Gebruiker:Rasbak/Archief3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

watermolen[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Rasbak,

Ik zag je bijdrage op Collse Watermolen. Als je bij gelegenheid eens naar het kakelverse artikel Opwettense watermolen zou willen kijken zou ik dat op prijs stellen (en foto's van het binnenwerk zijn welkom!). Groet, Wammes Waggel 12 okt 2007 21:17 (CEST)

Doe ik.Rasbak 12 okt 2007 21:19 (CEST)
Snel gedaan! Ik ben overigens van plan ook over de Hooydonkse en Genneper watermolens artikels te plaatsen. Heb je ook plannen in die richting? Groet, Wammes Waggel 13 okt 2007 11:19 (CEST)
Niet direct. Misschien later eens.Rasbak 13 okt 2007 12:13 (CEST)

Foto's in de lijst met windmolens[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,

Ik zag dat je op de Lijst van windmolens in Nederland foto's plaatste. Misschien kun je dat beter op lijsten per provincie doen, omdat deze lijst ook zonder foto's al erg groot wordt wanneer wij nog meer molens beschrijven. Lijsten per provincie lijken mij handzamer voor wie gericht informatie zoekt voor een bezoek of zo, en daar passen foto's prima bij. Groet, Quistnix 17 okt 2007 19:11 (CEST)

Merkwaardige wijziging[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Rasbak,
ik zag toevallig dat je Afbeelding:Leidschendam Molendriegang.jpg heb "verbeterd". Wat is de verbetering? De foto oogt nu veel fletser qua kleur, en wat opvalt is vooral de voorgrond - en niet de molens? Dat rijmt toch niet? Kamu 18 okt 2007 20:34 (CEST)

Ik zie dat je de eerste versie hersteld hebt: jammer, de tweede was veel beter. - Erik Baas 18 okt 2007 23:55 (CEST)
Het hangt vreselijk van je monitor af. Op een slechte monitor is de tweede beter; op een goede de eerste - Quistnix 19 okt 2007 00:51 (CEST)
Ik heb de oorspronkelijke versie weer teruggezet.Rasbak 19 okt 2007 08:27 (CEST)
Ja, ik zag het. En nu staat 'ie ineens op commons. En hoewel hij echt te donker is durf ik 'm niet aan te pakken, omdat ik twijfel aan de correcte weergave van mijn eigen monitor... - Erik Baas 19 okt 2007 23:50 (CEST)
Ik zal eens kijken naar mijn camera-instellingen. Voor wat betreft de foto: misschien helpt een gamma-correctie - Quistnix 20 okt 2007 03:22 (CEST)
Foto's als deze (met een waterpartij en veel lucht) raken gauw wat overbelicht; als je je camera op spotmeting instelt (en dan, in dit geval, op de "body" van de molen richt) pakt het beter uit. Op deze foto zou je inderdaad een gammacorrectie kunnen toepassen; ik durf het nu even niet aan, ik heb geen goede referentie... P.S.: Hij is het waard, qua compositie is 'ie gaaf. - Erik Baas 20 okt 2007 03:31 (CEST)
En dan te bedenken dat er een nog veel mooiere plek was vijf meter verderop, op het erf van een boer. Alleen maakte zijn herdershond bezwaar tegen mijn aanwezigheid ;-) - Quistnix 21 okt 2007 20:17 (CEST)
Tja, als je je standaarduitrusting (camera, statief, draadontspanner, flitser, stukje worst) ook niet bij je hebt... ;-p Enfin, kijk als je wilt nog even op Overleg_gebruiker:Kamu#Afbeelding:Leidschendam_Molendriegang.jpg, ik heb er een weer iets anders bewerkte versie tussenin gezet (en die ziet er bij mij goed uit op verschillende schermen). - Erik Baas 24 okt 2007 14:58 (CEST)

Foto Utrechtse Heuvelrug[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, zie mijn commentaar op Overleg:Utrechtse Heuvelrug (stuwwal). Misschien komt een alternatief voor het plaatje bij het betreffende artikel (en eventueel ook op Veenendaal) de kwaliteit van het geheel ten goede. Apdency 28 okt 2007 21:48 (CET)

