Lijst van leden van de 20e Knesset

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Politiek in Israël


Politiek van Israël



President (lijst)
Yitzhak Herzog

Premier (lijst)
Benjamin Netanyahu


Knesset (lijst)

Voorzitter
Amir Ohana


Regering
Kabinet–Netanyahu VI

Ministers
Buitenlandse Zaken (lijst)
Eli Cohen

Binnenlandse Zaken (lijst)
Aryeh Deri

Defensie (lijst)
Yoav Galant

Financiën (lijst)
Bezalel Smotrich

Justitie (lijst)
Yariv Levin

Economie (lijst)
Nir Barkat


Politieke partijen


Verkiezingen
Parlement
20222026
President
20212028


Bestuurlijke indeling
Gemeenteraad
Lokale raad
Regionale raad


Wet op de Terugkeer


Arabisch-Israëlisch conflict

Portaal
Portaalicoon Politiek & Israël Portaalicoon

Hieronder staat een lijst van leden van de 20e Knesset, het Israëlische parlement dat op 17 maart 2015 werd verkozen. De 20e Knesset werd op 31 maart 2015 ingezworen.

Ten opzichte van de 19e Knesset is het parlement verrechtst en zijn de religieuze partijen geslonken. De Arabische partijen zijn licht vooruitgegaan.

Het parlement telde aanvankelijk 29 vrouwen, 39 personen die voor het eerst hun intrede in de Knesset deden en 16 Arabische Israëliërs.
Sinds begin 2016 telt het parlement 32 vrouwen, 44 personen die voor het eerst hun intrede in de Knesset deden en zijn 17 parlementsleden Arabische Israëliërs.
Vrouwelijke parlementsleden treft men in alle partijen behalve Shas en Verenigd Thora-Jodendom aan.

Jongste parlementariër is Shafir Stav (geboren in 1985) van de Zionistische Unie - Arbeidspartij, oudste Benny Begin (geboren in 1943) van Likoed. Langstzittend was Silvan Shalom van Likoed (zonder onderbreking vanaf 1992, eind 2015 vertrokken).
Parlementariërs Jackie Levy (Likoed) en Orly Levy (Jisrael Beeténoe) zijn broer en zus.

Dankzij een nieuwe wet - de Noorse Wet geheten, aangenomen op 30 juli 2015 - is het mogelijk dat per politieke partij één kabinetslid het Knessetlidmaatschap mag opzeggen (in de regel is een lid van de regering ook lid van het parlement) zodat de volgende op de kandidatenlijst een parlementszetel kan innemen. Uit het kabinet-Netanyahu IV hebben ministers Naftali Bennett (Het Joodse Huis) en Moshe Kahlon (Kulanu) alsmede viceminister Meshulam Nahari (Shas) hier gebruik van gemaakt (Bennett is later weer tot het parlement toegetreden).[1]

Zetelverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

In de 20e Knesset vertegenwoordigde politieke partijen met zeteltal.

