Overleg gebruiker:Nieuwsgierige Gebruiker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Nieuwsgierige Gebruiker, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.964.555 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Account[bewerken]

Ha! Eindelijk een account aangemaakt? Welkom! Dit is veel overzichtelijker dan je anonieme vandalismebestrijding :-) tof dat je ons weer komt helpen! - DutchTom (overleg) 12 mrt 2019 19:01 (CET)

Had je goed opgemerkt. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 13 mrt 2019 18:51 (CET)
Ben je overigens behoorlijk actief in, die vandalismebestrijding. Goed om te zien! Apdency (overleg) 16 mrt 2019 18:57 (CET)
Dat kan je niet altijd over me zeggen, want ik ben om bepaalde momenten (zoals school of wanneer ik even op vakantie ergens heen ben) niet. Dus als je me begrijpt wat ik bedoel (PS, dit bericht is niet om je persoonlijk aan te vallen, maar dit bericht is puur om iets duidelijk te maken). Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 16 mrt 2019 19:02 (CET)

Accepteer the goddamn compliment!!! (geintje) Je bent best flink aktief er mee en dat mag best 'ns gezegd worden. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 16 mrt 2019 19:09 (CET)

Excuses voor die opmerking van mij tegen Apdency, maar er zijn toch momenten dat ik toch niet actief ben op de Nederlandse Wikipedia. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 09:07 (CET)
Haha, iemand hoeft niet de klok rond op Wikipedia bezig te zijn om door mij 'behoorlijk actief' genoemd te worden. Ik heb zelf bijvoorbeeld ook zo mijn andere tijdsbestedingen. Nee hoor, alle handjes helpen. Zie ook dit. Apdency (overleg) 17 mrt 2019 13:01 (CET)
Scherp van je. Goed gevonden. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 14:15 (CET)

Tildes[bewerken]

Hoi Nieuwsgierige Gebruiker. Zie svp deze. Wikiwerner heeft gelijk, dat doen we niet bij vandalismedossiers. Groet, SanderO (overleg) 12 mrt 2019 19:52 (CET)

Oh...sorry, daar hield ik geen rekening mee, excuseer me. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 13 mrt 2019 18:49 (CET)
Geen probleem. SanderO (overleg) 13 mrt 2019 19:01 (CET)
Ik hoop toch dat dit toekomstig minder of zelfs niet meer voorkomt. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 mrt 2019 16:19 (CET)

Terugdraaiing FC Twente[bewerken]

Weet je of die lijst van namen spelers zijn of moet dit als privacyschending worden gemeldt? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 14 mrt 2019 16:48 (CET)

Ik denk van wel, want ik zag geen van die namen staan waarmee ik de terugdraaiing deed. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 mrt 2019 16:57 (CET)
Ik heb 'm genomineerd. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 14 mrt 2019 17:02 (CET)
Als de moderator zegt dat het niet zo is, dan kan de naam ergens op die artikel terecht komen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 mrt 2019 17:04 (CET)
Maar alvast bedankt voor het melden. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 mrt 2019 17:04 (CET)
Ik laat de desbetreffende moderator de beslissing maken, ik heb letterlijk he-le-maal niets met voetbal... OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 14 mrt 2019 17:06 (CET)
Ik ook niet. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 mrt 2019 17:07 (CET)
Ik zag een van de namen bij een amateurclub o.i.d., dus het zal een voetbalteam zijn van jeugdspelers of zoiets. Mvg, Encycloon (overleg) 14 mrt 2019 18:46 (CET)
Ah, goed gevonden. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 14 mrt 2019 19:01 (CET)

Checklijst IP vandalen[bewerken]

Hallo Nieuwsgierige Gebruiker, denk je dat deze lijst heel zinvol is? Een IP-adres kan wisselen van eigenaar, dus vandalisme uit het verleden biedt geen garanties voor de toekomst.

Daarnaast wordt het meeste vandalisme wel gevonden bij de normale controle. Wel staan er een aantal 'dubieuze' IP-adressen bij WP:Edits bewaken. Mvg, Encycloon (overleg) 17 mrt 2019 11:49 (CET)

