Wikipedia:Archief - wikipedia:Foutenrapportage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's

Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven (op deze pagina) Voeg steeds de nieuwste teksten onderaan bij. Plaats tussen elke archievering een dubbele lijn met de datum van die dag.

U kan dit gebruiken:
<hr>Archivering gedaan door en op: ~~~~ . Alle bovenstaande teksten zijn van deze datum of ouder.<hr>


Een eerste onvertaalde tekst: Onder het "Voorkeuren" menu (voor een gebruiker) is een optie genaamd "Threshold for stub display:" Hoe noemen wij "stubs" eigenlijk? Een tweede punt: "E-mail ontvangen van andere gebruiken uitschakelen" zal waarschijnlijk "E-mail ontvangen van andere gebruikers uitschakelen" moeten zijn. Scipius 12:34 5 oct 2002 (CEST)

 1. Er is voor 'stub' geen goede vertaling. We hebben meestal iets gemompeld als 'Begin', 'Beginnetje', 'Te kort' of 'Paar regels'. Misschien in voorkeuren te vertalen als 'Toon geen ultrakorte artikelen'.
 2. Natuurlijk moet het 'gebruikers' zijn. --tk

We hebben in het infoveldje op de hoofdpagina een link naar de beschreven pagina Instructies en in de colofon een verwijzing naar Hulp bij bewerken, die bij aanklikken een lege pagina Instructies geeft. Ik neem aan dat we alle wiki-infopagina's nog de 'Wikipedia'-namespace' krijgen. In dat geval stel ik de titel 'Info. voor beginners' voor, of iets in die trant. Reden: 'Instructies' klinkt wat streng en 'Hulp bij bewerken' klinkt m.i. erg lelijk.--Amarant


Op de pagina Upload staat een tekst, waar een paar dingen in verbeterd kunnen worden. Hier volgt het gedeelte, met voorgestelde verbeteringen vette letter: Met (Bij) de meeste browers zoals 'Internet Explorer' en 'Mozilla' zult u naast 'Bestandsnaam' een "Bladeren..." of "Browse.." knop zien die een standaard dialoogscherm van uw bestu(u teveel)ringssysteem oproept. Kiest u een bestand, dan zal het ingevuld worden in het veld naast de knop "Bladeren..." (knop). --Amarant


Er is nog meer mis met de upload functie: na het (verder succesvol) uploaden krijg je in plaats van een "upload geslaagd scherm" en de links naar de Afbeeldingspagina het volgende te zien:

Bij het zoeken is een syntaxfout in de database opgetreden. Dit kan zijn veroorzaakt door een illegale zoekactie (zie Zoeken op Wikipedia), of het duidt op een fout in de software. De laatste zoekpoging in de database was:

UPDATE cur SET cur_timestamp='20021006174918', cur_user=2, cur_user_text='Scipius', cur_text='
  * 17:49 6 oct 2002 Scipius heeft ge-upload: \"Euro_teken.png\"        (Euro teken in de correcte dimensies)
  ', cur_comment='heeft ge-upload: \"Euro_teken.png\": Euro teken in de correcte dimensies' WHERE cur_id=

vanuit de functie "wfRecordUpload". MySQL gaf the foutmelding "1064: You have an error in your SQL syntax near at line 1".

Dit zit dus ergens in de database en daar heb ik geen invloed op. Het is jammer dat noch Giskart noch Andre op het moment hier zijn, dus ik zal wachten met verdere "opladingen". De plaatjes van de euromunten werken verder prima, maar ik weet niet zeker of alles is zoal het zijn moet. Scipius 19:58 6 oct 2002 (CEST)

Deze fout is nu opgelost. Als je iets upload, wordt het bijgeschreven in Wikipedia:Upload logboek. De foutmelding ontstond doordat deze pagina niet bestond. Andre Engels 22:37 6 oct 2002 (CEST)

Ik heb geprobeerd het her en der al bij te werken, maar er zijn denk ik nog wat plaatsen waar verkeerde links naar WikipediaNL, en -EN worden gegeven. Ook de Uploadlinks zijn volgens mij nog niet overal ok. Toevallig zag ik dat bijvoorbeeld de Wikireclame (afbeelding) een verkeerd adres bevat (.com ipv. .org).

De Wikipedia-informatiepagina's moeten hier en daar nog worden bijgewerkt wat betreft de functies en mogelijkheden van de nieuwe software.

De pagina Wikipedia:Info is nog leeg.

Er bestaat een pagina Wikipedianen en een pagina Wikipediadeelnemers. Beetje dubbelop.

Ik kan de komende week niets doen, dus misschien dat iemand anders er trek in heeft? --Amarant

Ik kan niet meer op 'recente wijzigingen komen' via 'geschiedenis'wel op alles behalve dat er is een ingewikkelde foutmelding op mijn scherm. Ligt het aan mij of is er ergens een storing? graag antwoord hierachter dank. -Helmuth die ingewikkelde melding is overigens: Warning: Lost connection to MySQL server during query in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/DatabaseFunctions.php on line 17 Verbinden met de database op 127.0.0.1 was niet mogelijk.. .Helmuth

Dat hij niet kan verbinden met de database op het ip 127.0.0.1 is logisch, dat is je eigen computer en daar is die database natuurlijk niet te vinden. Is natuurlijk nog geen reden waarom dat die dat doet. Ik kan u wel zeggen dat het bij mij nu goed werkt. Als u nog problemen heeft;
 • Kijk eens op een andere fase III wikipedia of daar dat ook problemen geeft (Engelse, Duitse,..)
 • Indien windows; reboot en zie eens
 • Welk besturingssysteem en browser (versies!)?
Giskart 20:28 12 oct 2002 (CEST)
Wat ook kan helpen:
Het komt namelijk wel eens voor dat een pagina eenmalig een probleem oplevert, maar je browser het vervolgens bij volgende pogingen uit een cache haalt die de problematische versie heeft. Andre Engels 17:15 13 oct 2002 (CEST)

Aangaande de problemen "Selectie van database nlwiki niet mogelijk", Brion weet het. Zie m:Wikipedia:Bug reports giskart 13:41 22 oct 2002 (CEST)

Yep, kwam ik ook tegen vanmiddag; en ook een spontane logout gebeurt nog af en toe, maar dat hebben al verschillende mensen gemeld, dus ik neem aan dat dat in de gaten gehouden wordt -- Amarant
Brion is naar bed, hij adviseert de [[1]] te mailen als het systeem instort. TeunSpaans 14:38 22 oct 2002 (CEST)
En wie mailen we als Brion instort? --Amarant
Probleem was weg, krijg echter bij de hoofdpage nu weer: Selectie van database nlwiki niet mogelijk. TeunSpaans 07:54 25 oct 2002 (CEST)

Het verwijderen van bestanden, zoals afbeeldingen werkt niet. Ik kan ze "verwijderen" maar ze zijn niet weg. Gewone artikels verwijderen lukt wel. Zal het aan Brion melden. giskart 12:03 25 oct 2002 (CEST)

De reactie van Brion; ":Are you using the "Delete page" or the little "del" in the list of image revisions at the bottom of the description page? Much to my surprise, they don't do the same thing... --Brion VIBBER 20:02 Oct 25, 2002 (UTC)"
It works ! Thanks. Mayby somebody can start a "Wikipedia Manual Project" ... Giskart 01:26 26 oct 2002 (CEST)

Als je een bestand wil verwijderen moet je dus op de kleine (verw) klikken en niet op de "verwijderen" van de pagina. Als er een actieve overlegpagina blijft die achter als wees. Dus eerst de overlegpagina verwijderen, dan het bestand. Als er een beschrijving is gegeven voor dat bestand is die pagina ook actief en zal die ook als wees overblijven. Dus als je een bestand wel verwijderen en er is een beschrijving en iets in Overleg dan zijn er drie verwijderingen te doen. Niet uitzonderlijk handig. Giskart 01:26 26 oct 2002 (CEST)


KO - Bij de taalkeuze bij dagen van het jaar (bv. 26 oktober) zijn alle andere Wikipedia's fout - ze linken allemaal naar een maand met een hoofdletter, en dit zou een kleine letter moeten zijn. Hoe oplossen??

Dat is al eerder vastgesteld. Er zijn twee methoden:
 1. Verander dit op alle andere Wikipedia's.
 2. Creëer een pagina 26 oktober, en maak dit tot een redirect naar 26 oktober.

De eerste mogelijkheid is grondiger, de tweede sneller. Ik ben bang dat met de uitbreiding van het aantal wiki's dat naar fase 3 gaat (WikiNL was de derde, maar inmiddels zitten we alweer op 5), mogelijkheid 1 erg moeilijk wordt. Andre Engels 00:00 27 oct 2002 (CEST)

KO - Blijkbaar is mogelijkheid 2 al toegepast tot en met juni, dus heeft dit volgens mij de voorkeur voor de andere maanden.Als ik recente wijzigingen klik krijg ik een lijst die een dag of wat oud is jf Dit is een beetje vervelend hoor

Het enigste wat ik kan bedenken dat er ergens op je internetverbinding een proxyserver zit die niet snel ververst. Ben je via de kabel verbonden? Die gebruiken nogal vaak grote proxyservers. Probeer eens een andere proxy, bijvoorbeeld "witloxproxy.knoware.nl:80" enm mest eventueel je cache uit, al geloof ik dat niet echt. Giskart 19:08 27 oct 2002 (CET)

Bij mijn voorkeuren is steeds opnieuw mijn emailadres weg. Dat is voor de functie "Email deze gebruiker". Kunnen jullie eens zien of jullie dat ook voor hebben. Giskart 22:57 3 nov 2002(CET)

Bij mij staat het er nog. Erik Zachte 00:21 16 nov 2002 (CET)
Bij mij ook. Andre Engels 00:38 16 nov 2002 (CET)
En bij mij ook -- Amarant

Raar. Bij mij niet. Ik vul mijn emailadres in en sla het op. Dan werkt de functie "email deze gebruiker". Ga ik terug naar mijn voorkeuren is het veld voor het emailadres leeg. Als ik dan op opslaan klik zonder opnieuw het emailadres in te vullen werkt het niet. Bij de meta juist hetzelfde. Giskart 02:07 17 nov 2002 (CET)

Dan stel ik voor dat je het eens op de Wikitech-l lijst gooit. Wellicht is het een goed idee te vermelden welke browser je gebruikt. Andre Engels 12:37 17 nov 2002 (CET)

Hallo, ik krijg bij pogingen onder mijn id in te loggen volgende foutmelding:

Parse error: parse error, expecting `') in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/LanguageNl.php on line 81

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: languagenl in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/Setup.php on line 26

Bovendien stel ik vast dat mijn userid op de engelstalige wiki niet aanvaardt wordt. Ik hoop dat ik niet geband ben zonder dat iemand de moeite genomen heeft mij wat uitleg te geven?....... ArthurKing 212.239.164.240 22:42 19 dec 2002 (CET)

Wat betreft de Nederlandse Wikipedia, zal ik de foutmelding doorgeven aan de technici. Wat betreft de Engelse: Wat bedoel je precies met 'niet aanvaard'? En zou je het nog een keer willen proberen, misschien dat het nu goed gaat (ik heb geen probleem met inloggen). Andre Engels 23:53 19 dec 2002 (CET)
Ok, ik heb even contact gehad, en wat er aan de hand was, was dit: Ik had een nieuwe versie van de Nederlandse vertaling gemaakt (enkele kleine wijzigingen, niets schokkends). Daarbij was ik echter ergens een paar komma's vergeten. En dat leverde een file op die niet goed werkte. Brion Vibber (via wie ik deze updates doe) ontdekte dit gelukkig zeer snel, en 3 minuten later was er alweer een goede versie ge-upload. Maar jij hebt blijkbaar net gedurende die 3 minuten geprobeerd in te loggen. Andre Engels 01:49 20 dec 2002 (CET)

Archivering gedaan door en op; Giskart 13:52 31 dec 2002 (CET) . Alle bovenstaande teksten zijn van deze datum of ouder.


Na het aanmelden krijg ik te zien dat het aanmelden is gelukt. Na enkele seconden wordt ik echter weer ge-redirect naar een pagina met de melding:

Niet aangemeld
U dient aangemeld te zijn om voorkeuren te kunnen instellen.
Terugkeren naar Hoofdpagina

Ook als ik op voorkeuren klik krijg ik deze melding.
Wat doe ik fout?

Mijn vermoeden is dat je hier een cache parten speelt. De oude (niet-aangemelde) versie van de pagina zit nog in de cache, en als je naar de pagina gaat, wordt die geladen. Probeer eens een 'reload'; als dat niet lukt, kun je nog proberen de URL handmatig te veranderen van nl.wikipedia.org in nl.wikipedia.com. Mocht dat ook niet helpen, geef dan weer even een opmerking. Andre Engels 13 apr 2003 02:47 (CEST)
Het is gelukt. De "fout" zat 'm in een te strak afgestelde firewall m.b.t. cookies.

