Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Vis met twee ogen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Wikiklaas in het onderwerp Beoordelingslijst?
Hallo Vis met twee ogen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.116 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Rick van der Made[brontekst bewerken]

Hallo Vis met twee ogen, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Rick van der Made. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - Agora (overleg) 2 jun 2017 12:32 (CEST)Reageren

Beoordelingslijst?[brontekst bewerken]

verplaatst van Overleg gebruiker:MoiraMoira
Goede middag,

Ik heb eind vorige week ter goeder trouw een artikel geschreven over Rick van der Made, iemand wiens werk ik heb gelezen en die ik een plekje op Wikipedia waard vind. Tot zover niets aan de hand, lijkt me.

Vervolgens wordt mijn artikel verwijderd, omdat het al twee keer zou zijn aangemaakt. Daarop wordt gesteld dat de kans bestaat dat ik Decloe1970 ben, een personage die de vorige stukjes heeft geschreven. Er wordt zelfs een onderzoek ingesteld. En alsof dat nog niet genoeg is wordt ook gesteld dat dat mijn gebruikersnaam is gekozen om een andere gebruiker van Wikipedia (Vis met een Oog) te hekelen.

Ik hoop dat je begrijpt dat dit voor mij als newbie allemaal erg vreemd over komt. Ik ben inderdaad geïnteresseerd in poëzie, maar ik ken Decloe1970 en die Van der Made helemaal niet.

Ik heb ook aan degene die mijn debuut op de overleglijst heeft gezet, gevraagd naar zijn argumenten. Hij verwijst naar die overleglijst. De punten die daar worden genoemd kloppen niet - hoezo promotie? ik ken de man niet - en er wordt ook echt voorbij gegaan aan zijn belang voor de Nederlandse poëzie. Zijn eerste pure poëziebundel heeft maar liefst 700 exemplaren verkocht. Dat is voor iemand in de eerste divisie van de poëzie echt heel goed.

Ik raak hier een beetje gedemotiveerd van, als ik eerlijk ben. Ik krijg sterk de indruk dat mensen die geen verstand van zaken hebben, niet alleen menen goed bedoelde bijdragen van newbies een kopje kleiner te moeten maken, maar ook nog eens iemand die het wel verdient, gewoon te weigeren.

Hopende op enig begrip, wens ik je een mooie middag toe.

Vis met twee ogen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Vis met twee ogen (overleg · bijdragen) 5 jun 2017 17:21‎ (CEST)Reageren

Met het artikelonderwerp dat u herplaatste heb ik niet van doen. Wel heb ik gekeken wat er is gebeurd. Uw bijna-accountnaamgenoot was daar wel bij betrokken en stoorde zich dat de door u gekozen gebruikersnaam verwarring kan geven. Ik adviseer u daarom een andere naam te nemen. Met betrekking tot het artikel zelf: dat was herhaald geplaatst door iemand die zei uitgever te zijn. Het werd niet behouden ivm gebrek aan voldoende onafhankelijke bronnen die de eventuele relevantie voor opname in een encyclopedie zouden kunnen adstrueren. Vindt u dat dit onderwerp ondanks de herhaalde evaluatie en beoordeling toch in een encyclopedie thuishoort dan kunt u hier een helder toegelicht en gemotiveerd verzoek doen. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 6 jun 2017 12:00 (CEST)Reageren
Wanneer een artikel over een persoon twee keer wordt geplaatst, en twee keer wordt verwijderd op aangeven van een gebruiker met de naam "Vis met 1 oog", dan is het wel een buitengewoon ongelukkig toeval als de derde poging om het geplaatst te krijgen gebeurt door een gebruiker die zich "Vis met twee ogen" noemt, en die verder nog niets in de encyclopedie heeft gedaan dan dat ene onderwerp geplaatst te krijgen. Het is in geen geval vreemd als dan wordt aangenomen dat u in elk geval op de hoogte moet zijn geweest van de eerdere geschiedenis van dit onderwerp in de encyclopedie, en zich door de naam van die andere gebruiker liet inspireren bij het aanmaken van een account. U kunt hier en vervolgens hier lezen hoe u uw account kunt laten hernoemen. Mij lijkt het raadzaam om een andere naam te kiezen. WIKIKLAAS overleg 6 jun 2017 12:57 (CEST)Reageren