Oh...was ik een beetje erg ver gegaan? Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 14:13 (CET)
Doe vooral wat je handig vindt, maar ik denk dat dit niet meteen aanleiding geeft om het IP-adres langdurig in de gaten te houden. Mvg, Encycloon (overleg) 17 mrt 2019 14:25 (CET)
Maar misschien wel rijp genoeg om de edits te bewaken, want als die range weer verder gaat (om wat voor een rede dan ook), dan kunnen we (als het kan) (re)direct ingrijpen (met bijvoorbeeld een blokkade). Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 14:30 (CET)
Maar aan de andere kant, de laatste ongewenste bewerkingen waren van 9 maart. Dus ik denk dat het niet zoveel zin heeft. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 14:36 (CET)
(na bwc) Dat kan ja, maar een blokkade is geen doel op zich. En er zijn zoveel IP-adressen die misschien opnieuw gaan vandaliseren dat het dan wel een erg lange lijst wordt denk ik. In plaats van steeds die lijst na te lopen lijkt het me efficiënter om gewoon in de recente wijzigingen wijzigingen te controleren. Mvg, Encycloon (overleg) 17 mrt 2019 14:37 (CET)
Maar dan toch, toen ik nog werkte via de IP-adressen 2001:983:BDBB... ben ik aardig wat vandalen tegen gekomen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 14:39 (CET)
En zoals jij al zei: gewoon de recente wijzigingen controleren. Dat gaat makkelijker. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 17 mrt 2019 14:41 (CET)

Even gedag zeggen[bewerken]

Hallo Nieuwsgierig, heb zojuist een kleine poets uitgevoerd in het artikel Koenigsegg Jesko. Leuk om te lezen dat je nu een account hebt aangemaakt en dat je artikelen schrijft of vertaalt over mooie snelle auto's. Veel plezier met schrijven en samen maken we er iets moois van! Groeten, Verdel (overleg) 23 mrt 2019 15:33 (CET)

Ik hoop dat het artikel gelukt is. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 23 mrt 2019 15:42 (CET)

Aston Martin Vulcan[bewerken]

Beste Nieuwsgierige Gebruiker, ik neem aan dat de eerste versie van deze auto de inspiratiebron van de ontwerper was. Je kan nu eenmaal niet naar een doorverwijspagina linken. Je moet eerst een algemeen verhaal van de gehele autolijn beschrijven op Aston Martin Vantage en daarin verwijzingen maken naar de verschillende types. groet Japiot (overleg) 25 mrt 2019 20:41 (CET)

Oh...sorry, excuses voor mijn actie, maar de rede waarom ik zo deed is omdat de doorverwijzingen anders naar mijn mening niet kloppen. Vandaar dat ik zo deed. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 26 mrt 2019 18:11 (CET)

We hebben je inbreng over communicatie op Wikipedia nodig.[bewerken]

Hallo!

Mijn naam is Trizek. Ik werk bij de Wikimedia Foundation, de organisatie die Wikipedia host.

Momenteel vragen we mensen hoe zij op de wiki's communiceren. Ons doel is om de communicatiemiddelen te verbeteren.

Je hebt een overlegpagina op Wikipedia gebruikt om een discussie te beginnen of een bericht achter te laten. We zouden graag willen weten hoe je dit hebt ervaren.

Zou je de overlegpagina willen bezoeken? Daar worden vijf vragen gesteld. Zou je deze vragen zo goed mogelijk willen beantwoorden? We willen weten wat er goed en minder goed is aan de huidige systemen. We willen graag je mening weten over wat we zouden moeten verbeteren of juist zo laten.

We hebben je mening hard nodig en waarderen deze zeer.

Hartelijk dank voor je hulp! Trizek (WMF) 1 apr 2019 14:55 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Zou je van die overlegpagina af willen blijven, alsjeblieft? Ik raak die lease binnenkort kwijt en wil die associatie (daarom) er niet mee. Schilbanaan (overleg) 2 apr 2019 18:43 (CEST)

Waarom is die associatie er niet blij mee? Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 2 apr 2019 18:46 (CEST)
En hoezo raak jij dan je lease binnenkort kwijt? Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 2 apr 2019 18:47 (CEST)

Tip[bewerken]

Dag Nieuwsgierige Gebruiker, probeer rustig en beleefd te blijven. Dat ging op deze overlegpagina niet helemaal goed, daar had je ook rustig kunnen uitleggen dat de bronnen niet voldoende zijn om het feit toe te voegen. Want inderdaad: de encyclopedische waarde is twijfelachtig.

jij probeert dingen uit te halen die ik niet accepteer. Dus ik waarschuw je. is niet echt een handige opmerking. Wel kun je uitleggen wat er niet geaccepteerd wordt en waarom. Als de gebruiker doorgaat, is de volgende stap naar WP:IPBLOK. Dat is veel beter dan zelf boos te worden. Mvg, Encycloon (overleg) 6 apr 2019 17:58 (CEST)