Nr. Verkozen partij Zetels 1 Zetels 2 Hebreeuwse/Arabische naam Nederlandse aanduiding Richting Leider Foto
1 Likoed 30 Likoed Eenheid (Centrum)rechts Benjamin Netanyahu
2 Zionistische Unie 24 Ha-Machanèh Ha-Tsioni Zionistische Unie Centrumlinks Yitzhak Herzog,
Tzipi Livni
* Arbeidspartij 19 Mifleget Ha'avoda Arbeidspartij Centrumlinks Yitzhak Herzog
* Hatnuah 5 Hatnuah De Beweging Centrum(links) Tzipi Livni
3 Gezamenlijke Lijst 13 al-Qa'imah al-Mushtarikah / HaReshima HaMeshutefet Verenigde Lijst Arabisch Ayman Odeh, e.a.
* Hadash 5 Hadash Democratisch Front voor Vrede en Gelijkheid Extreemlinks, Arabisch/Joods Ayman Odeh
* Balad 3 Balad Nationaal-Democratische Vergadering Links Jamal Zahalka
* Ra'am 3 Ra'am Verenigde Arabische Lijst Islamistisch Masud Ghnaim
* Ta'al 2 Ta'al Arabische Beweging voor Vernieuwing Seculier Arabisch Ahmad Tibi
4 Yesh Atid 11 Yesh Atid Er is een Toekomst Centrum Yair Lapid
5 Kulanu 10 Kulanu Ons Allemaal Centrum(rechts) Moshe Kahlon
6 Het Joodse Huis 8 HaBajiet HaJehoedie Het Joodse Huis (Extreem)rechts Naftali Bennett
* Het Joodse Huis 6 HaBajiet HaJehoedie Het Joodse Huis (Extreem)rechts Naftali Bennett
* Tekuma 2 Tekuma Opstanding Rechtsreligieus Uri Ariel
7 Shas 7 Shas Sefardische bewakers (van de Torah) Charedisch (ultraorthodox) sefardisch-mizrachi Aryeh Deri
8 Jisrael Beeténoe 6 Jisrael Beeténoe Israël Ons Thuis Rechts Avigdor Lieberman
9 Verenigd Thora-Jodendom 6 Jahadoet ha-Torah ha-Meoechèdèt Verenigd Thora-Jodendom Charedisch (ultraorthodox) asjkenazisch Yaakov Litzman, Moshe Gafni
* Agoedat Jisrael 3 Agoedat Jisraël De Bond van Israël Chassidisch Yaakov Litzman
* Degel HaThora 3 Dègèl HaTora De Vlag van de Thora Mitnagdisch (Litouws) Moshe Gafni
10 Meretz 5 Meretz Vitaliteit Links Zehava Gal-On
Totaal 120

Politieke blokken[bewerken | brontekst bewerken]

Partij / Blok Zetels 20e Knesset Zetels 19e Knesset Verschil
UITSPLITSING NAAR RECHTER- EN LINKERBLOK
Likoed 30 18 +12
Kulanu 10 0 +10
Het Joodse Huis 8 12 -4
Jisrael Beeténoe 6 13 -7
Rechterblok 54 43 +11
Zionistische Unie (Arbeidspartij + Hatnuah) 24 21 +3
Yesh Atid 11 19 -8
Meretz 5 6 -1
Kadima 0 2 -2
Linkerblok 40 48 -8
ALTERNATIEVE UITSPLITSING NAAR RECHTER-, LINKER- EN MIDDENBLOK
Likoed 30 18 +12
Het Joodse Huis 8 12 -4
Jisrael Beeténoe 6 13 -7
Rechterblok 44 43 +1
Arbeidspartij 19 15 +4
Meretz 5 6 -1
Linkerblok 24 21 +3
Yesh Atid 11 19 -8
Kulanu 10 0 +10
Hatnuah 5 6 -1
Kadima 0 2 -2
Middenblok 26 27 -1
OVERIGE BLOKKEN
Shas 7 11 -4
Verenigd Thora-Jodendom 6 7 -1
Religieus blok 13 18 -5
Gezamenlijke Lijst 13 11 +2
Arabisch blok 13 11 +2

Op basis van de uitsplitsing naar rechter- en linkerblok kan worden gezegd dat het rechterblok afwijzend of terughoudend staat tegenover de vorming van een zelfstandige Palestijnse staat en het linkerblok daar een voorstander van is. Uit de uitslag valt op te maken dat het religieuze blok (zoals dikwijls het geval is) van groot belang is bij de vorming van een regering, het Arabische blok ook bij de vorming van een linkse regering. De Gezamenlijke Lijst had al voor de verkiezingen meegedeeld dat ze niet willen meeregeren, ook niet in een linkse regering met de Zionistische Unie, maar ze zou een linkse regering met de Zionistische Unie wel steunen.

