiki dan behoort u dat eerlijk gezegd te weten. MoiraMoira overleg 22 feb 2016 16:41 (CET)Reageren

Beste MoiraMoira, Wij zijn bezig met een monografie over Ru Paré en we zijn hard aan het zoeken naar nieuwe informatie over haar. De basale informatie, die ik ook voor deze Wikipedia heb gebruikt, halen wij echter uit bestaande bronnen. Ik heb echter geen zinnen direct overgenomen uit andere teksten en ik heb de teksten die ik heb gebruikt voor dit stuk bij de literatuur staan. Ik heb het stuk nogmaals overgelezen en wat aanpassingen gemaakt. Zou u het bericht wat boven aan de pagina staat kunnen verwijderen?

Nog een andere vraag: wat is er gebeurt met de foto? Deze foto is nog nooit eerder gepubliceerd en hebben wij uit ons privéarchief. Wij zijn de eigenaar van deze foto, waarom is hij weggehaald?

Hartelijke groet, AnneAnnevanmourik (overleg) 14 mrt 2016 09:15 (CET)Reageren

Ru Paré[brontekst bewerken]

Beste Anne, dank voor je werk aan het artikel over Ru Paré. Laat je alsjeblieft niet ontmoedigen door de opmerkingen over auteursrechtschending. Het is inderdaad zo dat je in bijna alle gevallen wel bestaande teksten als bron kan gebruiken, maar je moet parafraseren en herschrijven, en uiteraard zorgen voor goede bronvermelding (voetnoten). Als je interesse hebt om vaker over vrouwen te schrijven, dan nodig ik je graag uit om te kijken naar het Wikiproject Gendergap. Maandelijks komen we fysiek bij elkaar in Utrecht; je bent altijd welkom om een keer langs te komen, we begeleiden je graag persoonlijk. Hartelijke groet, Spinster (overleg) 29 feb 2016 11:33 (CET)Reageren

Monografie over Ru Paré[brontekst bewerken]

Beste MoiraMoira, Dank voor je bericht. Wij zijn bezig met een monografie over Ru Paré en we zijn hard aan het zoeken naar nieuwe informatie over haar. De basale informatie, die ik ook voor deze Wikipedia heb gebruikt, halen wij echter uit bestaande bronnen. Ik heb echter geen zinnen direct overgenomen uit andere teksten en ik heb de teksten die ik heb gebruikt voor dit stuk bij de literatuur staan. Ik heb het stuk nogmaals overgelezen en wat aanpassingen gemaakt. Zou u het bericht wat boven aan de pagina staat kunnen verwijderen? Nog een andere vraag: wat is er gebeurt met de foto? Deze foto is nog nooit eerder gepubliceerd en hebben wij uit ons privéarchief. Wij zijn de eigenaar van deze foto, waarom is hij weggehaald?

Nogmaals dank en hartelijke groet, AnneAnnevanmourik (overleg) 14 mrt 2016 09:15 (CET)Reageren

contact over pagina Ru Paré[brontekst bewerken]

Beste MoiraMoira, Ik weet niet zo goed hoe ik in contact moet komen met u. Heeft u mijn bovenstaande berichten gelezen? Of is het handiger dat ik via een andere weg (andere wikipedia- overlegpagina) met u overleg? Ik zou graag de tekst boven het stuk over Ru Paré weg willen hebben omdat dit niet klopt en afbreuk doet aan de tekst.

Hoogleraar Wim Willems en ik zijn bezig met een monografie over Ru Paré en we zijn hard aan het zoeken naar nieuwe informatie over haar. De basale informatie, die ik ook voor deze Wikipedia heb gebruikt, halen wij uit bestaande bronnen. Ik heb echter geen zinnen direct overgenomen uit andere teksten en ik heb de teksten die ik heb gebruikt voor dit stuk bij de literatuur staan. Bestaat er soms een annotatiesysteem in Wikipedia dat ik over het hoofd heb gezien?

Nog een vraag: wat is er gebeurt met de foto? Deze foto is nog nooit eerder gepubliceerd en hebben wij uit ons privéarchief. Wij zijn de eigenaar van deze foto, waarom is hij weggehaald?

Ik hoor graag van u.

Alvast bedankt en hartelijke groet, Anne – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Annevanmourik (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)?

De foto had u de rechten niet van dus is verwijderd. Bovenaan de pagina over Ru Paré vindt u de doorlink hoe u kunt reageren op de nominatie. Verder is Wikipedia niet bedoeld voor boekpromotie. Als u de pagina neutraal en in eigen woorden hebt herschreven en de zaken netjes geadstrueerd heeft met referenties en bronnen kunt u dat aangeven op de nominatielijst. MoiraMoira overleg 14 mrt 2016 09:18 (CET)Reageren

Beste MoiraMoira, Zou u mijn stuk nog een keer willen lezen? Ik heb het in mijn eigen woorden geschreven en ik zou het appreciëren als de boodschap boven de tekst weggehaald kan worden. Ik waardeer uw hulp erg, en ik wil u allerminst voorbij lopen, maar misschien dat ik anders een second opinion kan krijgen? (Is dit mogelijk bij Wikipedia?)