Ik had al een blokkade aangevraagd, maar het is ook een kwestie van tijd voordat een moderator zijn/haar blokkademogelijkheden ingezet had. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 6 apr 2019 18:05 (CEST)
Oh...@Encycloon: omdat ik toch een blokkadeverzoek deed, kan het zijn dat jij een van je moderatorfuncties kan inzetten om iemand te blokkeren, dus als ik jouw was, zal ik het doen bij een blokkadeverzoek doen waarvan die onder mijn naam staat. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 6 apr 2019 18:15 (CEST)
Misschien kun je hier lezen hoe TaalBarbaar rustig bleef en zich niet liet opjagen?
Wat betreft de blokkade: ik twijfel of dit nog zin heeft. De IP-gebruiker is al een tijdje gestopt, dus een lees-/afkoelblok is niet nodig. Met blokkeren als straf heb ik geen ervaring, dat laat ik liever (indien hier het geval) aan andere moderatoren over. Encycloon (overleg) 6 apr 2019 19:23 (CEST)
Weet je, die stap hoeven we nu niet meer te nemen omdat (zoals jij zei) die IP-gebruiker al een tijdje gestopt is, maar ik moet wel rustig en beleeft blijven, maar ook moet ik uitleggen wat wij accepteren en niet en waarom dat zo is, met dat soort dingen heb je wel gelijk in. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 7 apr 2019 09:20 (CEST)

Tip 2[bewerken]

Niewsgierige Gebruiker: Ik vraag mij af wie je denkt dat jij bent. Zonder overleg of op argumenten in te gaan, loop je een pagina te vandaliseren, en mensen te commanderen. Wie denk je dat je bent? Denk je dat wiki van jou is en mensen naar jou moeten luisteren?

Mijn tip: LEES in het vervolg de overlegpagina, pleeg overleg, kom met argumenten, lees de argumenten. Gewoon maar dingen weghalen omdat meneer vind dat het niet klopt, is gewoon vandalisme.

Voeg je je eigen IP ook even toe aan de vandalisme-IP lijst? Daar ik dit gedrag vaker van je constateer. NUL overleg NUL argumenten en gewoon verwijderen/terugdraaien. En vervolgens commanderen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.251.78.182 (overleg · bijdragen) 7 apr 2019 20:41‎ (CEST)

  • Nou, nou, zo kan ie wel weer. ErikvanB (overleg) 7 apr 2019 20:43 (CEST)
    • beste erik: kijk eens wat deze figuur allemaal op de overlegpagina gezet heeft bij het artikel over Marcia Luyten, en ook op mijn overlegpagina. Actie = reactie. Het houdt een keer op.
      • Nou, ik ga eens even kijken, want nu word ik wel benieuwd. ErikvanB (overleg) 7 apr 2019 20:53 (CEST)
        • Tja, de gemoederen liepen inderdaad hoog op van alle kanten, zeg ik als de kalmte zelve. ErikvanB (overleg) 7 apr 2019 20:58 (CEST)

Opmerking Opmerking, zie verder mijn opmerking op de OP Overleg gebruiker:62.251.78.182#Kleine opmerking. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 8 apr 2019 16:10 (CEST)

Opmerking Voor wie dit mocht lezen: de IP-gebruiker waar het om gaat is voor een week geblokkeerd en kan tijdelijk niet reageren op mijn OP. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 9 apr 2019 16:00 (CEST)

BTS[bewerken]

Beste Nieuwsgierige Gebruiker,

Je maakte vandaag tweemaal een bewerking van een niet-geregistreerde gebruiker ongedaan op het artikel BTS (band). (1, 2) Geen van die keren vulde je de bewerkingssamenvatting in, terwijl het hier niet om overduidelijk vandalisme ging. Integendeel, jij plaatste twee keer vandalisme terug – 'BTS' is een backroniem van 'Beyond The Stage', terwijl 'Burn The Stage' de naam van een documentaire over deze popgroep is – terwijl deze oningelogde gebruiker het artikel op dit punt juist probeerde te corrigeren. Je kunt je vast wel voorstellen dat het knap frustrerend is om te zien dat je verbeteringen zonder enige vorm van uitleg ongedaan gemaakt worden. Wil je dus in het vervolg de bewerkingssamenvatting invullen als het niet overduidelijk vandalisme betreft, en eerst controleren of de bewerking überhaupt ongedaan gemaakt moet worden?

