Overleg gebruiker:Freekfluweel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Freekfluweel! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.978.679 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


Mvg. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 3 feb 2018 15:58 (CET)
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

De Luizenmoeder[bewerken]

Dag Freekfluweel, zoals je wellicht al gezien had, heb ik de enorm uitgebreide informatie over de afleveringen van de luizenmoeder weer verwijderd. We proberen op Wikipedia niet in detail verslag te doen van TV-afleveringen. Groet, Vinvlugt (overleg) 12 feb 2018 15:14 (CET)

Aanvullend: Ik wil u van mijn kant even met name wijzen op deze nog lopende discussie, waar u wellicht niet van op de hoogte bent. Vinvlugt stelt het hier wel erg kort door de bocht, zij het dat ik het op dit punt tot op zekere hoogte met hem eens ben. :De Wikischim (overleg) 13 feb 2018 16:40 (CET):

Ik ben redelijk nieuw hier en weet niet precies hoe alles in zijn werk gaat. Ik heb het na de eerste verwijdering al voor gezien gehouden en om nu een tekst van ruim 1600 woorden zonder overleg/aankondiging gewoon maar te verwijderen vind ik ronduit onfatsoenlijk en derhalve zal ik mij verder geheel distantiëren van Wikipedia Freekfluweel 13 feb 2018 16:52 (CET):

Beste Freekfluweel, Ik begrijp u frustratie maar kan enkel zeggen van "laat u niet uit het veld slaan"! Neem even de tijd om notie te nemen van het geen hierboven rechts in het welkom sjabloon staat om zo kennis te nemen van wat de richtlijnen zijn op Wikipedia. Het geen u noemt dat er niet een overleg/aankondiging heeft plaats gevonden waarom dit (hier) op 10 februari 2018 is verwijderd, nu dat is inderdaad jammer. Dat had zeker fijn geweest dat u dit als nieuwkomer vooraf had vernomen wat de reden van het verwijderen van de "Verhaallijn" was. En dit niet pas op het moment van de verwijdering te lezen in de samenvatting wat voor argument hiervoor wordt gegeven. Maar een ieder is daar vrij in omdat wel of niet vooraf kenbaar te maken! Ik hoop echter dat u toch de moed kunt hervatten om weer bij te willen dragen aan Wikipedia, Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 13 feb 2018 23:22 (CET)
Beste Freekfluweel, mijn excuses voor mijn brute snoei-actie. Ik hoop dat je zin om bij te dragen aan Wikipedia niet voorgoed voorbij is! Ik had op de overlegpagina van het artikel al aangekondigd dat het in mijn ogen tijd was voor een flinke snoei, maar ik kan me voorstellen dat dat je is ontgaan. Ik ben zelf voorstander van een korte samenvatting van de belangrijkste verhaallijnen van de serie, en dus niet het per aflevering (kort) navertellen, zoals nu weer gebeurt, maar ik vrees dat ik daarmee in de minderheid ben. Hoe dan ook, vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 14 feb 2018 08:45 (CET)
Dag Freek, ik heb net jouw verslag zitten lezen van de eerste twee afleveringen van de luizenmoeder, en wil je graag complimenteren met de manier waarop je het e.e.a. had opgeschreven. Voor (de huidige gemeenschap op) wikipedia is het misschien wat lang (vandaar de snoei in de tekst door onze collega's), maar je schrijft erg levendig! Ik hoop dat je je bedenkt, en vaker de pen ter hand neemt voor wikipedia, want mensen zoals jij, die leuk kunnen schrijven en geen spelfouten maken kunnen we hier goed gebruiken. Sietske | Reageren? 15 feb 2018 15:53 (CET)

Interlyceale[bewerken]

Dag Freekfluweel, dank voor uw bijdrage op pagina Interlyceale. Er is nog veel aan te vullen over de historie ervan. Ziet u misschien kans om nog meer aan te vullen of weet u anderen die dat zouden kunnen doen? Tulp8 (overleg) 9 mrt 2018 18:39 (CET)