Coalitievorming[bewerken | brontekst bewerken]

Benjamin Netanyahu (Likoed) heeft als eerste van president Reuven Rivlin de opdracht gekregen om een coalitie te vormen. De Israëlische wet voorziet in een periode van vier weken, die naar zes weken uitgebreid kan worden. In de vierde week was er nog geen coalitieovereenkomst tussen de Likoed en een andere partij gesloten en heeft Netanyahu de wettelijk toegestane verlenging van twee weken gekregen. President Rivlin is een voorstander van een nationaal kabinet met zowel de Likoed als de Zionistische Unie, maar Isaac Herzog (Zionistische Unie) heeft ontkend in onderhandeling met de Likoed te zijn. De Zionistische Unie heeft ook gezegd dat ze niet mee willen doen aan een coalitie onder Netanyahu, omdat hij de Zionistische Unie tijdens de verkiezingscampagne verkeerd heeft neergezet. Netanyahu probeerde een regering te vormen van de vier rechtse partijen Likoed (30 zetels), Kulanu (10), Het Joodse Huis (8), Jisrael Beeténoe (6) met de twee charedische partijen Shas (7) en het Verenigd Thora-Jodendom (6) met in totaal 67 zetels.

De onderhandelingen gaan over de koers van de nieuwe regering, de beoogde wetsveranderingen en de verdeling van de ministersposten. Naftali Bennett (Het Joodse Huis) wou het ministerie van Religieuze Zaken voor zijn partij houden. Hij twitterde dat als Netanyahu de portefeuille Religieuze Zaken aan Shas geeft, de onderhandelingen van Likoed met het Joodse Huis wat hem betreft beëindigd zijn. Maar ook Shas en het Verenigd Thora-Jodendom vonden dat ministerie erg belangrijk. Volgens de Israëlische radio bood Likoed om het Joodse Huis tegemoet te komen deze partij een staatssecretariaat van Religieuze Zaken aan onder een minister van Religieuze Zaken van Shas. De onderhandelingen met Kulanu waren voor 22 april 2015 al in een vergevorderd stadium en Kulanu zou de portefeuilles financiën, bouw en huisvesting en milieubescherming krijgen. Likoed ziet bovendien af van een wetsvoorstel dat de macht van het Opperste Gerechtshof zou beperken om een veto over wetsvoorstellen uit te spreken, waar Kahlon tegen was.[2] In de vijfde week sloot Likoed een coalitieovereenkomst met Kulanu en het Verenigd Thora-Jodendom, waardoor Netanyahu's coalitie op 46 zetels kwam.

Op maandag 4 mei 2015 maakte Avigdor Lieberman onverwachts bekend dat Jisrael Beeténoe ervoor gekozen heeft om geen deel van de volgende regering uit te maken en in de oppositie te gaan. Hij vindt onder andere dat Likoed te veel concessies aan de religieuze partijen heeft gedaan. Verder hoort hij te weinig over het wetsvoorstel dat vast zou leggen dat Israël de Joodse staat is en vindt hij Netanyahu te passief ten opzichte van Hamas. Hij treedt ook af als minister van Buitenlandse Zaken.[3] Door het vertrek van Lieberman zou een rechts-charedische coalitie 61 Knesset-zetels tellen. Een hoge Likoed-functionaris vond dat te weinig, omdat dan twee Knesset-leden van de coalitie, bijvoorbeeld die van Tekuma, op ieder moment de toekomstige regering ten val kunnen brengen.

Maandagavond tekende Shas een coalitieovereenkomst, waardoor de coalitie op 53 zetels komt. Shas krijgt de portefeuilles van economische zaken, religieuze zaken en ontwikkeling van de Negev en Galilea toegewezen en Knesset-leden van Shas worden onderminister van financiën, voorzitter van de commissie onderwijs en vicevoorzitter van de Knesset. Aryeh Deri riep de Zionistische Unie op om ook tot de coalitie toe te treden, maar Isaac Herzog herhaalde dat hij dat niet zal doen.