Klein probleempje met de nieuwe geavanceerde recente wijzigingen. Blijkbaar is men vergeten de afbeelding van het knopje te uploaden of is het niet juist gelinkt. Zie zelf; Sorry, het is een dikke, vette bmp Giskart 12:26 7 jan 2003 (CET)

En nu plots is dat icoontje verschenen. Het is inorde. Giskart 13:23 7 jan 2003 (CET)

Vertrekkend vanaf de bladzijde: "vrienden van Wikipedia" heb ik een link aangeklikt. Daarna kon ik niet meer terugkeren naar de bronbladzijde. Ligt dat aan Wikipedia, of ligt dat aan mij? ArthurKing 21:27 12 jan 2003 (CET)

Aan beide. Die "vrienden" zijn externe websites. Kan je zien aan de url. Er is geen mogelijkheid beschikbaar om externe links te openen in een nieuw venster. Dat moet je zelf doen. Wat erg gebruiksvriendelijk is is een browser die "tabbladen" ondersteund. Dan klik je gewoon op een link en kies je "Open link in nieuw tabblad". Je kan ook als "homepage" de "recente wijzigingen" instellen. Ik denk dat de meeste dat hier wel doen. Giskart 21:55 12 jan 2003 (CET)

Ik ben een computer-nitwit, Giskart. Ik snap nog de eerste letter van uw uitleg niet. Tabbladen op mijn browser? als dat bestond zou men dat bij de levering van de computer toch wel hebben kunnen vertellen, zeker? Zal maar eens zoeken, maar uit voorgaande ervaringen weet ik alvast dat ik er geen idee van heb waar ik dat zou moeten gaan zoeken, dus... En "recente wijzigingen" als homepage instellen? Ik dacht dat een homepage een eigen bladzijde of een eigen website was, die heb ik dus niet. Maar toch bedankt voor de poging tot uitleg, ik heb eruit begrepen het niet gaat.

Een ander probleem dat ik ondervind: op "recente wijzigingen" werkt de functie (wijz) niet: ik krijg steeds wijzigingen die door een ander dan de aangegeven persoon gedaan zijn, van vlak erboven of eronder, betreffende dezelfde bladzijde, wel te verstaan. ArthurKing 16:49 15 jan 2003 (CET)

Wat je krijgt, is de laatste wijziging van de bewuste bladzijde. Een bekend probleem dat helaas nog steeds niet verholpen is. Andre Engels 17:24 15 jan 2003 (CET)~

Arthur, niet alle webbrowsers beschikken over tabbladen. Sterker nog, de meestgebruikte browser beschikt er niet over, dus is het niet vreemd als je ze niet kunnen zien. Tabbladen in browsers is iets wat volgens mij door Opera is geïntroduceerd, en onder andere door Mozilla is overgenomen. Ook de nieuwe Apple Macintosh-browser Safari beschikt over tabbladen.
Tabbladen zijn extreem handig bij webtoepassingen als Wikipedia, omdat je veel beter het overzicht behoudt. Ik raad je dan ook aan om bijvoorbeeld Firebird te downloaden en installeren.Branko

Ik kan de bladzijde Wikipedia: Wikipedia Chat niet openen. Geeft foutmelding:
Warning: Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (111) in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/DatabaseFunctions.php on line 26 Verbinden met de database op 127.0.0.1 was niet mogelijk Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (111)

If this error persists after reloading and clearing your browser cache, please notify the Wikipedia developers. ArthurKing 22:18 31 jan 2003 (CET)

Bij mij werkt Wikipedia al dagen heel sloom. Soms lukt het gewoon niet om een pagina te benaderen, al krijg dan niet die foutmelding. Nu werkt die pagina wel bij mij. Laat iets weten als er nog problemen zijn. Ivm IRC, het netwerk heeft nu een andere naam. Het is niet meer opennet maar freenode. Gebruik irc.eu.freenode.net Giskart 23:02 31 jan 2003 (CET)

1) Ik heb het idee dat de bandbreedte niet meer genoeg is - er moet soms lang worden gewacht op pagina's. (Evanherk 05:56 3 feb 2003 (CET))

Het volgende weet ik enkel door het volgen van Wikitech-l; de server is snel genoeg en er is meer dan voldoende bandbreedte. Het probleem zou de wijze waarop WIkipedia werkt zijn. Elke keer als je op Wikipedia een pagina opvraagt moet men die opnieuw aanmaken en die informatie uit de database halen en dat kost tijd. Het zou dat zijn dat Wikipedia zo traag maakt. Men is nu pogingen aan het doen de software sneller te maken door het raadplegen van de database te beperken en de database efficiënter te maken. Giskart 12:00 3 feb 2003 (CET)


2) de bladzijde recent changes geeft ook na aanmelden bij mij rechtsboven 'aanmelden' inplaats van 'evanherk'. Als ik 'mijn volglijst tonen' kies krijg ik die wel. Volgens mij dotet ook de hoofdpagina dit. Evanherk 05:56 3 feb 2003 (CET)

Wat betreft (1): Er is waarschijnlijk iets in sterk suboptimale wijze gewijzigd in de regels wat betreft welke database-operatie op welke moet wachten. Het fijne weet ik er ook niet van.
Wat betreft (2): Ik vermoed dat de pagina dan nog uit de cache komt. Zie je nog steeds aanmelden als je op Recentchanges 'reload' doet? Andre Engels 09:34 3 feb 2003 (CET)
De hoofdpagina, recente wijzigingen en de pagina achter de "terug" en "vooruit" knop zijn pagina's die nogal veel steeds maar opnieuw ingeladen worden. Men is daar nu mee aan het experimenteren door die pagina's lokaal in de cach van de browser te houden. Eigenlijk komt dit door de enorme traffiek die de Engelstalige krijgt. In december had de Engelstalige 12.074.727 "hits".( twaalf miljoen! ) Wikipedia NL min of meer 6779 hits. Die aanpassingen zullen waarschijnlijk niet nodig zijn voor ons maar men zal ze waarschijnlijk toch doen om de software eenvormig te houden. Dit heeft er ook mee te maken [2] Giskart 12:00 3 feb 2003 (CET)Goed nieuws: De bug met (wijz) op Recente Wijzigingen, hierboven vermeld door ArthurKing, is eindelijk gerepareerd. Als je nu dus op (wijz) drukt bij Recente Wijzigingen, krijg je inderdaad de wijziging die je bedoelt, en niet automatisch de laatste. Andre Engels 10:05 3 feb 2003 (CET)


Misschien is dit niet de goede plek om erover te zeuren, maar moet 'My contributions' (linkerframe) niet gewoon 'Mijn bijdragen' zijn? Scheelt nog 2 letters ook.

Iets dergelijks zou ik willen opmerken over 'Links naar deze pagina'. Volgens mij betekent dat ongeveer hetzelfde als 'Referenties', maar misschien schrikken mensen daarvan. Koenb 03:58 18 feb 2003 (CET)


Ik krijg een foutmelding als ik probeer om de bladzijde 117 te bewerken Jcwf 03:27 23 feb 2003 (CET)

117 is een niet bestaande pagina. Ik krijg een gewone bewerkingspagina. Wat voor foutmelding krijg je al je op deze link klikt 117 ? Giskart 10:19 23 feb 2003 (CET)

Gisteren kreeg ik een foutmelding, nu weer gewoon een bewerkingspagina... Ik was gisteren bezig iets op deze bladzijde te zetten en er ging iets mis. Daarna was de bladzijde onbereikbaar. Ik heb de foutmelding niet opgeschreven sorry. Jcwf


Bij zoeken naar een datum, 6 juni bijvoorbeeld, worden alle pagina´s met juni erin gevonden. Misschien geen echte fout, maar wel zou het beter kunnen. Het zou helpen bij het aanvullen van de datum pagina´s. Elly 10:15 4 mrt 2003 (CET)

Het probleem is dat 'woorden' van 1 letter niet gezocht worden. Andre Engels 10:19 4 mrt 2003 (CET)
Duidelijk. Met Google zoeken lukt wel. Ik zal eens een google zoekvak ergens op mijn web neerzetten.Elly 10:53 4 mrt 2003 (CET)

Wegens een te hoog aantal bezoekers is het mogelijk dat deze en andere Wikipedia's tijdelijk niet, of slecht te bereiken zijn.
Onze verontschuldigingen voor het ongemak.


Wegens technische problemen is het mogelijk dat deze en andere Wikipedia's tijdelijk niet, of slecht te bereiken zijn. Het is ook mogelijk dat er Wikipedia's tijdelijk in alleen lezen modus zijn en u dus geen aanpassingen kan doen.
Onze verontschuldigingen voor het ongemak.


Zoals jullie wel merken heeft wikipedia.org de laatste dagen serieuze problemen. Het gaat maar niet vooruit, niet kunnen verbinden, ... Dat is een algemeen probleem waar we eigenlijk niets aan kunnen doen. Het weinige wat we wel kunnen doen is een vermelding plaatsen daarover op de hoofdpagina. Ik stel voor als iemand merkt dat het zeer slecht gaat op de diverse wikipedia's en andere website goed werken om die vermelding te plaatsen. En terug te verwijderen als het terug min of meer te doen is. (zoals ik nu ga doen) Giskart 16:32 13 mrt 2003 (CET)


Ik was bezig een bladzijde 265 aan te maken en kreeg een foutmelding dat mij de teogang ontzegd werd en verbinding met de batabase niet mogelijk was. Even proberen of het hier wel lukt Jcwf 4 mei 2003 21:15 (CEST) Dit is wat ik (opnieuw) kreeg Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Access denied for user: 'wikiuser@localhost.localdomain' (Using password: YES) in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/DatabaseFunctions.php on line 28 Verbinden met de database op 127.0.0.1 was niet mogelijk Access denied for user: 'wikiuser@localhost.localdomain' (Using password: YES) If this error persists after reloading and clearing your browser cache, please notify the Wikipedia developers.

Ja, ik heb het ook en Andre ook. Is een algemeen probleem blijkbaar. Is doorgegeven aan de systeemontwikkelaars. Giskart 4 mei 2003 21:48 (CEST)

Ik weet dat er een lemma 'asbest'. Toch krijg ik deze foutmelding Bij het zoeken is een syntaxfout in de database opgetreden. Dit kan zijn veroorzaakt door een illegale zoekactie (zie Zoeken op Wikipedia), of het duidt op een fout in de software. De laatste zoekpoging in de database was:

SELECT cur_id,cur_namespace,cur_title,cur_text FROM cur,searchindex WHERE cur_id=si_page AND ( (MATCH (si_title) AGAINST ('asbest')) ) AND cur_namespace IN (0) LIMIT 0, 20 vanuit de functie "SearchEngine::showResults". MySQL gaf the foutmelding "1016: Can't open file: 'searchindex.MYI'. (errno: 145)". Jcwf 9 mei 2003 23:24 (CEST)

Iets dergelijks kreeg ik ook:
SELECT cur_id,cur_namespace,cur_title,cur_text FROM cur,searchindex WHERE cur_id=si_page AND ( (MATCH (si_title) AGAINST ('astronomie')) ) AND cur_namespace IN (0) LIMIT 0, 20 vanuit de functie "SearchEngine::showResults". MySQL gaf the foutmelding "1016: Can't open file: 'searchindex.MYI'. (errno: 145)". Pieter 9 mei 2003 23:36 (CEST)

This should be fixed; I've run a "REPAIR TABLE" over the databases. --Brion VIBBER 10 mei 2003 00:45 (CEST)

Speciaal:Intl zegt slechts: "No Database Selected ". Rene Pijlman 10 mei 2003 21:17 (CEST)

Ik denk dat dit een geval is waar de link is aangemaakt terwijl de pagina nog niet bestaat. Er zijn plannen om een nieuwe methode voor het aanmaken van taallinks te creëren. Voordeel is dat het eenvoudiger is om als je links van nl:A naar en:B en van en:B naar de:C hebt, ook de links van nl:A naar de:C en van en:B naar nl:A toe te voegen. Daarvoor wordt een speciale pagina met dergelijke 'ontbrekende' links te zoeken. Helaas is dit nog (lang?) niet zo ver, en is er nu dus een link zonder pagina. Andre Engels 10 mei 2003 22:23 (CEST)

De zoekfunctie komt weer met de melding van 9 mei: [...] 1016: Can't open file: 'searchindex.MYI'. (errno: 145). Ronald 12 mei 2003 14:00 (CEST)

Brion heeft de database weer gerepareerd, en zegt op meta.wiki dat-ie zich zorgen begint te maken. Ronald 12 mei 2003 14:25 (CEST)

Foutmelding op email bladzijde aan gebruikers die geen email willen ontvangen/zenden:

Geen e-mailadres gekend voor deze gebruiker
U dient aangemeld te zijn en een geldig e-mailadres in uw voorkeuren to send e-mail to other users.