  • Elke verbetering is welkom.Rasbak 29 okt 2007 06:04 (CET)
    • Mee eens, maar zelf zal ik die niet aandragen, althans niet met eigen camera. Ik kom er te weinig. Apdency 29 okt 2007 21:28 (CET)

Verwijderingsnominatie Triviaal[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Triviaal. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071101 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 2 nov 2007 01:22 (CET)

Suggestie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, ik beschouw jou als kenner op dit gebied: zou het een goed idee zijn om een lijst met molenaarstermen als zelfstandig artikel aan te maken, met een beknopte uitleg en een link naar de meest relevante artikelen erbij? Ik heb een eerste poging gewaagd op Gebruiker:Quistnix/Werk in uitvoering, maar ik ben onvoldoende op de hoogte met de materie om het zelfstandig af te ronden. Groet, Quistnix 2 nov 2007 16:56 (CET)

Prima idee. Ik heb zelf ook al een eerdere lijst op mijn eigen PC gemaakt. Het wordt wel een lange lijst als je ook de namen van de molenonderdelen erbij wil hebben, zoals vangbalk, ezel, bovenzetel, onderzetel, eikel, borstnaald, voeghout, enz. Ik wil wel meehelpen, maar dan moet het wel over een lange tijd uitgesmeerd worden.Rasbak 2 nov 2007 19:03 (CET)
Prima. We kunnen een begin maken en over een tijdje (zelf denk ik aan een paar maanden) de pagina naar de hoofdnaamruimte verplaatsen. De lijst hoeft ook niet in 1 keer compleet te zijn. - Quistnix 2 nov 2007 23:19 (CET)

Verwijderingsnominatie Tamponrubber[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Tamponrubber. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071107 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 8 nov 2007 01:04 (CET)

Segmentering lijst[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, Erik Baas heeft een segmenteringsvoorstel op disussiepag. lijst van windmolens. Kun je je mening geven. Groeten, - Havang 6 dec 2007 21:56 (CET)

Kapotte afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, enige tijd geleden heb je een afbeelding geüpload: Afbeelding:Vitamine C.svg. Er lijkt echter iets te zijn misgegaan tijdens het upload, waardoor hij nu verwijst naar een bestand op iemands hardeschijf in plaats van zelf een afbeelding te bevatten. Zou je er eens naar willen kijken? Iemand heeft hem vandaag genomineerd voor verwijdering vanwege dit probleem. GijsvdL 19 dec 2007 18:56 (CET)

Deze afbeelding kan weg. Op commons staat deze inmiddels ook als Rasbak 19 dec 2007 23:28 (CET)

Bleekselderij[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Rasbak. Waarom heb je mijn toevoeging over bleekselderij (feitje over energie opnamen/verbuik) verwijderd? [[1]]

Omdat het onzin is. Dit gaat alleen op bij mineraalwater.Rasbak 31 dec 2007 21:39 (CET)
Hm... http://www.ru.nl/debatovergewicht/organisatie/research-verslagen/voeding_en_sport/ [[2]]
100 gram bleekselderij bevat 58 KJ, evenveel als spinazie. Is voor het kauwen en verteren van rauwe bleekselderij meer nodig dan 58 KJ? Hoe zit het dan met gekookte bleekselderij? Dan kan je nog beter radijs eten.Rasbak 2 jan 2008 16:11 (CET)
Of waterijs aangezien het opwarmen van het lichaam nog meer energie kost. (energieverbruik van bleekselderij heeft dacht ik voornamelijk met de moeilijk afbreekbare vezels te maken) Juist omdat het ook een hoog urban legend niveau heeft vind ik dat er in ieder geval iets over geschreven zou moeten zijn. [[3]].

Afschietwerk[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi. Ik heb nav je artikel Afschietwerk de dp Afschieten aangemaakt. Ik hoop dat het goed is. Groetjes. — Zanaq (?) 7 jan 2008 12:53 (CET)

Sjablonen?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak,

Om externe links voor de planten over taxonomie en status van bescherming toe te voegen zijn er in fr.wikipedia sjablonen voor

  • ITIS
  • NCBI
  • GRIN
  • CITES

zodat je alleen het nummer van de pagina van de site hoeft toevoegen.

