Damen Schelde Naval Shipbuilding: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  1 jaar geleden
→‎Algemeen: Chronologie
(div.)
(→‎Algemeen: Chronologie)
 
== Algemeen ==
Het bedrijf is op 8 oktober 1875 opgericht als ''NV Koninklijke Maatschappij De Schelde'' (KMS) nadat scheepsbouwer [[Arie Smit (politicus)|Arie Smit]] het voormalige Marine Etablissement, de marinewerf, had overgenomen. De Schelde hield zich in de loop der jaren naast scheepsbouw en scheepsreparatie ook bezig met de bouw van machines, ketels, motoren, stoomturbines, vliegtuigen en lichtmetalen producten. Vanaf 1991 was de naam ''Koninklijke Schelde Groep BV'' (KSG).
 
In 1965 besloot men tot een fusie met de NV [[Rotterdamsche Droogdok Maatschappij]] (RDM) en de NV Motorenfabriek Thomassen in De Steeg. Op 4 maart 1966 resulteerde dit in het nieuwe bedrijf [[Rijn-Schelde|Rijn-Schelde Machinefabrieken en Scheepswerven NV]] (RSMS). Op 1 januari 1971 sloot, onder druk van de Nederlandse overheid, de Verolme Verenigde Scheepswerven NV zich hierbij aan en ontstond [[Rijn-Schelde-Verolme|Rijn-Schelde-Verolme Machinefabrieken en Scheepswerven NV]] (RSV).
 
Na de ondergang en de ontvlechting van dit concern in 1983 namen het Rijk en de [[Provincie Zeeland]] de aandelen over. Vanaf 1991 was de naam ''Koninklijke Schelde Groep BV'' (KSG). In 2000 verkochtenwerdew zij hunde aandelen verkocht aan de [[Damen Shipyards Group]] te [[Gorinchem]]. De Koninklijke Schelde Groep werd een van de vele werkmaatschappijen van dit scheepbouwconglomeraat, met als specialisatie de bouw van grotere vaartuigen voor marine- en patrouilledoeleinden voor (semi-)overheden in de gehele wereld.
 
== Scheepsbouw ==
3.723

bewerkingen

Navigatiemenu