Mvg,

Jeroen N (overleg) 10 apr 2019 19:39 (CEST)

Misschien moet ik toch beter even WP:GW lezen, maar als ik erover nadenk ging ik van het verkeerde uit, dus vandalisme. Excuses hier voor, eigenlijk ben ik degene die de fout had gemaakt, niet de IP-gebruiker. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 11 apr 2019 18:00 (CEST)

Terugdraaiingen[bewerken]

Je had gezien dat het om 2A02:A444:6697:1:CC9A:7210:39E3:760 (overleg | bijdragen | bloks) én 83.86.227.247 (overleg | bijdragen | bloks) gaat? Doen allebei dezelfde bewerkingen. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 12 apr 2019 16:26 (CEST)

Ik vermoed dat het dezelfde personen zijn, want ze pakken per voorkeur dezelfde pagina. Dus ik zag wel dezelfde bewerkingen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 12 apr 2019 16:27 (CEST)
Het lijkt er op dat hij is uitgeraasd. Bij de volgende keer ga ik voor een blokkade. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 12 apr 2019 16:29 (CEST)
En dat klinkt als duidelijke taal. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 12 apr 2019 16:29 (CEST)
Dadaggik. (hardop lezen) OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 12 apr 2019 16:30 (CEST)
Ik heb alvast bij beide gebruikers {{brp}} omgezet tot {{ws}}, omdat het je laatste waarschuwing is die jij geeft. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 12 apr 2019 16:42 (CEST)

Dank je! OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 12 apr 2019 16:42 (CEST)

Alstublieft. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 12 apr 2019 16:44 (CEST)
FF iets anders, ik zie dat je mij op de sjabloontjes wijst d.m.v. lt? Weet je waar dat voor staat? Ik deed het altijd met nowiki - /nowiki maar dit is veel handiger! OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 12 apr 2019 16:48 (CEST)
Oh...je zet me even iets ter zaken, maar ik heb er niet waar tl voor staat, misschien voor template link of zo. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 12 apr 2019 16:51 (CEST)
Hoe dan ook, het werkt sneller en ik zie het nu voor het eerst, dank daarvoor. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 12 apr 2019 16:53 (CEST)
Nog een keer alstublieft. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 12 apr 2019 16:54 (CEST)

Idempotentie[bewerken]

Dat je vandalisme op wikipedia probeert de bestrijden door anonieme bewerkingen ongedaan te maken is één ding.. Maar lees misschien even de zin voor je hem terugdraait? ;) 194.78.171.126 19 apr 2019 15:09 (CEST)

Misschien heb ik een tip voor jouw: als je een pagina wilt publiceren of de inhoud (gedeeltelijk) wijzigen, moet de paginanaam in pagina terugkomen, want dan weet de lezer dat hij/zij de pagina leest die hij/zij wilt lezen, snap je? En ik vraag me toch af of je wel een bron voor hebt voor die ene wijziging die je publiceerde, want bronvermelding is belangrijk voor de verificatie en weet je zeker dat het waar is, en waarom weet ik dan zeker dat het waar is, is omdat de bron dat vermeld. (Opmerking PS, wil je alle namen de volgende keer met hoofdletter doen? Want dat is een van de spellingsregels, maar alle woorden die waarvan je ook een artikel over schrijft hoeven niet (tenzij je met het woord een zin begint, dan wel), maar misschien als titel wel handig. En wat ik tussen haakjes zeg is niet om je aan te vallen, maar bedoeld als vraag en waarom ik dat vraag.) Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 19 apr 2019 15:29 (CEST)

Jebroer[bewerken]

Denk niet dat je dat bronverzoek rond krijgt voor die bewerking op Jebroer: zie deze OP..... Vanaf dat IP-adres is er gisteren flink gerotzooid in diverse pagina's. Thieu1972 (overleg) 19 apr 2019 16:40 (CEST)

En flink ook, maar je hebt gelijk, ik krijg die bronverzoek niet rond, hoe dan ook. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 19 apr 2019 17:41 (CEST)
Maar ik denk dat die IP-gebruiker of onzin verkoopt of ter plekke liegt. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 19 apr 2019 17:44 (CEST)

de goede weg vinden[bewerken]

Dank voor het bericht. Moet de juiste weg nog vinden hoe deel te nemen. Mijn kennis ligt vooral in het bewaken van de kwaliteit en klachtenbemiddeling. 82.74.59.206 19 apr 2019 21:29 (CEST)

Ik wil niet gemeen doen, maar volgens mij zit je op de verkeerde overlegpagina, misschien moet je bij de ander wezen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 20 apr 2019 09:25 (CEST)

Ducktest[bewerken]