Mijn vraag: Bestaan er ook zulke sjablonen in nl.wikipedia. Indien ja, kun je ze mij laten kennen?

Mvg, --Réginald (Overleg) 8 jan 2008 13:35 (CET)

Er is een algemene sjabloon, waar bij type plant of dier moet worden ingevuld. Zie Sjabloon:Taxobox en Help:Gebruik van de taxobox. Bij planten is de status niet ingevuld, maar bij dieren wel, zoals bij Kaapse leeuw.Rasbak 8 jan 2008 17:13 (CET)
Zie ook Ginkgo bilobaRasbak 9 jan 2008 08:07 (CET)

Wilde marjolein (Origanum vulgare) en echte marjolein (Origanum marjorana)[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, Rasbak. Heb jij misschien tijd om naar deze twee artikelen te kijken? De naamgeving van deze artikelen was buitengewoon verwarrend. De eerste heette eerst [oregano (keukenkruid)] terwijl [wilde marjolein] naar [marjolein (plant)] redirecte. Na titelwijzigingen hoop ik dat de zaak er helderder op is geworden. Misschien dat jij nog naar de inhoud wilt kijken?, want ik vraag me af of die wel betrouwbaar is. Ik heb niet zo veel informatie over Nederlandse planten. Ik weet dat in ieder geval de wilde marjolein in Nederland voorkomt. Groeten, Hans B. 8 jan 2008 22:26 (CET)

Chemicaliën[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, ik zag net je bijdrage op het over leg van het sjabloon ChemischeStof. Weet je nog waar dit over gaat? Heb je een voorbeeld van een pagina die er fout uitziet? Ik zie namelijk niet wat er veranderd zou moeten worden. Groetjes, Annabel(overleg) 9 jan 2008 21:45 (CET)

Zie pijl op screenshot: Afbeelding:Sjabloon chemische stof probleem.jpg Rasbak 10 jan 2008 08:05 (CET)

Dophei[bewerken | brontekst bewerken]

Voilà. Ik heb een tweede pagina grondig herzien, in overeenstemmeing met mijn oorspronkelijke bijdrage op fr.wikipedia: Dophei. Mvg, --Réginald (Overleg) 10 jan 2008 11:53 (CET)

PS: De volgende paginas die aan de beurt zullen komen, zijn Crocus, Galanthus en Leucojum & Acis. --Réginald (Overleg) 10 jan 2008 12:39 (CET)
Voilà. De pagina's Crocus en Acis zijn geceëert. De pagina's Galanthus, Leucojum, Leucojum vernum en Leucojum aestivum zijn updated. --Réginald (Overleg) 12 jan 2008 15:49 (CET)

Screenshot Afbeelding:Sjabloon chemische stof probleem.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,

Aangezien je screenshot Afbeelding:Sjabloon chemische stof probleem.jpg niet vrij is (want IE-screenshot met IE-logo erin), even de volgende nieuwsgierige vraag: hoelang gaat deze afbeeldng nodig zijn? En wanneer die noodzaak is opgeeven, zou je dan zo goed willen zijn de afbeelding {nuweg} te nomineren zodat 'ie dan meteen weer weg kan?

Alvast bedankt! Vriendelijke groeten, Erik'80 · 10 jan 2008 17:42 (CET)

Doe ik.Rasbak 10 jan 2008 18:38 (CET)

Inhoudsstoffen spinazie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak, ik zie dat je de inhoudsstoffen weer terug hebt geplaatst. Daarbovenop maak je ook nog wat wijzigingen. Graag hoor ik van jou wat de bron is. Vriendelijke groet, Ligtvoet 14 jan 2008 17:25 (CET)

Diverse bronnen o.a Groentetuin voor iedereen, voedingswijzer, voedingscentrum en vele anderen, die ik ooit voor deze tabel geraadpleeg heb.Rasbak 14 jan 2008 17:38 (CET)

Het probleem is alleen dat als ik naar jouw twee links kijk en alleen naar de energieinhoud (kCal), ik een waarde van 10 en 12 (of 16) zie, terwijl dit in het artikel over spinazie op 20 staat... Dat is niet een fout van jou, maar wel een probleem met dit soort lijstjes die als absolute waarheid gepresenteerd worden Ligtvoet 14 jan 2008 17:45 (CET)

