Help:Helpdesk/Archief/sep 2008

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

hoi ik ben natasja ik heb een epileptische aanval gehad een maand geleden... maar ik kom er nu achter dat ik voor die aanval ook deja vu heb gehad...maar ik heb het heeel vaak gehad ik werkte bij een calcenter en ik dacht dat het misschien aan die computers lag ... maar ik heb na die aanval geen dejavu gehad..wel bonkjes in mijn hoofd ik ben naar de dokter gegaan maar nu heb ik het niet meer... als ik nu weer zon deja vu krijg wqat moet ik dan doen .. naar de dokter of niet kijk.. voor die aanval heb ik ook in dat half jaar wel 20 deja vu gehad dat is tog niet normaal..maar ik heb geen stoornis tog haha klinkt misschien dom maar ik heb natuurlijk eeen emerie scan gehad en een eeg zon filmpie maar er was niks te zien ook geen beschadeging..tis niet zo dat ik me druk maak maar.. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.127.233.191 (overleg · bijdragen) SterkeBakoverleg 1 sep 2008 20:29 (CEST)

Hallo Natasja,
Het is heel belangrijk om te weten wanneer je naar de dokter moet gaan en wanneer niet. Je moet je dokter zeker vertellen dat je je zorgen maakt over die déjà vu's. Iemand die er verstand van heeft, moet de tijd nemen om hierover goed met je te praten. Dat kan de dokter zijn, of een sociaal verpleegkundige, of nog iemand anders. Voor dit soort vragen kun je gerust een apart gesprek aanvragen, zodat het niet tussen allerlei onderzoeken door hoeft.
Schrijf een dag tevoren je vragen op, en neem het papiertje met de vragen mee. Wees niet te snel tevreden: als het nog niet helemaal duidelijk is, dan kun je dat gewoon zeggen, net zolang tot het wel duidelijk is. Het kan fijn zijn om naar zo'n gesprek iemand mee te nemen die je vertrouwt, bijvoorbeeld je vader of moeder of een goede vriend of vriendin. (Misschien heb je zo'n gesprek allang gehad, of heb je om een andere reden niets aan dit antwoord, dan moet je maar even een nieuwe vraag stellen).
Sommige geleerden denken dat een déjà vu komt door een tijdelijke, kleine verstoring van het geheugen, een beetje alsof je geheugen zich even vergist. Sommige doktoren denken dat een déjà vu eigenlijk een heel klein epileptisch aanvalletje is.
Déjà vu's komen bij allerlei mensen voor, en vooral bij mensen die last hebben van epilepsie. In elk geval, bij een epileptische aanval zijn je hersenen even in de war, dus het is niet zo raar als je geheugen zich dan een beetje vergist. Stel je vragen zo gauw mogelijk aan een dokter of verpleegkundige die er verstand van heeft, en maak je er tot die tijd niet te druk over.
Oh, nog iets: hierboven is het woord déjà vu blauw gemaakt, dus je kunt er op klikken om meer te lezen. Maar ik vind het verhaal dat je dan krijgt niet zo helder. Kijk maar of je er iets aan hebt, maar praat vooral met mensen die er verstand van hebben. b222  ?!bertux 2 sep 2008 09:57 (CEST)

Urk - externe link door mij geplaatst[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een externe link geplaatst bij een stukje over Urk. Deze is verwijderd. Daarbij werd mij te kennen gegeven dat dit opgevat zou kunnen worden als vandalisme. Deze link had ik juist geplaatst vanwege een door mij geplaatste aanvulling in het vak: evenementen. De verwijzing/link is een aanvulling voor hen die meer willen weten over Taartvluchten voor postduiven. Ik vind het jammer dat deze link is verdwenen. Henk Obee 2 sep 2008 08:49 (CEST)

Je zou de informatie (of een klein gedeelte) van de site kunnen opnemen in het artikel. Wikipedia heeft een strak beleid wanneer wel en wanneer niet extern te linken. Het mooiste zou zijn als alle informatie in het artikel aanwezig zou zijn en er geen externe links hoeven te worden gebruikt. Met vriendelijke groet, SterkeBakoverleg 2 sep 2008 09:00 (CEST)

Ik heb flight simulator 2004 voledeg geinstalleerd maar bij het op starten krijg ik alleen maar heel even het scherm te zien en deze gaat gelijk weer weg,heb dat vele malen herhaald maar blijft het zelfde,dus mijn vraag is, hoe kan ik er voor zorgen dat het wel gaat.

Het lijkt erop dat je computer niet de benodigde soft- of hardware voor het spel heeft. Doorgaans staat achterop het doosje de systeemeisen; kijk daar eens of de pc iets mist wat hij wel nodig heeft voor FS. Realiseer je wel dat Wikipedia een online encyclopedie is; wij zijn geen experts op het gebied van games. Probeer het anders eens op fora van computersites of -bladen: [1], [2] en [3] zijn enkele opties. Luctor 2 sep 2008 20:20 (CEST)


Recht op overpad[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, hoe zit het met het recht op overpad? Wij hebben met zijn 16 en een achterpad, nu ligt dit pad naast een pad van de gemeente. Nu zijn ze hier aan het bouwen en hebben ons pad totaal vernieuwd, het is een zooitje op het pad enz. Mogen wij dit pad afzetten zodat zij er geen gebruik van kunnen maken en wanneer moeten zij dit pad opknappen? De vergunning is nog niet helemaal rond, het is nu weer stil gelegd, dit duurt al zo'n 1,5 jaar en om nu nog 1,5 jaar van dit pad gebruik te maken hoe het er nu uitziet hebben wij geen zin in. Bij wie moeten we hiervoor zijn, de gemeente of opdrachtgever?? Kunt u ons informatie geven hoe wij dit het beste aan kunnen pakken? bedankt!!! 80.56.131.14 4 sep 2008 18:54 (CEST)

Geen idee, kijk eens op Recht van overpad of trek een advocaat aan zijn jasje Handige Harrie 4 sep 2008 19:25 (CEST)
Een vraag is allereerst: Wie is de eigenaar van het pad dat u zou willen afzetten? Is het een openbare weg? Zo nee, wie is dan wel de eigenaar, en is gebruik ervan dan noodzakelijk voor de bouwers; is er althans een redelijk belang? Dit zijn alleen maar vragen; juridische adviezen kunnen wij u niet geven. Wel kunt u naar uw gemeente toestappen om advies te vragen, of naar een rechtswinkel. Indien u huiseigenaar bent, kunt u wellicht ook terecht bij de Vereniging Eigen Huis. Deze instanties kunnen u hopelijk de merites van de zaak duidelijk maken, zodat u beter kunt beoordelen welke vervolgstappen u kunt nemen. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 5 sep 2008 01:48 (CEST)

Drukkerij Lohuis[bewerken | brontekst bewerken]

hoe kan ik me verder aanmelden als drukkerij lohuis van vriezenveen 0456 56 50 60

Wat bedoelt u precies? Jörgen? ! 4 sep 2008 22:07 (CEST)
Wikipedia is niet bedoeld als een manier om een bedrijf te promoten. Als een bedrijf geschikt is voor wikipedia, wordt dat vanzelf een keer door iemand aangemaakt. Het is niet aan te raden om over jezelf of je eigen bedrijf te schrijven, omdat dat vrijwel niet lukt om dat neutraal te doen. ∼ Wimmel 4 sep 2008 22:51 (CEST)

Bij mij werkt bovenstaande afbeelding niet, hoe vaak ik ook ververs, purge of de cache leeg. Erg vervelend, omdat het op honderden, zo niet duizenden artikelen over voetbalclubs te zien is. Ben ik de enige met dit probleem, of is er meer aan de hand? Luctor 5 sep 2008 18:07 (CEST)

Ik heb een oude versie teruggezet. Nu zou het weer moeten werken. ∼ Wimmel 5 sep 2008 18:21 (CEST)
En nog een aanvulling, Op commons:Commons:Village_pump#Massive_image_loss staat uitgelegd dat er 496 plaatjes verloren zijn gegaan op commons. ∼ Wimmel 5 sep 2008 18:31 (CEST)

Hoewel zelf een ervaren gebruiker kon ik deze vraag niet beantwoorden:

kan men de sneltoetsen van Wikipedia uitschakelen om de oorspronkelijke sneltoetsen van Windows in Wikipedia te kunnen gebruiken?

Henk van Haandel 6 sep 2008 18:32 (CEST)

Deze vraag is niet erg concreet. Heb je voorbeelden van Wikipedia-sneltoetsen die je zou willen gebruiken? b222  ?!bertux 6 sep 2008 23:00 (CEST)

Samuel Coleridge-Taylor[bewerken | brontekst bewerken]

hallo, kan iemand de afbeelding van en:Samuel Coleridge-Taylor overzetten naar de Nederlandstalige versie? Bvd.Ceescamel 6 sep 2008 21:35 (CEST)

Irene Buwalda[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Ik heb het artikel Irene Buwalda al aangepast, hoe weet ik nu of het zo goed is en hoe gaat het nu van de verwijderlijst af ?

Vriendelijke groet,

Rosella5 9 sep 2008 09:47 (CEST)

Het artikel is blijkbaar al verwijderd. De redenen kun je hier nalezen: Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's/Toegevoegd_20080908#Toegevoegd_08.2F09:_Deel_3 (het 2e item).
Groeten, MrBlueSky 9 sep 2008 15:59 (CEST)

Foto's Engelstalige Wiki[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

mag ik vragen of het kan om foto's van de engelse wiki te gebruiken in de nederlandstalige?

M.V.G.