Likoed bood verder in een openbare verklaring aan de partij Het Joodse Huis de portefeuilles onderwijs en diaspora, landbouw, cultuur en sport, en Naftali Bennett zou lid worden van het veiligheidskabinet. Bovendien zou het budget voor onderwijs worden verhoogd.[4] Het Joodse Huis hield maandagavond in een spoedvergadering. Naftali Bennett kreeg een volmacht om namens deze partij met Likoed te onderhandelen en te besluiten of Het Joodse Huis toetreedt tot de coalitie van Netanyahu of ervoor kiest in oppositie te gaan. Naftali Bennett vroeg eerst de portefeuille Buitenlandse Zaken voor zijn partij, die tot voor kort voor Avigdor Lieberman gereserveerd was, maar Netanyahu weigerde dat. Op 5 mei stelde Bennett als voorwaarde voor toetreding tot de coalitie van Netanyahu dat Ayelet Shaked de nieuwe minister van Justitie wordt, anders zou Het Joodse Huis ervoor kiezen om in oppositie te gaan.[5][6][7] Op 6 mei, minder dan twee uur voor de deadline, tekende Het Joodse Huis een coalitieovereenkomst met de Likoed. De Likoed is akkoord gegaan met de benoeming van Ayelet Shaked tot minister van Justitie, maar onderhandelde wel over de bevoegdheden die deze minister zou krijgen. De Likoed wou voor de benoeming van de rechters van religieuze rechtbanken een aparte commissie instellen bestaande uit een vertegenwoordiger van de Likoed, bijgestaan door iemand van Het Joodse Huis en Het Verenigd Thora-Jodendom. Ook de benoeming van de nieuwe procureur-generaal wou de Likoed liever niet alleen aan Het Joodse Huis overlaten. De details van de overeenkomst zouden een paar dagen later verder worden uitgewerkt. Benjamin Netanyahu noemde 61 een goed getal, maar 61-plus een nog beter getal. Hij had de coalitie nog verder willen uitbreiden en hield de portefeuille Buitenlandse Zaken nog even voor zichzelf om het later Isaac Herzog van de Zionistische Unie aan te kunnen bieden maar deze zag daarvan af.

Isaac Herzog's reactie op het nieuws was dat de nieuwe regering verantwoordelijkheid mist en onstabiel en chantabel is. Hij noemde het een nationale-rampregering, die niets zou bereiken en snel door een verantwoordelijke regering met perspectief vervangen wordt.[8] Ook Tzipi Livni wil niet meer in de regering van Netanyahu zitten.

Doordat Benjamin Netanyahu in totaal zes weken tijd had gekregen om een coalitie te vormen, had hij daar tot en met 6 mei 2015 24:00 u de tijd voor. Als het hem dan nog niet gelukt zou zijn, had president Reuven Rivlin een andere formateur kunnen aanwijzen, waarschijnlijk Isaac Herzog, die er dan ook in eerste instantie vier weken tijd voor gekregen zou hebben. Als het hem ook niet zou lukken had president Rivlin een derde persoon kunnen aanwijzen die dan twee weken de tijd zou krijgen om een coalitie te vormen. Als het de derde persoon ook niet zou lukken, zou president Rivlin nieuwe verkiezingen uitschrijven.[9]

Op 6 mei 2015 werd de nieuwe regering voorgesteld aan de Knesset. Nadat 61 parlementariërs hun fiat aan de nieuwe ploeg hadden gegeven, werd de 34e regering van Israël sinds de oprichting van de Staat Israël (oftewel het kabinet-Netanyahu IV) op 14 mei 2014 geïnstalleerd. Benjamin Netanyahu is behalve premier ook minister van vier andere ministeries, waaronder die van Buitenlandse Zaken. Het Israëlische Hoge Gerechtshof heeft in augustus 2015 besloten dat Benjamin Netanyahu als minister-president niet tevens minister van andere ministeries kan zijn.