Ik weet niet waar je de absolute waarheid leest. Dat is jouw interpretatie. Je mag het best nuanceren en van tot aan toevoegen. Dat zie je ook bij plantenbeschrijvingen van bijvoorbeeld de lengte. Ik zou het een verarming vinden als dergelijke info in Wikipedia verloren zou gaan. Vele deskundigen op voedingsgebied gebruiken dergelijke lijsten ook.Rasbak 14 jan 2008 18:13 (CET)

Revert[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Rasbak,
Ik zag dat je op Oranjeboom een weghaling herstelde. Bedankt daarvoor. Als het door een anonieme gebruiker is gedaan, zou je hem de volgende keer dan ook even willen markeren als gecontroleerd vanwege de vandalismebestrijding? Alvast bedankt. Davin 14 jan 2008 21:18 (CET)

Ik wil dat wel doen, maar weet niet hoe dat moet.Rasbak 14 jan 2008 21:54 (CET)

Harde schijf[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi

Rasbak met het Datum September 1956 in deze artikel is er iets : Harde schijf. In de duitse versie staan er drie. Andere bronnen heb ik niet. Jij? Groeten --Simone 15 jan 2008 14:02 (CET)

Duitse info bij IBM 350: Die IBM 350 wurde am 4. September 1956 von IBM als erste magnetische Festplatte vorgestellt. Engelse info geeft bij Early IBM disk storage aan: The IBM 350 was part of the IBM RAMAC 305, the computer that introduced disk storage technology to the world. IBM introduced the IBM 350 storage unit on September 4, 1956 before unveiling the entire RAMAC 305 computer nine days later on September 13. Rasbak 15 jan 2008 14:22 (CET)

Actaea[bewerken | brontekst bewerken]

Voilà. Ik heb de pagina Actaea gecreëerd en gelinkt met de bestaande pagina Christoffelkruid. --Réginald (Overleg) 15 jan 2008 18:20 (CET)

Binnenkruier[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, op de pagina Binnenkruier staat dat de binnenkruiers uitsluitend nog in Noord-Holland te vinden zijn. Maar hoe zit het met bijv. de Hondsdijkse Molen in Koudekerk a/d Rijn (Zuid-Holland)? Volgens de molendatabase is dat een binnenkruier. Groet, Quistnix 20 jan 2008 20:09 (CET)

De molen was oorspronkelijk een buitenkruier, maar bij de laatste restauratie in 1981 is er een binnenkruier van gemaakt.Rasbak 20 jan 2008 21:35 (CET)
Ah, oke. Ik was even in verwarring gebracht - Quistnix 20 jan 2008 22:36 (CET)

Populierenhout[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, Ik vroeg me af waarom u mijn wijziging ongedaan maakte. Ik dacht dat ik een goede reden had opgegeven in mijn samenvatting. Groeten Freaky 20 jan 2008 21:47 (CET)

De link naar houtinfo is in mijn ogen zeer relevant, omdat daar verdere info over populierenhout staat.Rasbak 20 jan 2008 21:49 (CET)
Om vervolgens bijna mijn hele wijziging terug te draaien? Waarom moeten er nu dubbele punten na het hoofdstuk? Waarom kan Leonardo da Vinci schilderde de Mona Lisa op een paneel van populierenhout. niet onder 'Trivia'? Waarom de link naar hout weg? En waarom moet die link bij 'Zie ook'? Kijk a.u.b. even wat u allemaal ongedaan maakt! En over die link; dat telkens het woord populier is gemarkeerd maakt het niet opeens relevant voor het artikel 'populierenhout '. Freaky 20 jan 2008 22:14 (CET)
Mijn bedoeling was om alleen de betreffende externe link er weer bij te zetten. Blijkbaar heb ik toen de verkeerde versie gepakt waarvoor mijn verontschuldiging. Ik heb een ene ander gerepareerd.Rasbak 21 jan 2008 10:35 (CET)
Oke, maar waarom die link? Deze lijkt me beter. Zonder markering lijkt me beter. Ik verwijder nog ff de dubbele punten achter de kopjes. Groeten Freaky 21 jan 2008 16:21 (CET)
Die link is inderdaad beter. Vervang de bstaande maar.Rasbak 21 jan 2008 19:08 (CET)

