Overleg gebruiker:KatVanHuis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo KatVanHuis, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.073 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 20 sep 2012 19:04 (CEST)[reageer]

Experimenteel trammaterieel[brontekst bewerken]

Hoi KatVanHuis,

Tot mijn spijt moet ik je melden dat ik zojuist de pagina Experimenteel trammaterieel ter beoordeling aan de gemeenschap voor heb moeten leggen. Naar mijn idee is het onderwerp niet relevant voor de encyclopedie. De nominatie vindt hier plaats. Mocht je vragen hebben: stel die dan gerust hieronder, dan zal ik de vragen ook hier beantwoorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 1 aug 2019 21:22 (CEST)[reageer]

Bedankt voor de persoonlijke en beleefde notificatie hier. Voor de overzichtelijkheid zal ik reageren op het betreffende TBP deel. KatVanHuis (overleg) 2 aug 2019 13:10 (CEST)[reageer]

Beoordelingsnominatie Xeltis[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Xeltis dat is genomineerd door Paul Brussel.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190828#Xeltis en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 29 aug 2019 00:56 (CEST)[reageer]

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2019 1 sep 2019 16:55 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:10 (CEST)[reageer]

Hoogbouwnavigatie[brontekst bewerken]

Hoi KatVanHuis.

Allereerst bedankt voor je bedankje op Sjabloon:Navigatie hoogbouw Den Haag. Je hebt hier in een opmerking gezegd dat het gebruikelijker is om bij hoogbouwnavigaties alfabetisch te rangschikken in plaats van op hoogte. Bij Sjabloon:Navigatie hoogbouw Rotterdam en Sjabloon:Navigatie hoogbouw Amsterdam is dit op hoogte gesorteerd (deze artikelen heb ik zelf aangemaakt, slager keurt eigen vlees), maar Sjabloon:Navigatie hoogbouw Eindhoven en Sjabloon:Navigatie hoogbouw Nederland zijn op alfabetische volgorde gezet.

Wat denk jij, zou het raadzaam zijn om de laatste twee navigatiesjablonen ook op hoogte te sorteren en de hoogte hier in een kleine tekstaan toe te voegen, het zo laten of om de eerste twee navigaties om te zetten? Mijns inziens is het sorteren op hoogte hier relevanter dan alfabet, ook omdat er soms geen definitieve naam bestaat voor een gebouw (zie JuBi-gebouw, welke eigenlijk bestaat uit twee gebouwen, elk met een andere naam), maar goed.

TheNk22 (overleg) 18 nov 2019 12:51 (CET)[reageer]

Het soorten van navigatiesjablonen bij hoogbouw is idd geen gekke gedachte. Toch heeft het sorteren op alfabet meerdere (kleine) voordelen:
  1. Voor iedereen die alleen een naam kent, kan het vinden van het juiste gebouw lastig zijn.
  2. Bij sommige gebouwen is de hoogte discutabel: rekent men een spits, top, antenne of vlaggenmast wel of niet mee? (Veel Amsterdammers zullen zeggen dat de Rembrandttoren 150m is, veel niet Amsterdammers kiezen voor 135m. Voor Montevideo geldt helaas hetzelfde.)
  3. Sorten op hoogte kan gelukkig al op de betreffende pagina's: 'Lijst van hoogste gebouwen van ...'
  4. Navigatiesjablonen worden elders vaak op alfabet gerangschikt, er is een kans dat iemand anders de hoogbouwnavigatie op alfabet gaat zetten in de toekomst.
In het kort: ik laat de keuze aan jou omdat ik het alleen belangrijk vind dat er navigatie is.
NB: over het JuBi-gebouw. Ook dit is een wat grijs gebied, ik zie het zo: het is een gebouw met twee torens. Zo is het Prinsenhof ook een gebouw, maar dit maal met 8 torens. Daarbij heeft het gebouw hier een artikel op Wikipedia en niet elk van de 8 torens. KatVanHuis (overleg) 18 nov 2019 15:41 (CET)[reageer]

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 2020[brontekst bewerken]

Op de WikiZaterdag van 11 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland plaats in het Textielmuseum in Tilburg.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er met alle aanwezigen teruggekeken op het voorgaande jaar, om daarna een blik op de toekomst te werpen. Daarnaast worden ook deze keer weer de WikiUilen uitgereikt en wordt de uitslag van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2019 bekend gemaakt.

Als deelnemer aan de Schrijfwedstrijd nodig ik je bij deze van harte uit om volgende week ook naar Tilburg te komen. Kijk op de verenigingswiki van WMNL voor meer informatie. In verband met de beperkte capaciteit is aanmelden verplicht.

Vriendelijke groet, ook namens de jury,
Ciell 3 jan 2020 09:56 (CET)[reageer]

Lucent Danstheater[brontekst bewerken]

Dag KatvanHuis, dat er nog een ruimte van het gebouw van het vroegere Lucent Danstheater gebruikt wordt, neemt niet weg dat het theater al sinds 2015 tot het verleden behoort. Gesloten is. Dicht is. Een voormalig theater is. Niet meer bestaat. Hoe jammer jij en ik dat ook vinden (althans ik wel). Hartenhof (overleg) 10 feb 2020 21:22 (CET)[reageer]

Hallo Hartenhof, bedankt voor je reactie hier. Het is zeker jammer, ik vind dat goed om dat gezegd te hebben. Een theater kan twee dingen zijn: een gebouw en een instelling. Hier is de instelling inderdaad gesloten en niet meer toegankelijk. Het gebouw bestaat echter nog steeds -althans de helft- en de reden dat die helft er nog staat is omdat die in gebruik is. Daarbij staat de naam ook nog op de gevel. Ik vond het nuttig deze nuance te vermelden in het lemma. KatVanHuis (overleg) 11 feb 2020 09:37 (CET)[reageer]

Bericht uit de toekomst?[brontekst bewerken]