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

Opmerking: de namen van de leden zijn geschreven zoals de Engelstalige versie van de website van de Knesset deze weergeeft. De lijsttrekkers annex politiek leiders (PL) staan als eerste van hun partij vermeld. De functie van fractievoorzitter wordt hieronder met de letters FV aangegeven.[10]

Persoon Partij en plaats op de verkiezingslijst Politiek leider,
fractievoorzitter
Geboortedatum Geslacht Knessetlid sinds Afwijkende termijn Arabische Israëliër
Netanyahu, Benjamin Likoed, 01 PL 21-10-1949 man 21-11-1988 tot 06-07-1999

v.a. 17-02-2003

Akunis, Ofir Likoed, 15 28-05-1973 man 24-02-2009
Amsalem, Dudu Likoed, 21 11-08-1960 man 31-03-2015
Begin, Benny Likoed, 11 01-03-1943 man 21-11-1988 tot 07-06-1999

van 24-02-2009
tot 04-02-2013
v.a. 31-03-2015

Berko, Anat Likoed, 23 14-01-1960 vrouw 31-03-2015
Bitan, David Likoed, 16 08-04-1960 man 31-03-2015
Boker, Nava Likoed, 25 15-11-1970 vrouw 31-03-2015
Danon, Danny[11] Likoed, 09 08-05-1971 man 24-02-2009 tot 27-08-2015
Dichter, Avi Likoed, 26 04-12-1952 man 17-04-2006 tot 04-02-2013

v.a. 31-03-2015

Edelstein, Yuli-Yoel Likoed, 03 05-08-1958 man 17-06-1996 tot 17-04-2006

v.a. 17-02-2007

Elkin, Ze'ev Likoed, 08 FV 03-04-1971 man 17-04-2006
Erdan, Gilad Likoed, 02 30-09-1970 man 17-02-2003
Gamliel, Gila Likoed, 14 24-02-1974 vrouw 17-02-2003 tot 17-04-2006

v.a. 24-02-2009

Glick, Yehuda[12] Likoed, 33 20-11-1965 man 23-05-2016
Hanegbi, Tzachi Likoed, 12 26-02-1957 man 21-11-1988 tot 10-12-2005

v.a. 17-04-2006

Haskel, Sharren[11] Likoed, 31 04-03-1984 vrouw 27-08-2015
Hazan, Oren Likoed, 30 28-10-1981 man 31-03-2015
Hotovely, Tzipi Likoed, 20 02-12-1978 vrouw 24-02-2009
Kara, Ayoob Likoed, 24 12-03-1955 man 07-06-1999 tot 17-04-2006

van 24-02-2009
tot 04-02-2013
v.a. 31-03-2015

Druus
Katz, Haim Likoed, 17 21-12-1947 man 07-06-1999 tot 17-04-2006

v.a. 21-11-2006

Katz, Yisrael Likoed, 04 21-09-1955 man 18-11-1998
Kish, Yoav Likoed, 19 06-12-1968 man 31-03-2015
Koren, Nurit Likoed, 28 24-02-1960 man 31-03-2015
Levy, Jackie Likoed, 18 28-10-1960 man 31-03-2015
Levin, Yariv Likoed, 10 22-06-1969 man 24-02-2009
Mazuz, Yaron Likoed, 29 11-07-1962 man 31-03-2015
Neguise, Avraham Likoed, 27 10-02-1958 man 31-03-2015
Ohana, Amir[13] Likoed, 32 15-03-1976 man 27-12-2015
Regev, Miri Likoed, 05 26-05-1965 vrouw 24-02-2009
Shalom, Silvan[13] Likoed, 06 04-08-1958 man 13-07-1992 tot 27-12-2015
Steinitz, Yuval Likoed, 13 10-04-1958 man 06-07-1999
Ya'alon, Moshe[12] Likoed, 07 24-06-1950 man 24-02-2009 tot 23-05-2016
Zohar, Miki Likoed, 22 28-03-1980 man 31-03-2015
Herzog, Isaac Zionistische Unie, 01, Arbeidspartij PL 22-09-1960 man 17-02-2003
Atar, Danny[14] Zionistische Unie, 15, Arbeidspartij 05-01-1958 man 31-03-2015 tot 25-11-2015
Bahloul, Zouheir Zionistische Unie, 17, Arbeidspartij 24-12-1950 man 31-03-2015 1
Bar, Yehiel Zionistische Unie, 07, Arbeidspartij 04-09-1975 man 05-02-2013
Bar-Lev, Omer Zionistische Unie, 06, Arbeidspartij 02-10-1953 man 05-02-2013
Biran, Michal Zionistische Unie, 19, Arbeidspartij 28-06-1978 vrouw 05-02-2013
Broshi, Eitan Zionistische Unie, 18, Arbeidspartij 17-06-1950 man 31-03-2015
Cabel, Eitan Zionistische Unie, 10, Arbeidspartij 23-08-1959 man 15-10-1996 tot 07-06-1999

