Provinciale weg 264

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Provinciale weg 264
De Maasbrug bij Gennep, onderdeel van de N264
De Maasbrug bij Gennep, onderdeel van de N264
Provinciale weg 264
Provinciale weg 264
Land Nederland
Provincie Noord-Brabant, Limburg
Lengte 27,6 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Toerit naar snelweg 13 Eindhoven / Oss A50
Begin stad Uden
Rotonde Volkel N605
Rotonde Odiliapeel N277
Rotonde Mill
Kruising St. Hubert N602
Kruising Haps
Toerit naar snelweg 5 Venlo / Nijmegen A73E31
Kruising Oeffelt N610 N621
Viaduct Maasbrug
Brug over het water Maas
Toerit naar snelweg Milsbeek / Heijen N271
Begin stad Gennep

De provinciale weg 264 (N264) is een provinciale weg in de provincies Noord-Brabant en Limburg. De weg vormt een verbinding tussen de A50 bij Uden en de N271 bij Gennep. Ter hoogte van Haps heeft de weg een aansluiting op de A73 richting Nijmegen en Venlo. De weg vormt een belangrijke ontsluitingsweg voor de regio Uden-Veghel met het Duitse achterland.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 80 km/h. In de gemeente Uden heet de weg Lippstadtsingel (naar de gelijknamige partnerstad), Rondweg Volkel en Nieuwedijk. In de gemeente Mill en Sint Hubert heet de weg Volkelseweg, Bosweg, Pastoor Jacobsstraat en Hapseweg. In de gemeente Cuijk heet de weg Sint Hubertseweg, Kerkstraat, Oeffeltseweg, wederom Hapseweg en Veerweg. In de gemeente Gennep heet de weg Brabantweg.

Door de stedelijke uitbreiding Uden-Zuid over deze provinciale weg alsook door de komst van de A50 zijn er aan deze weg met name in de gemeente Uden en bij Mill tal van reconstructies uitgevoerd. Hierbij zijn kruisingen vervangen door zogenaamde turborotondes en is de weg verbreed. Een rondweg rond het dorp Haps werd eind december 2017 geopend.