Dag KatVanHuis, ik denk dat de vermelde datum (2020-07-04) in deze bronvermelding niet geheel juist is - en als deze wel juist is refereer je aan een nog niet gepubliceerde bron. Kun je hier nog eens naar kijken? Mvg, Encycloon (overleg) 30 mrt 2020 14:49 (CEST)[reageer]

Bedankt voor je bericht, het is idd een ongelukkige typefout. Het lijkt inmiddels al verbeterd. Bedankt ook voor de elegante oplossing! KatVanHuis (overleg) 30 mrt 2020 15:09 (CEST)[reageer]
De datum staat er nog steeds. Ik kan citaat en titel helaas niet online vinden, dus weet niet wat de correcte datum moet zijn.
Verder: graag gedaan, fijn dat het zo opgelost kon worden. Encycloon (overleg) 30 mrt 2020 15:18 (CEST)[reageer]
Excuses, ik heb m'n dag zeker niet! Het was een krant uit 2018. Inderdaad staat het artikel niet online...
Ja, ik ben ook blij met deze oplossing. KatVanHuis (overleg) 30 mrt 2020 16:13 (CEST)[reageer]

Schrijfwedstrijd 2020[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. We raden je ten sterkste aan boven het artikel dat je gaat bewerken het sjabloon:schrijfwedstrijd te plaatsen, om te voorkomen dat anderen het artikel in de tussentijd bewerken. Dit voorkomt mogelijke frustratie zowel bij jouw als bij hen.

De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2020 1 sep 2020 23:18

Proszę sprawdzić email[brontekst bewerken]

Witaj, KatVanHuis: Proszę sprawdzić email! Temat: "The Community Insights survey is coming!" Jeśli masz jakieś pytania, wyślij e-mail na adres surveys@wikimedia.org.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, you can read my explanation here.

MediaWiki message delivery (overleg) 25 sep 2020 18:24 (CEST)[reageer]

Tram van Bratislava[brontekst bewerken]

Vriendelijk dank voor het aanmaken van het artikel: "Tram van Bratislava".

IDD5000 (overleg) 10 jan 2022 07:23 (CET)[reageer]

Bruidstaart-stijl[brontekst bewerken]

Hi KatVanHuis, ik kom net je artikel Bruidstaart-stijl tegen. Daar heb je het over het fenomeen dat door sterke verjonging een gebouw lijkt op een bruidstaart. Waarschijnlijk heb je een Duitse tekst wat te letterlijk vertaald. Verjüngen betekent inderdaad 'verjongen', echter Sich verjüngen betekent 'taps toelopen'. Het laat zich raden hoe een en ander in de context van je artikel past, kan je daarom nog eens kritisch naar je tekst kijken? Zou je ook willen kijken naar bronnen? Ik vraag me af of we term bruidstaart-stijl als zodanig in het Nederlands taalgebied kennen. Als laatste, mocht je tekst een (gedeeltelijke) vertaling zijn van een andere wiki, denk dan aan WP:BAW (daar zijn we toe verplicht). Dank alvast. Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 27 jan 2022 09:06 (CET)[reageer]

Hallo StuivertjeWisselen, bedankt voor je uitgebreide toelichting: goede samenwerking maakt deze encyclopedie beter. Mijn Duits is niet zo sterk, ik heb voornamelijk een Engelse bron gebruikt. Verjoning heb ik door een architect horen bezigen, waarbij dan een gebouw(deel) smaller wordt, de Westertoren in gedachten houdende. Dat smaller worden gaat hier getrapt, zodat de setbacks uit de genoemde bron ontstaan. Dat de term bruidstaartstijl in het Nederlands weinig voorkomt, kan kloppen maar het beestje moet toch een naam hebben. Mocht je iets passenders weten, dan hoor ik het graag. MVG, KatVanHuis (overleg) 8 feb 2022 16:56 (CET)[reageer]

Bij de term 🎂bruidstaart-stijl moet ik denken aan de nieuwe enorme Mall of the Netherlands; hoewel dat hele complex meer lijkt op slagroom of softijs🍦. Hier is echter geen sprake van verjon(g)ing maar van totale nieuwbouw. Straatspoor (overleg) 5 dec 2022 15:37 (CET)[reageer]

Ja, leuke vondst! Wanneer de stijl van een gebouw lijkt op softijs, valt het vaak onder Expressionistische architectuur. De genoemde verjonging is een manier van vormgeven en niet van (nieuw)bouw. KatVanHuis (overleg) 6 dec 2022 10:34 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 28 jul 2022 22:02 (CEST)[reageer]

Bedoel je met de BMW 335 deze tussen 1939–1941 gebouwde auto ? Want de huidige BMW 335 is niet vergelijkbaar hiermee. vr groet Saschaporsche (overleg) 8 aug 2022 12:49 (CEST)[reageer]

Ja, klopt die bedoel ik. De vierdeurs daarvan wordt zelfs met limousine aangeduid. Overigens zijn de 335d een de 335i al een tijd niet meer leverbaar, maar ik snap de verwarring. Zonnige groet, KatVanHuis (overleg) 8 aug 2022 18:04 (CEST)[reageer]
OK, dan snap ik de verwarring...... Ik kende die mooie oude auto niet. Misschien moeten we even ene aanpassing maken zodat het duidelijker is. Vr groet Saschaporsche (overleg) 8 aug 2022 18:57 (CEST)[reageer]
Ik zie dat je nog een derde mooie foto gevonden hebt, bedankt. Ik heb de aanpassing deels aangepast, dit met het ook op het toekomstige artikel van de BMW 335, zpdat het in lijn komt met de andere modellen in de lijst. Ik hoop het artikel ergens de komende maanden aan te maken. In ieder geval bedankt voor de goede samenwerking. KatVanHuis (overleg) 8 aug 2022 21:33 (CEST)[reageer]

Haagse semi-metro.[brontekst bewerken]

Dag 😸van 🏠. Er heeft nog niemand buiten mij gereageerd op "naam artikel", en daarom heb ik voorstel daartoe maar bij het andere overleg gezet. Hopelijk helpt dat. Mvg, Straatspoor (overleg) 22 nov 2022 12:57 (CET).[reageer]