9 sep 2008 18:52 (CEST)
Hoi, deze vraag komt regelmatig terug. Waarschijnlijk heb je wat aan dit antwoord: Help:Helpdesk/Archief/aug_2008#Afbeeldingen_van_de_Engelstalige_wikipedia. De meeste afbeeldingen vallen onder het zogenaamde Fair use. Afbeeldingen die daar niet onder vallen en een goede (vrije!) licentie hebben kan je verplaatsen naar Commons. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 9 sep 2008 18:57 (CEST)
hoe verplaats je dan naar commons 9 sep 2008 19:54 (CEST)
Simpelweg het bestand op je harde schijf opslaan en op commons uploaden. Neem relevante informatie van de oorspronkelijke beschrijvingspagina over. Jörgen? ! 9 sep 2008 20:13 (CEST)
Nog simpeler, gebruik Commons helper. Dan weet je zeker dat alle velden correct worden ingevuld op commons. Stel jezelf overigens wel altijd de vraag waarom zo'n afbeelding nog niet op commons staat... nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 9 sep 2008 20:15 (CEST)

Ik heb gister het onderwerp Endotoxine aanzienelijk aangevuld maar mijn aanvulling blijkt nu weer weg te zijn. Wat is daar de reden van? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door TCDD (overleg · bijdragen) 12 sep 2008 07:05 (CEST)

Uw tekst in Endotoxine was een letterlijke kopie van deze tekst en daarmee potentieel een schending van de auteursrechten op die tekst. Dergelijke copyvio's (copyright violations) worden onmiddellijk verwijderd. Omdat de aanvulling wel zinvolle informatie bevat, wordt u uitgenodigd om de inhoud in uw eigen woorden weer te geven. Dit is een gangbare werkwijze op Wikipedia.
Als de bedoelde tekst uw geestelijk eigendom is, kunt u deze vrijgeven voor Wikipedia. Zie WP:AUT voor informatie over de te volgen procedure. Als de tekst naar uw mening vrij is van auteursrechten kunt u WP:AUT ook raadplegen. De reden voor verwijdering van uw bijdrage kon u lezen door boven het artikel Endotoxine te klikken op het tabje Geschiedenis. Jammer dat deze bijdrage moest sneuvelen, maar toch hartelijk dank voor uw inspanningen, en veel succes gewenst op Wikipedia. b222  ?!bertux 12 sep 2008 09:16 (CEST)

nominatie voor verwijdering...[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

wanneer een pagina genomineerd staat om verwijderd te worden en in de [discussie ]blijkt de pagina wel relevant (zie TTV Rijnsoever).. wanneer verdwijnt dan de melding op die pagina? Of anders gesteld: wie mag die melding verwijderen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dontno (overleg · bijdragen) 12 sep 2008 10:31 (CEST)

Hallo,
Het artikel is genomineerd op 10-09-2008 en blijft twee weken op de verwijderlijst staan. Dus op 24-09-2008 word hij gehandeld door een moderator die zijn beslissing neemt op basis van de discussie. U zou evt wel kunnen vragen aan Gebruiker:Kattenkruid om de nominatie in heroverweging te nemen. Het is echter niet heel gebruikelijk om sjablonen of nominatie's eerder te verwijderen zonder overleg met de persoon die nomineert.
In de hoop u voldoende te hebben geïnformeerd
SterkeBakoverleg 12 sep 2008 11:56 (CEST)
Persoonlijk vind ik het artikel nog steeds erg dunnetjes. Iets over de geschiedenis van vereniging en eerste team zou welkom zijn. Ook relevantie voor het Nederlandse tafeltennis (topper/subtopper/laaggeplaatst/stabiel/wisselvallig/nieuwkomer/oude garde) is vermeldenswaard, evenals plaats in de Katwijkse samenleving. Zo mogelijk ook iets over financiën en bestuursstructuur. Strikt nodig is het allemaal niet, maar het kan nodig zijn om het artikel over de streep te trekken. Het feit dat enkelen zich voor behoud uitgesproken hebben is geen garantie. De moderator van dienst weegt de argumenten en telt niet de stemmen. b222  ?!bertux 12 sep 2008 12:21 (CEST)
Bedankt voor de reacties, het artikel is intussen weer uitgebreid. Gebruiker:Dontno

Vraag over EasyTimeline[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben benieuwd of iemand hier kan helpen met het volgende probleem:

Ik probeer op mijn kladpagina een tabel over de bezoekersaantallen van Disneyland Resort Paris te maken, maar loop hierbij tegen een probleem aan. De cijfers die ik in wil voeren worden afgerond op 1 decimaal na de komma, maar EasyTimeline accepteert blijkbaar alleen hele getallen en dus krijg ik een error als ik een komma of punt in de syntax zet. Nu zou ik de diagram aan kunnen passen door van 20 (met onderaan in miljoenen als vermelding), 20 miljoen te maken. Dan kan ik de cijfers beter invoeren. Helaas geeft EasyTimeline dit niet weer als 20000000, maar als 2e+07 of iets dergelijks. Heeft iemand hier misschien een idee hoe ik dit probleem op kan lossen? Afhaalchinees 13 sep 2008 22:43 (CEST)

Je zou eventueel ScaleMajor kunnen weglaten zodat je geen as met de waardes hebt. Vermenigvuldig dan alle getallen met 10. ∼ Wimmel 14 sep 2008 00:07 (CEST)
Bedankt voor je tip. Het ziet er wel wat minder mooi uit, maar zo kan ik tenminste afronden. Afhaalchinees 14 sep 2008 10:23 (CEST)

Hallo, ik las allemaal dingen over de openbaarmaking van mijn IP adres enzovoort, nu vraag ik mij af, welke persoonlijke gegevens zijn er van mij zichtbaar voor anderen? vriendelijke groet

In principe alleen je ip-adres. Maar.. je ip-adres "verraadt" van welke internetprovider je gebruik maakt en soms ook in welke regio of plaats je woont. Verder is het mogelijk dat het zoeken in google naar dat ip-adres nog meer gegevens oplevert. Dat kan je zelf uitproberen. Trouwens, als je je geregistreerd hebt en ingelogd bent kunnen gewone gebruikers je ip-adres niet zien. Groeten, MrBlueSky 14 sep 2008 03:28 (CEST)
En het helpt niet veel om oningelogd niet te ondertekenen: in de bewerkingsgeschiedenis is je IP-adres toch terug te vinden. Inloggen met een slim bedachte gebruikersnaam geeft de meeste privacy. b222  ?!bertux 14 sep 2008 21:28 (CEST)

verwijderen van een pagina in wikimedia[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer mevrouw,

Ik heb een vraag over het verwijderen van een pagina. Deze pagina is een keer als grap gemaakt en dient verwijderd te worden. Maar aangezien deze niet terug te vinden is in wikipedia weet ik niet hoe ik deze dien te verwijderen. Het gaat om de volgende pagina:

https://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Wallinisme.pdf

Deze is site wel doormiddel van een zoekopdracht in bijv. google te vinden (dmv "potgorski" in te voeren).

Graag verneem ik van u hoe ik deze pagina dien te verwijderen of verwijderd u deze pagina voor mij.

Met vriendelijke groet en bijvoorbaat dank.

Bram de Groot

wiki AT tekenz DOT nl

Op de pagina die je noemt staat, links onder het kopje "toolbox", een link "Nominate for deletion": klik daarop, vul een goede reden voor verwijdering in (in het Engels !), en de rest gaat vanzelf (tenzij iemand gegronde bezwaren heeft tegen het verwijderen). - Erik Baas 15 sep 2008 15:09 (CEST)
Ik heb dat ondertussen al gedaan. De pdf bevat alleen text, dus hoort niet op commons. Verwijderen zal dus denk ik geen problemen opleveren. Zie ook commons:Commons:Deletion requests. ∼ Wimmel 15 sep 2008 15:35 (CEST)

Hoi, ik ben het weer eens vergeten: vandalisme op Hunebed door gebruiker:62.163.149.68 op 15-9-08 17:49 en 18:03 en zelf weer hersteld: teruggedraaid, afgevinkt, opmerking op overlegpagina anoniem, moet ik het nog ergens melden?? Groet, beetjedwars 15 sep 2008 18:17 (CEST)

Lijkt me helemaal in orde. Een "verplicht" dingetje was je nog vergeten: het toevoegen van een waarsschuwingssjabloon ({{zb}}, {{pbr}} of {{ws}}). Indien het herhaald vandalisme was zou evt. nog een blokkade op WP:VP/IB aangevraagd kunnen worden. Niels? 15 sep 2008 18:22 (CEST)
Okay, Niels, vriendelijk bedankt. Helaas zal ik de volgende keer wel weer komen zeuren. Want ik wordt ouder en ik maak dit maar een paar keer per jaar mee. Vriendelijke groet, beetjedwars 15 sep 2008 19:07 (CEST)
Ik heb er {{sjabloon:puber}} bijgezet. Groet, beetjedwars 15 sep 2008 19:11 (CEST)

Betrouwbaarheid[bewerken | brontekst bewerken]

Bij toeval zag ik op 8 september in het Wikipedia-lemma over de Martinus Nijhoff Prijs achter mijn naam onjuiste informatie staan. Die staat er misschien al ik weet niet hoe lang, dus ik dacht, laat ik bij leven en welzijn ook maar eens mijn plas doen in de vrije ruimte en deze fout corrigeren, ik weet per slot van rekening waarover ik het heb. Aldus om 20.04 uur gedaan. Vandaag - 15 september - zie ik dat een anonymus, zich noemende "Vliegenmepper", mijn correctie diezelfde dag nog om 20.14 uur ongedaan heeft gemaakt. Tsjonge, dacht ik, is dat even snel, wat denkt die persoon veel te weten, heeft in tien minuten mijn wilde plas in de gaten. Maar verder? De mepper wordt blijkbaar niet gehinderd door enige kennis van zaken (vliegje in eigen ogen misschien?). Laat hij eerst eens de feiten checken op de site van het Prins Bernhard Fonds en dan aan het corrigeren slaan. De rest van het lemma kan ook wel een beurt gebruiken. Peter Kaaij

Beste Peter, ik zal gebruiker:Vliegenmepper vragen of hij hier zijn actie toe wil lichten. Vriendelijke groet, Josq 15 sep 2008 20:02 (CEST)
Ik heb de feiten die u noemde nagegaan, en het zal u niet verbazen dat ik als volgt kan citeren van een bestand dat ik downloadde van de site van het Prins Bernhard Cultuurfonds:
1984 
Peter Kaaij 	   vertalingen van Duitse literatuur,
                  in het bijzonder 'De Bot' van Günter Grass
Rosemarie Still   vertalingen van Nederlands proza en Nederlandse poëzie in het Duits

Dank voor uw milde reactie op een voor u wellicht storend voorval. b222  ?!bertux 15 sep 2008 20:25 (CEST)

En het lemma Martinus Nijhoff-prijs dienovereenkomstig bijgewerkt. Graag wil ik u ook uitnodigen uw deskundige bijdragen aan Wikipedia voort te zetten. Het kan zinvol zijn een gebruikersnaam te kiezen; bijdragen van ingelogde bewerkers worden minder wantrouwend bekeken dan bewerkingen die slechts aan een IP-adres te koppelen zijn. b222  ?!bertux 15 sep 2008 20:46 (CEST)
Voor de opvattingen over de gewraakte aanpassing zie Overleg gebruiker:Vliegenmepper#Klacht. b222  ?!bertux 16 sep 2008 00:39 (CEST)

vandaalbericht[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, Bij het checken of onze website via google voldoende vindbaar was zag ik tot mijn schrik het volgende bericht:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:195.85.188.62


Ik ben zelf directeur van P&A Coaching en heb even gecheckt hoe een en ander zit. Mijn conclusie: ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat niemand bij ons bedrijf op een negatieve manier met wikipedia bezig is geweest of zaken heeft aangepast.

