Provinciale weg 670

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Provinciale weg 670
Provinciale weg 670
Provinciale weg 670
Provinciale weg 670
Land Nederland
Provincie Zeeland
Lengte 8,6 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Toerit naar snelweg Goes N289
Rotonde Kapelle N671
Viaduct Postbrug
Brug over het water Kanaal door Zuid-Beveland
Begin stad Yerseke

De provinciale weg 670 (N670) is een provinciale weg in de provincie Zeeland. De weg loopt op Zuid-Beveland en vormt een verbinding tussen de N289 ten oosten van Goes en de bebouwde kom van Yerseke. Tussen Kapelle en Yerseke wordt met de Postbrug (een liggerbrug met een basculebrug) het Kanaal door Zuid-Beveland overbrugd.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 80 km/h. In de gemeente Kapelle heet de weg Noordweg en vanaf de kruising met de Vroonlandseweg wordt het de Postweg, de maximumsnelheid binnen Kapelle is 50 km/h. Bij en op de Postbrug is de maximumsnelheid 60 km/h. In de gemeente Reimerswaal heet de weg Postweg.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oorspronkelijk was de huidige N670 een rijksweg. De weg is nooit een planweg geweest en was dus ook nimmer onderdeel van een rijkswegenplan. Tot 1992 werd de weg beheerd door Rijkswaterstaat en was de weg administratief genummerd als rijksweg 761.

Aangezien de weg geen bovenregionale doorgaande functie had, werd het beheer met ingang van de Wet herverdeling wegenbeheer op 1 januari 1993 overgedragen aan de provincie Zeeland. Deze nummerde de weg als N670.