Hallo Tulp8, je kan het beste de archieven van de schoolkranten raadplegen. Voor het Lorentz is dat "De Konteener" (speciale Interlyceale-editie die nog op dezeldfe dag werd gemaakt en in de bus terug naar huis kon worden gelezen). Voorts mist er een overzicht van de S.I.'s. De S.I. van 1984 is in Eindhoven door het Lorentz gewonnen. De A.I. van 1983 is gewonnen door het Lorentz in Amsterdam. Verder gaat mijn geheugen niet, alhoewel ik alle Interlyceales heb bijgewoond. Freekfluweel (overleg) 9 mrt 2018 18:49 (CET)
Dank voor de snelle reactie. 'k Heb de archivaris van Het Baarnsch Lyceum benaderd, maar dat schiet niet bepaald op. 'k Had stille hoop dat u in Arnhem iemand kende die daar het archief kon raadplegen. Is "S.I." de Sport Interlyceale? Tulp8 (overleg) 9 mrt 2018 18:56 (CET)
Volgens mij het beste de huidige (hoofd)redacteuren aanschrijven/mailen. Van het Lorentz weet ik dat er in hun redactiehok een archiefje ligt en die willen best wel even kijken want zowel de artistieke als sportinterlyceale werd dikwijls door de Eindhovenaren gewonnen. Waarschuwing: gaat een ééntonig overzicht van winnaars worden! ;-) De Amsterdammers maakten er altijd een potje van op de A.I., want de artistiekelingen zaten vaker in de kroeg (Café Lyceum, echt waar) om de hoek van hun school dan dat ze in de klas zaten. Wel hadden de amsterdamse A.I.-uitgaven leuke/bekende juryleden (Willem Nijholt, Berdien Stengun, etc.) terwijl het in het Zuiden meer behelpen was: artiesten wonen immers in de Hoofdstad. Op de sportinterlyceales (S.I.'s) waren de Amsterdammers al lam in de bus... ;-). In het algemeen is het Amsterdams Lyceum de slechtst presterende school in beide Interlyceales en het Lorentz de beste, alhoewel er op de Artistieke toch nog vaak met het Baarnsch werd gestreden. Overigens hebben we het hier over het Lorentz Lyceum uit Eindhoven (NIET Arnhem), dat in 1996 gefuseerd is met de Rommert Casimir Havo, en thans het Lorentz-Casimir-Lyceum heet! http://www.lcl.nl/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Lorentz_Casimir_Lyceum Freekfluweel (overleg) 9 mrt 2018 19:17 (CET)
Het lijkt me een goede tip om de archivaris van het Lorentz in Eindhoven (..) te benaderen. Overigens werd de Interlyceale door het Baarnsch wel degelijk serieus opgevat, het niveau van de finalisten in de schoolfinale was best hoog, en de zaal was steeds afgeladen vol. Er waren ook vaak BN'ers die in de jury plaatsnamen. Nogmaals dank voor het reageren! Groet, Tulp8 (overleg) 9 mrt 2018 19:25 (CET)
Ik kan zonder veel moeite bij het Lorentz in Eindhoven langsgaan, mocht dat handig zijn. Wammes Waggel (overleg) 10 mrt 2018 16:59 (CET)

Hallo Wammes Waggel, ik heb gisteren even een mailtje gestuurd naar het Lorentz dus ik wacht het nog even een weekje af, maar als dat niets wordt, is jouw aanbod ideaal. Vond nog oude programmaboekjes van zowel de A.I. als de S.I., tevens ook nog een vaantje van de S.I.. Als ik tijd heb zal ik deze inscannen, want een pagina met alleen maar tekst is wel gortdroog. Nogmaals bedankt voor je aanbod maar alles wat digitaal kan worden aangeleverd is makkelijker! ;-)Freekfluweel (overleg) 10 mrt 2018 17:09 (CET)

Dit gaat de goede kant op. Als een van jullie contacten heeft op het Lorentz zou die misschien bij hen kunnen vragen om een foto te schieten bij de komende Interlyceale. Het Lorentz is dit jaar in maart immers de organisator. Mogelijk kunnen ook bestaande foto's uit vroegere jaren worden gebruikt. Wel even op de fotorechten letten natuurlijk. Tulp8 (overleg) 10 mrt 2018 17:24 (CET)
Waar zou je foto's van willen? Enne, foto's van minderjarigen publiceren wil nog wel eens gevoelig liggen... Wammes Waggel (overleg) 10 mrt 2018 21:46 (CET)
Dat is zeker waar en is inderdaad een beperking, daar moet goed op gelet worden. Misschien dezelfde foto die door de school ook naar de plaatselijke krant wordt gestuurd of in de schoolkrant wordt gebruikt? Maar ook van de prijsuitreiking zou moeten kunnen. Tulp8 (overleg) 11 mrt 2018 08:53 (CET)