Beter lijkt mij:
Geen e-mailadres bekend
Voer een e-mailadres in als u mail wilt sturen naar andere gebruikers.

of zo iets... Beck 21 mei 2003 23:20 (CEST)

Ja, die melding is niet erg goed. Maar die van u kan ook beter. De titel Geen e-mailadres bekend is niet duidelijk of het nu gaat over emailadres van de afzender of de bestemmeling. Wat denk je van;


Fout: geen afzender beschikbaar

U dient een e-mailadres in uw voorkeuren te vermelden om deze functie te kunnen gebruiken.

Giskart 22 mei 2003 00:27 (CEST)

Dat lijkt me een prima oplossing. Beck 24 mei 2003 12:08 (CEST)


Is eigenlijk geen fout; ik heb opgemerkt dat je nu & kan gebruiken in een titel! Is een verassing. Giskart 27 mei 2003 14:45 (CEST)

Je bedoelt een verrassing zeker? ;-) Nick 1 jun 2003 22:58 (CEST)
Hed is dan ook fautenraportaghe voor ietsch ... Giskart Walter 4 jun 2003 22:53 (CEST)

Op de pagina Recente wijzigingen staat een rare regel die linkt naar bramstart.de. Dit lijkt me niet te kloppen, maar weet ook niet hoe dit te veranderen. Harm 15 jul 2003 13:18 (CEST)

Is iets van mij. Experiment. Op de website "Bramstart.be" onder de rubriek "encyclopedie" is een vermelding van Wikipedia (pagina 2). Op pagina 2 gaat men dat niet snel vinden daarom zou ik graag voldoende "hits" hebben om op de eerste pagina te komen. Als iedereen er eens op de link zou klikken komen we er mogelijk. Maar ik denk niet dat het gaat lukken, er zijn niet voldoende mensen hier actief. Ik neem het weg. Voor degene die zich afvragen wat het was, zie hieronder. Giskart Walter 15 jul 2003 13:36 (CEST)
Is het aantal kliks wel bepalend voor de ranking? Dat leidt ik niet af uit het aantal kliks dat vermeld staat bij de verschillende encyclopedia. Fruggo 17 jul 2003 08:33 (CEST)
Ja, je hebt gelijk. Er zijn er met meer kliks die lager staan dan Wikipedia en er zijn er ook met veel minder die veel eerder staan. Zal ze eens een email sturen om te vragen Wikipedia wat hoger te plaatsen. Er zijn veel website's daar die minder relevant zijn dan wikipedia. Giskart Walter 17 jul 2003 09:22 (CEST)

Klik hier Dank U. (PR opkrikken rangorde op de pagina van Bramstart )

De Taallinks schijnen niet te werken:

Warning: wfspecialpage(SpecialIntl.php) [function.wfspecialpage]: failed to create stream: No such file or directory in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/GlobalFunctions.php on line 262
Warning: wfspecialpage() [function.wfspecialpage]: Failed opening 'SpecialIntl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/GlobalFunctions.php on line 262
Fatal error: Call to undefined function: wfspecialintl() in /usr/local/apache/htdocs-nl/w/GlobalFunctions.php on line 264

Rob Hooft 19 jul 2003 08:39 (CEST)

Zie Rene Pijlmans foutrapportage van mei. Dit is een speciale pagina die nog niet bestaat; het is de bedoeling om een ander systeem voor taallinks te creëren (waarmee zoiets als jouw bot op een meer reguliere wijze gedaan kan worden; er heeft een tijdje een versie op http://test.wikipedia.org/ gestaan, maar op het moment werkt er geloof ik niemand meer aan. Andre Engels 19 jul 2003 12:30 (CEST)

Weer een zoekfout (zoekend op "vermogen (natuurkunde)"

Bij het opvragen van de database is een syntaxfout opgetreden. De laatste opdracht was: "SELECT cur_id,cur_namespace,cur_title,cur_text FROM cur,searchindex WHERE cur_id=si_page AND ( (MATCH (si_title) AGAINST ('vermogen')) ( (MATCH (si_title) AGAINST ('natuurkunde')) ) ) AND cur_namespace IN (0) LIMIT 0, 20" Vanuit de functie "SearchEngine::showResults" MySQL gaf de volgende foutmelding: "1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '( (MATCH (si_title) AGAINST ('natuurkunde')) ) ) AND cur_namesp".

--[[Gebruiker::Treenaks|Treenaks]], 2003-08-03 16:31

Ik heb het gevraagd aan Brion, systeemontwikkelaar van Wikipedia;
[19:32] walter Says: Hi Brion -- A user on wikipedia NL noticed that when you enter a search whit "vermogen (natuurkunde)" you get a mysql error. http://nl.wikipedia.org/w/wiki.phtml?search=vermogen+%28natuurkunde%29 Is that normal?
[19:32] brion@jabber.org Says: yes, that's the old crappy search problem.
[19:32] brion@jabber.org Says: pay it no mind, it'll be replaced soon with a new search subsystem
[19:33] walter Says: ok, thanks
Giskart Walter 3 aug 2003 19:39 (CEST)

Ik krijg via de zoekfunctie op het woord 'wants' niets te zien, terwijl wants wel bestaat Jcwf 7 aug 2003 23:02 (CEST)

Dat is vervelend. Ik ben echter bang dat het aan MySQL ligt, en niet aan Wikipedia. Ik zal in elk geval even een berichtje sturen. Andre Engels 10 aug 2003 10:04 (CEST)
De lijst met onzoekbare woorden is te vinden op: http://www.wikipedia.org/wiki/Wikipedia%3ACommon_words%2C_searching_for_which_is_not_possible. Enkele andere die voor ons problemen kunnen opleveren: An, apart, been, best, brief, do, eg, even, ever, go, help, in, is, IT, last, later, lest, Let, look, most, none, nor, of, over, per, plus, re, so, Take, taken, via, want, was. Andre Engels 10 aug 2003 10:54 (CEST)
Ouch, go is natuurlijk een stop word in het Engels! Ik vond met de zoekfunctie niets over Go, dus schreef ik een artikel over dit bordspel, keek waar ik het onder bordspelen kon onderbrengen, en vond vervolgens het bestaande artikel over Go! Ze zouden stop words niet moeten verwijderen als de zoekstring slechts een woord lang is, dat is geen rocket science.

Na het onderhoud van 9/10 augustus werkt een link als 17 april niet meer. Het verwijst nu naar de Engelse April 17 Jcwf 10 aug 2003 02:56 (CEST)

Is zo te zien nu weer gerepareerd. Andre Engels 10 aug 2003 10:04 (CEST)

Op de lijst met weespagina's staan Kun­stmest en Nederlandse volksdans, die echt gelinkt zijn. Ik link ze hier niet, want dan is de fout misschien wel verdwenen. Elly 15 aug 2003 13:31 (CEST)

Kunstmest: Het artikel Klassieke Natuurbeschermingsvisie was in Word aangemaakt, en had daardoor extra tekens gekregen (namelijk een 'hier eventueel afbreken'-teken, als ik het wel begrijp. Een daarvan kwam in het woord Kunstmest, en leverde een link op naar een nieuwe kunstmest, met een afbrekingsstreepje (op de verkeerde plaats, overigens). Iemand creëerde daarop de pagina, waardoor er twee pagina's "Kunstmest" zijn - de juiste Kunstmest en de onjuiste [[Kun%ADstmest]]. Ik heb de laatste nu verwijderd.
Van 'Nederlandse volksdans' bestaan er ook twee versies. Deze hebben echter zo te zien beiden dezelfde titel. Het lijkt erop dat Bemoeial per ongeluk twee keer de nieuwe pagina heeft ingevoerd, en dat het systeem dit fout behandelde, en twee keer een nieuwe pagina heeft aangemaakt, met dezelfde titel en tekst, maar verschillende ID. Ik zal eens proberen de pagina te verwijderen en dan de verwijderde pagina terug te halen, misschien dat dat de zaak oplost. Andre Engels 15 aug 2003 14:16 (CEST)
Dat lijkt gewerkt te hebben. Andre Engels 15 aug 2003 14:22 (CEST)
Aha, ik meen me te herinneren dat ik daar ineens alles kwijt was. Hoe kom ik erachter of de pagina toch - zij het onvindbaar - was opgeslagen als zoiets gebeurt (het is me vaker overkomen.... :-( ) is de truuk kijken op de weespagina's? Bemoeial 29 aug 2003 12:11 (CEST)
Geen idee, eerlijk gezegd. Dit lijkt een uniek geval, dus ik zou er ook geen algemene regels over maken. Mocht je willen weten of het opslaan is gelukt, vraag dan (in een nieuw venster) de bewerkingspagina opnieuw op (met reload, shift-reload of dergelijke), of voer een zoekopdracht uit. Maar mocht je per ongeluk toch een fout maken, dan is dat ook geen probleem - zoals gezegd, dit geval is volgensmij uniek, en daarom niet echt iets om je zorgen over te maken. Andre Engels 29 aug 2003 12:46 (CEST)

Dat is geen melding van een fout maar het heeft er wel mee te maken. Speciale tekens gebruiken in titels kan niet. Daarom moet deze wiki omgezet worden in UTF-8 codering. Zie WikiNL-l. Archief WikiNL-l Walter 15 aug 2003 21:51 (CEST)

16/10/2003[bewerken]


Archivering gedaan door en op; Walter 16 okt 2003 13:48 (CEST) . Alle bovenstaande teksten zijn van deze datum of ouder.


Archivering mei 2004[bewerken]

Ik wil een BUG melden, nl. de volgende: ik kan gewoon pagina's bewerken. Dat hoort niet he? Het is dan niet zo moeilijk om de hoofdpagina te hacken en er gewaagde teksten op te zetten. Ik heb niet gekeken of dat mogelijk was en dat doe ik natuurlijk niet. Je hoort wel eens verhalen dat bekende webpages gehackt zijn, naja ik meld het hier, ik kan zo snel geen emailadres vinden . . . mocht u nog geinteresseerd zijn in een ervaren web-programmeur, kunt u altijd terecht bij mij, ben niet zo duur ;-) [mail naar jarnoq@quassi.nl]

Quassi: als je echt zo'n ervaren web-programmeur was dan had je geweten wat een wiki was en had je niet zo'n belachelijke opmerking gemaakt... *zucht* --Willem 27 feb 2004 14:59 (CET)

That's not a bug, that's a feature.
Zulks is precies het idee achter Wikipedia - iedereen kan een pagina verbeteren of uitbreiden. En ja, hacken kan ook, maar er lopen genoeg mensen rond die dat meteen weer terughacken. En uw diensten zullen wij niet vragen - er lopen hier diverse programmeurs rond, en die doen dit als vrijwilliger. We kunnen er altijd meer gebruiken, maar als we sommigen gaan betalen, krijgen we alleen maar scheve gezichten, en per saldo zou dat kunnen betekenen dat er minder in plaats van meer mensen voor ons werken. Andre Engels 27 feb 2004 15:05 (CET)

Zojuist zocht ik op collectieve arbeidsovereenkomst nederland. Dat is een redirectpagina, ik heb aangegeven dat ik (ook) op redirects wil zoeken, en toch vindt de zoekmachine deze pagina niet. Gaat er iets mis? Fruggo 24 aug 2003 15:58 (CEST)


De zoekfunctie is uitgeschakeld. Als je wilt zoeken moet je dat via GOOGLE doen.