Coordinaten[bewerken | brontekst bewerken]

De coordinaten op De Duffelt (molen) zijn niet juist: het derde veld kan/mag geen 69 bevatten. Michiel1972 21 jan 2008 12:37 (CET)

Oh, ik zie dat je ook op andere artikelen die (foute) seconde notatie gebruikt :( Gebruik je een verouderd tooltje? Ik kan je http://wikikml.brinkster.net/coords.html (werkt iig met firefox) aanraden. Michiel1972 21 jan 2008 12:51 (CET)

Populierenhout 2[bewerken | brontekst bewerken]

Ik wil nog maar eens herhalen dat ik het best vind als je een lemma wil hebben over het hout van populieren. Het is best een groot onderwerp. Maar, als je dat wil, schrijf het dan ook. Het beruchte lemma onder "Populierenhout" haalt Wikipedia naar beneden. - Brya 31 jan 2008 08:19 (CET)

Dossier[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, zou je in geval van vandalisme altijd een dossier willen aanleggen op de overlegpagina van de vandaal? In een iets mildere vorm van vandalisme is zou je ook {{vzb}} kunnnen gebruiken. Voorbeeldje: {{vzb|Amsterdam}} - in dit geval staat Amsterdam voor de pagina waar de vandaal vandalisme op heeft gepleegd. Lees ook even Wikipedia:Vandalismebestrijding#Dossier. Groetjes, Ken123|overleg 31 jan 2008 21:51 (CET)

Infobox Molen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb je bewerking teruggedraaid, de links werken namelijk wel, mits je ze op de juiste manier invult: zie de overlegpagina. De parameters heten overigens link, link2 en link3. Op Walderveense molen staat een demo met 3 x dezelfde link, die moet er dus t.z.t. weer uit. Verder: de hiddenstructurehack moet je so-wie-so niet meer gebruiken, schrijf dan liever zelf een #If:-constructie. - Erik Baas 1 feb 2008 15:09 (CET)

Het sjabloon werkte eerst wel goed. Nu bij alle molens en dat zijn er zeer veel niet meer. Je verwacht toch niet dat ik ze allemaal met de hand ga corrigeren. Daar is toch het sjabloon voor. Als het sjabloon niet geod blijft werken zet ik de oude weer terug! Rasbak 1 feb 2008 15:14 (CET)
Het sjabloon werkt wel goed. Vraag desnoods een of iemand met een botje even de "="-tekens omzet... - Erik Baas 1 feb 2008 15:25 (CET)
Ik weet niet wat ik fout doe, maar bij bijvoorbeeld De Zwaan (Lienden) krijg ik het niet goed. Ik zie niet wat er fout is, terwijl de Walderveense molen er precies hetzelfde uitziet, maar het daar wel goed is. Rasbak 1 feb 2008 15:29 (CET)
Nu wel; lees de overlegpagina (zie mijn eerste opm.) dan ook even... - Erik Baas 1 feb 2008 15:35 (CET)
Heel fijn: terwijl ik bezig ben jouw fouten op te lossen, draai jij mijn werk zomaar weer terug ? En dat zonder de overlegpagina waar ik naar verwees even te lezen ? Lekker... :-( - Erik Baas 1 feb 2008 15:42 (CET)

Alles werkt nu goed; voor het ombouwen kun je een botverzoek indienen. Verzoeke mijn werk niet weer ongedaan te maken. - Erik Baas 1 feb 2008 15:44 (CET)

Ik ben het er absoluut niet mee eens. Een externe link aanpassen, omdat het sjabloon het anders niet doet is van de gekke! Ik wil het oude sjabloon terug!!Rasbak 1 feb 2008 16:19 (CET)
Doe effe normaal, en laat je op andere OP's svp niet zo negatief uit over mij. - Erik Baas 1 feb 2008 16:33 (CET)

Cranberry[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, Ik zag dat je op Cranberry de toevoeging Isoforon hebt gedaan. Wat is jou bron van deze informatie? het gaat om een gevaarlijk stofje. Hoeveel Isoferon zit er in de besjes? Ik hoor het graag. Groet ArjanHoverleg 4 feb 2008 12:06 (CET)