VCL verwijderd want die deed mee aan een andere interlyceale. Zie ook "locatie (organisator)/gastlyceum, daar kont het VCL nergens in voor en ik kan me ook niet herinneren ze ooit op "onze" interlyceales te zijn tegengekomen!Freekfluweel (overleg) 11 mrt 2018 14:54 (CET) VCL weer teruggezet, deden kennelijk toch een paar jaar meeFreekfluweel (overleg) 11 mrt 2018 18:30 (CET)

De pagina is nu aardig compleet geworden met al uw toevoegingen. Dank daarvoor. Vooral oud-leerlingen van de lycea zullen vast plezier beleven aan de inhoud. Nog wel een verzoek om de trivialiteiten te beperken. Wikipedia is tenslotte een encyclopedie die de hoofdzaken op een zakelijke en ietwat 'saaie/droge' manier weergeeft. Omdat ik hierboven las dat u al contact hebt gezocht met het Lorentz: Is er de komende tijd nog info te verwachten? Succes met de verdere zoektocht naar gegevens. Tulp8 (overleg) 16 mrt 2018 09:23 (CET)

Tip[bewerken]

Even een tip: linken als [[sport|sport]] zijn dubbelop, voor en achter de 'pipe' staat immers hetzelfde woord. Dit soort constructie met een pipe is enkel gewenst bij bijvoorbeeld [[sport|sportman]] Groet, Tulp8 (overleg) 11 mrt 2018 20:44 (CET)

Zie ook Help:Gebruik van links, Tulp8 (overleg) 11 mrt 2018 20:51 (CET)

Jennifer Vreugdenhil - afbeelding[bewerken]

Ik zag dat je een foto van de website van ADO-Den Haag had uitgesneden, en gebruikt op het artikel van Jennifer Vreugdenhil. Als jij zelf de fotograaf van de oorspronkelijke foto bent, dan is dat geen probleem, maar anders moeten we toch kijken hoe we de foto kunnen behouden. Alleen de oorspronkelijk fotograaf kan toestemming geven voor de noodzakelijke licentiewijziging. Als het goed is heb je ook op Commons een melding hiervan gekregen. Mocht je niet de fotograaf zijn, dan moeten we op een andere manier zelf een foto organiseren. Maar voor een actiefoto moeten we dan naar Valencia ;-) Ik ga vanavond wel naar ADO-Ajax toe, als ik de kans krijg maar ik daar nog wel zelf wat foto's. Edoderoo (overleg) 13 apr 2018 14:44 (CEST)

Ik ben zelf niet de fotograaf en vond de foto op een ADOfansite, die ik nu al niet meer kan vinden. De foto dateert uit 2014.Freekfluweel (overleg) 13 apr 2018 14:50 (CEST)
Denk niet dat die fansite nou echt bezwaar gaat maken, maar de copyright ligt wel bij hen.
Gevonden:http://www.adofans.nl/article/12170/Vrouwenvoetbal-fotos-duel-ADO-Den-Haag---Oud-Heverlee-Leuven-(4-0).htm Freekfluweel (overleg) 13 apr 2018 14:55 (CEST)
Helaas is die fansite gaat vast geen bezwaar maken geen argument om de auteursrechtenwet te overtreden, dus dan moet die foto helaas weg. Voor toekomstige afbeeldingen: als je ze zelf hebt gemaakt, is er geen probleem. Als je ze niet zelf hebt gemaakt, is het altijd ingewikkeld. Alles wat je met Google vindt, kun je afschrijven ;-) Ik had die foto zo gevonden, want zelfs een uitsnede uit een grotere foto kun je met image-search vrij eenvoudig terugvinden. Dan moeten we dus toch een keer naar Valencia voor een foto ;-) Edoderoo (overleg) 13 apr 2018 15:06 (CEST)

Links naar doorverwijspagina's[bewerken]

Ik ben nu een half uur bezig geweest om alle links naar doorverwijspagina's die je vandaag hebt aangelegd, weer weg te halen. Ik weet niet waarom in een lijst met doelpunten het zo belangrijk is om naar gemeentes te linken, maar als je dat dan per se wilt doen, link dan wel juist. Gezien het enorme aantal links dat niet klopte, ga ik er vanuit dat je ze ongezien hebt opgeslagen, en de overgebleven links dus ook nog fout zouden kunnen zijn. Een link komt niet automatisch op de plek waar jij 'm verwacht, je moet dat altijd controleren (door er op te klikken, of minimaal de mouse over feature te gebruiken).