Hoe komt het dat de Redirect-pagina's verschillende informatie opleveren? Descartes en Rene Descartes verwijzen door naar René Descartes maar leveren toch alle twee andere informatie dan de laatste pagina. Jan Arkesteijn 16 okt 2003 13:27 (CEST)

Ik zie het toch niet. Alles lijkt heel normaal. Walter 16 okt 2003 13:44 (CEST)
Ik vermoedt dat u op een van beide een gecachete versie van de pagina ziet. Andre Engels 16 okt 2003 14:00 (CEST)
Vink eventueel "Gebruik geen caching" aan bij uw voorkeuren. Walter 16 okt 2003 14:02 (CEST)

Het is mij vandaag opgevallen dat reeds bezochte links nu rood zijn met de skin "Keuls blauw". Mooi is dat niet. Is dat bij iedereen zo? Walter 20 okt 2003 17:07 (CEST)

Ja, bij mij zijn ze ook een soort roze-rood. Maar mij stoor het niet echt. Misschien kan het wel vervangen worden door een minder opvallende kleur. Bijvoorbeeld een grijstint of zo. Ben 26 okt 2003 10:32 (CEST)

Je kunt - als je bijv. gebruik maakt van Internet Explorer - je eigen kleurkeuze laten primeren over de kleurkeuze van de pagina: Ga daarvoor naar (en:) Tools, Internet Options, (tabje) General, button: Colors --IMFJ 15 mrt 2004 13:16 (CET) [overigens kan het ook anders, maar dat is wat ingewikkelder]


de elektronen configuratie van Gd ( element 64 in het periodiek systeem) moet 6s2 4f7 5d1 zijn ipv 6s2 4f7 6p1 20 oktober 2003 21:35 (CEST)


Ik heb de afgelopen dagen een paar keer gehad dat ik aan het editen was en bij het opslaan de mededeling kreeg dat iemand anders in de tussentijd het artikel had aangepast en of ik mij daar dan weer aan aan wou passen. Dat is bijzonder irritant. Kunnen we niet gebruik maken van locking zodat maar één persoon tegelijkertijd een artikel kan wijzigen? Ben Tels 26 oktober 2003 11:27 CET

Nee, dat is erg moeilijk of onmogelijk. Het systeem kan niet zien of iemand met een pagina bezig is, het enige dat zou kunnen is vaststellen dat iemand de bewerkingspagina heeft geladen en nog niet gesaved. Dat zou echter ook betekenen dat als iemand een bewerkingspagina laadt en daarna er niets mee doet, de bewuste pagina geblokkeerd blijft. Andre Engels 26 okt 2003 12:57 (CET)
En als je nou lockfiles gebruikt? Het systeem kan zien wie een bestand heeft aangemaakt (zie je eigen "mijn bijdragen"), dus zien bij wie een lockfile hoort moet ook kunnen. En als je langere tijd niets doet, wordt je automatisch uitgelogd -- als je in zo'n geval (en ook bij normaal afmelden) ook de lockfiles van een gebruiker wegdondert, kan een pagina ook niet eeuwig gelockt blijven. Ben Tels 26 oktober 2003 13:45 CET
Niet eeuwig, maar wel behoorlijk lang, tenzij je mensen elke paar minuten nieuw laat inloggen. Andre Engels 26 okt 2003 15:58 (CET)
Maak er desnoods 90 of 120 minuten van voor timeout. Lijkt me een mooi compromis-getal; anderhalf à twee uur is zat om te editen, langer dan dat gaat toch niemand achtereen tikken. En zo lang moeten wachten is ook niet erg. Afgezien daarvan heb ik toch al regelmatig dat ik na een paar minuten uitgelogd word, dus ik zou het ook niet erg vinden om die tijd wat op te rekken. Ben Tels 26 oktober 2003 16:53 CET

Klopt het, dat als persoon A een artikel van bijv. 3 A-4tjes schrijft, en persoon B dit verplaatst naar een ander lemma, dat in de history verloren is gegaan wie het oorspronkelijke artikel heeft geschreven? Of hoe is het anders nog na te gaan? Verder: is er een limiet aan het aantal history entries, bijv. 500 of duizend, en kan zo ook de oorspronkelijke auteur van het allereerste artikel uit de history verdwijnen? Flyingbird 15 nov 2003 11:22 (CET)

1. Nee, de historie gaat niet verloren. In elk geval als B 'verplaats deze pagina' gebruikt (en niet met de hand gaat verplaatsen), dan wordt de geschiedenis ook meeverplaatst.
2. Nee, historie-entries hebben geen maximum. Wel zijn er 2 andere manieren waarop historie verloren kan gaan: 1. Onder de oude software (gebruikt voor oktober 2002) is er wel geschiedenis verloren gegaan, en 2. Als een pagina met een erg lange geschiedenis verplaatst wordt, is er een bug waardoor soms slechts een deel van de geschiedenis wordt meegenomen. Andre Engels 15 nov 2003 14:00 (CET)
Bedankt voor de antwoorden weer, Andre! Af en toe kan handmatig verhuizen van een (deel van een) artikel inderdaad voorkomen, en de bug waar je het onder 2. over hebt, zorgden dat ik me dat ging afvragen, maar hier valt wel mee te leven :-) Flyingbird 15 nov 2003 14:23 (CET)
Andre (of een ander): Kun jij zien, hoe het fout is gegaan in het geval van het artikel over Rhodos (eiland) thans Rodos (eiland)? Ik kan nl. helemaal niet meer terugvinden, dat ik de oorspronkelijke tekst heb geschreven, terwijl meer dan 90% van de tekst op dit moment zelfs nog van mijn hand is. Hoe kunnen we dit het best herstellen? Flyingbird 9 dec 2003 20:58 (CET)
Oh laat maar, deze pagina was inderdaad op de verkeerde manier verplaatst, en ik checkte de history van een andere redirect naar deze pagina! Is het verstandig, gewoon bijna zonder uitzondering altijd deze verkeerde verplaatsingen ongedaan te maken, en ze alsnog op de juiste manier te laten plaatsvinden, om zo de GNU FDL niet te schenden? Flyingbird 9 dec 2003 21:25 (CET)

Als ik op alfabet zoek is geen enkele letter compleet in te zien en ik zie geen doorverwijzing naar een volgende pagina. Of ligt dat aan mij? Gebruiker:Avanschelven

Dat is "normaal". De andere pagina's kan u zo te zien krijgen;
Niet handig maar het werkt. (bedankt voor de tip trouwens Andre) Walter 2 dec 2003 23:51 (CET)

Heel onhandig. Het lijkt me beter om een overzichtspagina te maken met het hele alfabet in stukken ingedeeld, b.v. Aa-Al, Am-As, At- Ax, Ba-Be enz. Avanschelven

In principe is dat er ook, op Speciaal:Allpages. Deze wordt echter om rekentijd te besparen niet meer automatisch aangemaakt, maar een oude versie gegeven. Andre Engels 3 dec 2003 00:33 (CET)

Ja, ik zie het, dank je wel. Zou het desondanks geen idee zijn te kiezen voor de bovengenoemde oplossing? Door uitbreiding zal de ene pagina wat langer worden dan de andere, maar dat lijkt me geen bezwaar. Dat kan desgewenst periodiek worden bijgesteld, en ontlast wellicht het systeem? Het zal het zoeken in elk geval vergemakkelijken, en gebruiksvriendelijkheid is toch een eerste vereiste voor een (en zeker deze) website, die immers niet alleen voor ingewijden is bestemd, maar juist voor zeer velen, die niet allemaal over de benodigde vaardigheden beschikken. Avanschelven

Kijk, dit is een geweldige verbetering!Avanschelven

Missend haakje bij volglijst

Bij het bekijken van je persoonlijke volglijst staat eerste een klein inleidend stukje: Er staan x pagina's op uw volglijst (overlegpagina's niet meegeteld.. Volgens mij mist hier een haakje-sluiten... DarkHorse 13 jan 2004 14:16 (CET)


Ter info: Dit is een tijdje geleden al opgelost. DarkHorse 22 jan 2004 15:42 (CET)

De interwiki-links naar http://bg.wikipedia.org werken niet. Walter 22 jan 2004 16:00 (CET)

Ik weet het. Ik heb al een update naar Sourceforge gestuurd, maar die is blijkbaar nog niet op de 'live' Wikipedia gezet. Hetzelfde geldt trouwens voor als: en walon:, maar daar wordt niet of nauwelijks naar gelinkt. Andre Engels 22 jan 2004 16:25 (CET)

Pagina's zonder links bevat een hoop redirect enig idee deze eruit te halen? (Kristof vt 29 feb 2004 23:02 (CET))


***````

Ik heb moeilijkheden met een erg frustrerende bug. Mijn aanmelding verdwijnt zodra ik op de hoofdpagina de zoekfunctie gebruik, zodat ik weer op mijn netnummer terugval. Bovendien hebben de bewerkingspagina's dan alle aspecten van de Engelse Wikipedia, d.w.z. rode onderlijningen in plaats van vraagtekens op de opgeslagen pagina's voor nog niet bestaaande artikelen, het ontbreken van de N. of K. functie en volglijst. H E L P ! Adamhawk 10 mrt 2004 02:44 (CET)


Ik weet niet wat er fout ging maar ik heb een paar keer geprobeerd een plaatje te uploaden die maar niet door kwam. De vierde keer lukte het wel onder een andere naam. De drie bestanden met de naam JuliaCaesaris.JPG die vandaag door mij ge-upload zijn kunnen weg. Julia_Caesaris.jpg wordt wel gebruikt. CharlesS 14 mrt 2004 17:16 (CET)

Je hebt bij Afbeelding:JuliaCaesaris.JPG de HTML pagina van de afbeelding van engelse Wikipedia geupload in plaats van de JPG afbeelding zelf. Kan gebeuren, zich vergissen is menselijk. Wilinckx 14 mrt 2004 17:19 (CET)

Er gaat iets mis als er een "customer element" wordt ingevoegd in een tabel als die "customer element" op zijn beurt ook een tabel bevat. Op het moment de "customer element" wordt ingevoerd, wordt de voorafgaande tag niet correct afgesloten. In plaats van ...

wordt het

class="toccolours" style="padding: 1px;"

Dat wordt duidelijk zichtbaar als msg:Periodiek_systeem wordt ingevoegd in de eigenschappen tabel van de elementen. Bartux 21 mrt 2004 20:32 (CET)

Het probleem treedt alleen op bij de "nieuwe" tabelopmaak. Bij de "oude" html-stijl tabelopmaak gaat het wel goed. Zie Gebruiker:Bartux/nogeenkladje voor een voorbeeldje. Bartux 22 mrt 2004 13:38 (CET)

wikipedia.nl[bewerken]

De doorverwijzing van http://www.wikipedia.nl werkt niet meer. Is wel nog in dns bij wikimedia. Ik heb het al doorgegeven. Walter 22 mrt 2004 11:22 (CET)

De oorzaak is gevonden. Het domein verwees naar de DNS-servers van wikimedia zodat zij over het domein de controle hadden en het konden laten doorverwijzen. Maar nu zijn blijkbaar een paar dagen gelden de ipadressen van de DNSserver van wikimedia aangepast (zonder aan wikipedia.nl te denken of iets te laten weten) en aangezien wikipedia.nl nog steeds verwijst naar de oude werkt het niet meer. Ik heb de persoon die dit inorde kan brengen al een email verzonden hierover. Nu is het afwachten. Walter 23 mrt 2004 08:21 (CET)
Het werkt terug. Waarom weet ik niet maar meer moet het niet zijn. Walter 23 mrt 2004 15:39 (CET)HTML in thumbnailelementen[bewerken]

In de thumbnailelementen voor afbeeldingen worden bepaalde HTML-codes zoals <br> (nieuwe regel) en &euml; (ë) niet opgepikt. Is dit een bekend probleem en wordt hier al iets aan gedaan? Of is er een workaround? Sander Spek 7 apr 2004 15:00 (CEST)

Zelfs wiki-codes werken er niet in. Wilinckx 7 apr 2004 17:09 (CEST)
Het is een bekend probleem, ik weet niet of er iets aan gedaan wordt, en er is (voorzover mij bekend) geen workaround. - André Engels 8 apr 2004 02:55 (CEST)
Okay, bedankt voor de info. Kleine workaround: speciale tekens invoeren via je pc zelf (bijvoorbeeld via ALT+code) in plaats van HTML-codes lijkt wel te werken. Alleen kunnen niet alle tekens zo gemaakt worden. Sander Spek 8 apr 2004 09:37 (CEST)

Snelheid[bewerken]

Ik vind de boel zoooo traaaag.... Frustrerend. Soms duurt het tot wel 20 seconden of zo om een pagina te updaten... Er zal wel niet veel aan te doen zijn, maar ik moest het toch even kwijt... :-( - Moribunt 13 apr 2004 22:57 (CEST)


Mee eens :-( Känsterle 13 apr 2004 23:03 (CEST)

The Passion of the Christ[bewerken]

HELP!!! De pagina The Passion of the Christ is weg...???? Staat wel in de recent changes en zo, maar kan niet worden gevonden? Ik snap er nix van... - Moribunt 14 apr 2004 22:06 (CEST)

Ik zie 'm gewoon. En kan 'm nog lezen ook! :) Misschien een caching-probleem? Fruggo 14 apr 2004 22:13 (CEST)
Ik krijg te zien dat de pagina niet kan worden gevonden... Browser (Firefox) afgesloten en weer opgestart, maar dat helpt niet... Ik kijk morgen wel weer verder.. - Moribunt 14 apr 2004 22:17 (CEST)

Archivering gedaan door en op; André Engels 17 mei 2004 20:50 (CEST) . Alle bovenstaande teksten zijn van deze datum of ouder.Hoe random is random??[bewerken]

Het klikken op "willekeurig artikel" is een boeiende bezigheid, met onverwachte vergezichten. Het viel me op dat het me in 20 minuten twee maal overkwam dat er een eerder getoond artikel werd getoond. Ik ga me even niet aan precieze kansberekening (een veelgevraagd gevraagd artikel) wagen, maar met 25k artikelen lijkt me dat er wat mis is met de randomisatie.

