Portaal:In het nieuws/Sport/2013/augustus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

31 augustus[brontekst bewerken]

28 augustus[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Nevin Yanit, de Turkse atlete die op de 100 m horden Europees kampioene werd in 2010 en 2012 en dit voorjaar in Göteborg tijdens de EK indoor ook de titel veroverde op de 60 m horden, is door de Turkse Atletiekfederatie voor twee jaar geschorst. Al in mei werd de atlete, die ook nog vijfde werd op de 100 m horden tijdens de Olympische Spelen in Londen, betrapt op het gebruik van verboden middelen, toen zij bij meerdere dopingcontroles positief testte. Nadien bleek ook de B-staal positief te zijn. Om welke verboden middelen het gaat is niet bekend gemaakt.

24 augustus[brontekst bewerken]

16 augustus[brontekst bewerken]

13 augustus[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Op de vierde dag van de WK in Moskou haalt Dafne Schippers op de zevenkamp, die uiteindelijk met 6586 punten wordt gewonnen door de Oekraïense Ganna Melnichenko, het huzarenstukje uit door na een uiterst spannend laatste onderdeel, de 800 m waarin vrijwel al haar concurrentes hun PR verbeteren, zelf ook harder te gaan dan ooit en al doende de bronzen plak uit het vuur te slepen. Het is het eerste eremetaal van een Nederlandse in de historie van de wereldkampioenschappen en de negende medaille voor Nederland in totaal. Met de door haar verzamelde 6477 punten verbetert zij bovendien het Nederlands record.

11 augustus[brontekst bewerken]

10 augustus[brontekst bewerken]

7 augustus[brontekst bewerken]

4 augustus[brontekst bewerken]

  • Zwemmen – Op het tweede nummer waarop zij olympisch goud veroverde, de 50 m vrije slag, laat Ranomi Kromowidjojo zich de kaas niet van het brood eten en verovert zij ten slotte op de WK in Barcelona ook een gouden plak. Precies een jaar na haar triomf in Londen en in exact dezelfde tijd, 24,05 s, racet ze opnieuw naar de overwinning. De Australische Cate Campbell wordt ditmaal tweede in 24,14 s, gevolgd door de Britse Francesca Halsall in 24,30 s. Kromowidjojo krikt haar totaal aantal op WK's behaalde medailles hiermee op naar negen en is nu tevens Nederlands recordhouder in het aantal behaalde WK-plakken.
  • MotorcrossJeffrey Herlings wint in Tsjechië zijn veertiende Grand Prix op rij in het wereldkampioenschap MX2. Dat is niet alleen een persoonlijk record, de Nederlander is hiermee ook onbereikbaar geworden voor de concurrentie in de strijd om de wereldtitel. Hij prolongeert dus, met nog drie Grands Prix te gaan, de wereldtitel die hij vorig jaar voor de eerste maal veroverde.

3 augustus[brontekst bewerken]

2 augustus[brontekst bewerken]