PAW Patrol: The Movie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PAW Patrol: The Movie
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Cal Brunker
Producent Jennifer Dodge
Scenario Billy Frolick
Cal Brunker
Bob Barlen
Verhaal Billy Frolick
Gebaseerd op PAW Patrol
van Keith Chapman
Hoofdrollen Iain Armitage
Marsai Martin
Ron Pardo
Yara Shahidi
Kim Kardashian
Randall Park
Dax Shepard
Tyler Perry
Jimmy Kimmel
Muziek Heitor Pereira
Montage Ed Fuller
Mirenda Ouellet
Jerrad Pulham
Productiebedrijf Paramount Pictures
Nickelodeon Movies
Spin Master Entertainment
Mikros Image
Distributie Elevation Picture (Canada)
Paramount Pictures (wereldwijd)
Première 8 augustus 2021 (Londen)
Vlag van België 11 augustus 2021
Vlag van Nederland 18 augustus 2021
Genre Animatie
Actie
Avontuur
Komedie
Speelduur 86 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Canada Canada
Opbrengst $ 109 miljoen[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

PAW Patrol: The Movie is een Canadese computergeanimeerde komische actie-avonturenfilm uit 2021, gebaseerd op de televisieserie PAW Patrol, gemaakt door Keith Chapman. De film werd geproduceerd door Spin Master Entertainment, het speelgoedbedrijf achter de serie, met animatie verzorgd door Mikros Image. De film werd geregisseerd door Cal Brunker, die samen met Billy Frolick en Bob Barlen, het scenario schreef naar een verhaal van Frolick. Het is de eerste van een aantal geplande films die worden geproduceerd onder de vlag van Spin Master Entertainment. In de film worden Ryder en de pups naar Avonturenstad geroepen om te voorkomen dat burgemeester Humdinger de bruisende metropool in een staat van chaos verandert. De film ging op 8 augustus 2021 in première op de rode loper op het Vue Leicester Square in Londen. Een sequel getiteld PAW Patrol: The Mighty Movie gaat in première op 29 september 2023.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Terwijl alles gewoon doorgaat in Avonturenbaai en de PAW Patrol de problemen van het kleine stadje oplost, kan de burgemeester van alles door middel van verkiezingsmanipulatie tot burgemeester van de grote stad Avonturenstad worden gekozen. Zijn eerste pogingen om de stad voor zichzelf in te nemen lopen mis, dus vraagt de knappe langharige teckelhond Liberty de PAW Patrol om hulp. Ryder en zijn hondenteam willen meteen vertrekken, alleen is Chase niet enthousiast. Hij werd als jonge puppy achtergelaten in Avonturenstad en associeert alleen angst met deze plek. Toch maakt hij het uit met de anderen en verhuizen ze naar hun nieuwe hoofdkwartier. Humdinger heeft inmiddels een groot vuurwerk gepland.

Maar aangezien het weer zijn plannen dreigt te dwarsbomen, laat hij de meteoroloog Kendra Wilson haar Wolkenzuiger gebruiken om de regenwolken op te zuigen. Het vuurwerk eindigt hoe dan ook in chaos, dus de PAW Patrol moet te hulp schieten. Alles werkt dankzij de hulp van Liberty, alleen Chase maakt een fout bij het redden van een paar mensen en voelt zich nutteloos en ongemakkelijk. Het volgende idee van burgemeester Humdinger is om de metro avontuurlijker te maken met lussen en de PAW Patrol moet opnieuw ingrijpen. Chase krijgt tijdens de redding een paniekaanval en daarom besluit hij de PAW Patrol te verlaten. Butch en Ruben, de twee assistenten van burgemeester Humdinger grijpen hem en gooien hem in een hondengevangenis, zoals ze eerder hebben gedaan met veel van de stadshonden.

Om Chase te vinden, kan Liberty ook worden betrapt. Ze kan Chase en de andere honden bevrijden. Ondertussen liet de burgemeester een toren bouwen bovenop de hoogste wolkenkrabber van de stad. Maar de Wolkenzuiger is nu te vol geworden en ontploft met een enorme onweersbui. De PAW Patrol is druk bezig met het redden van de bewoners en het herstellen van de schade. Hiervoor krijgt Liberty ook een eigen voertuig. Ryder redt de burgemeester die op de top van de toren staat, maar kan zichzelf niet redden voordat de toren instort. Chase slaagt er uiteindelijk in om zijn angsten te overwinnen om Ryder te redden. Hij heeft Humdinger gearresteerd. Uiteindelijk krijgt de PAW Patrol de gouden sleutel van de stad en wordt Liberty officieel lid.

Stemverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Originele stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Vlaamse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

In tegenstelling tot de serie is de film ook in het Vlaams beschikbaar.[2]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]