Rocko's Modern Life

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rocko's Modern Life
Genre Animatie, Comedy
Speelduur 22 minuten
Bedenker Joe Murray
Hoofdrollen Carlos Alazraqui
Tom Kenny
Doug Lawrence
Charles Adler
Linda Wallem
Muziek The B-52's
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels en nasychronisatietalen
Productie
Producent Joe Murray
Uitzendingen
Start 18 september 1993
Einde 24 november 1996
Afleveringen 52
Seizoenen 4
Zender Nickelodeon
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Rocko's Modern Life is een Emmy-genomineerde Amerikaanse serie, ontwikkeld door Joe Murray. De serie is gebaseerd op fictieve gebouwen, mensen en voorwerpen. Ook komen er parodieën van bestaande verhalen in voor. De hoofdpersoon Rocko woont in een stad genaamd O-Town.

Geschiedenis[bewerken]

Oorspronkelijk is het karakter 'Rocko' ontstaan in een niet-uitgegeven stripboek, genaamd Travis. Joe Murray heeft het geprobeerd te verkopen in de jaren 1980, maar vond geen succes. Met een film 'My Dog Zero' werd hij later wel bekend.[1] Nickelodeon kocht de film en sindsdien worden er series gemaakt. Rocko's Modern Life is tegenwoordig verscheidene malen te zien op de Nederlandse Nickelodeon. Het is ook te zien op KRO in 1999.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Rocko is een walibi die uit Australië naar Amerika (O-town) is gekomen. Daar krijgt hij een erg bizarre vriendenkring en moet hij erg wennen aan 'het moderne leven.'

Karakters[bewerken]

  • Rocko: Rocko is een walibi uit Australië die in Amerika is komen wonen. Hier heeft hij nogal moeite met 'het moderne leven.' Hij werkt in de boekhandel. (Nederlandse stem: Tony Neef)
  • Heffer: Heffer is de beste vriend van Rocko, ze leerden elkaar kennen op de middelbare school. Hij is een stier en houdt erg van eten en feesten. Heffer is geadopteerd door een wolvenfamilie die hem eerst wilden vetmesten en opeten, maar hem uiteindelijk als hun zoon hebben gerespecteerd. Vreemd genoeg heeft Heffer zich nooit gerealiseerd dat hij geen familie is van de wolven, ondanks dat hij weet dat hij een stier is. (Nederlandse stem: Reinder van der Naalt)
  • Filburt: Dit is nog een vriend van Rocko, hij is een schildpad met een erg zwakke maag.
  • Spunky: Spunky is de hond van Rocko. Hij heeft een erg hoge blaf en kwispelt constant met zijn staart.
  • De Bigheads: Ed en Bev Bighead zijn de buren van Rocko. Ze zijn erg nurks en de buurvrouw probeert af en toe Rocko te versieren om haar man Ed die haar meer dan ooit verwaarloost jaloers te maken. Dit werkt echter zelden. Ze hebben een zoon die Ralph heet.

Hij en zijn vader zijn gebrouilleerd geraakt nadat Ralph heeft besloten om tekenfilms te gaan maken in Hollywood in plaats van zijn vaders donutmaatschappij over te nemen. Ze staan synoniem voor een zwarte familie.

Productie[bewerken]

Na enig succes huurde Murray kantoorruimte op Ventura Boulevard in Los Angeles, California.[2]. Rocko's Modern Life was de eerst gemaakte serie door Murray. Hij had zelf nog geen enkele ervaing met studio's. Volgens hem, was de werksfeer erg relaxed.