Provinciale weg 624

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voormalige provinciale weg 624
Voormalige provinciale weg 624
Voormalige provinciale weg 624
Land Nederland
Provincie Noord-Brabant
Lengte 8,6 km
N624 op autosnelwegen.net
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Kruising Oisterwijk
Kruising Haaren
Kruising Boxtel

De provinciale weg 624 (N624) is een voormalige provinciale weg in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De weg vormt een verbinding tussen Oisterwijk en Boxtel. De weg verloopt vrijwel over de gehele lengte parallel aan de spoorlijn Tilburg - Boxtel, enkel bij Haaren verlaat de weg de spoorlijn en gaat met een ruime boog om Kasteel Nemerlaer heen. Sinds 2010 is de weg volledig in beheer en onderhoud bij de gemeenten waarin zij ligt.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 60 km/h. In de gemeente Oisterwijk heet de weg Nicolaas van Eschstraat. In de gemeente Haaren draagt de weg de straatnamen Oisterwijksedreef, Belversedijk, Posthoorn en Kapelweg. In de gemeente Boxtel heet de weg eveneens Kapelweg. In Haaren heeft de weg een vrijliggend fietspad voor beide richtingen aan de zuidkant. In Boxtel ligt het vrijliggend fietspad aan de noordzijde.

De provincie Noord-Brabant was verantwoordelijk voor het weggedeelte buiten de bebouwde kom in de gemeenten Oisterwijk en Haaren. Binnen de bebouwde kom van Oisterwijk en het weggedeelte in de gemeente Boxtel trad de gemeente reeds op als wegbeheerder. De provincie droeg in 2010 de laatste gedeelten die zij nog beheerde na een grondige renovatie over aan de gemeenten.