Dag Straatspoor. Bedankt voor het extra bericht hier. Ik ben niet altijd dagelijks ingelogd bij Wikipedia, maar probeer het wel minimaal wekelijks te doen. Ik zal het één en ander bekijken. Mvg, KatVanHuis (overleg) 23 nov 2022 22:02 (CET)[reageer]

Semi-metro[brontekst bewerken]

Hoi,
Bij het doorlopen van de nieuwe artikelen vond ik dat de inhoud van Semi-metro wel een erg vooruitziende blik biedt:

Stadbahn-lijnen zijn weer onder te verdelen naar materieel. Er zijn lijnen waar volwaardige (2,65m breed) sneltrams rijden, met lange wagenbakken: ondermeer Keulen, Frankfurt en Stuttgart. Er zijn netten waarbij bij de start van de exploitatie begonnen is met smallere stadtbahntrams met kortere wagenbakken: Hannover (TW6000) en Bielefeld (Düwag M/N). Vanaf het einde van de 21e eeuw zijn er ook Stadtbahn-lijnen verschenen met lagevloertrams: Dortmund (U43 & U44), Düsseldorf (Wehrhahnlinie) en Keulen (1, 7, 9, 12 en 15).

Ik neem aan dat het om de 20e eeuw gaat. Kijk er nog eens naar, wil je? T.vanschaik (overleg) 9 dec 2022 00:47 (CET)[reageer]

Bedankt! Dat moet een ongelukkige tikfout geweest zijn... KatVanHuis (overleg) 9 dec 2022 09:49 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 22 dec 2022 22:40 (CET)[reageer]

Beste Dpmelderbot, deze link is zo bedoeld vanwege de betekenis van hybride: nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken. KatVanHuis (overleg) 22 dec 2022 23:39 (CET)[reageer]

Premetro Buenos Aires.[brontekst bewerken]

Opnieuw hallo 😺van🏠. Ik kan niet zien hoe je er aan komt, want er is geen bron, maar alle info die ìk kan vinden laat zien dat de premetro die ìk bedoel nog gewoon bestaat. Recente streetview beelden tonen geen spoor(!) van ombouw of vernieuwing, wat ook niet vreemd is in een "arm" land. Op de website buenosaires.gob.ar/subte/mapa-y-combinaciones staat de lijn in apart kader. Ik vind ook geen bericht dat de lijn nu volwaardige metro is of dat het metronetwerk nu compleet is. Ik schreef "wordt premetro genoemd", want het voldoet niet a.d. normen. Kortom weer een voorbeeld van vervagende normen. Want er zijn geen tunnels of viaducten, hij rijd deels zelfs op straat, ook met enkelspoor, en de voertuigen lijken meer op trams. Er zijn meer dan 20 wegkruisingen. Wederom veel overeenkomsten met Charleroi, inclusief wat er ook hier allemaal niet kwam. Mvg, Straatspoor (overleg) 28 dec 2022 09:08 (CET)[reageer]

Goede morgen Straatspoor, bedankt voor je berichtje hier. Welke premetro bedoeld werd, was onduidelijk want er stond geen bron bij. De bestaande premetro (lijn P) is helaas geen premetro maar op z'n best een sneltram. De geschiedenis van de echte premetro (die op 1 jan. 1927 metro werd) is hier uitvoering te lezen. KatVanHuis (overleg) 28 dec 2022 09:23 (CET)[reageer]

Zoals ik al aangaf is het weer een voorbeeld van wat premetro genoemd wordt maar idd niet is. Ook al staat het op de trams. Voorheen stond er zelfs "Metrovias" op deze trams. ## Het stond niet i.h. artikel, maar die helling op die oude foto bestaat nog steeds, met rails. Wordt gebruikt als metro naar werkplaats/remise moet. Door krappe straten! Daarom is er ook nog een lus-tramspoor door de straten daar. In weekend wordt of werd er met museumtrams gereden daar. Te zien op YT. Straatspoor (overleg) 28 dec 2022 15:25 (CET)[reageer]

Klopt: lijn P rijdt als een sneltram, lijn A was tot 1926 een regelrechte premetro. Welke lijn werd beschreven, kon ik bij de eerste toevoeging niet achterhalen, toen heb ik de premetro periode van lijn A toegevoegd. Nu lijn A en lijn P er beiden staan, kan de lezer hopelijk het verschil zien: bedankt voor die toevoeging. KatVanHuis (overleg) 31 dec 2022 17:19 (CET)[reageer]

Beste 😺van 🏠 . Daar gaan we weer. Als Kusttram-kenner heb ik heel veel bijgedragen aan het Kusttram-artikel, en ook over deze trams. Zowel de Vlaamse als de Waalse versie waren al beschreven in de desbetreffende artikel over de kustlijn en Charleroi, maar nu zijn er opeens twee artikelen specifiek over dit materieel. Ik heb dan ook, en niet als eerste, aan de andere maker voorgesteld er één geheel van te maken. Ik heb er veel boeken over en de originele technische gegevens. De titel kan in beide gevallen beter denk ik. Want jij gebruikt de Franse benaming, terwijl het hier om ""tweetalige voertuigen"" gaat. (!😁!). Heel gewoon in België. Mvg, Straatspoor (overleg) 15 jan 2023 20:01 (CET) .[reageer]

Bedankt voor je reactie. Ik was zelf ook verbaasd over het tweede artikel, dus heb het samenvoeg-sjabloon toegevoegd. Ik ben benieuwd. Ik heb nu ook het Franse artikel gevonden; daar meent men dat het BN LRV is, waarbij LRV dan voor light rail vehicle staat. De tram heeft dus een Engelse naam... Mijn Franse titel is dus iig niet handig. KatVanHuis (overleg) 17 jan 2023 15:37 (CET)[reageer]

