WrestleMania XIX

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WrestleMania XIX
(Poster op en.wikipedia.org)
Informatie
Organisatie World Wrestling Entertainment
Brand(s) Raw
SmackDown!
Datum 30 maart 2003
Bezoekersaantal 54.079
Locatie Safeco Field
Stad Vlag van Verenigde Staten Seattle
Pay-per-viewchronologie
Vorig evenement No Way Out 2003
Volgend evenement Backlash 2003
WrestleMania-chronologie
Vorig evenement WrestleMania X8
Volgend evenement WrestleMania XX

WrestleMania XIX was een professioneel worstel-pay-per-viewevenement dat georganiseerd werd door de World Wrestling Entertainment. Dit evenement was de 19e editie van WrestleMania en vond plaats in de Safeco Field in Seattle op 30 maart 2003.

Belangrijkste verhaallijnen[bewerken]

Titelwedstrijden[bewerken]

Brock Lesnar nam de scalp van Kurt Angle en veroverde voor de tweede keer in zijn carrière het WWE Championship. Voorts behield Triple H de Golden Belt met een overwinning tegen Booker T en stelde Shawn Michaels zijn concurrent Chris Jericho in de schaduw. De wedstrijd tussen Michaels en Jericho wordt door veel fans beschouwd als de beste wedstrijd van deze editie. De Street Fight tussen Vince McMahon en Hulk Hogan lokte eveneens veel interesse. Uiteindelijk mocht Hogan zegevieren.

Laatste kamp van "Stone Cold" Steve Austin[bewerken]

In de meest geanticipeerde wedstrijd van de avond versloeg The Rock zijn eeuwige nemesis Stone Cold Steve Austin. The Rock slaagde er bij zijn derde poging in te winnen van Austin, nadat hij dit eerder twee keer had nagelaten. The Rock bleek tijdens WrestleMania XV (1999) en WrestleMania X-Seven (2001) telkens een maatje te klein.

Hun derde ontmoeting op WrestleMania was de allerlaatste wedstrijd van Stone Cold Steve Austin. De Texas Rattlesnake beëindigde zijn carrière met onmiddellijke ingang na Wrestlemania XIX. Austin werd jarenlang geplaagd door knie- en nekblessures en liep destijds een vergroot risico op verlamming. Hoewel de fans op dat moment geen weet hadden van het feit dat Austin zijn laatste wedstrijd had geworsteld, verliet Austin zichtbaar ingetogen en geëmotioneerd de Safeco Field.

Wedstrijden[bewerken]

Nr. Match Winnaar(s)
1 Matt Hardy (c) (met Shannon Moore) vs. Rey Mysterio in een een-op-eenmatch voor het WWE Cruiserweight Championship Matt Hardy (nc)
2 The Undertaker vs. The Big Show & A-Train in een Handicap match The Undertaker
3 Victoria (c) (met Stevie Richards) vs. Jazz vs. Trish Stratus in een Triple Threat match voor het WWE Women's Championship Trish Stratus (nc)
4 Team Angle (Shelton Benjamin & Charlie Haas) (c) vs. Chris Benoit & Rhyno vs. Los Guerreros (Eddie & Chavo Guerrero) in een Triple Threat tag team match voor het WWE Tag Team Championship Team Angle (c)
5 Chris Jericho vs. Shawn Michaels in een een-op-eenmatch Shawn Michaels
6 Triple H (c) (met Ric Flair) vs. Booker T in een een-op-eenmatch voor het World Heavyweight Championship Triple H (c)
7 Vince McMahon vs. Hulk Hogan in een Street Fight match Hulk Hogan
8 Stone Cold Steve Austin vs. The Rock in een een-op-eenmatch The Rock
9 Kurt Angle (c) vs. Brock Lesnar in een een-op-eenmatch voor het WWE Championship Brock Lesnar (nc)
(c) huidige kampioen voor en na de match | (nc) nieuwe kampioen na de match

Externe links[bewerken]