Phantom Manor: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Versie 36683017 van 88.159.203.187 (overleg) ongedaan gemaakt - mening in artikel
Regel 57: Regel 57:


Om veiligheidsredenen krijgen tijdens de rit alle bezoekers een [[heupbeugel]] om. Phantom Manor wordt afgeraden voor kleine kinderen.
Om veiligheidsredenen krijgen tijdens de rit alle bezoekers een [[heupbeugel]] om. Phantom Manor wordt afgeraden voor kleine kinderen.

P.S. Waarom wordt de attractie zo slecht onderhoud? Heel de Grand Canyon is zo wat als afgeschreven. Kan niet wachten totdat de echte Disney terug komt.


== Zie ook ==
== Zie ook ==

Versie van 25 mrt 2013 14:20

Phantom Manor
Algemene informatie
Locatie Disneyland Park, Vlag van Frankrijk
Soort attractie Darkride
Bouwer(s) Vekoma
Eagle Enterprises
Opdrachtgever WED Enterprises
Status Geopend
Opening 12 april 1992
Eigenschappen
Topsnelheid 4,8 km/u
Baanlengte 240 meter
Ritduur 6:30 minuten
Aantal voertuigen 130
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Capaciteit 2 personen per doombuggie
Onride foto Nee
Wachtrij
Snelpas Nee
Single riders-rij Nee
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Bestand:DLP Haunted Mansion Entrance.JPG
De ingang van Phantom Manor

Phantom Manor is een darkride in Disneyland Park in Disneyland Paris. De attractie is gebaseerd op de Haunted Mansions in Disneyland Park in Anaheim, Magic Kingdom in Orlando en Tokyo Disneyland. Phantom Manor was één van de attracties die samen met het park opende op 12 april 1992. De attractie is te vinden in het themagebied Frontierland.[1]

Verhaal

In Phantom Manor wordt het verhaal verteld van Henry Ravenswood (1795), een man die rijk werd door de mijnindustrie in het stadje Thunder Mesa. Van al het goud dat hij vond in Big Thunder Mountain bouwde hij een Victoriaans landhuis op Boot Hill, vlak tegenover Big Thunder Mountain. Hij stichtte met zijn vrouw Martha (1805) een gezin en kreeg een dochter genaamd Melanie (1842).

Inwoners van het dorp Thunder Mesa vertelden dat Thunderbird zich diep in Big Thunder Mountain bevond. Thunderbird zou een krachtige vloek zijn die over de schatten was uitgesproken. Volgens de legende kon de vloek zorgen voor een zware aardbeving. Maar Henry Ravenswood geloofde die verhalen niet. De tijd verstreek en het goud in Big Thunder Mountain raakte langzaam op, waardoor de mijnwerkers nog dieper naar goud gingen zoeken. Melanie veranderde van een jong meisje in een volwassen vrouw en liep een treinmachinist tegen het lijf. Ze verloofden zich en de treinmachinist beloofde Melanie om samen met haar ooit ver weg te reizen van Thunder Mesa, tot grote afgunst van Henry die alles probeerde om de bruiloft tegen te houden. Maar zijn plannen liepen op niets uit, toen Henry en zijn vrouw Martha omkwamen bij een grote aardbeving. Het leek erop dat Thunderbird was ontwaakt. Van de familie werd niets meer vernomen, totdat de waarheid na lange tijd onder het puin vandaan kwam.

De enigen van het gezin die de aardbeving overleefde waren Melanie en haar verloofde. Hun trouwdag was aangebroken en het beloofde een bijzondere dag te worden. Maar niets bleek minder waar. Voor het huis verscheen een spook, genaamd "Phantom". Hij benaderde de aanstaande bruidegom en lokte hem naar de zolder. De bruidegom had daar beter weg kunnen blijven, want voor hij het wist hing hij aan een strop die was vatgemaakt aan één van de balken. Intussen wachtte Melanie uren in de balzaal. Zij bleef alleen achter met de huishoudsters en butlers. Zij maakte zichzelf wijs dat hij nog wel zou komen opdagen. Daarom hield ze voor altijd haar trouwjurk aan en haar boeket bij zich. Om alvast voorbereid te zijn op de terugkomst van haar bruidegom zong ze een melodie van verloren liefde.

Phantom dwaalde ook nog steeds door het huis en lachte Melanie uit om haar gejammer. Hij nodigde zijn vrienden uit de onderwereld uit om eeuwig door te feesten in de spookvilla. De vorm van het huis werd langzaam veranderd door de kwaadaardige krachten die het huis binnentraden. Jaren verstreken en alle hoeken van het huis raakten gevuld met spinnenwebben en stof. Het gerucht ging dat Melanie haar verstand was verloren. Ze liep jaar-in jaar-uit door het huis en zong nog steeds hetzelfde lied voor haar aanstaande, terwijl om haar heen spoken en demonen dansten. Overal waar ze liep werd ze herinnerd aan de bruiloft. Het huis werd langzaam omringd door onkruid en dode planten. Melanie bleef altijd hopen dat haar geliefde ooit terug zou komen en had nooit nagedacht waarom hij zou zijn vertrokken.

De puinhoop van de aardbeving zorgde ervoor dat het oude Thunder Mesa veranderde in een spookstad. Door zijn uiterlijk kreeg het de bijnaam "Phantom Canyon". De donkere versie van de stad werd nooit meer bewoond door andere mensen, en de oude bewoners zijn nooit meer terug gekeerd.

Tot de dag van vandaag weet niemand of Melanie Ravenswood nog in leven is. Als ze nog zou leven zou ze wel over de 100 jaar oud zijn. Haar gezang en gejammer zijn echter, als het donker is en de volle maan schijnt, nog altijd in de stad te horen. Maar ook het kwaadaardige gelach van Phantom is te horen. Of Melanie nu leeft of niet, het is wel zeker dat ze nooit haar familiehuis heeft verlaten en nog altijd wacht op haar aanstaande.

Vele fans van de attractie geloven dat het spook Phantom de vader is van Melanie, vanuit zijn graf op zoek naar wraak. Andere mensen geloven dat het gewoon een uiting van pure slechtheid zou zijn. Tijdens de masterclass op het 20-jarig verjaardag van Disneyland Parijs droeg Tony Baxter echter ook nog de bruidegom aan als Phantom. Die op zijn beurt de bruid mee wilde nemen naar haar dood, zodat ze alsnog zouden kunnen trouwen. Fans buiten Franse afkomst, zouden graag de lift room in het Engels horen.

De attractie

De attractie zelf lijkt een niet al te groot huis te zijn, maar dat is slechts schijn. In werkelijkheid is het een ondergronds complex, dat door de toeschouwers wordt bereikt met een grote lift, vermomd als kamer van het huis. Het de attractie kent geen single rider line of wachtrij voor FastPassgebruikers]].

De attractie is een darkride met een horror-thema, waarbij de bezoekers in 131 doombuggies een 440 meter lang parcours afleggen. De snelheid van de attractie is continue 4,8 km/u. Omdat het transportsysteem doombuggies betreft is het instapstation een "station-met-loopbanden". Dit station bevindt zich in de hal van het huis. Een rit in Phantom Manor duurt 6:30 minuten en telt geen inversies.

Om veiligheidsredenen krijgen tijdens de rit alle bezoekers een heupbeugel om. Phantom Manor wordt afgeraden voor kleine kinderen.

Zie ook

Externe link