Nog een vraag betreffende de foto: hoe kan ik de rechten hiervoor krijgen/ aantonen?

Nogmaals dank voor uw hulp. Hartelijke groet, AnneAnnevanmourik (overleg) 17 mrt 2016 15:12 (CET)Reageren

De rechten van de foto uit de archieven van uw organisatie dient u zelf op te sporen - dus wie is de fotograaf, is die of diens rechthebbenden bereid die foto vrij te geven en dan kan u het regelen met een correcte upload met vermelding. De tekst is een ander verhaal. Die bevat in de historie nog steeds auteursrechtenschendingen. Wat ik kan doen is deze zonder de auteursperikelenversies dus de laatste versie in uw eigen gebruikersruimte zetten en ik wil er aangezien ik zelf veel verzetstrijders geschreven heb hier wel een redactie over heen gooien. Als u dan vindt dat die in orde is kan het artikel herplaatst worden. Wat vindt u daarvan? MoiraMoira overleg 17 mrt 2016 15:58 (CET)Reageren

Beste MoiraMoira, Wat vriendelijk van u. Ik waardeer u hulp erg. Ik ga ondertussen proberen te achterhalen wie de fotograaf van de foto van Ru was.

Hartelijke groet, Annevanmourik (overleg) 17 mrt 2016 16:06 (CET)Reageren

Ik heb redactie gedaan. Het resultaat vindt u klik hier. Als dit zo in orde is kan ik het artikel nu in de encyclopedie voor u plaatsen. MoiraMoira overleg 17 mrt 2016 16:42 (CET)Reageren

Beste MoiraMoira, Dankuwel. Ik vind het een prima stuk geworden. Een kleine opmerking is dat de steenfabriek van Nicolaas Paré in Druten stond, in het land van Maas en Waal. Voor de rest is het in orde, nogmaals dank!

Hartelijke groet, Annevanmourik (overleg) 17 mrt 2016 17:46 (CET)Reageren

Gecorrigeerd met krantreferentie en nog informatie en bron (boek) toegevoegd aan artikel. Mocht u via mail verder contact willen zet dan in uw persoonlijke voorkeuren (rechtsbovenaan deze pagina te vinden) de emailfunctie aan. Groet, MoiraMoira overleg 17 mrt 2016 18:36 (CET)Reageren

Foto uploaden[brontekst bewerken]

Beste MoiraMoira, Graag wil ik een foto van Wim Willems uploaden op zijn wikipediapagina (Wim Willems 1951). Ik krijg echter maar geen foto van hem geupload. Eerst kreeg ik de vermelding 'Cross-wiki upload filter' en later kreeg ik 'bad upload'. Ik heb de foto zelf gemaakt die ik wilde uploaden. Zou u mij kunnen helpen om een foto van Wim Willems op de pagina te krijgen?

Hartelijke groet, AnneAnnevanmourik 15 aug 2016 om 14:03 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Foto uploaden[brontekst bewerken]

Beste MoiraMoira, vis →  )°///<  ← overleg of iemand anders die hier een antwoord op weet, Zou een van jullie mij kunnen helpen? Voor de Wikipedia pagina van Wim Willems en Ru Paré wil ik graag een foto uploaden. Beide foto's zijn rechtenvrij, maar ik krijg ze niet op de pagina. De foto van Wim Willems heb ik zelf gemaakt (Eerst kreeg ik de vermelding 'Cross-wiki upload filter' en later kreeg ik 'bad upload'), de foto van Ru Paré komt uit het persoonlijk archief van de familie van Ru Paré (met wie ik in contact ben i.v.m. de biografie die ik, samen met Wim Willems, schrijf over Ru Paré).

Graag ontvang ik jullie advies. Met dank en hartelijke groet, AnneAnnevanmourik 7 sep 2016 om 17:03 PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Annevanmourik, ik werd er op geattendeerd dat u uw vragen op een ongebruikelijke plaats had gesteld, namelijk bovenaan de pagina. Daarom deze naar onderen verplaatst. Zoals u op Wikipedia:OTRS kunt lezen moet u tonen dat u toestemming hebt van familie om een foto te plaatsen.
Groet, VanBuren (overleg) 7 jun 2017 15:31 (CEST)Reageren
PS:Als u hulp nodig heeft kunt u ook vragen stellen op deze pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Help:Helpdesk