De Britten en de Franse hebben veel woorden van elkaar overgenomen tijdens het vechten, zeg ik wel eens gekscherend. BN wilde ook klanten van buiten België aantrekken, allicht daarom de Engelse naam. Door één accident kwamen er nooit meer orders voor deze trams. Ze liepen wel vooruit, lightrail was toen nog geen bekend begrip. Maar wederom is de definitie lastig, want qua gewicht zijn ze bepaald niet licht. Ik heb originele NMVB-folder "Geleed Motorrijtuig" met de technische gegevens: 50 ton voor een enkelgelede tram van 22 meter lang, terwijl een 4 delige Avenio van 35 m. lang bijna 51 ton weegt ! Ik heb ook de vertaling v.h. artikel verbeterd en aangevuld, maar niet alles want "te moeilijk". Zie OP daar. ### De automatische vertaling in het Franse artikel maakt soms van NMVB NMBS. Niet handig daar die 2 toch al door elkaar gehaald worden. Ik vond geen manier om dat te verbeteren. Weet jij er wel eentje?? Straatspoor (overleg) 17 jan 2023 18:44 (CET) .[reageer]

Vechten deden ze zeker wel eens, gelukkig is dat tussen die twee grotendeels voorbij. Sja: 50 ton voor circa 22 meter is niet niks! Maar het lichte in light rail staat niet voor licht gewicht, maar voor ‘lichte’ capaciteit van het systeem of ‘lichte’ (investeringskosten van de) infrastructuur. Dit in tegenstelling tot heavy rail, alias metro/subway. ### Ik zelf heb erg weinig kennis van coderen: ik heb geen kunde hoe de automatische vertaling van NMVB-NMBS te verbeteren. KatVanHuis (overleg) 19 jan 2023 17:17 (CET)[reageer]

Ik krijg de indruk dat treintjede1e geen behoefte heeft om nog te reageren, want reactie blijft uit, dus van mij mag je het samenvoegen. Straatspoor (overleg) 28 jan 2023 12:48 (CET)[reageer]

Ik zal het op m'n te-doen-lijst zetten en kijken hoe en wat; bedankt voor de mededeling. KatVanHuis (overleg) 9 feb 2023 16:17 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 21 jan 2023 17:40 (CET)[reageer]

Bedankt voor de melding: ik heb het aangepast. KatVanHuis (overleg) 21 jan 2023 18:05 (CET)[reageer]

Lightrail.[brontekst bewerken]

Dag 🙀van🏠. Ik meld even dat ik "schokkend" nieuws heb gezet op overlegpagina Lightrail. Hou je vast !!. Mvg, Straatspoor (overleg) 24 jan 2023 09:49 (CET).[reageer]

Vlaamse kust.[brontekst bewerken]

Dag kat van huis. Ik weet niet of je geïnteresseerd bent in alle (rail) onderwerpen, maar ik heb al enige tijd 3 artikelen "gereed" staan waarvan ik mij afvraag of die zo goed genoeg zijn voor publicatie. Misschien wil je die eens beoordelen?? Bij één heb ik veel kleuren gebruikt, maar niet volgens de Wikipedia regels. Ik kon niet meer vinden hoe dat wel kan. Mvg, Straatspoor (overleg) 5 mei 2023 21:33 (CEST)[reageer]

Hallo Straatspoor, ik was een paar dagen offline dus lees nu pas je bericht. Ik ben vereerd door je verzoek, maar kan er niet al vandaag aan voldoen. Ik hoop dat de er geen grote haast geboden is? Twee vraagjes:
  • Gaat het om de railartikelen met oranje merk in deze lijst?
  • Wat heeft je voorkeur: dat ik opmerkingen maak op de overlegpagina van het artikel of dat ik wijzigingen (die je naar hartenlust mag terugdraaien, want het is immers je eigen kladblok) al meteen uitvoer?
KatVanHuis (overleg) 8 mei 2023 13:03 (CEST)[reageer]
Ja, ik ben ook niet dagelijks actief, en het heeft helemaal geen haast. Het gaat om Knokse stadstram, Oostendse stadstram, en streekbuslijnen Vlaamse Kust. Straattrein heeft ook 🔶, maar dat is verre van klaar. En De dame in de lijst zal wel nooit voltooid worden, want er is geen goede bron te vinden; zoals bij veel Douwe Dabbert verhalen helaas. ### Een voorkeur heb ik niet echt, en ik heb ervaring met beide methodes. Oftewel "voel je vrij en ga je gang" (!) . En alvast bedankt.  Straatspoor (overleg) 8 mei 2023 17:23 (CEST)[reageer]
Er zijn flinke periodes dat ik dagelijks actief ben, maar de maand mei is dat meestal niet... Dus ben blij dat het geen haast heeft. Ik zal beide 🔶 Vlaamse stadstram artikelen eens bekijken. En goed om me zo vrij te voelen zo vlak na Bevrijdingsdag! Alvast graag gedaan: ik ga m'n best doen om het deze maand te bekijken. KatVanHuis (overleg) 10 mei 2023 10:38 (CEST)[reageer]
👌,👍. Straatspoor (overleg) 11 mei 2023 19:40 (CEST)[reageer]
👍Bedankt voor je aanpassingen en de foto's. Het jaartal 1917 is juist, maar toch heb ik het nogmaals gecontroleerd. Het werd in 1917 door de Duitsers aangelegd. Straatspoor (overleg) 26 mei 2023 16:30 (CEST)[reageer]
Graag gedaan. Dan is het fijn dat 1917 klopt.👍 Is het mogelijk (en duidelijker?) om die specifieke lijn onder het kopje na 1901 te zetten? KatVanHuis (overleg) 29 mei 2023 22:11 (CEST)[reageer]
Jazeker is dat mogelijk. En dat heb ik zojuist gedaan. Zouden deze artikelen zo goed genoeg zijn voor publicatie ?? Straatspoor (overleg) 5 jun 2023 19:01 (CEST)[reageer]
Het is netjes opgelost: zeker bedankt daarvoor. Ik heb nog net even categorieën toegevoegd, dat wordt vaak op prijs gesteld dus wie weet worden beide artikelen goed bevonden. Ik wens je alvast succes!
PS: om de categorieën na publicatie goed te krijgen, dienen per categorie de eerste dubbele punten te worden verwijderd. KatVanHuis (overleg) 5 jun 2023 21:22 (CEST)[reageer]
Wel bedankt; artikelen zijn zojuist gepubliceerd, en direct heb ik ook zoveel mogelijk link geplaatst. Straatspoor (overleg) 8 jun 2023 20:00 (CEST)[reageer]
Graag gedaan! En met de categorieën is het ook gelukt: heel fijn! KatVanHuis (overleg) 11 jun 2023 18:27 (CEST)[reageer]

