Overleg gebruiker:Marquesta

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Bertux in het onderwerp Dierenzorg Zaanstreek
Hallo Marquesta, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.328 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Verwijderingsnominatie Sybren Valkema[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Sybren Valkema dat is genomineerd door Maniago. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100218 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 19 feb 2010 01:01 (CET)Reageren

Auteursrechtenschending Karel gomes[brontekst bewerken]

Hoi. Je artikel Karel gomes zal meteen verdwijnen omdat het (gedeeltelijk) van elders gekopieerd lijkt, zie het auteursrechtenbeleid. Daarnaast heeft de tekst een niet-encyclopedische stijl. Groet. — Zanaq (?) 28 feb 2010 10:18 (CET)

Dierenzorg Zaanstreek[brontekst bewerken]

Hallo Marquesta, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Dierenzorg Zaanstreek. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 5 mei 2021 12:58 (CEST)Reageren

Beste Fred, waar kan ik de argumenten vinden waarom deze pagina is verwijderd? Marquesta (overleg) 5 apr 2022 14:48 (CEST)Reageren
Hallo Marquesta,
Ik zag op de helpdesk je vraag (Help:Helpdesk#Dierenzorg Zaanstreek), het antwoord zal ik voor het gemak herhalen: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20210505#Dierenzorg Zaanstreek.
Op de argumenten wil ik wat verder ingaan, met wat uitleg. De verwijderde pagina kan ik niet meer inzien, dat kunnen alleen moderatoren, maar in het algemeen zien we dat teksten over kleine bedrijven en instellingen geschreven worden door direct betrokkenen. Vaak is het een soort profielpagina à la Facebook waarin de instelling zich voorstelt. Dat is hier niet de bedoeling. Het is niet gewenst om aan te geven welke diensten men zoal aanbiedt, daar is de pagina Dierenarts voor. Misschien past de pagina Dierenkliniek beter; die bestaat nog niet, maar dat verandert aan het principe niets: de activiteiten van 'Zaanstreek' moeten alleen genoemd worden voor zover ze aantoonbaar afwijken van het normale.
Verder willen we dat de informatie verifieerbaar is in onafhankelijke, gezaghebbende bronnen; die bepalen of een onderwerp E is, geschikt voor de encyclopedie. Dat betekent dat de eigen website of het eigen archief hooguit gebruikt kan worden als ondersteuning en aanvulling op de onafhankelijke, gezaghebbende bronnen, zoals artikelen in landelijke of minstens regionale kranten, vermeldingen in boeken en wetenschappelijke publicaties. Buitengewone zorg, een bijzonder specialisme of een unieke werkwijze kunnen alleen genoemd worden als onafhankelijke bronnen dit naar voren halen. Interviews zijn als bron al dubieus, omdat daarin gewoonlijk een betrokkene zijn of haar eigen zegje kan doen, zonder veel controle door de journalist.
In de praktijk ligt die lat vaak te hoog voor regionale bedrijven en instellingen. Onmogelijk is het niet, zo hebben 32 basisscholen een eigen artikel. Dat is heel weinig en de meeste zijn dan ook zowat een eeuw geleden opgericht of ze hebben een uitzonderlijk specialisme zoals SBO Wending. Hoe dan ook zijn we meer geïnteresseerd in het verleden dan in het heden, meer in de rechtspersoon dan in de personen, meer in feiten dan in tendensen.
Reageren op dit bericht hoeft niet, maar je antwoord is hieronder welkom, ik zie dat via mijn volglijst. Voor algemene vragen heb je intussen de Helpdesk gevonden; als je die via de ster bovenaan op je volglijst zet, kun je makkelijk zien of er nog reacties zijn  →bertux 5 apr 2022 22:14 (CEST)Reageren