Ik zie links naar doorverwijspagina's relatief makkelijk en snel, door een wijziging in mijn vector.css, zelf heb je ook zo'n bestand: Gebruiker:Freekfluweel/vector.css, als je daar

.mw-disambig {color:green;}
.mw-disambig:visited {color:purple;}
.mw-disambig { background-color:#AFEEEE; }

in zet, worden voortaan alle doorverwijspagina's een andere kleur. Je kunt de kleuren zelf een andere kleur geven, als je wilt. Edoderoo (overleg) 28 okt 2018 11:10 (CET)

Die lijsten met doelpunten heb ik gekopieerd van de Engelse versie en daar wordt inderdaad alles doorverwezen. Ik vond het even belangrijker om de lijsten (nu ze nog kort zijn) op de Nederlandstalige Wiki te zetten en dan geleidelijk aan de correcte Nederlandse doorverwijzingen in te voeren. Wèl heb ik de boel vertaald en aangepast aan de NL-wiki. Thans hebben alle leeuwinnen een doelpuntenlijstje en nu kan er gewerkt worden aan de juiste doorverwijzingen waar ik al mee bezig ben maar uiteindelijk is het wel allemaal vrijwilligerswerk.Freekfluweel (overleg) 28 okt 2018 16:21 (CET)

Ik zie niet in waarom je eerst 10 speelsters met brakke tabellen moet neerzetten (mijn interpretatie van jouw woorden), en het niet speelster voor speelster kan doen, en die tussendoor dan verbeteren. Of nog beter/liever, voor dat je het artikel opslaat, gewoon zorgen dat de links kloppen. Dat het vrijwilligerswerk is, en je er daarom een knoeiwerkje van mag maken, die mening deel ik natuurlijk niet. Edoderoo (overleg) 28 okt 2018 16:24 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Vrouwenvoetbal statistieken[bewerken]

Hoi Freek, het is niet makkelijk om de statistieken goed bij te houden. Ik gebruik de fifa website als bron en helaas zijn ze zelf niet snel genoeg met het updaten van hun eigen informatie. Dus ik loop niet de boel te belazeren. Ik gebruik de bronnen die voor handen zijn en loop dus niet op de feiten vooruit. Uiteraard is het prima als Wikipedia dat wel doet, maar de bronnen moeten wel kloppen samen met de statistieken. Dus sorry dat het wat problemen geeft. Zodra het kampioenschap is afgelopen zal de fifa ook alle gegevens verwerken. Tenminste daar ga ik vanuit. ps. Ik zal de referentie op een andere plaats weergeven. Dat scheelt verwarring. Arnoud van Dillewijn (overleg) 24 jun 2019 15:04 (CEST)

Ik zie trouwens wel waar het mis ging. Normaal gesproken zet ik er nog een bron vermelding bij van het team. In dit geval bestaat er al een tabel voor, dus ik was er nog niet aan toegekomen om die gegevens ook door te nemen en de bron erbij te zetten. Ik zit nog even te vergelijken en fifa loopt nog steeds achter. Gister scoorde Amandine Henry. De goal en de wedstrijd zijn nog niet bij haar profiel opgeteld. Maar dat komt wel. Controleer maar. Je doet trouwens goed werk. En dit houdt ons scherp. Arnoud van Dillewijn (overleg) 24 jun 2019 15:29 (CEST)

Hallo Arnoud, de reden dat die tabellen vanaf het EK 2017 uiterst nauwkeurig worden bijgehouden is omdat andere (FIFA) bronnen niet accuraat zijn. Je kunt ook aan de Geschiedenis zien dat binnen 10 minuten na de wedstrijd de tabel is bijgewerkt. Voorts kan je alles opmaken uit die tabel: alles wat in cursief staat heeft betrekking tot de wedstrijd die ook in het cursief staat: Nr. (cursief), speler in basiself, Weds. (cursief), speler heeft hele wedstrijd gespeeld, Nr. (normaal), speler is begonnen op de bank, Weds. (cursief), speler is ingevallen, Doelpunt (cursief), speler heeft gescoord.

