Overleg gebruiker:LoDeBo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo LoDeBo, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.980.967 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie Air Serbia[bewerken]

Hallo LoDeBo, ik heb je artikel Air Serbia ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Dqfn13 (overleg) 20 aug 2013 22:24 (CEST)

Hoi LoDeBo, als je het Engelse artikel inderdaad vertaald hebt dan kan je het beste het volgende sjabloon invoegen: {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=|titel=|oldid=|datum=|sectie=}}. Vul bij taal in en, bij titel de Engelse titel, oldid moet je even opzoeken door de versie te selecteren die jij hebt gebruikt. Het id is dan het nummer dat in de url staat. De datum is de datum van de versie: jjjjmmdd. Sectie kan je blanco laten omdat je het hele artikel hebt gebruikt. Zie eventueel Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia. Mocht je vragen hebben, stel die gerust hieronder, ik zal ze ook hier beantwoorde. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2013 23:44 (CEST)
Kun jij dat niet regelen? Ik versta er echt niet veel van. LoDeBo (overleg) 21 aug 2013 16:12 (CEST)
Ik zag toevallig je bericht, ik heb het sjabloon voor je toegevoegd. --Natuur12 (overleg) 21 aug 2013 16:19 (CEST)
OK, heel erg bedankt! LoDeBo (overleg) 21 aug 2013 18:11 (CEST)

Lijst met bestemmingen[bewerken]

Voor je de lijst wéér toevoegt, zou je eens op Overleg portaal:Luchtvaart#Lijstjes met bestemmingen kunnen kijken. Richard 9 okt 2013 12:20 (CEST)

Ik snap er niets meer van. Geeft het dat ik die lijst blijf toevoegen of niet? Ik vind die lijsten anders wel handig hoor! LoDeBo 9 okt 2013 19:52 (CEST)
Het gééft niet, maar als de uitkomst van het overleg is dat ze overal geschrapt gaan worden, zou het wel zonde van je tijd zijn. Geef je mening in het overleg, leg uit waarom je het handig vindt, en wacht af wat er uiteindelijk besloten wordt. Richard 10 okt 2013 11:56 (CEST)
OK, heel erg bedankt, maar ik ga me er wel niet meer mee moeien denk ik. LoDeBo 14 okt 2013 19:05 (CEST)
Dat staat je natuurlijk ook vrij. Wellicht tot een volgende keer? Richard 15 okt 2013 13:42 (CEST)
Tot de volgende! LoDeBo 15 okt 2013 21:37 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)