Wat ik vervelend vind is dat we nu via het vermelde adres negatief in het daglicht komen. Overigens verwijst de link door naar www.pa-assessment.nl dat is een bedrijf wat een tijdje bij ons gehuisvest is geweest. Dat bedrijf is verhuist naar Arnhem.

Tot slot is ons IP adres onlangs ook gewijzigd.

Mijn verzoek is of u kunt zorgdragen voor het verwijderen van genoemde informatie over vermeende misbruik/vandalisme vanuit onze organisatie.

Hartelijk dank en met een vriendelijke groet, Pieter van der Haak P&A Coaching www.talentontwikkeling.com

p.s. ik mail dit bericht vanuit huis, dat is weer een ander IP adres.

Omdat het vergrijp verjaard is heb ik de betreffende pagina gearchiveerd. Als het goed is zal het binnenkort niet meer op deze wijze in zoekresultaten voorkomen. Ik zal niet per e-mail reageren. Veel plezier met jullie nieuwe IP-adres ;-) — Zanaq (?) 15 sep 2008 22:37 (CEST)

Mag ik een pagina over mezelf beginnen?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, Ik ben Freek Commandeur, en ik ben Freelance acteur. Ik heb al aan een aantal producties; theater en film gewerkt met een rol. Dus geen figuratie- of edelfiguratie. Zou ik een pagina mogen beginnen om hier het één en andere over kwijt te mogen? MVG, Freek Commandeur www.freekcommandeur.nl

Netjes dat je het vraagt. Blijkbaar heb je/heeft iemand ooit al een artikel aangemaakt, zie daarvoor deze link en is het artikel toen verwijderd. Kun je vertellen aan welke producties je hebt meegewerkt? Zijn ze bijvoorbeeld landelijk bekend? Welke film en staat die op de IMDb? Groet, Tom 14 sep 2008 17:14 (CEST)

Hoi TOM, Ja, ik zie inderdaad dat er al eerder een artikel is aangemaakt onder mijn naam. Vreemd, ik ben het zelf niet geweest. De films waar ik in speel staan op de IMDB. De films heten: "Sinterklaas en het geheim van het grote boek" en "Sinterklaas en het uur van de waarheid". Daarnaast speel ik ook in de speelfilm "Storm" Ook heb ik wat kleine rollen gespeeld in de "Club van Sinterklaas" en heb ik ook rollen in commercials. Daarnaast speel ik nu al meer dan 10 jaar een vast personage. Namelijk "Flipje Tiel". Ik ben de enige die deze naam officieel mag dragen, en ben dan ook de enige echte Flipje Tiel. Qua voorstellingen heb ik een aantal voorstellingen gemaakt met Jeugdtheaterschool Zuid-Holland en ben hiermee op tournee geweest. Goed, graag hoor ik of dit reden genoeg is voor Wikipedia. Mocht je nog meer willen weten, dan hoor ik dat graag. Groet, Freek Commandeur – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.95.228.77 (overleg · bijdragen)

Dat iemand anders een artikel over u schrijft is niet raar, iedereen kan dat immers doen. U zult zelf wel kunnen vermoeden wie niet de auteur is van het artikel Beatrix der Nederlanden, en als u destijds de ophef rond het lemma Mabel Wisse Smit gevolgd hebt, dan begrijpt u waarom Wikipedia er niet dol op is dat mensen schrijven over zichzelf. Als u niettemin van mening bent een feitelijk artikel over uzelf te kunnen schrijven waaruit blijkt dat een plaats in de encyclopedie gerechtvaardigd is, dan bent u van harte uitgenodigd. Voor zaken zoals geworstel met Wikipedia-opmaak zult u van allerlei gebruikers hulp kunnen krijgen, voor inhoudelijke zaken moet u er op rekenen kritisch gevolgd te kunnen worden. Het is overigens zeer wel mogelijk dat anderen, naar aanleiding van uw vraag, besluiten zo'n artikel op poten te zetten. b222  ?!bertux 16 sep 2008 09:45 (CEST)
(na bwc) Je kan eens gaan lezen op de pagina Wikipedia:Relevantie of je opnamewaardig bent. Over jezelf schrijven is trouwens niet makkelijk, het vermoeden van zelfpromotie en de moeilijkheid om zelf voldoende distantie en neutraliteit te houden komen dan namelijk om de hoek kijken. Het artikel is overigens regulier na een beoordelingstijd van twee weken als "niet encyclopedisch" verwijderd en dat was in maart 2008. Als je dus nu wel veel beroemder bent geworden dan toen uit het artikel bleek zou het mogelijk kunnen en kun je een terugplaatsverzoek indienen. Dan kan hier Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 16 sep 2008 09:50 (CEST)
P.S.: Let erop dat Wikipedia zeer fel toeziet op het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal, bijvoorbeeld van uw website. Niet alleen is dergelijk materiaal zelden encyclopedisch geschreven, vooral geeft het juridische problemen. Om dergelijk materiaal in het artikel te verwerken, moet u eerst toestemming geven aan Wikipedia, zie WP:AUT. Het lijkt wat krom om als het ware uzelf toestemming te moeten geven om uw eigen materiaal te verwerken, maar dit is de manier om zuiver te kunnen werken. Zonder voorafgaande opheldering wordt, zelfs bij het geringste vermoeden van copyvio (copyright violation), het materiaal binnen enkele minuten verwijderd. b222  ?!bertux 16 sep 2008 10:08 (CEST)

Bedankt voor jullie bijdragen en reacties. Ik zal het meenemen ter overweging, en wellicht maak ik dan een pagina aan. MVG, Freek Commandeur – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.95.228.77 (overleg · bijdragen) 2008-09-16T19:17:09

Ik stop er voorlopig mee ....[bewerken | brontekst bewerken]

Na het schrijven van 2 zinnen komt er direct zo'n hoogst irritante verwijderingsnominatie tegenwoordig. Dat motiveert je zeer om nog meer te schrijven.... Volgens mij zijn er te veel mensen bezig met artikelen af te kraken en die irritante wiu's te plaatsen in plaats van zinvolle bijdragen te leveren aan de artikelen. Ik ben vanaf vandaag heden alleen nog op engelstalige wikipedia actief. (13 sep 2008 22:52 Hverbiesen)

Het is makkelijker een artikel te beginnen in je eigen naamruimte, dan weet je zeker dat er ook geen verwijderingsnominatie komt. En anders het artikel met {{wiu2}} markeren. ∼ Wimmel 13 sep 2008 22:58 (CEST)
Beste Hverbiesen, ik vind uw frustratie herkenbaar. Toch valt er soms niet aan te ontkomen dat verwijdernominatie wel wat erg vroeg intreedt. Inderdaad zijn de oplossingen die Wimmel aangeeft, de best haalbare: werk eerst in uw eigen naamruimte (of in een tekstverwerker), of plak het sjabloon wiu2. Het zou me spijten als u bij uw besluit blijft en de nl:wikipedia de rug toekeert. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 14 sep 2008 03:22 (CEST)
Beste gebruikers, ook ik stop ermee. Behoorlijk frusterend om onder cencuur te moeten schrijven. Vanaf nu alleen nog de engelstaligi wikipedia voor mij! MC Drank – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mcdrank (overleg · bijdragen)
Tja, het onderscheid tussen censuur en auteursrecht is dan ook best moeilijk. Ik vrees echter voor je dat ze dit onderscheid op de Engelstalige Wikipedia ook maken. PiotrKapretski 17 sep 2008 07:58 (CEST)

Puntjes tussen twee woorden[bewerken | brontekst bewerken]

Hoe krijg je zo'n puntje tussen twee woorden zoals in bijvoorbeeld sjablonen? zaheer12a 15 sep 2008 03:48 (CEST)