v.a. 09-03-2001

Margalit, Erel Zionistische Unie, 12, Arbeidspartij 01-01-1961 man 05-02-2013
Michaeli, Merav Zionistische Unie, 09, Arbeidspartij FV 24-11-1966 vrouw 05-02-2013
Nahmias-Verbin, Ayelet Zionistische Unie, 22, Arbeidspartij 19-06-1970 vrouw 31-03-2015
Rosenthal, Mickey Zionistische Unie, 13, Arbeidspartij 04-02-1955 man 05-02-2013
Shafir, Stav Zionistische Unie, 04, Arbeidspartij 17-05-1985 vrouw 05-02-2013
Shai, Nachman Zionistische Unie, 20, Arbeidspartij 28-11-1946 man 24-02-2009
Shmuli, Itzik Zionistische Unie, 05, Arbeidspartij 08-02-1980 man 05-02-2013
Swid, Revital Zionistische Unie, 14, Arbeidspartij 17-08-1967 vrouw 31-03-2015
Trajtenberg, Manuel Zionistische Unie, 11, Arbeidspartij 21-09-1950 man 31-03-2015
Yachimovich, Shelly Zionistische Unie, 03, Arbeidspartij 28-03-1960 vrouw 17-04-2006
Yona, Yossi Zionistische Unie, 23, Arbeidspartij 08-06-1953 man 31-03-2015
Livni, Tzipi Zionistische Unie, 02, Hatnuah PL 08-07-1958 vrouw 07-06-1999 tot 03-05-2012

v.a. 05-02-2013

Ben-Reuven, Eyal Zionistische Unie, 24, Hatnuah 22-05-1954 man 31-03-2015
Cohen Paran, Yael[14] Zionistische Unie, 25, Hatnuah 12-10-1973 vrouw 25-11-2015
Hasson, Yoel Zionistische Unie, 16, Hatnuah 04-04-1972 man 17-04-2006 tot 04-02-2013

v.a. 31-03-2015

Peretz, Amir Zionistische Unie, 08, Hatnuah 09-03-1952 man 21-11-1988 tot 09-12-2012

