Tetra (Zelda)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tetra
Personage uit The Legend of Zelda serie
Eerste spel The Wind Waker (2002)
Schepper(s) Shigeru Miyamoto
Engelse stem
Hikari Tachibana (The Wind Waker, Phantom Hourglass)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tetra is een personage uit de videospellenreeks The Legend of Zelda.

Ze is een sarcastische piratenleidster, die voor het eerst opdook in The Wind Waker en Link te hulp sloeg in zijn avontuur op de Grote Zee. Haar moeder stierf enkele jaren voordat de gebeurtenissen uit The Wind Waker plaatsvonden. Hierdoor zou Tetra het leiderschap over de piraten overnemen. In het spel wordt Aryll door haar 'schuld' ontvoerd door de Helmaroc King en gevangengenomen in een cel in het Forsaken Fortress, de thuisbasis van Ganondorf.

Later werd haar ware identiteit bekendgemaakt in Hyrule Castle, op de bodem van de Grote Zee: ze is niemand minder dan prinses Zelda, het laatste lid uit de koninklijke familie van Hyrule. Vóór deze gebeurtenis wist Tetra niet dat zij Zelda was; ze wist evenmin van Hyrule, het Meester Zwaard en de Held der Tijden, maar droeg een ketting rond haar hals met een groot stuk van de Triforce der Wijsheid aan.

In Japan verscheen het spel Tetra's Trackers, een stuk uit Four Swords Adventures. Ze kwam eveneens voor in de sequel van The Wind Waker, Phantom Hourglass.

Games met Tetra[bewerken | brontekst bewerken]

Legend of Zelda[bewerken | brontekst bewerken]