Fritz-Walter-Stadion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fritz Walter Stadion

Het Fritz-Walter-Stadion is gelegen in Kaiserslautern, Duitsland. Het stadion was een van de twaalf stadions tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2006. Er zijn vier groepswedstrijden gespeeld en één wedstrijd in de tweede ronde.

In het stadion is plaats voor 48.500 toeschouwers. De voetbalclub die het stadion als haar thuishaven heeft is 1. FC Kaiserslautern.

Het stadion is vernoemd naar Fritz Walter, de aanvoerder van het West-Duitse team dat door het wonder van Bern het wereldkampioenschap voetbal 1954 wist te winnen. De bijnaam voor het stadion dat in 1926 zijn deuren opende is de "Betzenberg", naar de gelijknamige berg waar het stadion op is gebouwd.

Met het oog op het WK voetbal in 2006 werd het stadion in 2002 en 2003 grondig gerenoveerd. De capaciteit werd vergroot van 46.600 naar 48.500 en er werd onder andere een nieuwe lichtinstallatie en een mediacentrum gebouwd. Ook wordt er een nieuw treinstation gebouwd om de aanvoer van supporters te verbeteren. De kosten voor de renovatie bedroegen ruim 48 miljoen euro.