Utrechts HOV-netwerk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Utrechts HOV-netwerk is een deels voltooid netwerk van volledig vrije hoogwaardig openbaar vervoer-assen in en rondom de gemeente Utrecht. Het is bedoeld om de verschillende kernen in de Utrechtse agglomeratie snel met elkaar te verbinden, en files te vermijden.[1] Het netwerk zal bestaan uit vijf assen, waarvan drie uitgevoerd als vrije busbaan en twee als sneltram. Qbuzz is verantwoordelijk voor de exploitatie van het netwerk. De vrije busbanen zijn zo gemaakt dat ze eventueel later nog kunnen worden verbouwd tot trambaan.

HOV-assen[bewerken]

Een Utrechtse sneltram in U-OV huisstijl op het Jaarbeursplein op Utrecht Centraal.
Een Utrechtse dubbelgelede bus (4203) in U-OV huisstijl op de Europalaan te Utrecht.

Sneltram[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Utrechtse sneltram voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Sneltram Utrecht – Nieuwegein / IJsselstein verbindt Nieuwegein, IJsselstein en de Utrechtse wijk Kanaleneiland met het Centraal Station. De in 1983 aangelegde lijn valt het buiten de definitie van het HOV-netwerk.

De Uithoflijn[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Uithoflijn voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Uithoflijn (voorheen HOV Om de Zuid) is een in aanleg zijnde tramlijn van Utrecht Centraal naar de universiteitscampus De Uithof, via Stadion Galgenwaard. Met slechts enkele haltes zal dit een snelle verbinding gaan vormen naar De Uithof. Buslijn 12 (voorheen ook buslijn 12s), die op dit moment[wanneer?] de belangrijkste route Utrecht Centraal - Stadion Galgenwaard - De Uithof rijdt, vervoert dagelijks zo'n 25.000 reizigers.

Binnenstadsas[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Binnenstadsas voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De voltooide Binnenstadsas loopt van Utrecht Centraal naar de universiteitscampus De Uithof, maar dan via de binnenstad en zakencentrum Rijnsweerd. Voor de volledige route van het centraal station naar De Uithof is buslijn 12 sneller. Buslijn 28 neemt de gehele route via de Binnenstadsas voor zijn rekening.

Noordradiaal[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Noordradiaal voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De geheel voltooide Noordradiaal loopt van station Utrecht Centraal via de wijk Leidsche Rijn naar station Vleuten. Na de brug over de rivier de Leidse Rijn komt hij samen met de Zuidradiaal, waarna deze gezamenlijk naar station Vleuten lopen. De Noordradiaal wordt in zijn geheel gereden door buslijn 28.

Zuidradiaal[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Zuidradiaal voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De bijna voltooide Zuidradiaal loopt ook van station Utrecht Centraal naar station Vleuten, maar dan via Kanaleneiland en Papendorp. Vlak voor het bereiken van de Leidse Rijn komt deze dan samen met de Noordradiaal en lopen ze gezamenlijk door naar station Vleuten. De Zuidradiaal wordt gereden door onder meer de buslijnen 9 en 24.

Lijnnetkaart[bewerken]

Buskaartutrechthov.png

Overige busbanen[bewerken]

De meeste busbanen vallen onder het Utrechts HOV-netwerk. Los daarvan heeft Utrecht nog andere, al dan niet vrije, busbanen.

Dichtersbaan[bewerken]

De Dichtersbaan (werknaam busbaan Kruisvaart) loopt tussen het Centraal station en de Vondellaan. De baan loopt vlak ten westen langs het spoor en ten oosten van de Dichterswijk. Deze vrije busbaan is een vervanging van de Adama van Scheltemabaan die aan de oostelijke kant van het spoor liep maar nu is omgebouwd tot trambaan voor de Uithoflijn. De Dichtersbaan moet niet verward worden met de "Busbaan Dichterswijk" die ten noorden van de Dichterwijk gaat lopen en onderdeel uit zal gaan maken van de Zuidradiaal.

Europalaan[bewerken]

De Europalaan is een lange invals- cq. uitvalsroute voor het verkeer tussen de A12 en het centrum van Utrecht en wordt veel gebruikt door bussen die Nieuwegein als bestemming cq. startpunt hebben. Op het noordelijke deel van de Europalaan hebben bussen in beide richtingen hun eigen rijstroken. Op het zuidelijke deel van de Europalaan hebben de bussen vanuit Nieuwegein die Utrecht inrijden hun eigen rijbaan. De bussen die Utrecht uitrijden hebben op dat deel van die laan geen eigen rijbaan of rijstrook.

Biltestraatweg - Utrechtseweg[bewerken]

Op de provinciale wegen tussen de Berekuil aan de Stadsring Utrecht en de westrand van Zeist hebben bussen grotendeels eigen rijstroken en zijn de verkeerslichten op de bussen afgesteld. Het gaat om de Biltsestraatweg en de Utrechtseweg. Bij de Berekuil sluit de Biltsestraatweg aan op de HOV-busbaan de Binnenstadsas. Bussen kunnen hierdoor tussen het centrum van Utrecht en de westrand van Zeist, ook tijdens de spits, grotendeels filevrij rijden. Op de Utrechtseweg loopt deze baan op het grondgebied van gemeente De Bilt.

Externe links[bewerken]