Mark Knopfler: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
5 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
=== Dire Straits ===
[[Dire Straits]] behaalde meteen groot succes omdat de band goed was. Hierop staat onder meer het bekende "Sultans of Swing", dat hen in [[1977]] hun eerste platencontract opleverde. In [[1985]] verscheen ''[[Brothers in Arms (Dire Straits)|Brothers in Arms]]'', een van de eerste volledig digitaal opgenomen platen. Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden.
#MARKKNOPFLER/#DIRESTRAITS/#THEBESTOFTHEWORLD/#AWESOMEBAND/#BESTGUITARPLAYERINTHEHOLEWORLD/#NICEDRUM/#NICEBASS/#NICEPIANO/#ALLOFFWHATMARKKNOPFLERDOISPERFECT!!!!!
 
Naast zijn werk met Dire Straits bracht Knopfler een aantal [[soundtrack]]s en later ook soloalbums uit. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij schreef ook nummers voor andere artiesten waaronder "Private Dancer" voor [[Tina Turner]] en "I Think I Love You Too Much" voor de blinde bluesgitarist [[Jeff Healey]]. Hij werkte mee aan de albums ''Slow Train Coming'' en ''Infidels'' van [[Bob Dylan]] en trad op als producer voor onder andere [[Willy Deville]], [[Aztec Camera]] en [[Randy Newman]]. Samen met [[Chet Atkins]] bracht hij een aantal albums uit waaronder ''Neck and Neck''.
 
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu