Frits Wester: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes verwijderd ,  7 jaar geleden
→‎Biografie: neutraler
k (Wijzigingen door 83.83.230.143 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Keuwatcher)
(→‎Biografie: neutraler)
Als chauffeur van [[Christen-Democratisch Appèl|CDA]]-[[fractievoorzitter]] [[Bert de Vries (CDA)|Bert de Vries]] kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van [[Elco Brinkman]]. Voor de campagne van de [[Tweede Kamerverkiezingen 1994]] bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde ''"Brinkman-shuffle"''.
 
Voor het CDA liepenverliepen dezede verkiezingen echter dramatischniet afgoed (20 zetels verlies). De jaren van [[Kabinet-Kok I|Paars I]] begonnen en Brinkman vertrok uit de Tweede Kamer. Wester kon vrij kort daarna aan de slag bij [[RTL Nieuws]]. Op 2 juni 2012 maakte hij bij [[Knevel & Van den Brink]] bekend dat [[Mart Smeets]] zijn grote voorbeeld is toen hij door [[Rik Rensen]] werd aangenomen en zei over politiek te willen spreken ''zoals Smeets over sport praat''. Wester ontwikkelde zich tot een journalist die veel primeurs bracht. Zo slaagt hij er vrijwel elk jaar in het [[embargo]] op de [[miljoenennota]] te omzeilen en de begroting al voor de officiële presentatie op [[Prinsjesdag]] te publiceren. Hij bleef wel lid van het CDA. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 verklaarde hij wel in te zijn voor een [[staatssecretaris (Nederland)|staatssecretariaat]] als Balkenende hem zou vragen. Later ontkende hij dat en stelde hij dat de opmerking 'louter hypothetisch' was.<ref>[http://www.volkskrant.nl/binnenland/article372303.ece/Kort_verkiezingsnieuws Frits Wester 'in voor CDA-staatssecretariaat'], de Volkskrant, 22 november 2006</ref>
 
Frits Wester kwam in 2004 zelf in het nieuws omdat hij de ''[[Nationale Nieuwsquiz]]'' won en daarbij vals zou hebben gespeeld. Volgens het productieteam van de show kende hij ten minste één vraag met antwoord, nadat een mededeelnemer dit in een draaiboek had gezien en aan hem had doorgespeeld.<ref>[http://www.nu.nl/news.jsp?n=458289&c=60 Frits Wester speelt vals in nieuwsquiz], NU.nl, 21 december 2004</ref> Wester ontkende.

Navigatiemenu