Ik denk dat je op zoek bent naar teken nr. 149 uit de ASCII-tekenset: • Om dat te maken, zet je Num Lock aan. Dan hou je de linker Alt-toets ingedrukt, en je typt op je numerieke blok 0149 in. Dat werkt altijd bij de bekende ASCII-tekens: het nummer met een nul ervoor. Nummer 149 is jammer genoeg niet goed gestandaardiseerd, dus het is mogelijk dat sommige browsers hem niet goed weergeven. Daarom wordt voor HTML-pagina's, en dus ook voor Wikipedia, aangeraden om dit te typen: •. Die ziet er exact hetzelfde uit, kijk maar: •   Deze wordt wel overal goed weergegeven.
Bull is hier trouwens een afkorting van bullet (typografie). In dat artikel vind je nog meer bullets. b222  ?!bertux 15 sep 2008 06:53 (CEST)
Dank je wel, dit was precies wat ik bedoelde. zaheer12a 15 sep 2008 10:15 (CEST)
Eh, niet helemaal... In navigatiesjablonen wordt · gebruikt, ASCII 0183, oftewel · ! - Erik Baas 15 sep 2008 13:34 (CEST)
En voor de AppleMac-gebruikers: je hoeft slechts de 'alt'-toets (heet ook (optie-toets) plus 8 in te drukken: • . --VanBuren 15 sep 2008 14:25 (CEST)
Dan je heb je inderdaad ook het verkeerde tekentje; dank je. - Erik Baas 15 sep 2008 14:33 (CEST)
Aub een uitleg waarom "verkeerd". Ik zie geen verschil in bullets: •••••••••••••••••••••• (alle drie bovenstaande doorelkaar). --VanBuren 17 sep 2008 09:34 (CEST)
• (ALT0149) - · (ALT0183) - • (bull) - · (middot) - gek, bij mij zijn ze echt anders. ALT0149 en bull zijn gelijk aan elkaar (ietsje groter) en ALT0183 en middot zijn gelijk aan elkaar (ietsje kleiner). In sjablonen wordt de kleine "middot" gebruikt. De jouwe (VanBuren) zijn op mijn scherm ook allemaal hetzelfde. Weird. eVe Roept u maar! 17 sep 2008 11:30 (CEST)
Nog even verder hierover: ik heb toch nog een 'punt' gevonden op mijn Mac-keyboard: "·" hetgeen gemaakt wordt met alt-shift-9. Deze ziet er bij mij kleiner uit dan "•" oftewel alt-8. Naastelkaar: ·• , op dezelfde hoogte, maar verschillende grootte. In dit sjabloon: Sjabloon:Zijbalk leestekens zie ik ook twee versies, de "bullet" en de "interpunct" (en:Interpunct, nog geen NL-artikel). Vraag aan Erik Baas: is er een int. standaard "bullet" en kan ik die met en Mac-keyboard maken? De vraagsteller hierboven heeft het over "puntje tussen twee woorden". Is daar niet de "interpunct" bedoeld? De "bullet" staat als een markering aan het begin van een zin. --VanBuren 17 sep 2008 12:54 (CEST)

?UNIQ4c18b779b7db5f3-h-0--QINU?[bewerken | brontekst bewerken]

Wanneer op mijn GP het venster met de 100 laatste ongecontroleerde artikelen leeg is (d.w.z. alles is gecontroleerd), verschijnen op de rest van mijn GP allerlei foutmeldingen zoals die in de titel van deze vraag. Ook in de overige vensters, zoals die voor ongecontroleerde anonieme wijzigingen, staan die meldingen zodat ik de erg makkelijke controlevenstertjes niet meer kan gebruiken.

Iemand enig idee waaraan dit ligt en vooral hoe het op te lossen is? Thx!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 17 sep 2008 11:23 (CEST)

Ik heb het één keer kunnen reproduceren door limit=0 toe te voegen (dus zoiets: {{Special:Recentchanges/10,limit=0}}), maar toen ik iets anders wilde proberen, kreeg ik het niet meer voor elkaar. Ik zie wel dat de html code op jouw GP niet helemaal klopt, maar ik denk niet dat ermee te maken heeft. ∼ Wimmel 17 sep 2008 12:55 (CEST)

Wat klopt er dan niet aan de html-code? Mocht het veel werk zijn om e.e.a. hier neer te zetten, dan vind ik het voor deze keer (:p) goed als je het zelf aanpast... Erik'80 · 17 sep 2008 13:59 (CEST)

Html tags moeten in paren gebruikt worden, en correct genest. Als ik alle overhead weghaal, doe je zoiets (bijv bij even voorstellen):
==<div><font><font><font><font><font></font></font></div>==
</font></font>
Er moet nog 3x een </font> voor de </div>, en die twee keer </font> op de tweede regel moeten weg. Ik zie nog meer plekken op de pagina die niet kloppen, steeds font-tags die niet kloppen. En nee, ik ga dat niet voor je aanpassen, ik heb wel iets beters te doen :) ∼ Wimmel 17 sep 2008 14:45 (CEST)
Het heeft overigens niets met jouw GP te maken. Ik kan het op deze pagina ook simpel reproduceren door het volgende:
<nowiki>test</nowiki>
{| width="50%" style="background:none; border: 1px solid #1188AA;"
|{{Special:Newpages/100,hideliu,hidepatrolled}}
|}
(de kans dat die lijst leeg is, is erg groot). Onder andere gedeeltes tussen nowiki worden vervangen door door die hash. Dit is wat mij betreft duidelijk een bug in de mediawiki software. ∼ Wimmel 17 sep 2008 15:43 (CEST)

Infobox loopt door kolommen heen[bewerken | brontekst bewerken]

Op Paralympische Zomerspelen 2008 loopt de infobox door de kolommen heen (Firefox). Ik weet niet hoe dit opgelost moet worden en of dit dan meteen voor alle browsers werkt. Misschien heeft iemand een idee. Miho 17 sep 2008 19:50 (CEST)

Ik gebruik ook firefox, maar bij mij ziet alles er goed uit. Wimmel 17 sep 2008 20:18 (CEST)
Grappig, bij mij gaat het nu ook goed. Toch bedankt he ! Miho 17 sep 2008 21:30 (CEST)

Afhandelen van verwijdernominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, Als ik het goed begrijp wordt steeds na twee weken de knoop doorgehakt over de nominaties op de pagina Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's. Het is mij echter nog onduidelijk hoe dat knoop doorhakken in zijn werk gaat. Is er per dag één moderator die dat doet of kunnen verschillende moderatoren dat naast elkaar doen? Er staat ook niet duidelijk aangegeven wíe de nominaties afhandelt. Ik zou verwachten dat dat onderaan de dagpagina (bijvoorbeeld Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's/Toegevoegd_20080903 staat. Ik kwam er pas na lang zoeken, toen ik toevallig op een rode link klikte (toeval, want waarom zou ik op een rode link klikken als niet een *nieuw* artikel wil aanmaken), achter dat daar ergens de verwijderaar stond. Ik wilde echter ook iets zeggen over de héle afhandeling, omdat ik vond dat die nogal rigoureus was. Voor zo'n opmerking weet ik geen duidelijke plaats. Ik heb het nu maar gedaan op de overlegpagina van de verwijderaar van dat ene artikel (dat ik tevens voor terugplaatsing heb voorgedragen), maar ik weet eigenlijk niet of al die andere artikelen ook door hem verwijderd zijn. Bever 17 sep 2008 21:09 (CEST)

Hallo Bever,
De dagpagina's worden (bijna) altijd door één moderator afgehandeld. Dat is meestal de moderator die er het eerst bij is. Er is geen rooster waarop staat welke mod wanneer welke dag doet. Je kunt op de geschiedenis van Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's zien wie een bepaalde dagpagina heeft afgehandeld. De dag staat bijna altijd in de bewerkingssamenvatting.
Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 17 sep 2008 21:25 (CEST)
Als je een nieuw artikel aanmaakt, die al eens eerder is verwijderd, staat er boven het bewerkveld ook wie de pagina heeft verwijderd en wat de reden was. Dit als extra waarschuwing voor mensen die exact hetzelfde willen toevoegen... :D Sum U ?rai8? Need a tool?

Infobox klein afbeelding naast naam.[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb zojuist geprobeerd een infobox aan te maken voor Nobelprijswinnaars. Nu leek het mij mooi om (links of rechts) naast de naam van de persoon in de infobox een kleine afbeelding te plaatsen van een nobelprijsmedaille (Afbeelding:Nobel prize medal.svg) in 20-30 px. Echter nu ik het erbij probeer te plaatsen staat het in de regel boven de naam, kan iemand dit oplossen, en eventueel andere fouten/suggesties uit het sjabloon melden Het betreft het Sjabloon:Nobelprijswinnaar Alvast bedankt Bas 18 sep 2008 17:52 (CEST)

Probleem verholpen Bas 19 sep 2008 22:24 (CEST)

Ik zou graag willen weten waarom een door mij aangedragen lemma voor verwijdering wordt voorgedragen? De enkele verdenking van plagiaat zonder het noemen van een enkele bron is toch wel een heel dunne basis voor zo'n oordeel. Bovendien hoe bewijs je dat een item geen plagiaat is. Ik dring aan op een nieuw oordeel en ... plaatsing natuurlijk. Thijs Pollmann

Je bedoelt het artikel Pollmann ? Het is ter verwijdering voorgedragen, maar het blijft nu nog 14 dagen staan. Argumenten voor behoud kan je op de verwijderpagina formuleren, op [4]. Vriendelijke groeten, -rikipedia 20 sep 2008 10:26 (CEST)

verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben verbaasd over het oordeel dat mijn bijdrage (over Jop Pollmann) plagiaat zou zijn. Hoe kan ik me tegen zo'n oordeel dat nergens op gebaseerd is verdedigen?

Ik dring aan op een nieuw oordeel en op ... plaatsing natuurlijk – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pollmann (overleg · bijdragen)

Je hoeft je niet te verdedigen. Je kunt het gewoon zeggen als dat niet het geval is. En dat doe je op de verwijderlijst, zoals aangegeven bij het vorige kopje. Ik denk dat de beschuldiging gebaseerd is op de typische stijl waarin de bijdrage geschreven is. ∼ Wimmel 20 sep 2008 11:31 (CEST)

Hallo, ik ben bezig met een reeds over eilandjes in Zweden, met name in de Botnische Golf. Daarbij plaats ik geen beg-tekst omdat er behalve de feitjes die ik neerzet geen aanvullende info is. Sommige eilandjes meten nog geen 10 x 10m. Er zijn een aantal volgers van die artikelen die verzoeken de artikelen te voorzien van een beg-tekst en de tekst in het artikel zetten. Mijn vraag is; wat is nu handig, een beg-tekst in 700 artikelen waar verder nauwelijks info bij komt?; of die berg-tekst niet plaatsen. Voor een overzichtje het sjabloon.