v.a. 05-02-2013

Svetlova, Ksenia Zionistische Unie, 21, Hatnuah 28-07-1977 vrouw 31-03-2015
Odeh, Ayman Gezamenlijke Lijst, 01, Hadash PL 01-01-1975 man 31-03-2015 1
Abu Ma'aruf, Abdullah Gezamenlijke Lijst, 13, Hadash 30-12-1956 man 31-03-2015 Druus
Khenin, Dov Gezamenlijke Lijst, 08, Hadash 10-01-1958 man 17-04-2006
Touma-Suleiman, Aida Gezamenlijke Lijst, 05, Hadash 16-07-1964 vrouw 31-03-2015 1
Yabareen, Yousef Gezamenlijke Lijst, 10, Hadash 23-02-1972 man 31-03-2015 1
Zahalka, Jamal Gezamenlijke Lijst, 03, Balad PL 11-01-1955 man 17-02-2003 1
Ghattas, Basel Gezamenlijke Lijst, 11, Balad 23-03-1956 man 05-02-2013 1
Zoabi, Haneen Gezamenlijke Lijst, 07, Balad 23-05-1969 vrouw 24-02-2009 1
Ganaim, Masud Gezamenlijke Lijst, 02, Ra'am FV, PL 14-02-1965 man 24-02-2009 1
Abu Arar, Taleb Gezamenlijke Lijst, 09, Ra'am 04-05-1967 man 05-02-2013 1
Hajj Yahya, Abd al-Hakim Gezamenlijke Lijst, 06, Ra'am 16-02-1965 man 31-03-2015 1
Tibi, Ahmad Gezamenlijke Lijst, 04, Ta'al PL 19-12-1958 man 07-06-1999 1
Saadi, Osama Gezamenlijke Lijst, 12, Ta'al 00-00-1963 man 31-03-2015 1
Lapid, Yair Yesh Atid, 01 PL 05-11-1963 man 05-02-2013
Cohen, Meir Yesh Atid, 04 15-11-1955 man 05-02-2013
Elharrar, Karin Yesh Atid, 09 09-10-1977 vrouw 05-02-2013
German, Yael Yesh Atid, 03 04-08-1947 vrouw 05-02-2013
Lavie, Aliza Yesh Atid, 10 23-09-1964 vrouw 05-02-2013
Levy, Mickey Yesh Atid, 11 21-06-1951 man 05-02-2013
Perry, Ya’akov Yesh Atid, 05 20-02-1944 man 05-02-2013
Piron, Shai[15] Yesh Atid, 02 25-01-1965 man 05-02-2013 tot 04-09-2015
Razvozov, Yoel Yesh Atid, 08 05-07-1980 man 05-02-2013
Shelah, Ofer Yesh Atid, 06 FV 09-02-1960 man 05-02-2013
Stern, Elazar[15] Yesh Atid, 12 25-08-1956 man 04-09-2015
Yellin, Haim Yesh Atid, 07 12-08-1958 man 31-03-2015
Kahlon, Moshe[16] Kulanu, 01 PL 19-11-1960 man 17-02-2003 tot 04-02-2013

van 31-03-2015
tot 29-01-2016

Alaluf, Eli Kulanu, 03 17-02-1945 man 31-03-2015
Azaria, Rachel Kulanu, 05 21-12-1977 vrouw 31-03-2015
Ben-Ari, Meirav Kulanu, 10 13-11-1975 vrouw 31-03-2015
Cohen, Eli Kulanu, 08 03-10-1972 man 31-03-2015
Folkman, Roy Kulanu, 09 FV 05-08-1975 man 31-03-2015
Galant, Yoav Kulanu, 02 08-11-1958 man 31-03-2015
Hasson, Akram[16] Kulanu, 12 02-07-1959 man 29-01-2016 Druus
Oren, Michael Kulanu, 04 20-05-1955 man 31-03-2015
Ploskov, Tali Kulanu, 06 30-07-1962 vrouw 31-03-2015
Sasha-Biton, Yifat Kulanu, 07 23-05-1973 vrouw 31-03-2015
Bennett, Naftali[17][18] Het Joodse Huis, 01 FV, PL 25-03-1972 man 05-02-2013 tot 09-10-2015

v.a. 06-12-2015

Ben-Dahan, Eli Het Joodse Huis, 04 11-02-1954 man 05-02-2013
Magal, Yinon[19] Het Joodse Huis, 06 27-04-1969 man 31-03-2015 tot 03-12-2015
Mualem, Shuli[17] Het Joodse Huis, 09 08-02-1965 vrouw 09-10-2015
Shaked, Ayelet Het Joodse Huis, 03 07-05-1976 vrouw 05-02-2013
Slomiansky, Nissan Het Joodse Huis, 05 10-01-1946 man 12-05-1997 tot 07-06-1999