Hallo KatVanHuis, Moet de transcriptie niet Fjodor Apollonwitsj Pirotski zijn? - vis →  )°///<  ← overleg 4 aug 2023 18:52 (CEST) - vriendelijke groet, vis →  )°///<  ← overleg 4 aug 2023 18:52 (CEST)[reageer]

Hallo vis, bedankt voor je scherpe blik: ik denk dat je gelijk hebt. Ik zal het eens nader bekijken en dan aanpassen. Als je er zeker van bent, schroom dan niet. KatVanHuis (overleg) 5 aug 2023 10:32 (CEST)[reageer]

😱 Straattrein[brontekst bewerken]

Hallo 🐱van🏡. Ik weet natuurlijk dat jij ook veel met railvervoer bezig bent, en daarom wil ik ook jouw mening vragen over het "korte" "artikeltje"(⚠️) "Straattrein/Trein op de weg" dat op mijn kladblok ongeduldig😬 staat te wachten om gepubliceerd te worden. De vraag is vooral: splitsen of niet splitsen? Ik zou het liever als één gigantisch🌍 geheel lanceren🚀, want dat is het nu immers al, en ik weet ook niet hoe je splitst/kopíèért/knipt✂️/plakt op een 💊tablet. Als het al kan. Mvg, Straatspoor (overleg) 16 aug 2023 10:58 (CEST) .[reageer]