.Graag advies.Ceescamel 18 sep 2008 21:38 (CEST)

Ik kan me eigenlijk heel goed vinden in je redenering, Ceescamel, om de beg-sjablonen niet te plaatsen wanneer redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zelfs iemand met affiniteit met geografie of een specifiek gebied, zo'n artikel niet kan aanvullen. Ik zie in dat geval geen meerwaarde. Overigens is goed om erbij te vermelden dat die artikelen (althans, ik heb er net een stuk of 6 bekeken) alleen een beg-sjabloon zouden krijgen vanwege het gebrek aan "hoeveelheid" tekst: aan de drie-feiten vuistregel voldoen ze zo te zien wel. Forrestjunky (overleg) 19 sep 2008 21:57 (CEST)
Waarom aparte artikelen aanmaken voor eilandjes van 10x10 meter? Je kunt van de kleinste en nietszeggendste eilandjes prima een tabelletje maken in een overzichtsartikel. Alle informatie kan in die tabel, dus is er geen enkele informatie verloren. Als een onderwerp zo klein is, dat een artikel simpelweg niet kan worden uitgebreid, dan zou het onderwerp ook geen zelfstandig artikel moeten hebben. brimz 20 sep 2008 08:53 (CEST)
Eens met Brimz. Op die manier heb je een veel gebruiksvriendelijker toegang tot de informatie. --VanBuren 20 sep 2008 13:36 (CEST)
Inderdaad, tabel en oude artikelen redirecten. (zouden ze wmb ook met een behoorlijk aantal gemeenten mogen doen) Rubietje88 22 sep 2008 12:14 (CEST)

Promotievraag[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo mensen,

Al een tijd staat er onder mijn naam ( google) dat ik via de pagina promotie probeerde te maken. Als ik dat zou willen,zijn er vele andere mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Ik ben op een Positieve manier bezig, en wil dat ook graag zo houden en vraag u vriendelijk om deze onterechte beschuldiging te verwijderen.

Joan Lxxxxxxx – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.248.44.134 (overleg · bijdragen) 22 sep 2008 10:51 (CEST)

Op 10 mei 2007 11:23 werd er vanaf het IP-adres 62.194.223.173 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren) een zelfpromotiepagina aangemaakt. Die is verwijderd. Ik heb op de overlegpagina van dit IP-adres je naam geanonimiseerd en tevens hierboven je achternaam door kruisjes vervangen. Na ongeveer twee weken zal je naam niet meer te googlen zijn. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 22 sep 2008 10:54 (CEST)

The Flash-Mob[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, Ik heb de pagina over de Apeldoornse rock band The Flash-Mob aangemaakt met allemaal eigen materiaal maar toch krijg ik de melding dat ik het heb gestolen? Ik ben Elmo Lamers bassist van de band en de informatie heb ik allemaal zelf geschreven dus ik snap niet wat er mis is? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bassment elmo (overleg · bijdragen)

De tekst onder het kopje The Flash-Mob (hoe is het ontstaan?)#1 Bluescafe staat letterlijk hier: [5]. Ook de andere teksten lijken letterlijk van die site te komen. Natuurlijk is het heel goed mogelijk dat u de teksten op die site hebt geschreven, maar dat is lastig te controleren. Groeten, MrBlueSky 23 sep 2008 22:08 (CEST)
Als dit uw eigen materiaal is, kunt u dit per mail aangeven, waarna de tekst en eventueel foto's gebruikt kunnen worden op Wikipedia. Op WP:AUT leest u hoe u dit aanpakt. Ik heb het nog even nagegaan, maar er staat nergens dat het gestolen is, dat zou een ongefundeerde beschuldiging zijn. Er staat alleen dat er een auteursrechtenkwestie is, wat juist is, zoals hierboven aangegeven. Verder zie ik nog de aanduiding wiu (Werk In Uitvoering) wat betekent dat het artikel nog van onvoldoende kwaliteit is. Tenslotte lees ik nog de aanduiding NE, wat inhoudt dat er twijfel is over het belang van deze band. Wikipedia is immers geen podium dat iedereen kan gebruiken om bekend te worden, alleen zaken die al bekend zijn worden hier opgeschreven. Kortom: artikelen over bands met alleen plaatselijke bekendheid kunnen verwijderd worden. Het beste wat u kunt doen is: het artikel verbeteren en uw mening geven op de verwijderpagina. b222  ?!bertux 24 sep 2008 17:22 (CEST)


Inmiddels ben ik wel in staat de meest gebruikelijke bewerkingen uit te voeren, maar deze is nog wat te lastig. Klinken blijkt te verwijzen naar een plaats in Duitsland, waar ik verwacht(e) gelijk naar Klinken (verbinding) te gaan. Het loont dus de moeite er een dp tussen te zetten. Maar na het hernoemen van Klinken naar Klinken (gemeente) of Klinken (plaats) zou ik voor het net ook alle verwijzingen moeten aanpassen. Die verwijzingen lopen via een sjabloon. En dat heb ik nog niet geleerd. Dus nu nog alles even laten zitten. Hoe pas ik dat sjabloon aan? --Stunteltje 25 sep 2008 12:06 (CEST)

Als je de pagina bewerkt, zie je dat er een sjabloon op staat. Dit had je al gezien. De naam die tussen de twee {'s en }'s staat, is de naam van het sjabloon. Meestal wordt dat sjabloon automatisch aangeroepen vanuit het sjabloon-naamruimte. Iets dat in de sjabloon-naamruimte staat, wordt voorafgegaan door sjabloon:. Voor Klinken is dat sjabloon dus Sjabloon:NavigatieParchim. Als je hier de link veranderd, dan wordt die wijziging doorgevoerd in alle pagina's waar dat sjabloon tussen de dubbele {}'s is ingevoerd. Als je naar Speciaal:Verwijzingen naar hier/Klinken gaat, kan je zien dat niet alleen dat sjabloon naar Klinken verwijst. Dat wordt weer dismbiguations-werk (zie: speciaal:disambiguations). Sum U ?rai8? Need a tool? 25 sep 2008 18:13 (CEST)
Met dank. VanBuren had de aanpassing van de plaatsnaam en de dp al gemaakt, maar had gemakshalve deze aanpassing laten zitten. Met je aanwijzingen is ook dat ook weer gelukt en recht gezet. --Stunteltje 25 sep 2008 20:48 (CEST)

Herengracht 619[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou graag een artikel willen toevoegen over een pand in Amsterdam. Het betreft Herengracht 619, voormalig huis van burgemeester Jan Six I. Middels de huidige bewoners heb ik toegang tot redelijk wat geschiedenis en wetenswaardigheden.

Vraag: Hoe zou ik het artikel moeten noemen volgens de convensie? "Herengracht 619" "Huis van Jan Six" ("Huis Six" heeft een andere betekenis) Advies waardeer ik zeer. Norbert Braspenning 25 sep 2008 17:57 (CEST)

oef! Heb net even Wikipedia:Benoemen van een pagina doorgespit, en daar wordt ik niet vrolijk van... Ikzelf zou het artikel nooit Herengracht 619 noemen. Huis van Jan Six klinkt goed, is kort, geeft aan waar het artikel over gaat. Ik denk dat dat een correcte titel is voor het artikel. (iemand anders nog ideeën?) Sum U ?rai8? Need a tool? 25 sep 2008 18:21 (CEST)
Heeft het huis geen naam, in die tijd kregen huizen nogal eens een naam op de gevel (in smeedijzer of middels een steen). PatrickVanM / overleg 26 sep 2008 10:01 (CEST)

plaatsen van afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Het is nagenoeg niet te doen om bij wikidedia een afbeelding te plaatsen. Je wordt ziek van alle verhalen, die je moet lezen en waar weinig mensen ook maar iets van snappen. Dit is gewoon niet te doen. Je wordt gebracht van de ene tekst pagina vol met informatie naar de andere waar ik niets van begrijp. Een compliment is het bepaald niet. Bedenkers van al deze onzin kunnen beter politicus worden. Daar snapt het volk ook weinig van. Isabelle Bredewoud

Beste Isabelle Bredewoud,
Bedankt dat je de moeite hebt genomen om een reactie te plaatsen. Vervelend om te horen dat het uploaden van afbeeldingen zo complex is en op veel wrevel stuit.
Wellicht dat dit mijn eigen perceptie is, maar de pagina's vol met teksten die je beschrijft kom ik niet tegen. Als ik links in beeld onder het kopje Hulpmiddelen klik op Bestand uploaden kom ik op een pagina waar ik kan kiezen of ik een afbeelding lokaal of op de centrale mediadatabase wil uploaden. Als ik vervolgens kies voor de centrale mediadatabase krijg ik één vraag, waarna ik alle benodigde gegevens kan invullen.
Misschien heb jij een andere weg - met veel meer tekst - gevolgd. Als je zo vriendelijk zou willen zijn om deze door te geven dan kunnen wij kijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen verbeteren. Als je hetzelfde traject hebt gevolgd dan zou ik graag willen weten welke tekst zo lang was, want ik zie 'm (nog) niet?
Groeten en alvast bedankt, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 27 sep 2008 00:23 (CEST)

Beste Mwpnl. Nee, leuk is anders, en ook ik vind het minder eenvoudig dan jij het hier voorstelt. Stel ik wil een bestand uploaden.

  1. Dan vind ik in de linker balk onder hulpmiddelen: "bestand uploaden".
  2. Daarna kan ik kiezen uit "lokaal" of "Commons". Waarom je nog voor "lokaal" kunt kiezen is mij eerlijk gezegd een groot raadsel. Ik heb tijdenlang alleen maar naar "lokaal" geupload, maar het is uiteindelijk allemaal bij "commons" terecht gekomen. Soms kreeg ik hier bericht van en soms niet. Laatst werd mij vriendelijk gevraagd om het toch meteen naar Commons te uploaden, wat ik nu dan ook maar doe, want ik ben een meegaand type.
  3. Als je in Commons bent, moet je (als nieuweling) eerst een account aanmaken. Ik geloof dat het slim is, om als naam dezelfde naam in te geven, die je straks ook als "author" op gaat geven.
  4. Dan mag je verder. Eerst moet je kiezen of het je eigen werk is of van Flickr komt etc.
  5. Dan kom je in een scherm waarin je
    1. je foto kunt opzoeken in je eigen PC
    2. je de samenvatting moet invullen (onder author de naam van je account)
    3. Je vooral niet moet vergeten een licentie te kiezen.
    4. Dan kun je uploaden.