v.a. 17-02-2003

Wortzman, Avi[18][19] Het Joodse Huis, 10 29-10-1970 man 03-12-2015 tot 06-12-2015
Yogev, Mordhay Het Joodse Huis, 07 22-02-1956 man 05-02-2013
Ariel, Uri Yehuda Het Joodse Huis, 02, Tekuma PL 22-12-1952 man 17-10-2001
Smotrich, Betzalel Het Joodse Huis, 08, Tekuma 27-02-1980 man 31-03-2015
Dery, Aryeh Machlouf[20] Shas, 01 PL 17-02-1959 man 13-07-1992 tot 17-06-1999

v.a.05-02-2013
tot 02-11-2016

Azoulay, David Shas, 05 05-05-1954 man 17-06-1996
Ben Tzur, Yoav Shas, 06 FV 11-06-1958 man 22-06-2014
Cohen, Yitzhak Shas, 02 02-12-1951 man 17-06-1996
Guetta, Yigal[21] Shas, 10 18-03-1966 man 24-01-2016
Malchieli, Michael[20] Shas, 11 07-10-1982 man 02-11-2016
Margi, Yakov Shas, 04 18-11-1960 man 17-02-2003
Nahari, Meshulam[21] Shas, 03 17-05-1951 man 17-06-1999 tot 24-01-2016
Vaknin, Yitzhak Shas, 07 12-05-1958 man 17-06-1996
Liberman, Avigdor[22] Jisrael Beeténoe, 01 PL 05-06-1958 man 07-06-1999 tot 26-03-2003

van 17-04-2006
tot 14-12-2012
v.a. 05-02-2013
tot 01-06-2016

Amar, Hamad Jisrael Beeténoe, 06 05-11-1964 man 24-02-2009 Druus
Forer, Oded[23] Jisrael Beeténoe, 08 30-05-1977 man 04-09-2015
Gal, Sharon[23] Jisrael Beeténoe, 05 13-08-1974 vrouw 31-03-2015 tot 04-09-2015
Ilatov, Robert Jisrael Beeténoe, 07 FV 12-11-1971 man 17-04-2006
Landver, Sofa Jisrael Beeténoe, 03 28-10-1949 vrouw 17-06-1996 tot 17-02-2003

van 11-01-2006
tot 08-02-2006
v.a. 17-04-2006

Malinovsky, Yulia[22] Jisrael Beeténoe, 09 05-09-1975 vrouw 01-06-2016
Levy, Orly[24] Jisrael Beeténoe, 02, Onafhankelijk 11-11-1973 vrouw 24-02-2009
Asher, Yakov[25] Verenigd Thora-Jodendom, 07, Degel HaThora 02-07-1965 man 24-05-2016
Litzman, Yaakov Verenigd Thora-Jodendom, 01, Agoedat Jisrael PL 02-09-1948 man 07-06-1999
Moses, (Menachem) Eliezer Verenigd Thora-Jodendom, 05, Agoedat Jisrael FV 20-10-1946 man 24-02-2009
Porush, Meir[25] Verenigd Thora-Jodendom, 03, Agoedat Jisrael 11-06-1955 man 17-06-1996 tot 24-05-2016
Gafni, Moshe Verenigd Thora-Jodendom, 02, Degel HaThora (PL) 05-05-1952 man 21-11-1988 tot 13-07-1992

van 28-06-1994
tot 23-10-1998;
v.a. 07-06-1999

Eichler, Yisrael Verenigd Thora-Jodendom, 06, Degel HaThora 27-03-1955 man 17-02-2003 tot 23-02-2005

v.a. 06-02-2011

Maklev, Uri Verenigd Thora-Jodendom, 04, Degel HaThora 10-01-1957 man 31-07-2008
Galon, Zehava Meretz, 01 PL 04-01-1956 vrouw 07-06-1999 tot 24-02-2009

v.a. 25-03-2011

Frej, Issawi Meretz, 03 14-12-1963 man 05-02-2013 1
Gilon, Ilan Meretz, 02 FV 12-05-1956 man 07-06-1999 tot 17-02-2003

v.a. 24-02-2009

Rozin, Michal Meretz, 04 25-06-1969 vrouw 05-02-2013
Zandberg, Tamar Meretz, 05 29-04-1976 vrouw 05-02-2013