Het zou kunnen, ik weet het niet. In het verleden zijn hier wel klachten over geweest, recentelijk niet, maar dat kan ook komen omdat de Engelse Wikipedia inmiddels zoveel groter is dat een probleem met de randomisering daar niet meer merkbaar is. 2 keer in 20 minuten is inderdaad wat veel - een grove schatting zegt dat 2 dubbele gevallen de verwachtingswaarde is voor 315 keer een willekeurig artikelen kiezen (merk op dat dit niet lineair gaat - na 225 keer is de verwachtingswaarde pas 1, na 390 keer al 3). Aan de andere kant lijken me 2 gevallen ook weer niet zo veel dat we meteen aan iets erg onwaarschijnlijks moeten denken. - André Engels 21 apr 2004 02:09 (CEST)

Bij het zoeken is een syntaxfout in de database opgetreden.
[...]
MySQL gaf the foutmelding "1205: Lock wait timeout exceeded; Try restarting transaction".

Puckly 22 apr 2004 21:29 (CEST)


Er zit een fout in de afbeeldingsyntax. Als ik [[Afbeelding:Afbeelding:plaatje.png]] schrijf (een fout die heel veel wikipedianen maken, waaronder ik zelf), dan wordt het plaatje gewoon getoond, maar het wordt ook op Speciaal:Unusedimages vermeld. Hierdoor wordt de verwachting gewekt dat de afbeelding niet gebruikt wordt en is de afbeeldingsyntax dus niet fail-safe. Het zou het mooiste zijn als de plaatjes met de afbeelding:afbeelding:-fout niet meer zouden werken in de artikelen. Lennart LogoLB.png 2 mei 2004 20:15 (CEST)


Afbeelding:Qantas.a330-201.vh-eba.250pix.jpg is niet te verwijderen maar het is ook niet uit Speciaal:Unusedimages te krijgen (als het niet gelinkt is (bijv. via de anti-weespagina)). Lennart LogoLB.png 2 mei 2004 20:15 (CEST)


In de Speciaal:Unusedimages zit een bestand zonder titel! (en zonder beschrijvingspagina)

[[:Afbeelding:|(besc)]] . . 25 apr 2004 18:00 . . Opa (kind dat zong: "Mijn eigen opa, niemand zo aardig als hij.")

Lennart LogoLB.png 6 mei 2004 12:26 (CEST)

Nu heeft Mister J. ook zo'n raar bestand geupload (zie Speciaal:Unusedimages bij 7 mei 2004 16:33 Lennart LogoLB.png 7 mei 2004 20:57 (CEST)
Nu heeft ook Oscar een naamloos bestand geupload (zie Speciaal:Unusedimages bij 11 mei 2004 16:15). Lennart LogoLB.png 11 mei 2004 22:10 (CEST)

Ik krijg opeens een brainwave over hoe het komt dat er naamloze plaatjes verschijnen. Er is een redelijk onbekende bug in Internet Explorer 5 en 6 die dit misschien kan veroorzaken. De bug doet zich voor als er naast een bestand, ook tekst wordt opgestuurd met "dubbele tekens", zoals het euro-teken. Ik zal het op de test-wiki uittesten. Er is een redelijke simpele manier om dit te voorkomen....


ik vind het een beetje spijtig dat iedereen zomaar pagina's kan wijzigen op wikipedia. Stel: er komt een etterbakje langs en die haalt het in z'n hoofd zich bezig te houden met enkele pagina's subtiel te wijzigen en stomme fouten in te steken. dat zou toch zonde zijn :-(

Zou het niet beter zijn met een soort schrijfrecht bij aanmeld en een soort doorgroeisysteem, op basis van "hoe lang je ingeschreven bent" & "aantal waardevolle bewerkingen". en er bvb voor zorgen dat nieuwe members enkel kunnen wijzigen met overleg ...

de reden waarom ik dit zeg is omdat ik vroeger zelf zo'n etterbakjes was die de waarde van deze informatie bron niet zou kunnen inschatten hebben en er 1 grote speeltuin zou van gemaakt hebben :-$

mvg, AdFundum

ps: een rubriekje GEZOCHTE INFORMATIE/ GEZOCHT ARTIKELS zou wel leuke zijn. wie daar s iets ziet tussenstaan waar hij veel van weet kan gericht zinnige info bijvoegen

--213.224.83.182 8 mei 2004 23:43 (CEST)AdFundum

Iets als gezochte informatie / gezochte artikels bestaat al; zie Gewenste pagina's (geeft aan naar welke niet-bestaande artikelen het meest gelinkt wordt), Wikipedia:Gewenste artikelen (geeft aan welke artikelen gemist worden door lezers), en Wikipedia:Dit kan beter (geeft aan in welke artikelen lezers nog info missen). Fruggo 10 mei 2004 10:14 (CEST)
Daar is een hoop discussie over, maar het gaat erg tegen de ideeën van Wikipedia in. In plaats daarvan wordt bij Wikipedia getracht achteraf controle te doen, en 'foute' wijzigingen ongedaan te maken. - André Engels 17 mei 2004 20:54 (CEST)

Performance[bewerken]

Een maandje geleden klaagde ik al een keer, en ik moet het nog een keer kwijt: de performance.. Ik wil graag weten of iedereen wikipedia ervaart als iets dat niet vooruit te branden is. Zeer frusterend, ik krijg heel regelmatig time-outs, soms database niet beschikbaar. Moeten we met z'n allen lappen voor een nieuwe server? - MoribuntTheo avatar.jpg 18 mei 2004 14:36 (CEST)

Rond de jaarwisseling was de performance ook beroerd. Ik heb toen vijfduizend euro geregeld, en daarvan zou een nieuwe server worden gekocht. Achteraf vraga ik me af of we daarvan niet beter zelf - als Nederlandse tak van de Wikipedia - een eigen machine hadden kunnen kopen. De performance wordt deels bepaald door de servers, en deels door de locatie. Ik heb begrepen dat er deze zomer een mirror in Europa komt; hopelijk gaat het dan beter. Muijz 23 mei 2004 16:59 (CEST)
Omdat niemand anders het zegt: een hele forse gift, Muijz! Compliment! TeunSpaans 2 jun 2004 11:35 (CEST)
Ik begreep dat er weer een nieuwe server is. Gecachte pagina's gaat prima. Binnenkomen / inloggen gaat nog steeds traag.
Het probleem lijkt erger te zijn wanneer ik op een lokatie met een trage verbinding zit.
Overigens zou ik een europese server geen slecht idee vinden. Is er geen universiteit die de hosting wil verzorgen?
TeunSpaans 29 mei 2004 18:45 (CEST)
Het is aan deze kant van de wereld in de afgelopen weken ook heel beroerd geweest! Maar de laatste 2 dagen gaat het met horten en stoten steeds beter. Waerth 29 mei 2004 18:51 (CEST)

Melding fouten na de activering van de nieuwe software[bewerken]

Sommige fouten kunnen enkel opduiken bij het gebruik van een bepaalde skin. Indien toepasselijk geef dan ook op wat je gebruikt; Standaard (vroeger), Nostalgie, Keuls blauw, MonoBook (de nieuwe)

 • in de stijl "Keuls blauw" is de layout nu gebroken door de linkermenubalk
  • oplossing gevonden; kies bij "Menubalkinstellingen" -> "Links vast" en je ziet bijna geen verschil met vroeger!!
 • het logo is nu het Engelstalige
 • externe links in de stijl van Website van ABC worden weergegeven alsof dit de printvriendelijke versie is
 • probleem onderaan de pagina's met de voetnoten
  • Zou u meer precies willen zijn? - André Engels
   • de fouten zijn weg. Alles ziet er goed uit in alle skins (voor Keuls Blauw wel "Menubalkinstellingen" -> "Links vast" kiezen. Maar buiten dat is alles nu inorde. Heil Brion! Walter 30 mei 2004 01:04 (CEST)
 • Spelfout op beveiligde pagina's: (bijv. deze) zweven met muis boven 'brontekst bekijken' geeft "bla bla it's bla", moet its zijn.
  • Met Engelse spelfouten houden we ons hier niet bezig, we vertalen liever. - André Engels
 • Community portal (links in navigationbox) moet Wikipedia:Gebruikersportaal zijn.
 • Als ik ga zoeken, verschijnt de zoektekst niet meer automatisch in het Google-formulier.
  • Heb dit op de Wikipedia-bugs van Sourceforge vermeld; is inmiddels verbeterd. - André Engels
 • In voorkeuren - datumopmaak: twee dubbele punten achter "De locale tijd van de Wikipedia-server"
 • Misschien ligt aan het mijn instellingen, maar alt-e en alt-w voor edit en watch doen het niet bij mij. Wel gaan de tabjes erdoor onder elkaar staan ipv naast elkaar.
 • In mijn browser hier (IE5) gaan tabellen die rechts horen soms opeens links staan, over de tekst heen. Dit gebeurt als ik via de back-toets van de browser op een pagina met tabellen (bijv. de kroeg) terugkom.

Mtcv 28 mei 2004 17:46 (CEST)

 • In de overzichten Van A tot Z lijsten met een msg:abc of msg:abc2 was eerst geen inhoudsopgave table zichtbaar (en dat was goed, wat de abc-msg maakte die al). Nu is er ook een (lelijke) inhoudsopgave zichtbaar.
 • ik zie helemaal geen logo (met FireFox/W32)
 • problemen met tabellen (zie NUTS) Domie 28 mei 2004 18:48 (CEST)
  • Spaties voor een tr tag worden in een pre tag gezet. Hierdoor zien de tabellen er niet uit. Het ziet er naar uit dat ook andere spaties tussen de table tags niet goed omgezet worden bij het tonen van de pagina. Streppel 28 mei 2004 19:30 (CEST)
  • door de te verwijderen werkt het blijkbaar wel. Misschein kan een bod deze opzoeken en verwijderen. (Kristof vt 28 mei 2004 19:33 (CEST))
   • Ik heb een bot (geschreven door TomK) die HTML-tabellen in Wikitabellen omzet; misschien dat dat ook werkt? - André Engels 29 mei 2004 00:33 (CEST)
  • In feite is dit een "oude" bug, ik heb dit ook eerder al gemerkt in geneste tabellen (tabel in een tabel). Was van plan om dit eens goed uit te zoeken. Maar kennelijk komt de bug zo ook bovendrijven. --Taka 29 mei 2004 07:57 (CEST)
 • bij het formulier om van een gebruiker een moderator of een bureacraat te maken is het vakje om iemand bureacraat te maken (Monobook en standaard, rest niet gestest) niet meer aanwezig Walter 28 mei 2004 19:03 (CEST)
 • als ik een titel van een artikel intyp in het zoekvenster en ik klik op 'OK', dan kom ik niet bij het artikel zoals voorheen maar bij het zoekvenster. Lennart LogoLB.png 28 mei 2004 19:24 (CEST)
  • 'OK' en 'Zoeken' lijken elkaars functionaliteit te hebben gekregen. Gemeld op sourceforge. - André Engels
   • Naar mijn mening is het sowieso onduidelijk dat er zowel 'OK' als 'Zoeken' staat onder een kopje 'zoeken' topjaklont 31 mei 2004 10:27 (CEST)
 • Het resizen van een afbeelding ("250px") is niet meer mogelijk. Känsterle 28 mei 2004 19:25 (CEST)
  • kan je een vb geven ik had nog gebruikt bij vliegdekschip.(Kristof vt 28 mei 2004 19:34 (CEST))
   • Zoals in Ferdinand I der Beide Siciliën. De afbeelding is gedefinieerd als 250px, even groot als de tabel waar hij in staat. Toch wordt hij nu veel kleiner weergegeven. Känsterle 28 mei 2004 21:37 (CEST)
    • Die breedte van het plaatje klopt wel, maar de tabel kan simpelweg niet smaller. Je hebt opdracht gegeven 3 woorden ('voorganger:', 'koning' en 'opvolger:') naast elkaar te zetten die samen meer dan 250px breed zijn. Dat gaat niet in een tabel van 250px, en dus gebruikt je browser een bredere. - André Engels 29 mei 2004 00:03 (CEST)
     • Desniettegenstaande werkte het met de oude skin wél. Känsterle 29 mei 2004 04:14 (CEST)
 • Het balkje dat bovenin staat met: ViewsartikeloverlegBewerk+voorgeschiedenisbeschermverwijderwijzig titelniet volgen

komt verticaal te staan in plaats van horizontaal als ik mijn muis erover beweeg. Waerth 28 mei 2004 19:45 (CEST)

