Rosalina

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rosalina
Personage uit Super Mario
Eerste spel Super Mario Galaxy
Schepper(s) Nintendo
Engelse stem Mercedes Rose (Super Mario Galaxy, Mario Kart Wii en Super Mario Galaxy 2) Kerri Kane (Mario Kart 7)
Laura Faye Smith (Super Mario 3D World)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Rosalina is een personage uit de Super Mario serie.

Princess Rosalina is een prinses, die voor het eerst verscheen in Super Mario Galaxy. Ze is de geestelijke moeder van de Luma’s en lijkt qua karakter erg op Princess Peach. Ze beschermt de kosmos en de Luma’s.

Rosalina’s band met de Luma’s – een soort sterrenwezentjes – ontstond al vroegtijdig. Heel lang geleden vond Rosalina een oud ruimteschip met een Luma erin, die zat te wachten op haar moeder. Rosalina hielp de kleine Luma om haar moeder te vinden. Na een lange reis vonden ze samen de moeder van de kleine Luma. Rosalina voelde zich daarna heel erg alleen. De Luma’s voelden zich enigszins verantwoordelijk en hielpen haar, zoals Rosalina de kleine Luma hielp.

Samen met de Luma’s bouwde Rosalina een enorm observatorium: de Comet Observatory. Eén keer in de 100 jaar vliegt het observatorium over Rosalina’s favoriete plek: het Mushroom Kingdom.

Rosalina is ook een speelbaar personage in Mario Kart Wii. Daar wordt ze begeleid door een gele Luma. in Mario Kart 7 keert ze terug als een zeer krachtig karakter, er zit dan geen Luma bij haar, dit is ook het geval in Mario Kart 8. In de ontwikkeling van Super Mario Galaxy zou Rosalina eigenlijk de zus van Peach moeten worden. Rosalina verschijnt ook in Super Mario 3D World en Mario Party: Island Tour.