Zie Chronic Toxicity Summary. Rasbak 4 feb 2008 12:58 (CET)
Bedankt! ArjanHoverleg 4 feb 2008 13:10 (CET)

Biet < beta[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak,

in het artikel over de biet staat vanaf het begin dat biet uit het Latijn beta komt, vanwege de gelijkenis met de griekse letter bèta. Mijn etymologische woordenboeken bevestigen dat het woord biet al in de Oudgermaanse tijd aan het Latijn is ontleend, waar beta = biet, maar dat de Romeinen de biet beta noemden vanwege de gelijkenis met de griekse letter lijkt me niet noodzakelijk: de overeenkomst beta/bèta kan toeval zijn en sowieso is de naam beta vermoedelijk ouder dan dat de Romeinen kennis hadden van het Griekse alfabet. Heb je voor de link met het Grieks een motivatie of bron? Anders is het beter de etymologie bij het Latijn te laten stoppen.Zwart 8 feb 2008 18:54 (CET)

Schubwortel[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb de text lichtjes herschikt en de pagina's van de twee inheemse soorten (Lathraea squamaria en Lathraea clandestina) vervolledigd, in het bijzonder ivm. hun verspreiding in België + de link naar de verspreidingskaarten.

Voor uw info: Lathraea clandestina gedijt in mijn tuin op hazelaars. --Réginald (Overleg) 12 feb 2008 10:25 (CET)

Dank voor u bijdragen.Rasbak 12 feb 2008 10:55 (CET)

Spitskool[bewerken | brontekst bewerken]

Beste gebruiker, feiten en referenties graag plaatsen in artikelen over het onderwerp, niet op een doorverwijspagina. GijsvdL 13 feb 2008 15:30 (CET)

Beste Zand-auteur[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van een discussie in de Kroeg over externe beoordeling van Wikipedia heb ik het etalageartikel zand voorgelegd aan een externe deskundige. Zijn commentaar staat op Overleg:Zand. Vriendelijke groet, Tom MeijerOP 18 feb 2008 21:58 (CET)

Poldermolen (Wadenoijen)[bewerken | brontekst bewerken]

Zeg nou zelf, vind je Poldermolen (Wadenoijen) af? Davin 23 mrt 2008 09:16 (CET)

Nee. Ik ben eerst een hapje gaan eten.Rasbak 23 mrt 2008 09:30 (CET)
Oké, dan snap ik het. In zo'n geval kun je beter {{wiu2}} bovenin het artikel zetten. Anders loop je de kans dat iemand het op de verwijderlijst zet. Davin 23 mrt 2008 09:59 (CET)

RRNA / rRNA[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Rasbak; ik zie dat je opnieuw het kleineletter sjabloon aan RRNA hebt toegevoegd. Probleem daarbij lijkt dat als je dat neerzet, de redirect niet meer werkt en daarbij andere bots het artikel oppikken als "nog te categoriseren". Heb jij een werkende oplossing en zo nee, kun je dan gewoon het kleine letter sjabloon niet beter weghalen? M.i. kunnen we beter een wel-werkende-verkeerd-gecapitaliseerde redirect hebben, dan een niet-werkende-correct-gecapitaliseerde redirect. UIC2 25 mrt 2008 07:09 (CET)

Sorry. Was het alweer vergeten. Zal het direct weghalen.Rasbak 25 mrt 2008 09:07 (CET)

Verwijderingsnominatie Schaarhoogwerker[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Schaarhoogwerker. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080410 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als je vragen hebt, kun je die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 11 apr 2008 02:05 (CEST)

Vingerhelmbloem of holwortel?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, ik kreeg via OTRS een vraag binnen over de foto op Vingerhelmbloem. Zou jij er even naar willen kijken op Overleg:Vingerhelmbloem? Bedankt! Groeten, .Koen 12 apr 2008 14:49 (CEST)

Dank je[bewerken | brontekst bewerken]

Dank je voor het oplichten van de foto. Op mijn monitor thuis zag het er nog wel redelijk uit, maar ik zie hier dat hij echt te donker was - Quistnix 15 apr 2008 09:30 (CEST)