  • Die had ik een aantal dagen geleden al opgemerkt. Ben bang dat we er mee zullen moeten leren leven; dit schijnt een bug in IE te zijn, en ze hebben de bug op lage prioriteit gesteld omdat het eigenlijk alleen bij moderatoren voorkomt (meer precies, als de tabrij te lang is en de rest naar de volgende regel moet). Blijkbaar gaat men ervan uit dat de combinatie 'moderator met IE' te zeldzaam is om veel aandacht aan te besteden. :-( - André Engels
 • De volgende zaken vallen mij op (Konqueror 3.2.2):
Bug 1: Menubalk zwevend maken, werkt niet. Geen verschil met menubalk links vast.
Bug 2: Zoekfunctie werkt niet.
Kunt u meer precies zijn. - André Engels
Ja hoor: Als je bv. "Prince" invult en op OK klikte/enter drukte kwam je op de zoek-pagina uit met een google en yahoo box. Dit is echter nu weer werkende. Dus deze bug is al weer opgelost. Zou ook wel niks met versie 1.3 te maken hebben gehad, maar met de migratie op zich. jeroenvrp 30 mei 2004 08:04 (CEST)
Bug 3: Sneltoetsen (alt+e, etc) werken niet.
Ook niet in IE. Is er iemand bij wie dit wel werkt? Zo niet dan kan ik die tekst beter weghalen. - André Engels
Hee! Ik heb door hoe het werkt. Je moet eerst alt-e doen, en vervolgens (dus niet tegelijkertijd) op enter drukken. Je ziet het ook (ik tenminste) als je een van de dingen uit de navigationbox gebruikt: bij alt-z wordt hoofdpagina oranje, drukken op enter brengt je erheen. (Ook gebruik ik nu IE6, misschien dat het daar ook mee te maken heeft?) Mtcv 29 mei 2004 11:49 (CEST)
Dit werkt wel bij mij in Firefox 0.8, maar niet in Konqueror 3.2.2. Dit kan echter goed te maken met globale en applicatie sneltoetsen. Ik zoek dat wel uit na mijn vakantie naar Turkije. :-) jeroenvrp 30 mei 2004 08:04 (CEST)
Bug 4: Bewerkingbox werkt niet, maar die deed het hiervoor ook nog niet.
Bewerkingbox? Wat bedoel je daarmee? Voorzover ik het kan zien, ben je wel degelijk in staat pagina's te bewerken (gelukkig) - André Engels
De toolbar met vet,italic, etc . Werkt echter wel in Firefox, maar niet in Konqueror 3.2.2 - jeroenvrp 30 mei 2004 08:04 (CEST)
Vervelend 1: Kleuren van de links mogen wat helderder. Ik vind ze te vaag. Krijg er een beetje hoofdpijn van, maar dan kan ook aan de vrijdagavond liggen.
Vervelend 2: Onderaan geen optie om te bewerken, zoals in de oude skin.
Vervelend 3: De RSS feed kent verschillende velden voor de tijd, auteur, etc - Dit werkt niet in standaard RSS software. Het liefst had ik alles gewoon in één veld gehad. De links vanaf de RecentpagesRSS werken niet goed. Ze gaan naar het hele artikel, in plaats van de pagina met de verschillen, maar misschien heeft dat weer met de velden te maken. Ik kijk daar naar me vakantie wel naar.
Dat was het tot zo ver. groetjes, jeroenvrp 28 mei 2004 22:20 (CEST)

Bij veranderen van de voorkeuren staat geen van de 4 skins geselecteerd. Als voorkeuren opslaan wordt gekozen, is men terug in de oude standaardskin. Rob Hooft 28 mei 2004 23:33 (CEST)

 • Nog een laatste bug:
Bug 4: Als ik eventjes weg ben geweest, dan moet ik opnieuw inloggen. Was bij de oude versie, niet het geval. jeroenvrp 28 mei 2004 23:44 (CEST)
zelfs als ik niet "weg" was, en in diverse andere situaties bij time-outs van het systeem, blijk ik plotseling uitgelogd, wanneer ik een bijdrage submit oscar
terwijl ik gewoon wikiwerk deed, werd ik in het afgelopen uur viermaal automatisch uitgelogd, zonder dat ik daar iets van zag (eenmaal bleek het zelfs pas nadat ik in mijn gewone scherm een bijdrage verzond) oscar 2 jun 2004 16:56 (CEST)
Bug 5: Soms doen de messages het niet, moeten die soms allemaal opnieuw gedefineerd worden? Zie bijvoorbeeld blauwe lis. TeunSpaans 28 mei 2004 23:53 (CEST)
Ik stuur deze ook door naar Sourceforge. Lijkt op een parsing-fout, veroorzaakt door de Wiki-tabel. - André Engels

het printen van een pagina geeft andere resultaten dan voorheen. de "printervriendelijke versie" is weliswaar (automatisch) niet meer nodig om de knoppen onzichtbaar te maken, maar het resultaat kan mij nog niet bekoren. dit is geen fout, maar wel een schoonheidsfout. oscar

Wie een van de bugs die niet als 'gemeld op sourceforge' of 'hersteld' genoemd staat belangrijk genoeg vindt om er achteraan te gaan, wordt geadviseerd dit op Meta of op sourceforge zelf te melden. - André Engels 29 mei 2004 00:33 (CEST)


Ik heb een demo gemaakt die de "Nested Table Bug" goed laat zien. Zie Gebruiker:Taka/test. Dit is overigens geen nieuwe bug.

De reden is dat inspringen Wiki-markup is voor "gepreformatteerde tekst". Als je geen nieuwe regels met spaties begint, zijn er geen problemen. - André Engels 29 mei 2004 09:36 (CEST)
Ok, dat wist ik niet. Dat is dan wel problematisch, want ingevoerde HTML code van tabellen is daarmee behoorlijk onleesbaar. Ik ben zelf webprogrammeur en doe niet anders dan netjes inspringen bij tabelrijen en cellen. Ik ben in de wiki ook wel grote tabellen tegengekomen die volstrekt onnavolgbaar waren juist doordat de beginspaties ontbraken. Maar het is goed dat ik het weet. Het lijkt me niet een punt om lang over te discussiëren. --Taka 29 mei 2004 09:43 (CEST)
Hoewel, de bug zit'm er daarin dat in de wiki code kennelijk is vergeten om </tr> uit te sluiten van "gepreformatteerde tekst". De andere table tags ( {| , |}, <td>, </td>, <tr>) worden niet als "gepreformatteerde tekst" tekst gezien als er spaties voor staan. Is volens mij simpel op te lossen in de wiki broncode. --Taka 29 mei 2004 09:55 (CEST)
 • Het invulvenster bij "mail een gebruiker" is in IE6 wel heel erg klein (vooral smal). Dit is me in de oude versie niet opgevallen. Bij Mozilla is het wel groot genoeg. Elly 29 mei 2004 10:01 (CEST)
 • we zitten nog altijd met ISO-8859-1 in plaats van UTF-8
I.v.m. met verminkte titels in de URL-balk ben ik eigenlijk niet zo'n voorstander van UTF-8. Danielm 29 mei 2004 12:20 (CEST)
Wat bedoelt u met verminkte titels in de URL-balk? België wordt Belgi%C3%AB in plaats van Belgi%EB, maar is dat nu zo'n achteruitgang? - André Engels 29 mei 2004 12:48 (CEST)
Ik krijg geen escapes in mijn URL-balk te zien maar gewoon de naam. Op de ISO-8859-1 wikipedia's zie ik zegmaar België, op de UTF-8 zie ik zegmaar België. Als ik op een UTF-8 Wikipedia België in de titelbalk typt, dan herkent het systeem dat wel en stuurt een een redirect op naar België. Danielm 29 mei 2004 16:15 (CEST)
Omdat een plaatje meer zegt dan 1000 worden:De Nederlandse en Duitse Wikipedia (Iso-8859-1) zien er prima uit. De urls van de Poolse en Franse Wikipedia's zijn zwaar verminkt. Danielm 29 mei 2004 18:09 (CEST)
Als je 'België' ziet heb je je browser niet voor UTF-8 geconfigueerd. Zet de encoding op UTF-8. topjaklont 31 mei 2004 10:27 (CEST)
Weet waar je over praat. Encoding is niet op URLs van toepassing. Danielm 1 jun 2004 20:17 (CEST)

Bij het invoeren van een kleine wijziging op de pagina 1960 kreeg ik de melding There were serious xhtml markup errors detected by tidy. De bron-tekst (het edit-bare deel dus) van de pagina heb ik bewaard. Hoe zou ik dit moeten melden? Harm 29 mei 2004 13:43 (CEST)

Ik krijg dezelfde melding als ik Wikipedia:Wikipedia Waakhond Checklist probeer te bekijken. Zojuist kreeg ik het ook bij Nederland, maar die kan ik inmiddels wel weer normaal bekijken. Dit terwijl de pagina in de tussentijd niet aangepast is. RonaldW 29 mei 2004 13:53 (CEST)
 • Linkerkolom geeft Engelse termen (navigation en toolbox). Fruggo 30 mei 2004 18:15 (CEST)
 • Bij artikelen staat in de toolbox de optie 'E-mail gebruiker', als je daarop klikt krijg je een scherm waarin je naar wikipedia kunt mailen, niet een gebruiker. Kan de link in de toolbox daarom veranderd worden in 'E-mail Wikipedia'? Fruggo 30 mei 2004 18:43 (CEST) Hm. Bij nader inzien staat deze optie niet bij alle artikelen. Bijvoorbeeld Black Francis niet, Wikipedia wel. Wat is het verschil? En wat houdt de toolbox-optie 'Bijdragen gebruiker' in op Wikipedia??? Fruggo 30 mei 2004 18:47 (CEST)
 • Inleiding bewerken (dwz eerste alinea van een artikel die geen eigen kop heeft) is niet meer via deelbewerking mogelijk, zie bijvoorbeeld Burgerlijk Wetboek.
 • Als je in de linkerkolom met de rechtermuisknop op 'recente wijzigingen' wilt klikken (om de pagina in een andere tab te kunnen openen), kun je niet tussen 'recente' en 'wijzigingen' klikken, je moet echt op één van de afzonderlijke woorden gaan staan. Lastig! Fruggo 31 mei 2004 09:43 (CEST)

Engelse namen[bewerken]

Is er een mogelijkheid om de tekst die je krijgt door op een link te gaan staan in links onder navigation te vertalen net als bij de toolbox tevens moeten deze teksten en het logo ook nog aangepast worden. (Kristof vt 29 mei 2004 23:41 (CEST))

Nog een vertaaldingetje (misschien staat het al ergens, maar ik zie door de bomen het bos niet meer): Bij de afbeeldingen heet de pagina-tab (van de horizontale tabs de meest linker) 'image' in plaats van 'afbeelding'. Fruggo 31 mei 2004 20:48 (CEST)


addcss[bewerken]

In IE6.0 krijg ik regelmatig de volgende Javascript-foutmelding (nieuwe skin): 'addcss' is undefined op regel 19, char 16...

Het lijkt er op of dit opgelost is... Puck 30 mei 2004 13:34 (CEST)
Als iemand dit nog krijgt: probeer refresh (ctrl-F5 in IE) TeunSpaans 31 mei 2004 05:39 (CEST)

De foutmelding treedt op in het volgende statement:

if(addcss){addcss('/style/monobook/');}

Puck 31 mei 2004 15:33 (CEST)

Ik krijg em ook (op iedere pagina als stijl=monobook) en omzeil e.e.a. door te kiezen voor stijl=standaard... Bemoeial 31 mei 2004 22:45 (CEST)

Kleuren[bewerken]

Of dit er iets mee te maken heeft, maar bij het Wikipedia Waakhond Rooster kloppen de kleuren niet meer; zie ook hier - Puck 29 mei 2004 11:49 (CEST)

Sowieso lijkt het wel of de background-kleuren in een tabel niet werken... Puck 30 mei 2004 13:34 (CEST)
Ik heb de checklist nu opgeschoond; probleem was dat het (voor HTML betekenisloze) vermelden van de tijden verkeerd werd opgepakt, blijkbaar vanwege de ':'. - André Engels 31 mei 2004 10:52 (CEST)

Interwiki[bewerken]

Sinds kort zie ik geen links naar andere talen meer in de 'preview' weergave van een pagina. Zeer vervelend. Doet zich zowel bij de nieuwe als bij de oude lay-out voor; OSX, Safari. Muijz 29 mei 2004 12:30 (CEST)

Deze melding wilde ik net gaan toevoegen... ;-) Mee eens dat het heel lastig is, omdat de interwikilinks niet gecontroleerd kunnen worden. Falcongj 30 mei 2004 08:36 (CEST)
Dit lijkt te gelden voor alle "meta-informatie"; ook bijv. voor Categorieën geldt dit... Puck 30 mei 2004 13:34 (CEST)
Ik heb dit door gegeven, maar het onder 'Feature requests' in plaats van 'Bugs' geplaatst. Dat kan dus nog wel even duren voor ze daar naar kijken... - André Engels 31 mei 2004 10:51 (CEST)

dev. Gabriel meldt dat deze bug opgelost is, klopt met mijn waarneming. TeunSpaans 2 jun 2004 11:31 (CEST)


Categorie[bewerken]

Na een bewerking van een pagina met een categorie, komt soms (is moeilijk te reproduceren wanneer precies) (na het opslaan) de categorie links ipv rechts te staan en staat er: Categorie:naam en is deze in zijn geheel een link naar de edit-pagina van die betreffende categorie. Dus er staat dan bijvoorbeeld: Categorie:Mythologie en dit is een link naar Categorie:Mythologie... Puck 30 mei 2004 13:34 (CEST)

