Sardijntoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sardijntoren
Skyline Vlissingen
Skyline Vlissingen
Plaats Vlissingen
Status In gebruik
Start bouw 1998
Opening 1999
Kenmerken
Gebruik woningen, horeca
Hoogte 85 m
Verdiepingen 28
Architect WTS Architecten
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

De Sardijntoren is de hoogste toren van de gemeente Vlissingen en na de 137 meter hoge Nozema TV Toren in Goes de hoogste toren van de provincie Zeeland. De toren is gelegen aan de Vlissingse Boulevard, aan de Westerschelde. Sinds de oplevering van de toren is het hét gezicht van Vlissingen en is de toren met de omliggende torens vaak gefotografeerd vanaf het windorgel als de skyline van de stad.

Op de eerste en tweede verdieping is een grand café/restaurant gevestigd. Daaronder bevindt zich een drie verdiepingen tellende parkeergarage, deze bevindt zich onder de toren, maar omdat de toren op de hoger liggende Boulevard staat bevindt de parkeergarage zich deels boven de grond. De rest van de toren bestaat uit woningen variërend van 100 tot 200m². De toren was ten tijde van de opening de op twee na hoogste woontoren van Nederland.

Tussen de Sardijntoren en de naastgelegen Strandveste ligt de Leeuwentrap, deze verbindt de Badhuisstraat met de Boulevard.

De toren is vernoemd naar de Sardijngeul in de Westerschelde. Een Sardijn is ook een inwoner van het Italiaanse eiland Sardinië.