Hallo Straatspoor, ik ben wederom vereerd door je verzoek, maar ik ga morgen voor een week op vakantie... Hoe moet dat met het ongeduld? ;)
  • Ik wil wel nog zeggen dat ik verheugd ben te zien dat je een artikel hebt gemaakt met een goede opbouw en opmaak. Ook zie ik een duizelingwekkende hoeveelheid bronnen, maar Wikipedia volgt de bronnen dus dat is alleen maar goed. Ik ben hier ook niet meteen voor splitsen, maar dat is slechts een milde voorkeur.
  • De 'copy/paste' functie op tablets is idd vaak iets lastiger... Ik zou je aanraden in een zoekmachine te 'koekelen' hoe dat op deze specifieke (Android of Apple iOS enz.) tablet kan. Als je het eenmaal in je vingers hebt, kan je het ook gebruiken om lange web URL's te kopiëren ipv ze minutieus over te typen. Dat scheelt tijd en ook kans op tikfouten, kortom: een klassieke win-win!
KatVanHuis (overleg) 17 aug 2023 08:28 (CEST)[reageer]
Dank je wel, ook voor de complimenten. Ongeduldig is natuurlijk "tussen aanhalingstekens", maar dat begrijp je wel zo te zien. Ik ben er al maanden mee bezig, dus haast is er niet bij, en ik wacht nog op reactie(s). Ik heb geen/ weinig ervaring met systeem-goegelen, maar kan het eens proberen. Straatspoor (overleg) 17 aug 2023 14:45 (CEST) .[reageer]
Graag gedaan! De complimenten waren op z'n plek hier. Ja, ik dacht: ik plak er een smiley achter.
Ik weet natuurlijk niet welke tablet je hebt, maar voor de iPad vond ik onder meer dit. KatVanHuis (overleg) 17 aug 2023 15:40 (CEST)[reageer]
Ik weet wèl dat ik die niét heb.(!) Ik weet amper wat ik heb. Het is rechthoekig, ca. 10 inch., en van Samsung. ((Doet mij denken aan vraag aan Lambik: wat is het voor auto? Lambik weet maar één ding:"Eén op 4 wielen". in een oud Suske&Wiske-verhaal)) Straatspoor (overleg) 17 aug 2023 18:33 (CEST) .[reageer]
Het merk Samsung is iig iets. Meestal staat het typenummer wel op de doos. Ook is het mogelijk naar instellingen/settings te gaan en daar op 'apparaat info' te klikken of iets dergelijks. En wellicht kan deze video een steuntje in de rug zijn. KatVanHuis (overleg) 26 aug 2023 15:19 (CEST)[reageer]
Ik zal eens kijken of ik iets begrijp. Bedankt ieder geval. Straatspoor (overleg) 26 aug 2023 19:54 (CEST)[reageer]
Ik heb gekeken maar dat is allemaal te ingewikkeld voor mij, en Engels kan ik niet goed volgen. Ook heb ik het normaliter niet nodig. En in dit geval ook niet, als ik het als één geheel publiceer. Ik wacht al 16 dagen op reactie van iemand die ook over Amerikaanse spoorwegen veel geschreven heeft. Uiteraard weet ik niet waarom die niet reageert, maar hoe lang wacht ik nog? Ik wil het publiceren. Als iemand het wil splitsen kan dat altijd later nog. Maar heb je nog inhoudelijke opmerkingen?? Straatspoor (overleg) 27 aug 2023 12:39 (CEST) .[reageer]
Inmiddels heb ik een voorstel over de inhoud gedaan op de OP aldaar; ik ben benieud.
Wellicht heb je het nu idd niet nodig, maar of je het normaliter nodig hebt, daar kunnen we nog wel een boompje over opzetten. Als je het wel onder de knie hebt, kan je de techniek het ook gebruiken om lange web URL's te kopiëren i.p.v. ze minutieus over te typen. Dat scheelt tijd en ook kans op tikfouten, kortom: een klassieke win-win!
PS. bron 392 van 'Straatrein' is (ondanks dat ik >>https://<< heb toegevoegd) een dode link; waarschijnlijk vanwege een tikfout. KatVanHuis (overleg) 27 aug 2023 13:45 (CEST)[reageer]
Aan de ene kant zou het idd makkelijk zijn, maar ik vermoed dat ik het toch niet begrijp. Zeker voor dit lange artikel heb ik natuurlijk véél minutieus overgetypt, maar vaak wist ik ook een korte(re) url te vinden, en me er op die manier uit te redden. Straatspoor (overleg) 28 aug 2023 15:37 (CEST)[reageer]
Het kan niet anders dan dat er zeker minutieus is overgetypt, anders zou er veel meer links niet werken. Ik heb respect voor je monnikenwerk, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik vermoed dat je het binnen enkele minuten van 'A tot Z' begrijpt.
PS2. bron 481 komt ook niet lekker uit de verf... Maar erger nog, het is een indirecte link naar Wikipedia zelf en dat wordt "door de gemeenschap" niet als bron geaccepteerd. KatVanHuis (overleg) 28 aug 2023 16:45 (CEST)[reageer]
"ik doe graag moeilijk als het makkelijk kan"(maar niet altijd hoor) En ik zal die bron eens even aanpakken😠! (?) Straatspoor (overleg) 28 aug 2023 18:10 (CEST)[reageer]
Alvast bedankt voor het aanpakken! KatVanHuis (overleg) 28 aug 2023 18:24 (CEST)[reageer]
Done! De Misdaad is gewist! En verv. door 2! nieuwe bronnen. Die het nog doen ook. WV 1 hopelijk niet weer een misdaad is. Daar zijn wel goede foto's, maar ik zie niet hoe je dat over zetten kan. Straatspoor (overleg) 28 aug 2023 18:27 (CEST)[reageer]
Bedankt hiervoor! (Gelukkig meldde ik de "misdaad" niet anoniem...) Beide hebben goede foto's, maar eentje <Wikidata> is onderdeel van de Wikipedia organisatie. Ik zal een foto naar je artikel zetten en dan kan je kijken of je dat wat vindt. KatVanHuis (overleg) 28 aug 2023 22:32 (CEST)[reageer]
Dat vind ik natuurlijk prima ! 👍. Ik heb alweer heel wat aangepast in het hele artikel. Is het klaar voor publicatie?? Straatspoor (overleg) 29 aug 2023 09:25 (CEST)[reageer]
Ik bekeek die video, maar "dat is niet mijn type".😁 Straatspoor (overleg) 1 sep 2023 07:22 (CEST)[reageer]
1. Goeie, korte en open vraag; 'Is het klaar voor publicatie??' Het komt wel heel erg in de buurt: de eerste alinea wordt steeds beter, er zijn kopjes en foto's, kortom allemaal heel fijn.
Ik heb zoveel dingen te doen (binnen en buiten Wikipedia) dat ik nog niet het hele artikel heb gelezen, wel verschillende delen. Ik kwam de volgende tekst tegen bij Durango (Colorado): (Smal spoor Avenue). Het lijkt me niet dat zo'n straatnaam bestaat. Daarnaast zie ik dat je meerdere spoorbreedtes dikgedrukt hebt weergegeven. Voor mij is het geen probleem, maar ik zie de bui al hangen omdat dat alleen gebruikelijk is bij de naam in de intro van het lemma.
Zelf vind ik het heel belangrijk dat links naar bronnen helemaal moeten kloppen (daarom ben ik zo blij met mensen die bots aanmaken en gebruiken), maar ben nog een aantal incorrecte links tegengekomen. En ik weet dat het heel veel bronnen zijn, toch vind ik dat ze allemaal volwaardig dienen te zijn.