Kun je misschien een pagina (of pagina's) aangeven waar dit gebeurd is? Graag plus versie als het in de laatste niet mis gaat. - André Engels 31 mei 2004 10:49 (CEST)
André, dit gaat vaak mis, maar een eenvoudige "reload" lost het op, het is alleen de eerste keer dat je de pagina ziet. Het is een rare bug in wikimedia, misschien heeft het te maken met de caching. Rob Hooft 31 mei 2004 10:52 (CEST)
Inderdaad alleen de eerste keer, maar ook niet altijd. Lijkt mij ook een caching-probleem... Puck 31 mei 2004 15:33 (CEST)

Wikimedia Board Elections[bewerken]

Ten eerste vind ik de aankondiging (in het Engels) lelijk en te dominant op iedere pagina, ten tweede gaat het kader dwars door de Categorie-aanduiding heen, waardoor die niet meer goed leesbaar is. Falcongj 31 mei 2004 10:53 (CEST)

Zie ook Wikipedia:De kroeg#Aankondiging verkiezing Board. Fruggo 31 mei 2004 11:38 (CEST)

Afbeeldingen[bewerken]

Als ik dmv <div style="float:right;"> een afbeelding toe wil voegen, verschijnt er links van een hoop witruimte. Zie Arnhem. Is dat iets sinds de nieuwe skin of doe ik gewoon iets verkeerd? Fruggo 31 mei 2004 11:42 (CEST)

Plaatsing van taxoboxen en plaatjes mer right[bewerken]

In Firefox wordt de taxobox in het midden geplaatst. In IE 6 staat hij normaal rechts. Pos is een goed voorbeeld. Tijdens de bewerkingscontrole staat de taxobox echter WEL goed. GerardM 31 mei 2004 15:17 (CEST)

Voorbeeld van een plaatje dat opeens in het midden staat (in Mozilla): Stad Groningen. Staat inderdaad bij bewerkingscontrole wel helemaal rechts. Fruggo 31 mei 2004 20:37 (CEST)
Bij thumbs gaat het trouwens wel goed, zie bijvoorbeeld Donkerbroek. Fruggo 31 mei 2004 20:56 (CEST)
Hm. Dat was wat voorbarig, het gaat niet altijd goed. Na wat uitproberen trek ik een voorzichtige conclusie: het gaat mis als de eerste tekst de afbeelding is. Zie bijvoorbeeld IJssel; daar staan de afbeeldingen nu goed, terwijl het nergens op leek toen de afbeeldingslink van het bovenste plaatje boven de eerste alinea stond. Ik had nu naar de voorgeschiedenis willen verwijzen, maar als je een oude versie opent staan de afbeeldingen opeens wel goed. Argh. Fruggo 31 mei 2004 21:09 (CEST)

User styles[bewerken]

Geen foutmelding, maar een manier om veel "knelpunten" weg te nemen: User styles; beetje knip-en-plakwerk geeft ronde hoeken ipv vierkante, bewerkingsknoppen ook onderaan, en leuke kleurtjes!!! Fruggo 31 mei 2004 20:15 (CEST)

Halve eerste regel[bewerken]

De eerste regel van een artikel wordt (soms?) halverwege afgebroken, zie bijvoorbeeld Stad Groningen en strand. Fruggo 31 mei 2004 21:24 (CEST)

Dat is sinds vanmiddag zo. De boodschap over de stemming is verwijderd maar dit is er voor in de plaats gekomen. Vooral bij pagina'ss die met een tabel beginnen een ZEER storende bug. De tabel komt namelijk in het midden te staan in plaats van rechts (bijv. in Zog van Albanië en Maximiliaan van Mexico) Känsterle 31 mei 2004 22:10 (CEST)
Ik zie niets op Stad Groningen, strand en Zog van Albanië. Ik zie het alleen op pagina's met een categorie rechtsboven, dus ik vermoed dat het daar door komt. Zie bijvoorbeeld Eddy Merckx. Wel merkwaardig dan, dat jullie het wel zien op de genoemde pagina's... RonaldW 31 mei 2004 22:27 (CEST)

Ja ik zie het wel... ik heb een manier gevonden om het te omzeilen: vóór de eerste tekst iets toe te voegen zoals een commentaarrregel die je alleen in de bewerkingsmodus ziet. Bijv. dit: <!-- ... -->. Of dat wenselijk is is weer een andere kwestie. Känsterle 31 mei 2004 22:31 (CEST)

Ik heb het even in Internet Explorer geprobeerd en daar treedt de bug niet op. In Firefox wel. Känsterle 31 mei 2004 22:33 (CEST)

Dat verklaart waarom ik het niet zie: ik gebruik IE. Maar goed, ik zie het dus bij pagina's met categorieën wel en ook dat is erg storend. Zie je het daar ook? RonaldW 31 mei 2004 22:36 (CEST)

Ja... er is nu iets veranderd. Om bij de eerdergenoemde voorbeelden te blijven: op Zog van Albanië is het probleem opgelost (die heeft nog geen categorieën). Op Maximiliaan van Mexico - met categorie - gaat het nog steeds mis in Firefox - in IE gaat het wel goed. Känsterle 1 jun 2004 11:18 (CEST)

; : syntax werkt niet meer[bewerken]

de syntax

kopje
ingesprongen tekst werkt niet meer
vette kop
afhankelijk van de skin gebeuren er verschillende dingen. Bemoeial 31 mei 2004 22:48 (CEST)

Nieuwe problemen[bewerken]

Volgens mij is de ellende nog niet voorbij. Op de af: krijg ik sinds heden met de monobook layout voortdurend foutmeldingen, en een afschuwelijke layout. In de historie zie ik dat er met all_messages geexperimeenteerd is, maar alles lijkt terug gezet te zijn op de versie van 24 mei. Alleen is de layout totaal anders. Als we dat soort zaken hier ook krijgen, brrrr. TeunSpaans 31 mei 2004 23:12 (CEST)

__NOTOC __[bewerken]

De __NOTOC__ mogelijkheid in een msg/sjabloon lijkt niet meer te werken... Bemoeial 31 mei 2004 23:15 (CEST)

 • welke mogelijkheid bedoel je? oscar 1 jun 2004 00:26 (CEST)

De __NOTOC__ mogelijkheid ;-) Ik hoop idd dat die snel opgelost wordt... Puck 10 jun 2004 17:22 (CEST)

Terugdraaien[bewerken]

De terugdraaimogelijkheid bij vergelijking van verschillende aangevinkte versies draait standaard terug naar de voorlaatste versie, niet naar de versie waarmee vergeleken wordt... zeer verwarrend. oscar 1 jun 2004 00:26 (CEST)

Er gaat nu iets mis in Firefox dat vanochtend nog wel goed ging[bewerken]

In Firefox hanteert de layout nu opeens een ander lettertype dan vanmorgen. In de Engelse Wiki is het oude lettertype nog wel gewoon te zien - wat is er aan de hand? In IE gaat alles goed. Känsterle 1 jun 2004 19:48 (CEST)

In IE heb ik sinds 3 minuten ook een ander lettertype. RonaldW 1 jun 2004 19:50 (CEST)

Ja, ik nu ook. Lelijk :( Känsterle 1 jun 2004 20:10 (CEST)

Ja, inderdaad :-( RonaldW 1 jun 2004 20:12 (CEST)

User Agent[bewerken]

Het artikel User Agent lijdt aan verdwenen tekst. Bij de edit is de oorspronkelijke tekst nog wel te zien, maar er ferschijnt slechts een heel klein gedeelte in de browser. Voor de nieuwe versie was er geen probleem. --Taka 2 jun 2004 00:00 (CEST)

Het gebruik van spaties aan het begin een regel (unformatted style) levert bij tabellen inderdaad wel eens problemen op. Door de table binnen een te plaatsen lijkt dit te worden voorkomen. Het blijft bewerkelijk en niet écht wenselijk. Voorts, de regel over de JavasScript is opgemaakt met een spatie aan het begin van de regel, nu wordt het wel goed weergegeven. Roel 2 jun 2004 10:16 (CEST)

inhoudsopgave en ë[bewerken]

Als er een ë in een kopje staat, werkt de anchor in de inhoudsopgave niet. (in Mozilla). In IE6 werkt het wel.

Zowel in Mozilla als Opera snapt de nieuwe skin niet dat er echt geen vraagteken hoeft achter een ë als dat de laatste letter van een artikeltitel is, zie Overleg:Catalonië. Fruggo 16 jun 2004 22:27 (CEST)

Nieuwe pagina's bestaan niet volgens overzicht[bewerken]

Gister (1 juni) heb ik via de Lijst van jaartallen in de 11e eeuw zitten rommelen en een aantal jaren toegevoegd, bijvoorbeeld 1097, 1094 en 1084. Op Lijst van jaartallen is te zien of een jaartal al dan niet bestaat. Echter 1097 en 1094 bestaan nog niet volgens de lijst (en tonen een directe link naar de edit pagina) en 1084 wel terwijl ze alledrie gister zijn aangemaakt. Er lijkt dus sprake van enige willekeur bij het actualiseren van dit overzicht. Iemand enig idee waar dit aan ligt? In mij voorkeuren staat het gebruik van caching uit, browser is de recentste FireFox, Ctrl+R (refresh) biedt geen soulaas, zelfs na een dag bestaat hetzelfde euvel nog. Roel 2 jun 2004 10:00 (CEST)

Een oud euvel dat blijkbaar weer de kop opsteekt - de link-tabel wordt niet ge-update. Iets bijzonders gemerkt bij het opslaan van de nieuwe pagina's? - André Engels 2 jun 2004 10:58 (CEST)
Nee André, opslaan was op zich geen probleem, afgezien van de diverse foumeldingen (database niet beschikbaar op nl:, en:, de:, fr:) en af en toe een time-out door het uitermate traag zijn van het systeem. Zijn er 'tekenen aan de wand' die ik niet gezien heb? Roel 2 jun 2004 11:28 (CEST)
Ik denk dat die 'database niet beschikbaar' en traagheid wel eens het teken aan de wand zou kunnen zijn. Op de een of andere manier is in dit geval een gedeelte van wat gedaan moet worden bij de creatie van een nieuwe pagina wel, een gedeelte niet gedaan. Don't ask me why. - André Engels 2 jun 2004 12:03 (CEST)

Printvriendelijke versie vinden[bewerken]

In de Skin MonoBook kan ik nergens maar de "Printvriendelijke versie" vinden, terwijl die toch zeker voor die skin nuttig zou zijn. In de andere skins is die nog wel aanwezig. Walter 3 jun 2004 16:30 (CEST)
maar afdrukvoorbeeld toont wel de printvriendelijke versie. (Kristof vt 3 jun 2004 16:38 (CEST))
Aja. Dan is die link niet echt nodig dus. Als je het niet afprint dan merk je dat niet natuurlijk. Dan zal het wel inorde zijn. Walter 3 jun 2004 16:58 (CEST)

geschiedenis[bewerken]

Ik merkte zojuist dat de geschiedenis van een artikel geen knoppen heeft om de vergelijking te doen wanneer een artikel exact twee versies heeft.

zie Gebruiker:TeunSpaans/test (svp deze pagina niet wijzigen, op sourceforge verwijs ik hiernaar)

TeunSpaans 9 jun 2004 06:41 (CEST)

Alfabetisering bij de categorieën[bewerken]

De alfabetisering bij de categorieën werkt niet, zie bijvoorbeeld: Categorie:Televisieprogramma en het bijbehorende overleg, maar het is niet alleen bij deze categorie! Puck 10 jun 2004 17:22 (CEST)

Bijv. categorie:Natuurlijke taal Jcwf

Ik heb 't opgelost door gebruik te maken van | dus bijvoorbeeld: [[Categorie:Televisieprogramma|B]] Puck 13 jun 2004 22:32 (CEST)

Javascript fouten op de Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]

Deze komen vreemd genoeg niet voor op andere wikipedia's:

Fout: http://nl.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=-&action=raw&gen=js&smaxage=0: SyntaxError: Parse error at line 4 Fout: http://nl.wikipedia.org/style/wikibits.js: ReferenceError: Can't find variable: stylepath

(Gekopieerd vanaf de javascipt-debugger in Konqueror)

jeroenvrp 20 jun 2004 16:34 (CEST)

Klingon-wikipedia[bewerken]

De interwikilinks naar de klingon-wikipedia (tlh) werken niet. Ook niet vanaf en:. Zie bijvoorbeeld Star Trek. Fruggo 18 jul 2004 16:04 (CEST)

Hetzelfde geldt voor minnan. Zie Alexandre de Rhodes
In het geval van Klingon is dit een door mij zeer betreurde beleidsbeslissing. Minnan is inderdaad een error, waarschijnlijk ontstaan door de discussie over wat voor tekst gebruikt gaat worden om te linken. - André Engels 16 aug 2004 09:22 (CEST)

Volglijst[bewerken]