(Nr.= basiself, Nr. + Wed. = Werd van het veld gehaald, Nr. + Wed. = Werd in het veld gebracht, Nr. + Wed. = volledige wedstrijd, Dlpnt. = gescoord, 0 = penalty gestopt)


Helaas heb jij met je malle invallen dit om zeep geholpen... Freekfluweel (overleg) 24 jun 2019 16:38 (CEST)

Je kan van alles zeggen, maar ik heb het niet om zeep geholpen. De tabel is niet veel veranderd. Maar ik vind dit systeem er wel heel ingewikkeld uitzien. Ik zou het simpeler houden. Arnoud van Dillewijn (overleg) 24 jun 2019 17:24 (CEST)
Ik moet er wel bij zeggen dat je gewoon door moet zetten met wat je aan het doen was. Als je dit goed uitwerkt heb ik er geen problemen mee. Arnoud van Dillewijn (overleg) 24 jun 2019 17:44 (CEST)

Als je midden op een WK zit, heb je weinig aan statistieken van 2 wedstrijden geleden!

De notatie IN de tabel wordt al gehanteerd sinds het EK van 2017 en wordt door (bijna) iedereen begrepen...

Normaliter zou ik nu de selectie van het vrouwenvoetbalelftal van de VS hebben bijgewerkt maar dat mag iemand anders doen...

Freekfluweel (overleg) 24 jun 2019 20:00 (CEST)

Je liet hier boven zien hoe het eruit moest zien, met de pijl omhoog en de pijl naar beneden. Dat is wel iets duidelijker. Daarbij begreep ik dat het over de laatst gespeelde wedstrijd ging. Maar je had het alleen nog niet toegepast bij Frankrijk. En ook niet bij Brazilië. Daar zit zelfs de legenda niet bij en dan heb je dus geen idee waarom de cijfers cursief moeten zijn. Dus het idee is goed. Maar het is ook veel werk. Zo'n lijst maken is al veel werk. Je bent er per team ongeveer een uur mee kwijt en dan moeten alle cijfers kloppen, en de namen en de teams. Dus nogmaals, je doet goed werk, maar zorg er wel voor dat je het afwerkt.
Over FIFA. Ik zag dat er grote verschillen zijn met wat er op Wikipedia staat en wat de FIFA aangeeft. En dat maakt het moeilijk. Je wilt dat de cijfers kloppen, maar ook dat er een bron is ter bevestiging. Ik denk dat de bron vermelding op een andere manier moet. Zodat er wel een bron is, maar ook weer niet de flexibiliteit van Wikipedia in de wegloopt. Maar hoe precies, dat is even puzzelen. Ik zal kijken wat er in de voorgaande jaren gedaan is. En anders afkijken bij de Engelstalige Wikipedia.
Maak je geen zorgen over alles perfect up-to-date houden, dat lukt toch niet. Je doet je best. En bij het vrouwenvoetbal is nog heel veel te doen. Dus je inzet wordt erg gewaardeerd. Arnoud van Dillewijn (overleg) 24 jun 2019 22:40 (CEST)

Mooi. Je hebt de draad weer opgepakt. En compliment, het ziet er nu meer verzorgd uit. Ik schrik nog wel van de gele kleur voor Zuid-Afrika. Het geel wat ik gebruikte was de kleur van het shirt. En ja, uiteraard is het shirt van Duitsland wit, alleen die dikke zwarte rand er om heen. Maar ja, we kunnen niet iedereen tevreden stellen. Ik vind het ook oké dat de referenties verdwijnen, maakt 't makkelijker in dit geval. Ik ga nog wel een keer door alle tabellen heen, maar dat is om er wat dubbele codering uit te vissen. Verder, goed werk. Ga zo door! Arnoud van Dillewijn (overleg) 26 jun 2019 22:09 (CEST)

Het is moeilijk kiezen. Wel of geen bovenbalk in de tabel? Een lege balk is niet nodig, maar mag wel. Je moet wel proberen een bepaalde aanpak vast te houden. Dus wat wordt het, wel of geen balk? Arnoud van Dillewijn (overleg) 28 jun 2019 14:35 (CEST)

Ik denk dat je dat beter in Wikipedia:Sportcafé kunt bespreken, dan hier proberen dat de ene gebruiker probeert de andere gebruiker te overtuigen dat die bepaalt "hoe het moet". Edoderoo (overleg) 28 jun 2019 15:53 (CEST)
Sorry, het is niet bepaald een goede benadering. Het zijn van die kleine dingen. Niet iets waar het hele café een mening over zou moeten hebben. Het komt wel goed, denk ik. Freek, nogmaals sorry. Ik probeer alleen maar te helpen. Dat gaat helaas niet altijd even tactisch. Arnoud van Dillewijn (overleg) 28 jun 2019 16:21 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)