2. Het was te verwachten dat het niet jouw type is, maar behalve enkele cosmetische verschillen zal de procedure voor meer dan 90% (zo niet 100%) hetzelfde zijn. Zelfs op mijn Apple apparaten werkt kopiëren en plakken zo. KatVanHuis (overleg) 2 sep 2023 08:14 (CEST)[reageer]
Bedankt. Bij Durango is het gewoon de vertaling die er achter staat. ### Daar was ik al bang voor. Is er andere manier om het op te laten vallen, zodat de lezer het makkelijk ziet? Straatspoor (overleg) 2 sep 2023 16:02 (CEST)[reageer]
Incorrecte links? Bedoel je zwarte, zonder https? Ik ben niet in staat dat te verhelpen. Wel kan ik ze bij bronnen ipv bij links zetten, zoals ik al met 'Zabrilië' gedaan heb. Straatspoor (overleg) 2 sep 2023 17:17 (CEST)[reageer]
  • Ik zie het net pas ineens! Zeer toepasselijk inderdaad.
  • Ik denk dat als het niet opvalt, dat de geïnteresseerde lezer makkelijk de zoekfunctie van een browser kan gebruiken.
  • Ik zie dat de links bij 'Brazilië' helemaal niet werken, maar met een extra letter 's' doen ze dat wel. Eigenlijk mag daar ook nog '{ { p t } }' voor (zonder de spaties), om aan te geven dat de bron in het Portugees is.
KatVanHuis (overleg) 3 sep 2023 12:53 (CEST)[reageer]
Je 2e punt begrijp ik niet helemaal. Bedoel je dat ze het maar zelf op moeten zoeken?
En het 3e punt begrijp ik helemaal niet. Mooi dat je dat gelukt is natuurlijk, maar hoe is me een raadsel, en die taal-aanduiding ken ik ook niet. Ondanks dat ik hele artikelen schrijf, weet en begrijp ik lang niet alles. Straatspoor (overleg) 3 sep 2023 18:28 (CEST)[reageer]
Ik heb alle ''''''' verwijderd. 😥 Straatspoor (overleg) 3 sep 2023 19:05 (CEST)[reageer]
  • Veel browsers (ook die van tablets en telefoons) hebben een ingebouwde zoekfunctie. Als men bv. 'smalspoor' intypt, dan licht de browser alle woorden uit.
  • Het is me gelukt door alle losse woorden uit de link bij 'Brazilië' te googelen. In de link die je hebt overgetikt, mist een letter 's' helaas.
KatVanHuis (overleg) 4 sep 2023 10:51 (CEST)[reageer]
Ik heb die s er bij gezet, maar krijg dan zoals vaak ⚠️ om niet door te gaan. Onbetrouwbaar. Dus plaats ik geen link. Straatspoor (overleg) 4 sep 2023 11:30 (CEST)[reageer]
Het klopt dat het een potentieel onbetrouwbare website is, dat meldde mijn browser ook. Ondertussen staat de link er nog steeds, zij het dan niet aanklikbaar. KatVanHuis (overleg) 4 sep 2023 12:03 (CEST)[reageer]
Potentieel idd, maar het risico neem ik niet. En dat willen de lezers en Wikipedia natuurlijk ook niet. Daarom vermeld ik het dan maar zonder link, want op die manier komt er (bij mij) geen ⚠️. Ik heb o. a. die site op die manier div. keren bekeken, zonder problemen. ### Is het al goed genoeg voor publicatie 😬?. Straatspoor (overleg) 4 sep 2023 12:42 (CEST)[reageer]
Ik weet niet of de link zo geaccepteerd zal worden door andere gebruikers, maar ik laat het zo. ### Ik vind het weer een heel mooie open vraag. Ik zou graag al ja zeggen, maar ik zie het liefst nog wat puntjes op de spreekwoordelijk i.
  • interpunctie: slechts eenmaal een ':' of ';' per zin. De eerste zin van 'Beschrijving' heeft er twee van.
  • De bronnen met 'ref'-tags: vast aan het laatste woord of direct na een punt of komma, daarna een 'spatie'. Vooral bij 'Nederland' is er ruimte voor verbetering.
Daarna denk ik dat we op 99,8% zitten! KatVanHuis (overleg) 4 sep 2023 14:34 (CEST)[reageer]
Ok! Nou ik heb verbeteringen aangebracht; echt begrijpen doe ik het niet, dat 2e, maar ik kwam nog meer tegen. Met "vast" kan je bedoelen er(gens)-aan-vast, maar ook "vaste gewoonte". 🤔 Straatspoor (overleg) 4 sep 2023 15:57 (CEST)[reageer]
Heel goede verbeteringen! En inderdaad: vast = er(gens)-aan-vast.
Hopelijk heb ik bij 'Nijmegen' de juiste bewerking gedaan. Maar waar het om gaat is dat ik de 'spatie' die voor de 'ref'-tag stond heb weggehaald. KatVanHuis (overleg) 5 sep 2023 16:19 (CEST)[reageer]
Ik denk het te begrijpen. Alleen stond (*) niet meer bij de straat, zoals bij de andere plaatsen. Daarom heb ik het verduidelijkt en nu staat het weer goed. Straatspoor (overleg) 5 sep 2023 20:51 (CEST)[reageer]
Ik wil maar eens gaan publiceren. Een wijs moderator zei eens "gelukkig kan alles op Wikipedia aangepast worden; het hoeft niet meteen perfect". En idd want ondanks vele keren art. nalezen valt er kort/lang daarna vaak nog wel iets te verbeteren, ook in (delen van) artikelen die ik niet zelf geschreven heb. Straatspoor (overleg) 6 sep 2023 10:01 (CEST)[reageer]
Alvast gefeliciteerd! (NB: ik heb net nog wat kleine aanpassingen gedaan) KatVanHuis (overleg) 6 sep 2023 21:06 (CEST)[reageer]
Dank je wel. Artikel zojuist 🚀🚀 ! (Maar eerst nog wel wat verbeterd, toegevoegd, en méér bronnen, want ik vond het een "beetje" te weinig bronnen. (❗) 160.062 Bytes, 604 kijkers, 1902 bewerkingen. Straatspoor (overleg) 7 sep 2023 12:55 (CEST)[reageer]
En 509 bronnen is ook de moeite waard! KatVanHuis (overleg) 9 sep 2023 12:13 (CEST)[reageer]
Inderdaad. Het stond of staat op de 365e plaats als ik het goed heb. Straatspoor (overleg) 10 sep 2023 13:53 (CEST)[reageer]
🌟 Inmiddels heb ik het hele artikel voor de 2000e keer ofzo nagekeken, en ik vond soms directe links die ik nog niet had, zoals bij 🇧🇷 . Ik vond nog andere locaties, en opnieuw bronnen die niet willen linken, bijv. vanwege onveiligheid. Misschien dat iemand in staat is dat op te lossen. Ik heb geen idee hoe. Derhalve nu méér dan 540 bronnen❗((ik keek eens bij div. populaire lemma's, en die bleven allemaal (ver)⏬onder de 100 bronnen))(beroemde personen en bekende gebeurtenissen). Straatspoor (overleg) 18 sep 2023 19:20 (CEST)[reageer]
Inmiddels is de paginalengte ruim 168.000, terwijl het Engelse artikel maar ruim 28.000 bytes haalt. Straatspoor (overleg) 19 sep 2023 09:19 (CEST)[reageer]
Het oplossen van het niet kunnen linken van 'onveilige' websites zou ik niet kunnen, maar als ik iets tegenkom dan zal ik het je melden. En ook gefeliciteerd met de mijlpaal van 168k bytes. KatVanHuis (overleg) 25 sep 2023 18:42 (CEST)[reageer]
👍Dank je wel. Straatspoor (overleg) 5 okt 2023 13:29 (CEST)[reageer]