Geen dank. Graag gedaan. Als je foto's wil laten bewerken hou ik me aanbevolen.Rasbak 15 apr 2008 17:59 (CEST)

Projectvoorstel[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, wil je eens kijken op Wikipedia:Wikiproject/Lijst van projectvoorstellen? Ik heb daar voorgesteld om een molenproject te beginnen. Groet, Quistnix 21 apr 2008 02:37 (CEST)

Inmiddels heb ik een projectpagina aangemaakt - Quistnix 11 mei 2008 22:33 (CEST)
Ik zal de artikelen gaan schrijven waar een foto van is. Rasbak 12 mei 2008 06:18 (CEST)
Oke, dan ga ik de foto's die ik heb gemaakt, sorteren en de beste uploaden - Quistnix 12 mei 2008 10:26 (CEST)

Spinne(n)kop[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, volgens de taalunie is de juiste schrijfwijze met een n. Ik zoek dat tegenwoordig altijd eerst op, omdat de spellingsgoeroes die de schrijfwijzen vaststellen, vaak tegen mijn taalgevoel in werken. Mvg - Quistnix 13 mei 2008 20:43 (CEST)

Ik had juist op de molenaarscursus geleerd dat het een spinnekop is, vandaar mijn wijzigingen.Rasbak 13 mei 2008 20:46 (CEST)
Een jaar of tien geleden hebben "ze" de tussen-n regels veranderd. Sinds die tijd snap ik er nog weinig van. Voor die spellingsverandering was het zonder n, tegenwoordig met. - Quistnix 13 mei 2008 20:49 (CEST)
( zie ook Tussen-n in de Nederlandse spelling )
Wat denk je van Spinnewiel?Rasbak 13 mei 2008 22:00 (CEST)
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=spinnenkop - Advance 13 mei 2008 23:25 (CEST)
Ik snap hier niets van. Volgens van Dale is het spinnewiel maar wel spinnenkop. Het gaat hier echter niet om de kop van een spin maar om een molen. Waarom zou Van Dale goed zijn?Rasbak 14 mei 2008 07:55 (CEST)
Als het eerste lid een zelfstandig naamwoord is (spin) komt er een tussen-n tussen, maar als het eerste lid een werkwoord is (spinnen igv spinnewiel) komt die er niet. Zo heb ik de regel althans begrepen. Verder gaat het er niet om wat het woord betekent, maar hoe het is samengesteld. Een spinnenkopmolen heet zo omdat hij op de een of andere manier op een spinnenkop lijkt. Michiel 14 mei 2008 13:43 (CEST)
Ik heb het terug gezet, maar kan de gesproken tekst bij spinnenkopmolen niet herstellen. Wie helpt?Rasbak 14 mei 2008 16:30 (CEST)

Spinnenkopmolen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, als je nog een keer een hernoeming tegenkomt met een {Gwk}-sjabloon erin: de echt werkende oplossing gaat als volgt:

  1. Verander {Gwk} in {subst:Gwk} en sla op
  2. Vervang {PAGENAME} door de oude naam van het artikel

Bij Spinnenkopmolen heb ik je tijdelijke oplossing inmiddels vervangen door de definitieve. Met vriendelijke groet, Jcb - Amar es servir 14 mei 2008 22:45 (CEST)

Molen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak,

Leuk dat jij ook "in molens doet". Vraagje over het adres: Op WP (en op site VHM) staat Gitstappermolenweg 3 en in de Molendatabase Gitstappermolenweg 8a. Welke is juist/onjuist? Mvg. --algontoverleg 14 mei 2008 23:59 (CEST)

Het is Gitstappermolenweg 3.Rasbak 15 mei 2008 07:22 (CEST)

Verwijderingsnominatie Muil (anatomie)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Muil (anatomie). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080514 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 15 mei 2008 02:02 (CEST)

E-mail[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, ik wil even via e-mail met je communiceren. Ik hoop dat je me dat toestaat. Groet, Jan Arkesteijn 20 mei 2008 11:42 (CEST)

Geen behoefte aan.Rasbak 20 mei 2008 12:01 (CEST)