Eigenlijk moet je werk ook nog gecatalogiseerd worden, maar hoe dat moet, weet ik ook nog niet. (zie hierboven). Als er iets is misgegaan en je wilt het opnieuw uploaden, dat kan, maar daar moet je ook een kleine studie van maken. Als je de licentie bent vergeten, kun je beter hulp vragen, want dat komt niet meer goed.
Als ik in de hoofdpagina van Commons onder search mijn naam invul, dan zie ik al mijn plaatjes etc. maar als ik bij mijn eigen pagina onder my contributions kijk (of onder gallery) dan zie ik er veel minder. En eerlijk gezegd word ik er behoorlijk kriegel van. Ondanks mijn inspanningen om het goed te doen, ontsnapt het me. PS. Ik geloof dat gebruiker:Multichill er verstand van heeft. Vriendelijke groet, beetjedwars 27 sep 2008 03:59 (CEST) PS. Een paar maanden geleden zou ik hier een heel sarcastisch verhaal hebben opgehangen. Dat kan ik nu niet meer, want de visolie omega 3 heeft geholpen. Verder heb ik nu wel ingezien hoeveel goede feeën en kabouters achter mij aan mijn rommel hebben lopen opruimen zonder ooit te klagen. U allen dank daarvoor. beetjedwars 27 sep 2008 09:23 (CEST)

Hoi Beetjedwars,
Op welke manier zou de methode kunnen worden vereenvoudigt? Ik zit dan te denken aan bijvoorbeeld de link naar bestand uploaden links in beeld direct naar commons te doen verwijzen (eventueel eerst met een uitleg dat je het bestand op de centrale mediadatabase upload)
Met betrekking tot het opnieuw registreren op Commons heb ik goed nieuws: Alle nieuwe gebruikers krijgen automatisch ook een account op Commons en alle andere Wikimedia-projecten. Gebruikers van voor SUL moeten nog wel apart een account aanmaken op Commons.
Als ik dan kijk hoe jij het scherm beschrijft waarin je de foto moet opzoeken, een samenvatting moet invullen en een licentie moet kiezen, dan vraag ik me af hoe dat simpeler zou kunnen? Al die gegevens worden immers verlangd door de licentie, dus ze weglaten is geen mogelijkheid. Wellicht dat de licentiekeuze eenvoudiger kan?
Jij nog ideeën om het te versimpelen Beetjedwars?
Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 27 sep 2008 14:27 (CEST)

Hoi, Mwpnl, nee, zo heel erg veel mogelijkheden zijn er ook niet.

  1. De keuze lokaal uploaden verwijderen. Na "uploaden bestand" meteen naar Commons (die had je al gezien). Het hele "lokale uploaden" afschaffen.
  2. Binnen Commons geen account meer hoeven aanmaken: als je ingelogd bent bij enig Wikipediaproject moeten deze gegevens automatisch gebruikt worden voor Commons, dit gaat dus al gebeuren
  3. kiezen of het je eigen werk is of van Flickr komt etc. moet (denk ik) blijven
  4. Dan kom je in een scherm waarin je
    1. je foto kunt opzoeken in je eigen PC (zal echt moeten blijven)
    2. je de samenvatting moet invullen; onder author de naam van je account: dit kan toch ook automatisch? Tja, alleen de titel invullen zal moeten blijven, hoewel: dat kan ook bij opzoeken in je eigen PC.
    3. De aanbevolen licensie default maken: bijna iedereen kiest die nu toch al. Voor de beter ingevoerden de oude keuzemogelijkheid handhaven.

Over het catalogiseren durf ik me niet uit te laten: ik weet er niets vanaf, dus ik hoop dat al die elfen, feeën en kabouters actief blijven. Vriendelijke groet, beetjedwars 27 sep 2008 15:16 (CEST)

Als reactie denk ik dat er - als we het zo weergeven - inderdaad verbeteringen kunnen worden ingevoerd.
Het aanpassen van het upload-scherm zelf (wat dus volledig op Commons plaatsvindt, vind ik wat lastiger, niet alleen omdat je met elke aanpassing een hele hoop gebruikers beinvloed, maar ook omdat elke upload anders is en gebruikers écht moeten nadenken welke licentie ze hun afbeeldingen meegeven).
Concreet houdt dit in dat ik een voorstel wil doen om de link "uploaden bestand" dusdanig aan te passen dat uploaden naar Commons de voorkeur krijgt. Wat denk jij? nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 27 sep 2008 19:22 (CEST)
Okay. Het zal stapje voor stapje moeten, denk ik. En wie weet breekt er dan wel een opstand uit. Heb jij nou enig idee waarom mensen echt alles naar commons verslepen? Ik bedoel, zelfs als ik een foto maak van de pispaal van een gehucht wat ze 500 meter verder al niet meer weten te liggen, zelfs dan wordt dat bestand uit 'lokaal' naar 'commons' versleept. En aangezien daar geen volksopstand over uitbreekt: waarom dat hele lokale gebeuren dan niet opdoeken?? Als je dan met je Wikipedia Ne login ook vanzelf op commons bent ingelogd, dan is het weer een beetje simpeler. Nee, ik begrijp dat je niet zomaar even de blz. van commons kunt aaanpassen. Groet, beetjedwars 27 sep 2008 19:43 (CEST)

Ik wilde ook voor het eerst een afbeelding uploaden. Vond het wel wat ingewikkeld, heb het dan ook nog niet afgehandeld. Ik was niet op de hoogte van het feit dat je een 'extra' account aan moest maken. Ik vroeg me af wat er mis ging. En hier heb ik het antwoord dus gevonden. Je kunt op verschillende manieren er achter komen hoe je een afbeelding moet uploaden. Ik deed het in eerste instantie via de pagina 'Wikipedia:Beleid voor gebruik van media' daar wordt je niet erop gewezen dat je eerst een 'extra' account moet aanmaken. Ik zie nu dat dit bijv. op de pagina 'Help:Gebruik van afbeeldingen' wel zo is. Dus het hangt er wel een beetje vanaf of je net de 'juiste pagina' treft waarop je voldoende geinformeerd word. (of door gaat klikken en eerst alles leest wat ook maar iets met afbeeldingen te maken heeft...en dan moet je dus inderdaad behoorlijke lappen tekst doorspitten) Oplossing hiervoor is dus overal alles vermelden of een goede interne link plaatsen op de goede plekken. Het blijven dus details die veranderd 'moeten' worden. Maar details kunnen een hoop invloed hebben op een artikel in het algemeen, en dus ook voor de 'help-pagina's'. (ik zal op de overlegpagina van 'beleid voor het uploaden van media' een voorstel doen om 'extra account aanmaken' te benoemen. Nogmaals het is iets kleins, maar het had mij een zoektocht kunnen besparen. (en vast ook anderen na mij) --Liekew78 11 okt 2008 13:46 (CEST)

toelaten van e-mail te sturen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb in het verleden naar sommige personen een e-mail kunnen sturen, maar ik weet niet waar ik die mogelijkheid gevonden heb. Bij mijn voorkeuren vraagt men naar mijn e-mailadres en zegt men dat "dit toelaat om via een verwijzing op mijn gebruikers of overleg pagina e-mail te ontvangen zonder mijn ware indentiteit vrij te geven". Dit is een mooi zin maar ik begrijp niet wat ermee bedoeld wordt. Kan iemand even toelichten a.u.b.?Huibc 27 sep 2008 18:12 (CEST)

Op je gebruikerspagina en overlegpagina staat in het linkermenu, onder hulpmiddelen, de optie "E-mail gebruiker". Deze kan gebruikt worden als de betreffende gebruiker dat toestaat. Groeten, Simeon 27 sep 2008 18:17 (CEST)
Na bwc en dus vrij dubbel Hoi Huibc,
Op elke gebruikerspagina en overlegpagina (zoals mijn overlegpagina) heb je links in beeld - onder het kopje hulpmiddelen - de link «E-mail gebruiker». Als je daar op drukt kun je - mits je zelf ook een e-mail adres hebt ingevuld - e-mails verzenden naar andere gebruikers.
De optie die jij beschrijft bij voorkeuren is om in te stellen of andere gebruikers jou een e-mail mogen sturen of niet.
Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 27 sep 2008 18:21 (CEST)
Hoi, als je ingelogd bent, zie je bovenaan staan "mijn voorkeuren". Klik dat aan en je komt op een bladzijde waar ook het kopje "e-mail" staat. Je kunt daar de mogelijkheid aanzetten om e-mail te versturen en te ontvangen. (en om een copie van een verzonden bericht naar jezelf te sturen). Deze mail loopt via Wikipedia en de ontvanger krijgt alleen je nickname te zien en niet je echte naam en ook niet je provider. Als je echter daarna heen en weer gaat beantwoorden, denk ik dat de echte providers zichtbaar worden, dus ik denk dat je beter altijd via Wikipedia kunt mailen, als je dat niet wilt. Oja, als je iemand wilt mailen op deze manier, ga je naar zijn overleg- of gebruikerspagina en dan zie je links ergens staan "e-mail deze gebruiker" Groet, beetjedwars 27 sep 2008 18:22 (CEST)

Bedankt aan alle personen die gereageerd hebben op mijn vraag. Ik heb nu inderdaad teruggevonden hoe het moet!Huibc 28 sep 2008 10:14 (CEST)

plaatsen van een afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Op verzoek van Isabelle Bredewoud heb ik eens gekeken of het plaatsen van een afbeelding bij een artikel nu zo moeilijk is als mij werd verteld. Ik kon me dat niet voorstellen. Het plaatsen van de afbeelding op zich is niet moeilijk, maar dan begint de ellende. Omdat elke pagina vol met links staat kom je van de ene pagina naar de andere, waar je allemaal niets aan hebt. Ik wil het allemaal niet eens weten.Het enige wat ik wil is mijn afbeelding plaatsen zonder problemen. De meeste vragen vormen geen probleem. Behalve deze.........wat in te vullen bij "permission". Ik ben zeker een uur bezig geweest met zoeken wat ik daar in godsnaam moet invullen. Er valt niet uit te komen. Overigens heb ik alle begrip voor het feit, dat men zorgvuldig omgaat met auteursrechten, maar dit moet echt eenvoudiger worden........... De gebruiksvriendelijkheid is 0,0 en dat is jammer. Jaap Versluis