Hoi Nieuwsgierige, ken je de Ducktest al? De term ""als het kwaakt en waggelt dan is de kans dat het een eend is groot"" is vaak van toepassing bij vandalen. Of er is sprake van een dynamisch IP, of ze zitten met twee personen beiden te bewerken. Knipoog MVG, Arch (Overleg) 22 apr 2019 12:20 (CEST)

Ik ken het woord ducktest wel, maar die term die jij gebruikt weer niet, maar misschien kan een checkuser wel via een of meerdere accounts verband vinden tussen die twee, een typische voorbeeld kun je hier vinden (terwijl de controle negatief uitwijst). Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 12:28 (CEST)
Voor dit soort dingen gaan we geen checkusers lastig vallen, zeker niet als het er zó dik bovenop ligt. Arch (Overleg) 22 apr 2019 12:34 (CEST)
Oh... Jij zegt dat we voor dit soort dingen om bepaalde redenen de checkusers niet moeten lastig vallen. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 12:36 (CEST)
Inderdaad. Dat is meer voor blokontduiking, stempagina's, povpusherij dat soort dingen. Als er vanaf zo'n IP adres en cyberpest pagina gemaakt wordt, en een ander IP adres meedoet, er gebruikersnamen aangemaakt worden, dat valt allemaal onder gebruikelijk vandalisme. Ze hebben hun lolletje gehad, het blijft rustig nu, evengoed is zelfs een blokkade overbodig. Laat staan om uit te laten zoeken of dit twee (gok ik) gebruikers zijn die samenwerken. Arch (Overleg) 22 apr 2019 12:38 (CEST)
Maar het is en blijft nu rustig (hopelijk). Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 12:42 (CEST)

Daar lijkt het wel op. Glimlach Arch (Overleg) 22 apr 2019 12:44 (CEST)

Maar je weet wat we moeten doen als het dreigt door te gaan. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 12:44 (CEST)
Nou? Arch (Overleg) 22 apr 2019 12:50 (CEST)
Blokkadeverzoek aan moderatoren als het echt serieus uit de hand driegt te lopen, maar nu is het overbodig omdat die 2 gestopt lijken te zijn. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 12:51 (CEST)

Even voor de duidelijkheid, ik ben hier al 15 jaar aktief. Ik ben redelijk op de hoogte van procedures. Mijn opmerking was n.a.v. je bericht bij één van de IP, met de vraag of hij dezelfde persoon is. Dat is vragen naar de bekende weg, daarom kwam ik je een tip brengen. Wat nu als hij zou antwoorden: "nee", geloof je dat dan? Nee, niets wat men schrijft kan je zomaar aannemen, zeker niet als er geklier afkomstig is van zo'n emailadres. Aanmeldingen op WP:BLOK is dan een beter idee, dat heb ik inmiddels al gedaan. Als ze door blijven gaan kan een moderator ingrijpen en blokkeren, als het stil blijft kan de melding met de mededeling "niet uitgevoerd" naar "afgehandeld". Met andere woorden, zo'n vraag plaatsen of ze één en dezelfde zijn is vrij zinloos. Beter kan je een bericht achterlaten, met wat constructieve feedback. Het is tijdverspilling om teveel aandacht aan zulke grapjassen te besteden. Gewoon lekker doorgaan met nalopen van andere bewerkingen of misschien zelf eens wat schrijven, zonde van je tijd om een artikel te bewaken zolang je geen bitje hebt om in te kunnen grijpen. Arch (Overleg) 22 apr 2019 12:59 (CEST)

Maar je hebt wel gelijk met je opmerking. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 13:00 (CEST)
En zoals altijd, sommige gebruikers denken dat ze grappig zijn, maar dat zijn ze niet. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 13:03 (CEST)
Niets van aantrekken. Alles kan weer hersteld worden. Arch (Overleg) 22 apr 2019 13:04 (CEST)
Tja, zo is het altijd. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 13:05 (CEST)
(na BWC) Waar heb je het over? Ik ben supergrappig, maar dat weet ik dan ook van mezelf. Schilbanaan (overleg) 22 apr 2019 13:06 (CEST)
Schilbanaan, dit gaat over vandalisme en dergelijke. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 13:06 (CEST)

Het is wel een echte sport om gevorderde vandalen eruit te pikken. Denk aan een aantal correcte wijzigingen, maar daar tussen in opzettelijk een jaartal of cijfers foutief vermelden. Om even af te sluiten, goed dat je bezig bent bent vandalismebestrijding. Ik zie je vaak positief voorbij komen. Fijne dag verder, en hopelijk zie ik je vaker positief in beeld. MVG, Arch (Overleg) 22 apr 2019 13:09 (CEST)

Hetzelfde. Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 apr 2019 13:25 (CEST)