Blokkadeverzoek IP-adres[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak. Ik zag je terechte verzoek in de kroeg; om een IP-adres te blokkeren. Dit verzoek is inmiddels uitgevoerd. Mogelijk kon je zo snel de verzoekpagina voor moderatoren niet vinden. Daarom heb ik je lijstje veelgebruikte links (bovenaan deze pagina) aangevuld met een link naar die pagina. Je kunt ook WP:VP (WP:VP/IP) in het zoekvakje typen. Johan Lont (voorbehoud) 21 mei 2008 15:24 (CEST)

Bedankt. Rasbak 21 mei 2008 18:47 (CEST)

Henk Buck[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak, ik ben de komende tijd minder aanwezig. Ik zie dat je je nog wel eens bezig houdt met DNA en gentechnologie. Zou jij Henk Buck in je volglijst op willen nemen? Dat artikel is een tijdje stabiel geweest, maar recentelijk is iemand onder de namen Henk Buck en Hendrik Buck bezig het artikel uit te breiden. Hij weet zoveel van de materie en het gebeurde af dat ik aan neem dat het ook Henk Buck is. Hij heeft inmiddels veel toegevoegd, maar soms moet hij geremd worden in zijn enthousiasme, om het artikel objectief te houden. Hij is het in ieder geval niet eens met het oordeel van de geschiedenis, dat over zijn hoofd is uitgestort. Ik hoop dat je er tijd voor hebt. Reageer hier of op mijn overlegpagina. Als jij het niet kan, weet je dan wie in de gemeenschap dit zou kunnen doen? Groeten, Jan Arkesteijn 6 jun 2008 11:28 (CEST)

  • Oké ik zal het in de gaten houden.Rasbak 6 jun 2008 21:12 (CEST)

Verwijderingsnominatie Landwinkel[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rasbak, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Landwinkel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080606 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 7 jun 2008 02:07 (CEST)

Roerom[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Rasbak, ik zag je artikel Roerom. Ik plakte er in de haast al een wiu-sjabloon op, maar zag daarna dat het van jou was dus ik dacht ik kom even overleggen ;-) Tis nog wat aan de korte kant nu, dacht ik, of niet? Ik heb geen idee hoeveel er over dit soort centrifugaalpomp precies te vertellen is, maar als het niet veel meer is dan is het misschien beter om het in te voegen in centrifugaalpomp en van roerom een redirect te maken? Of liever niet? Ik heb het sjabloon voorlopig verwijderd (maar kan natuurlijk best dat iemand anders er zometeen weer wat op zet). Groet, Forrestjunky 16 jun 2008 21:24 (CEST)

Palissander[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie deze edit. Je snapt dat ik daar niet blij mee ben. Wat is daarvan de bedoeling? - Brya 21 jun 2008 06:43 (CEST)

Interesse in foto's de Bataaf Winterswijk[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rasbak,

Ik zag een viertal erg mooie, door jou gemaakte, foto's van molen de Bataaf in Winterswijk. Ik ga de nieuwe website voor de molen bouwen en ben benieuwd of je meer foto's van de bataaf hebt. En eventueel beschikbaar wilt stellen.

Bij voorbaat dank voor je reactie,

Hans (hans@jonkhof.nl)

Dag Hans, Ik heb nog enkele foto's meer van het binnenwerk. Ik zal ze op commons zetten. Al mijn foto's zijn vrij te gebruiken mits mijn naam vermeld wordt. Rasbak 5 jul 2008 11:44 (CEST)
Dit waren inderdaad het soort foto's waar ik naar zocht, mijn dank is groot! Sowieso wil ik alle bronnen qua foto's en ander gebruikt materiaal vermelden. Alleen oogt Rasbak zo anoniem, wellicht wil je me jou ware naam laten weten? Dat mag natuurlijk ook via een mailtje.

Nogmaals dank!, Hans

fumaarzuur[bewerken | brontekst bewerken]

Beste R, In het artikel over fumaarzuur schrijf je: "De menselijke huid maakt onder invloed van zonlicht ook fumaarzuur aan." Ik twijfel of dat klopt, d.w.z. dat ik geen betrouwbare bron kan vinden. Wat was jouw bron? Indien die er niet is moet dat zinnetje maar weg. Mvg Haddendaddendoedenda 8 jul 2008 17:36 (CEST)