Ik denk persoonlijk dat je wel gelijk hebt. Voor buitenstaanders is het haast geen doen om gelijk op de juiste wijze een foto te uploaden. De manier waarop je begeleid wordt bij Wikiportret.nl is al een stuk beter. Misschien kunnen we hier ook iets vergelijkbaars doen, dus een aantal vragen beantwoorden die leiden tot een advies over hoe/waar te uploaden en welke licentie het beste is en eventueel andere licentie/permission alternatieven.  Emil·76  28 sep 2008 12:28 (CEST)
Bij permission invullen "yes" . Doe ik al meer dan een jaar als ik eigen werk upload. Nooit commentaar op gehad. Veeeeel sterkte toegewenst!!! beetjedwars 28 sep 2008 13:53 (CEST)

Vervolg plaatsen afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Lezers van mijn problemen waren zo vriendelijk een oplossing aan te dragen. Waarvoor mijn dank. Het meest simpele leek me bij "permission" eens "Yes" aan te geven. Heeft dat geholpen ? Bij mij helaas niet. Toen eens gegaan naar wikiportret.nl Dat begon uiterst hoopvol. Ik dacht: "Nu ben ik op de goede weg". Maar helaas, ook hier loop ik weer vast en kom geen steek verder. Is het nu echt de bedoeling van wikipedia om mensen te frustreren ? Dit moet allemaal eenvoudiger kunnen. Het lijkt me zo simpel. Paar vragen beantwoorden. Code "copy en paste" en klaar. Wikipedia ga hier maar eens mee aan de slag. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Isabelle bredewoud (overleg · bijdragen)

Jammer dat je het zo moeilijk vindt. Zelf heb ik bij het plaatsen van afbeeldingen op commons geen problemen. Ik selecteer gewoon de aanbevolen licentie en de foto wordt geplaatst en kan ik gebruiken in artikelen. Wil jij soms een speciale licentie selecteren of zo.
Bedenk je trouwens goed dat wikipedia wordt onderhouden door vrijwilligers, er is geen centrale commissie die heel makkelijk iets kan aanpassen of opleggen. PatrickVanM / overleg 29 sep 2008 08:58 (CEST)
Incidenteel wil ik iets opsturen naar commons. Ik snap meestal niet wat er precies van me verwacht wordt, dus ik doe maar wat. Het kost wat tijd, maar uiteindelijk lukt het me iedere keer toch weer het plaatje te plaatsen. Vr. groet, - JanB46 29 sep 2008 09:40 (CEST)
Ik kan me voorstellen dat het voor veel gebruikers moeilijk is, maar ja, zaken juridisch correct publiceren is ook niet eenvoudig. Het eenvoudig weg 'simpeler maken' is dan ook niet zo makkelijk. Wellicht kunt u, Isabelle Bredewoud, aangeven op welke plekken en bij welke vragen u precies vast loopt. Bijvoorbeeld zoals Jaap hierboven deed. Zijn klacht, het veld permissions, is er een die ik deel. Ik weet ook nooit wat ik daar in moet vullen, dus zet er meestal iets in de trant van 'zie gekozen licentie'. Wellicht kunnen we, als we een inventarisatie maken van concrete klempunten, voorstellen voor verbeteringen doorvoeren. PiotrKapretski 29 sep 2008 11:21 (CEST)

infectieziekte[bewerken | brontekst bewerken]

Wat is CMV? 80.61.29.48 29 sep 2008 12:38 (CEST)

Dan typ je in het zoekvak links "cmv". dan krijg je pagina CMV, die je doorstuurt naar Cytomegalovirus. Succes! — Zanaq (?) 29 sep 2008 12:39 (CEST)
Of naar Culturele maatschappelijke vorming, of een van de andere opties. PiotrKapretski 29 sep 2008 13:01 (CEST)
Gezien het kopje zal de vraagsteller het virus bedoelen. PatrickVanM / overleg 29 sep 2008 14:00 (CEST)
Goed punt, daar had ik overheen gelezen. PiotrKapretski 29 sep 2008 16:05 (CEST)

plaatsen van een afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb nu gevonden hoe het werkt. Ik zie nu ook de fout, die ik gemaakt heb. Eigenlijk is het erg makkelijk, alleen voordat je het in de gaten hebt ............ Bij hulpmiddelen op "Bestand uploaden" klikken, dan de foto naar Commons uploaden. Invullen wat ingevuld moet worden. Licentie kiezen en dan pas de foto uploaden. De fout, die ik maakte, was, dat ik eerst de foto ging uploaden. Daarna probeerde ik van alles recht te maken wat krom is ....... Jaap Versluis

Fort Oranje in GHane[bewerken | brontekst bewerken]

LS,Mijn naam is Cor Schutter en ben werkzaam in Ghana Sekondi,het fort Oranje is 500 meter verwijderd van de plaats waar ik werk.Uit intresse voor onze historie heb gegevens bekeken op Wikipedia en was verbaast geen afbeelding te vinden van dit fort.Angezien ik hier ter plaatse ben zou ik gaarne wat foto's willen verzorgen om die eventueel to te voegen aan het arikel over reeds genoemd fort.Graag wil ik van u vernemen hoe dit in zijn werk gaat. Hoop hiermee een positieve bedrage te leveren aan uw encyclopedie.Er zijn meer forten dus? Zie uit naar een reactie en vast bedankt voor uw moeite.

Vriendelijke groet,

Cornelis Schutter

Hartelijk dank voor uw belangstelling! Ik ben zo vrij geweest uw tekst van inspringingen te ontdoen, zodat hij doorlopend leest. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, wilt u dat dan laten weten? Dan draai ik dit terug.

U kunt foto's vanaf uw PC of laptop uploaden naar Wikipedia: klik daarvoor aan delinkerzijde van het scherm de link "Bestand uploaden" aan. Daarna wijst alles zich, met enig opletten, vanzelf. Denkt u wel aan enkele zaken: u moet wel in zoverre rechthebbende zijn dat u de foto mag uploaden; bijvoorbeeld doordat u die zelf hebt gemaakt, zodat er geen extern copyright op rust. In een van de uploadstadia moet u voor een "licentie" kiezen. Die licenties worden uitgelegd, maar u zult zich even in de geboden mogelijkheden moeten verdiepen. Dit is een globale uitleg; wellicht zullen collega's nog nadere precisering verschaffen. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 29 sep 2008 20:22 (CEST)

Foto's categoriseren[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik heb (nu pas) gehoord, dat als ik foto's upload, ik ze ook moet categoriseren. Hoe moet dat? Vriendelijke groet, beetjedwars 26 sep 2008 21:24 (CEST)

Aangenomen dat je naar Commons upload, je kan/moet daar een beschrijving van je foto opgeven. Als je van tevoren uitzoekt welke Commons-categorie voor jouw foto van toepassing is kun je onderaan je beschrijvingsstukje [[Category:...]] invoegen.
Het is ook handig als je je foto op Commons aan een van toepassing zijnde overzichtspagina toevoegt. Ook kan je je foto op je eigen gebruikerspagina daar zetten. Zie als voorbeeld [6], klik op "bewerken" om te zien hoe het is gedaan. Caseman 28 sep 2008 12:55 (CEST)
Ik zou gewoon blijven rekenen op de kaboutertjes. Als je alle categorieën op commons moet gaan uitpluizen ben je nóg langer bezig met het uploaden van een foto. Laat de mensen die het belangrijk vinden dat foto's in een categorie staat de categorie maar toevoegen op Commons.
Voor wat artikelen aangaat voeg ik ze zelf nog wel toe, maar op Commons heb ik gewoon geen zin/tijd om alle categorieën uit te zoeken. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 28 sep 2008 13:33 (CEST)
@Caseman, vriendelijk bedankt voor je tips. Helaas ben ik nogal lui en ook niet al te slim. Dus blijf ik maar als éen man achter Mark W staan. Want die gelooft, net als ik, in kaboutertjes. Ik bedoel: gisteravond heb ik wel een half uur lang glazig naar die categorieën zitten kijken en toen ben ik me maar gaan bezatten. Moet dat nou zo? Waardevol Wikitalent wordt verspild door overbodige moeilijkdoenerij. Groepshik, beetjedwars 28 sep 2008 14:04 (CEST)
Tsja, zat zijn helpt niet echt ;-). En de kaboutertjes van Wikipedia, dat zijn we zelf :-/. Om iets vindbaar te maken voor anderen moet je het toch echt in een beetje toepasselijke categorie stoppen, i.t.t. tot tekst zijn foto's ook veel moeilijker automatisch te categoriseren. Welke foto heb je precies problemen mee, misschien kan ik helpen? Caseman 28 sep 2008 15:34 (CEST)

De enige echte problemen die ik nu heb zijn:

  1. ik wil graag een bestand in commons verwijderen, hoe moet dat? Hier zet ik er <nuweg|op verzoek auteur> op. Is er iets vergelijkbaars voor commons?
  2. Als ik in de hoofdpagina van Commons onder "search" mijn naam invul, dan zie ik al mijn plaatjes etc. maar als ik bij mijn eigen pagina onder "my contributions" kijk (of onder "gallery") dan zie ik er veel minder. Hoe komt dat?

