Overleg gebruiker:Kleinecorrecties

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Mathonius in het onderwerp Bescherming
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen en is daarom geblokkeerd conform de richtlijnen en kan niet meer bijdragen.

Sokpop

I.v.m. misbruik van sokpoppen om door te kunnen gaan met het plaatsen van auteursrechtenschendende artikelen nadat de hoofdaccount aangaf het project verlaten te hebben na herhaald van diverse zijden netjes bevraagd te zijn hoe dit zat en of gebruiker bereid was te helpen met oplossen van de problemen waartoe geen enkele bereidheid was, alsmede i.v.m. het misbruiken van de naam van een beginnend journalist (impersonatie) door over deze een "zelfpromotie" artikel te schrijven en daarna een wikipediaan onheus te bejegenen hierover en anderen uit te lokken elders zijn na uitgevoerd nader checkuseronderzoek voor onbepaalde tijd geblokkeerd op 10 april 2013:

Alsmede het onderliggende ook openlijk gebruikte IP-adres voor een jaar.

Gebruiker kan indien gewenst eenmalig gebruikmaken van de ontsnappingsclausule, dus enkel werken met de hoofdaccount alsmede aan te geven te stoppen met de detrimentale activiteiten die een betrouwbare opbouw van de encyclopedie schade toebrengen. De hoofdaccount heeft daartoe een niet meegeblokkeerde emailfunctie. Bij doorgaan met de ongewenste activiteiten met andere sokpopaccounts of oningelogd vervalt deze mogelijkheid.


Hallo Kleinecorrecties, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.859 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je zult begrijpen dat ik bij een WP:REGBLOK verzoek als eerste bewerking mijn wenkbrauwen enigzins frons, niet? Kleuske (overleg) 24 aug 2012 16:38 (CEST)Reageren

Dat zou ik maar niet doen, Kleuske. Zoals je bekend zou moeten zijn ben ik niet meer in staat (door namen zoals Nekschot en noem ze maar op) of van zins om onder mijn eigen naam of andere namen nog bij te dragen. Toevallig zag ik bij nieuwe gebruikers Nekschot staan; een naam die eerder veel te ver ging - en toen werd het mij even te machtig. Maar het verbaast mij niet dat mijn verzoek is afgewezen. vriendelijke groet, Kleinecorrecties (overleg) 24 aug 2012 16:51 (CEST)Reageren
Je bent dus gewoon een sokpop en je zit een potje te WP:PUNTen? Ok. Goed dat ik dat weet. Kleuske (overleg) 24 aug 2012 16:54 (CEST)Reageren
Nee, Kleuske, Nekschot leek mij een zeer ongewenste gebruikersnaam, die ik toevallig bij nieuwe gebruikers zag, dus ik zie niet in wat er WP.punt aan is. En ik kan mijn oude account wegens stalking toch niet meer gebruiken? (Menke) Kleinecorrecties (overleg) 24 aug 2012 17:01 (CEST)Reageren
Ok. Wat die naam betreft ben ik het overigens met je eens. Kleuske (overleg) 24 aug 2012 17:06 (CEST)Reageren

Bescherming[brontekst bewerken]

Stel, iemand levert jarenlang waardevolle bijdragen aan Wikipedia. Hij of zij raakt echter verzeild in een conflict met persoon X over diens gebruikersnaam. Persoon X dreigt vervolgens met stalking en begint de door hem of haar geschreven artikelen te bewerken, waarna een groep Wikipedianen op hem inpraat en hem waarschuwt. De gestalkte gebruiker is ondertussen zo gefrustreerd en voelt zich waarschijnlijk zo bedreigd dat hij of zij zich genoodzaakt voelt via een andere account te werken.

Persoon X heeft maar een paar artikelen van de gebruiker in kwestie bewerkt; genoeg om zeer te frustreren, nog niet genoeg om tot een blokkade te leiden. Persoon X ontdekt het tweede account en gaat door met zijn hinderlijke gedrag. De moderators staan echter met lege handen. Hoe kan de waardevolle gebruiker beschermd worden als hij of zij met een andere account werkt en niet wil dat dit account gekoppeld wordt aan zijn of haar oude account? Anders gezegd, het gebruik van sokpoppen en de onduidelijkheid die daarmee gepaard gaat, bemoeilijken het tegengaan van stalking.

Als iemand naar aanleiding van een conflict overgaat tot het gebruik van sokpoppen loopt dat zelden goed af. Hoe begrijpelijk ook, het is werkelijk nergens goed voor. Sokpoppen lossen niets op. Stop alsjeblieft. Overweeg alsjeblieft weer onder je oude naam te bewerken of anders op z'n minst duidelijkheid te geven over welke accounts je gebruikt.

Met hoopvolle groet, Mathonius 24 aug 2012 17:38 (CEST)Reageren

Ok, ok, goed, Mathonius; zeg maar hoe ik mijn oude account moet herstellen - maar ik zeg je vooraf dat je vóór december beslist geen waardevolle of niet waardevolle bijdragen moet verwachten - ten eerste omdat ik het veel te druk heb met andere zaken heb en ten tweede vooral ook omdat mijn vertrouwen in bepaalde moderatoren, hun "bescherming" en hun oordeel bepaald niet groot is. Hernoemd10082012 (overleg) 24 aug 2012 18:23 (CEST)Reageren
Bedankt voor je reactie. Er zijn twee manieren om je oude account(naam) terug te krijgen:
  • Je kunt op WP:HA verzoeken het account "Hernoemd10082012" weer te hernoemen naar je oude naam. Dit kan ik dan gelijk voor je regelen.
  • Je kunt een nieuwe account aanmaken met je oude naam als gebruikersnaam (zie hier). De bijdragen onder je oude naam blijven dan wel hangen onder de naam "Hernoemd10082012". Mocht je dit willen, plaats dan alsjeblieft met het account "Hernoemd10082012" een bevestiging van deze registratie zodat duidelijk is dat jij het bent.
Ik begrijp heel goed dat dit conflict heeft geleid tot een vertrouwensbreuk. Hopelijk zal de tijd die wonden helen. Mathonius 24 aug 2012 18:35 (CEST)Reageren
Done. Hernoemd10082012 (overleg) 24 aug 2012 18:49 (CEST)Reageren
Dankjewel. Ik heb je account hernoemd. Mathonius 24 aug 2012 19:10 (CEST)Reageren