Op mijn volglijst krijg ik alleen de wijzigingen van de laatste twaalf uur. Ook wanneer ik een andere optie kies en eventueel de pagina ververs. De URL klopt wel met de gekozen waarde. Hebben meer mensen hier last van of is dit een persoonlijk probleem? Sander Spek 12 aug 2004 09:38 (CEST)

Ik heb het ook Walter 12 aug 2004 09:40 (CEST)
Overigens, op de Engelse wikipedia lijk ik hetzelfde te hebben, dus het zal waarschijnlijk een algemeen softwareprobleem zijn. Sander Spek 12 aug 2004 09:51 (CEST)
Ik heb het trouwens direct even gerapporteerd op Sourceforge. Sander Spek 12 aug 2004 09:59 (CEST)
Ik heb geen enkel probleem met de volglijst. Ik krijg alle wijzigingen in de afgelopen 3 dagen. Dus een algemeen probleem lijkt het me niet. Martijn 12 aug 2004 12:02 (CEST)
Sinds vandaag geen last meer van, kan zijn vanwege overschakeling van IE in internetcafe naar mozilla prive. Waerth 16 aug 2004 09:35 (CEST)
Nee, het de bug is gerepareerd. Zie [3]. Sander Spek 16 aug 2004 09:36 (CEST)


!nerovetsrethca tkrew ikiW[bewerken]

Een heel vreemde: Als ik de recente wijzigingen opvraag, en kies dan voor 500 laatste wijzigingen, dan staan ze vanaf de eerste pagina allemaal in spiegelbeeld.... wel grappig, maar niet werkbaar. MoribuntTheo avatar.jpg 15 okt 2004 22:31 (CEST)

Heeft verder niemand hier last van? theo 27 okt 2004 22:05 (CEST)

plain text leidt tot vreemde layout[bewerken]

Zowel in Firefox als Internet Explorer is de pagina Rosa Parks vreemd: de tekst loopt uit beeld naar rechts, zodat scrollen noodzakelijk wordt. Er wordt niet gewrapt. Mocht er inmiddels een en ander bewerkt zijn, dan heb ik een kopie hier: Gebruiker:Taka/Rosa Parks. Het zou toch niet moeten kunnen dat een simpele spatie aan het begin van een regel een dergelijk effect heeft. Het is (zeker voor eerte-keer-gebruikers) een volstrekt onbegrijpelijk effect. Het spatie-voor-een-regel effect zorgt ook in andere gevallen voor problemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van leesbare HTML tabellen. Ik beschouw dit als een tekortkoming van de software.

lijkt me toch een WAD (works as designed) en geen bug. Bemoeial 31 okt 2004 00:23 (CEST)
een ontwerpfout is ook een fout :) --Taka 31 okt 2004 00:27 (CEST) (en een spelfout ook...)
Ja, dat is normaal. Dat is, zover ik weet, de wiki-versie van de tag <pre> </pre> die tekst weergeeft zonder enige wijziging. Walter 31 okt 2004 00:28 (CEST)

MySQL server has gone away[bewerken]

Bij intensieve database-acties (bijvoorbeeld het bladeren in de geschiedenis) krijg ik steeds vaker de volgende foutmelding:

2006: MySQL server has gone away

Moeten we ons zorgen gaan maken? - Puck 11 nov 2004 18:48 (CET)

Fouten in voorkeur[bewerken]

Ik heb sinds kort een vreemd taaltje (noors?) als standaard, en als ik mijn voorkeuren wil aanklikken krijg ik een foutmelding. Ik kan dus de standaarinstellingen niet kiezen, en dat rare taaltje blijft! Wat kan ik doen ??? Drdefcom 9 jan 2005 19:00 (CET)

dit komt als ik voorkeur klik: utf8_decode_array given non-array Backtrace:

LanguageLatin1.php line 39 calls wfdebugdiebacktrace()
LanguageLatin1.php line 94 calls utf8_decode_array()
SpecialPreferences.php line 348 calls languagelatin1::getdateformats()
SpecialPreferences.php line 114 calls preferencesform::mainprefsform()
SpecialPreferences.php line 21 calls preferencesform::execute()
SpecialPage.php line 309 calls wfspecialpreferences()
SpecialPage.php line 220 calls specialpage::execute()
index.php line 93 calls specialpage::executepath()

Deadlock[bewerken]

Kwam vandaag een paar keer de volgende foutmelding tegen: Hans (JePe) 10 jan 2005 00:38 (CET)

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /usr/local/apache/common-local/php-1.4/includes/Database.php on line 312
Error in numRows(): Deadlock found when trying to get lock; Try restarting transaction

Backtrace:

 • Database.php line 490 calls wfdebugdiebacktrace()
 • Database.php line 669 calls databasemysql::numrows()
 • Parser.php line 3277 calls databasemysql::selectrow()
 • Parser.php line 3260 calls wfloadsitestats()
 • Parser.php line 1748 calls wfnumberofarticles()
 • Parser.php line 1770 calls parser::getvariablevalue()
 • Parser.php line 1830 calls parser::initialisevariables()
 • line calls parser::variablesubstitution()
 • Parser.php line 1806 calls preg_replace_callback()
 • Parser.php line 2893 calls parser::replacevariables()
 • MessageCache.php line 306 calls parser::transformmsg()
 • MessageCache.php line 299 calls messagecache::transform()
 • GlobalFunctions.php line 392 calls messagecache::get()
 • GlobalFunctions.php line 338 calls wfmsgreal()
 • OutputPage.php line 171 calls wfmsg()
 • OutputPage.php line 592 calls outputpage::setpagetitle()
 • Database.php line 348 calls outputpage::databaseerror()
 • Database.php line 297 calls databasemysql::reportqueryerror()
 • Database.php line 873 calls databasemysql::query()
 • RecentChange.php line 137 calls databasemysql::update()
 • RecentChange.php line 210 calls recentchange::save()
 • Article.php line 1080 calls recentchange::notifyedit()
 • EditPage.php line 258 calls article::updatearticle()
 • EditPage.php line 68 calls editpage::editform()
 • EditPage.php line 115 calls editpage::edit()
 • index.php line 163 calls editpage::submit()

  Deze foutmelding kom ik ook regelmatig tegen: Hans (JePe) 10 jan 2005 18:25 (CET)
  de navolgende verwante foutmelding kreeg ik zojuist bij het opslaan van pagina's (kwam tweemaal en beide waren identiek):

  Error in numRows(): Deadlock found when trying to get lock; Try restarting transaction Backtrace:

  • Database.php line 490 calls wfdebugdiebacktrace()
  • Database.php line 679 calls databasemysql::numrows()
  • Parser.php line 3281 calls databasemysql::selectrow()
  • Parser.php line 3264 calls wfloadsitestats()
  • Parser.php line 1752 calls wfnumberofarticles()
  • Parser.php line 1774 calls parser::getvariablevalue()
  • Parser.php line 1834 calls parser::initialisevariables()
  • line calls parser::variablesubstitution()
  • Parser.php line 1810 calls preg_replace_callback()
  • Parser.php line 2897 calls parser::replacevariables()
  • MessageCache.php line 306 calls parser::transformmsg()
  • MessageCache.php line 299 calls messagecache::transform()
  • GlobalFunctions.php line 392 calls messagecache::get()
  • GlobalFunctions.php line 338 calls wfmsgreal()
  • OutputPage.php line 171 calls wfmsg()
  • OutputPage.php line 593 calls outputpage::setpagetitle()
  • Database.php line 348 calls outputpage::databaseerror()
  • Database.php line 297 calls databasemysql::reportqueryerror()
  • Database.php line 873 calls databasemysql::query()
  • RecentChange.php line 117 calls databasemysql::insert()
  • RecentChange.php line 210 calls recentchange::save()
  • Article.php line 1080 calls recentchange::notifyedit()
  • EditPage.php line 258 calls article::updatearticle()
  • EditPage.php line 68 calls editpage::editform()
  • EditPage.php line 115 calls editpage::edit()
  • index.php line 164 calls editpage::submit()

  weet iemand hier raad mee? wat is het en moet dit gemeld worden? oscar 18 jan 2005 00:38 (CET)

  The requested URL could not be retrieved


  While trying to retrieve the URL: <A HREF="http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Walnoot&curid=106474&diff=0&oldid=0&rcid=391071">http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Walnoot&curid=106474&diff=0&oldid=0&rcid=391071</A>

  The following error was encountered:

  • Connection Failed

  The system returned:

  <I>  (110) Connection timed out</I>

  The remote host or network may be down. Please try the request again.

  Your cache administrator is <A HREF="mailto:wikidown@bomis.com">wikidown@bomis.com</A>.


  <ADDRESS> Generated Mon, 10 Jan 2005 17:03:05 GMT by wikipedia.org (squid/2.5.STABLE4-20040219)


  http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Cucubalus_baccifer&diff=0&oldid=735909 Can't find saved page. Earlier It was very difficult to save the new page.Rasbak 14 jan 2005 11:10 (CET):It is not possible to save a new page.Rasbak 14 jan 2005 11:25 (CET)


  I use Internet Explorer and have a lot of problems by saving new articles.

  Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /usr/local/apache/common-local/php-1.4/includes/Database.php on line 312 Error in numRows(): Deadlock found when trying to get lock; Try restarting transaction Backtrace:

  Database.php line 490 calls wfdebugdiebacktrace() User.php line 445 calls databasemysql::numrows() Skin.php line 561 calls user::getnewtalk() Skin.php line 409 calls skinstandard::pagetitlelinks() Skin.php line 372 calls skinstandard::dobeforecontent() Skin.php line 190 calls skinstandard::beforecontent() OutputPage.php line 426 calls skinstandard::outputpage() OutputPage.php line 615 calls outputpage::output() Database.php line 348 calls outputpage::databaseerror() Database.php line 297 calls databasemysql::reportqueryerror() LinkCache.php line 201 calls databasemysql::query() Article.php line 1140 calls linkcache::prefill() Article.php line 1123 calls article::showarticle() EditPage.php line 258 calls article::updatearticle() EditPage.php line 68 calls editpage::editform() EditPage.php line 115 calls editpage::edit() index.php line 164 calls editpage::submit() Rasbak 16 jan 2005 19:22 (CET)


  Kwam vandaag deze foutmelding tegen in half Nederlands:

  Database fout[bewerken]

  Bij het zoeken is een syntaxfout in de database opgetreden. De laatste zoekpoging in de database was:
  UPDATE `recentchanges` SET rc_this_oldid='741469' WHERE rc_namespace='0' AND rc_title='Roken_(tabak)' AND rc_timestamp='20041128230628' vanuit de functie "RecentChange::save". MySQL gaf the foutmelding "1213: Deadlock found when trying to get lock; Try restarting transaction (10.0.0.1)".

  Hans (JePe) 17 jan 2005 18:19 (CET)

  Tuvalu[bewerken]

  Louise: diverse keren heeft een "lid"van wiki (kan niet anders)zich gemanifesteerd als "hacker". Er is diverse malen ingebeld via mijn telefoonnummer. N.B. terwijl mijn interne modem niet aanstaat en ik zelf inbel via ISDN. Het nummer waarmee gebeld wordt is 00(Tuvalu) 68864130.Ik zal erachter komen wie dit doet en heb inmiddels al aangifte gedaan bij diverse instanties. Zo zie je maar, ook de wikipedianen zijn niet zuiver op de graad. Ik verzoek een ieder, die maar enig vermoeden heeft welke Tuvalu bewoner hier in nederland dat doet, hierover te berichten op deze site.

  Zie Overleg gebruiker:81.206.29.44. --Jeroen 10 feb 2005 15:59 (CET)

  Dubbel opgeslagen artikelen[bewerken]

  Het blijkt dat artikelen soms twee keer opgeslagen kunnen worden, mijzelf is dat een paar keer overkomen toen de server niet al te snel was (zie bijvoorbeeld Alfecca Meridiana en Alpha Hydri). Na het opslaan van een een nieuw artikel kreeg ik een foutmelding, hierna heb ik op de "Terug" knop van mijn browser geklikt en het daarna nog eens geprobeerd. Achteraf bleek het artikel twee keer in de "Recente Wijzigingen", "Volglijst" en eventuele categorieën te staan. Gisteren zag ik in Wikipedia:Overleg_gewenst#Zephram_Cochrane dat ik niet de enige was. Caseman 16 apr 2005 12:41 (CEST)

  Bij het zoeken naar de door mij geuploade afbeeldingen kreeg ik de volgende foutmelding (hoewel het ook één keer goed ging.

  Unable to save result set in /usr/local/apache/common-local/php-1.4/includes/Database.php on line 349 Database fout

  Bij het zoeken is een syntaxfout in de database opgetreden. De laatste zoekpoging in de database was: (SQL query hidden) vanuit de functie "wfSpecialContributions". MySQL gaf the foutmelding "1053: Server shutdown in progress (10.0.0.23)". Rasbak 27 apr 2005 15:56 (CEST)


  Archivering gedaan door en op: Siebrand (overleg) 6 mei 2006 09:46 (CEST). Alle bovenstaande teksten zijn van deze datum of ouder.