Bedankt, beetjedwars 28 sep 2008 18:36 (CEST)

Voor het verwijderen op commons, zie commons:Commons:Deletion policy. Een nederlandse versie is zo te zien nog niet beschikbaar. Maar in plaats van de instructies te lezen, kun je ook {{delete|reason}} toevoegen en daarna de instructies volgen die verschijnen. Nuweg hebben ze ook in bepaalde gevallen, zie de uitleg onder speedy deletion. ∼ Wimmel 28 sep 2008 20:04 (CEST)
Ik zie een boel plaatjes van jou die door een robot naar commons zijn verplaatst. Dat is dus een contribution van die robot op commons, en niet van jou! ∼ Wimmel 28 sep 2008 20:04 (CEST)
Bedankt, ga ik zo doen. Ik was er al bang voor dat een ander met de eer zou gaan strijken. Een robot, dus (grapje). Toch heeft nog niemand mij uitgelegd waarom alles wat ik lokaal geupload heb ongevraagd en automatisch naar commons verplaatst wordt. Waarom wordt het lokale gebeuren dan niet afgeschaft??? Dat zou duidelijker zijn. En wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat de foto's die ik geupload heb (en die ongevraagd verplaatst zijn) onder mijn galery te zien zijn? Sorry, Wimmel, dit is absoluut niet persoonlijk, maar ik wordt langzamerhand een beetje pissig en ik wil ergens een officiele klacht indienen. Waar kan ik dat doen? vriendelijke groet, beetjedwars 28 sep 2008 23:23 (CEST)
Dat een ander met de eer gaat strijken valt wel mee. Het gaat om het veld author in het beschrijvingsvak die aangeeft wie de auteur is. Degene die het op commons zet is niet relevant. Zie bijvoorbeeld Image:Göreme.jpg en Image:Extended Air Shower.jpg die resp. door BotMultichill en SieBot verplaatst zijn. Nergens claimen ze zelf de auteur te zijn. Als je het er niet mee eens bent moet je in principe bij de beheerders van de bots zijn, maar er zijn eerder discussies daarover geweest, die nergens toe geleid hebben. Door een afbeelding op wikipedia te zetten, geef je anderen toestemming die afbeelding voor andere doeleinden te gebruiken, zolang maar aan de GFDL voldaan wordt. Dus anderen mogen het ook op commons zetten. Je kunt eventueel op je gebruikerspagina zelf een gallery maken met al je eigen afbeeldingen, en dus ook die door anderen op commons gezet zijn.
Waar je wel iets aan kunt doen, is als afbeeldingen niet volgens de voorwaarden van de GFDL hergebruikt worden. Bijvoorbeeld Image:AirShower.svg. Je wordt erkent als copyright holder, en dat je het onder de GFDL hebt vrijgegeven. Maar je wordt niet expliciet als mede-auteur genoemd. En de gewijzigde afbeelding wordt ook onder een Creative Commons licentie vrijgegeven, hetgeen ook in strijd is met de GFDL. Dus jij kunt die afbeelding denk ik zelf via speedy deletion (copyvio) laten verwijderen.
En wat die klacht betreft. Misschien kun je op commons:Commons:Village pump daarover een discussie starten. ∼ Wimmel 29 sep 2008 14:14 (CEST)
Een klacht indienen bij een groep vrijwilligers die je de mogelijkheid geven om op vrijwillige basis mee te werken aan een encyclopedie zonder daarvoor een bijdrage te vragen (anders dan je tijd)??? Succes. PatrickVanM / overleg 29 sep 2008 14:20 (CEST)
The Borg: you will be assimilated. Resistance is futile. Succes beetjedwars 29 sep 2008 15:18 (CEST)
Zeg, je denkt toch niet dat ik Wikipedia voor de rechter wil slepen? Ik wil gewoon intern ergens een klacht kunnen deponeren. Dat gebeurt binnen Wikipedia elke dag over van alles en nog wat. Maar nu het over commons gaat wordt dat afgedaan met een meelijwekkend verhaaltje. Kom nou toch, PatrickVanM. Hierboven en hieronder blijkt tevens, dat nogal wat mensen moelijkheden hebben bij het uploaden van bestanden. En wat vind jij daarvan? Jij vind het jammer, maar JIJ, Patrick heb er geen moeilijkheden mee. Mooi antwoord, hoor. Misschien kun je die klachten eens serieus nemen en naar oplossingen zoeken. beetjedwars 29 sep 2008 (CEST)Ging iets fout, opnieuw, beetjedwars 29 sep 2008 15:45 (CEST)
Ik vind een klacht deponeren gewoon erg zwaar klinken. Ook ik vind de mogelijkheden bij uploaden behoorlijk uitgebreid. Echter, als je gewoon een zelfgemaakte foto wil vrijgeven is het echt niet moeilijk, getuige de vele foto's die inmiddels zijn upgeload. Zoals door iemand anders ook al gevraagd, geef duidelijk aan met welk punt in het uploadproces een probleem hebt en geef dat door aan de ontwikkelaars (evt met een voorstel ter verbetering). Ik zou het dan ook geen klacht noemen, maar een voorstel tot verbetering, klinkt wat vriendelijker zonder een eufemisme te zijn en getuigt van bereidheid tot samenwerking. De kroeg op Commons (Village Tavern of zoiets) zou een goed beginpunt zijn om dit aan te zwengelen. Gezien de vele vrijwilligers die veel tijd in wikipedia steken zal het heus wel van daar worden opgepakt. PatrickVanM / overleg 30 sep 2008 08:16 (CEST)

Eigenschappen voor profiel[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Ik heb in profielen van andere Wikipedianen gezien dat je de eigenschappen die je bezit daar kunt laten zien. Mijn (zeer voor de hand liggende) vraag is dan ook: Hoe zou ik dat ook kunnen doen?

Alvast bedankt, Mike

Hoi Mike, op jouw gebruikerspagina (zo heet dat hier) kun je inderdaad wat over jezelf vertellen! Je gebruikerspagina is de pagina waar jij zojuist de tekst "Hallo, ik ben nieuw op deze site (als ingelogd gebruiker dan) dus ik ben even van alles uit aan het proberen" neerzette (hier: Gebruiker:DJ0MVDP). Wat je daar vermeldt mag je grotendeels zelf weten, kijk hier eens voor wat restricties: Wikipedia:Gebruikerspagina. Groet en succes, eVe Roept u maar! 30 sep 2008 13:56 (CEST)
Een gebruikersbox is een kleine doos die er ongeveer zo uitziet.
Bedoel je wellicht plaatjes zoals hier rechts? Die kun je vinden op Wikipedia:Gebruikersboxen. Kijk daar maar eens in de broncode als je iets wilt overnemen (gewoon op 'bewerken' clicken maar dan niet opslaan). En hopelijk kun je daaruit ook afleiden hoe je je eigen box maakt. - André Engels 30 sep 2008 14:05 (CEST)
Het is redelijk simpel, Mike, je gaat naar en ander zijn gebruikerspagina (waarop je interessante 'gebruikersboxen' ziet), klik op bewerk, en je kunt dan de gebruikersboxen kopiëren, en mogelijk aanpassen naar eigen smaak (andere kleur/plaatjes/tekst). Let er wel op dat je de andere gebruikerspagina NIET GAAT VERANDEREN!!! Dat is niet toegestaan. Succes! Goudsbloem 30 sep 2008 14:05 (CEST)

Ja die bedoelde ik bedankt, Mike :)

De knop "Recente wijzigingen" verwijst fout[bewerken | brontekst bewerken]

het verwijst naar de engelse encyclopedie terwijl het naar de nederlandse wiki moet wijzen toch?--Wim Hamhuis 30 sep 2008 19:18 (CEST)

Er is tijdelijk een technische storing. Je kunt desgewenst deze link bekijken of naar de tijdelijke pagina Wikipedia:Recente wijzigingen gaan.  Emil·76  30 sep 2008 19:21 (CEST)

van ip-nummer naar gebruikersnaam[bewerken | brontekst bewerken]

Op Wikipedia heb ik eerder een aantal pagina's aangepast. In de 'geschiedenis' van die pagina's blijkt mijn ip-nummer te zijn 'achtergelaten'. Sinds vandaag ben ik een gebruiker van Wikipedia. Hoe kan ik mijn ip-nummer vervangen door mijn gebruikersnaam? (ip-nummer: 86.91.123.173 ; gebruikersnaam Nicodemus84)

Hoi,
Ik kan een lang en ingewikkeld verhaal gaan houden, maar het antwoord is: Het kan niet. Echt niet? Nee, het kan niet. Je oude bijdragen zijn, en blijven, onder je IP-adres in de geschiedenis staan.
Het lange antwoord heeft onder meer te maken met de mogelijkheden van de software én -belangrijker nog - met de GFDL-licentie. Hoe dat allemaal precies zit wil iemand anders vást wel uitleggen als je daar prijs op stelt. Groeten, nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 30 sep 2008 20:39 (CEST)

Is het ook niet mogelijk de 'ip-nummer' om te vormen tot gebruiker? bijv Gebruiker:86.91.123.173

Gebruiker:86.91.123.173 is al een gebruiker, net als Gebruiker:Mwpnl. Het enige verschil is dat de eerste een gebruiker gekoppeld aan een IP-adres is, en de tweede een gebruikersnaam gekoppeld aan een naam+wachtwoord (door registratie).
Een IP-gebruiker is niet om te zetten naar een gewone gebruiker en de bijdragen kan je dus niet overzetten. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 30 sep 2008 21:12 (CEST)

Helder. Bedankt

pensioen en aow[bewerken | brontekst bewerken]

als ik een iers paspoort neem omdat het onmogelijk is een juist paspoortfoto te verkrijgen in ierland, verlies ik dan mijn aow en of pensioen opgebouwd in nederland?

Geachte heer of mevrouw: helaas kunnen we u daarbij niet helpen. Het spijt mij zeer, maar u hebt uw vraag op de verkeerde plaats gesteld. Misschien kunt u beter de gemeente bellen voor inlichtingen. Het beste met u. Vriendelijke groet, beetjedwars 28 sep 2008 23:44 (CEST)
In het Buitenland, u had het over Ierland, is de ambassade of een consulaat de vertegenwoordiger van Nederland. --Rein N. 29 sep 2008 08:53 (CEST)
In het Nederlands Consulaat in Belfast kan je pasfoto's laten maken die geschikt zijn voor het Nederlands Paspoort (heb ik gedaan, koste me NIETS!), dat kan vast ook wel in Dublin (ambassade/consulaat) - QuicHot 29 sep 2008 16:10 (CEST)
Dit advies lijkt mij prima, maar ter aanvulling: mocht u verdere vragen hebben, stel die voor AOW dan aan de Sociale Verzekeringsbank, voor uw pensioen aan het pensioensfonds waarbij u eventueel bent aangesloten. Voor de eerste volstaat enig gegoogel, van het tweede zou u correspondentie moeten hebben. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 29 sep 2008 17:18 (CEST)
AOW staat los van de vraag of men wel of geen Nederlands paspoort bezit. Van elk jaar dat men in het buitenland woonde wordt 2% van het na uw 65ste te ontvangen bedrag aan AOW afgetrokken (zie [7]). Recht op pensioen heeft u als daar in uw werkzame leven premie voor is afgedragen. Ook dit staat los van het paspoort, maar staat zoals Bessel hierboven al vermeldde in het/de pensioenoverzicht(en) dat/die U ontvangen heeft of bij uw pensioenfonds kunt aanvragen. Guss 1 okt 2008 15:14 (CEST)