Hallo 🐱van🏠. Ik zag dat je met Sneltram bezig was; ik heb al 'lang' een vraag aan iedereen staan op OP Utrechtse sneltram, maar er reageert niemand. Zou je dat eens willen bekijken? Mvg, Straatspoor (overleg) 26 aug 2023 07:52 (CEST) .[reageer]

Ik heb even gereageerd, maar weet het ook niet... Misschien kan je degene die het toevoegde berichten? KatVanHuis (overleg) 26 aug 2023 15:20 (CEST)[reageer]
Ik heb gezocht maar de toevoeging wordt niet vermeld. Wel heeft iemand cijfers uit 2009 in 2018 verwijderd omdat het "niet meer zo relevant" zou zijn. 2016 is ook alweer 7,5 jaar geleden, dus dat zou je daarvan ook kunnen zeggen, vooral ook omdat de bron toch onbereikbaar is. Straatspoor (overleg) 26 aug 2023 20:01 (CEST)[reageer]
Bij gebrek aan recente cijfers zijn oude cijfers interessant omdat ze nog wel de verhoudingen in drukte tussen de haltes aangeven. Want reizigers patronen veranderen meestal weinig. Hooguit zijn de aantallen na de pandemie kleiner, maar de onderlinge verhoudingen nauwelijks veranderd. KatVanHuis (overleg) 27 aug 2023 12:06 (CEST)[reageer]
❇️ Goed nieuws! Zie OP Utrechtse sneltram. Straatspoor (overleg) 1 sep 2023 07:24 (CEST)[reageer]
Ik heb verwijderd wat we afgesproken hadden. 't had nou wel lang genoeg geduurd!(😡😁) Straatspoor (overleg) 16 sep 2023 20:58 (CEST)[reageer]

Strand🏖️lijnen.[brontekst bewerken]

Hallo 🐅van🏡. Wederom wil ik je vragen naar een artikel op mijn kladblok te kijken en te beoordelen. Gebruiker: Straatspoor/Lijst van strand-rail-lijnen in Nederland en België . Is de titel bruikbaar, ook al is het geen gebruikelijke term? (ik zou geen gebruikelijk alternatief weten). Strandraillijnen of strandspoorlijnen zijn ongeveer even ongebruikelijk. De opzet is om lezers te informeren die ten onrechte denken dat metrolijn B de eerste is die tot op of bijna op een strand komt. Ik wilde de voorbeelden daarom eerst bij lijn B zetten, maar dat mocht 'uiteraard' niet omdat dat teveel werd bevonden. Als 'vergelding' ben ik toen dit artikel begonnen. Het is een soort doorverwijzingspagina. Als het zo niet kan, zou ik er dan een Wikimedia-doorverwijzingspagina van kunnen maken? (ik weet helemaal niet of ik die mogelijkheid heb hoor) Mvg, Straatspoor (overleg) 9 sep 2023 10:41 (CEST).[reageer]

  • De titel is al iets aangepast.
  • Er bestaat al artikel Strandlijn, maar dat is een heel specifieke. De enige zonder passagiers was dat.
Straatspoor (overleg) 9 sep 2023 10:47 (CEST)[reageer]
Bedankt voor de vraag: ik ben weer vereerd. Ik denk dat dit een lastige wordt, aangezien de gemeenschap gaat vinden dat dit een fenomeen is dat niet in bronnen voorkomt. Daar bedoel ik dan de categorie mee. Ik gok dat de meeste lijnen in meer of mindere mate individueel wel bronnen hebben. De enige oplossing die ik zie, is hier een kleine selectie op te nemen. KatVanHuis (overleg) 9 sep 2023 12:29 (CEST)[reageer]
Ze staan iig allemaal in een artikel. Ik vergelijk het Lijst van bruggen in Den Haag, maar er zijn nog veel meer lijsten. En je bedoeld denk ik opnemen in artikel strand of kust e.d. Straatspoor (overleg) 9 sep 2023 12:59 (CEST)[reageer]
Ja, die lijst met bruggen zou een mooi tegenargument zijn. In de haast en de hitte ben ik vergeten dat je inderdaad de mogelijkheid hebt om zo'n doorverwijzingspagina aan te maken. Daar zal extra kritisch naar worden gekeken omdat het als belangrijke pagina-soort wordt gezien, maar met de hulp van de experts op doorverwijs-gebied zal dat wel lukken. Het is leuke lijst, ik kende veel lijnen nog niet! KatVanHuis (overleg) 10 sep 2023 11:46 (CEST)[reageer]
Ok, maar ik ken die experts niet. En ik zocht hoe je dat maakt, maar vond dat niet. Ik zal het eens op de gewone manier proberen, op kladblok dus. Straatspoor (overleg) 10 sep 2023 13:38 (CEST)[reageer]
Het aanmaken is iig gelukt, maar of het op deze manier kan weet ik dus niet. Straatspoor (overleg) 10 sep 2023 13:44 (CEST)[reageer]
Ik heb nu toch gevonden hoe het moet, maar weet nog niet of ik het ook begrijp. Straatspoor (overleg) 10 sep 2023 13:51 (CEST)[reageer]
Maar als doorverwijspagina kan ik er geen toelichting boven zetten, wat ik wel wil. Daarom voel ik er toch meer voor een lijst. Alleen is "brug" een begrip maar "strandlijn" niet echt, dus of dat aanvaard wordt??? Alternatief is het opnemen in het bestaande art. "Strandlijn", met toelichting boven het nieuwe deel, en dan alle voorbeelden en linX. Of wordt dat weer teveel gevonden?? Iig is het nu maar een kort artikeltje. (Niet "kort" deze keer). Straatspoor (overleg) 10 sep 2023 14:18 (CEST)[reageer]
Het alternatief werkt niet omdat het artikel al een specifieke strandlijn in het Westland beschrijft. En elk onderwerp heeft z'n eigen WikiData code, die internationaal geldt. Zo worden de lemma's met hetzelfde onderwerp gelinkt tussen alle talen, indien een taal een eigen lemma heeft. Bijv.: het lemma 'Nederland' 280 taalversies. Daarom past de lijst ook niet bij de RET-lijn naar HvH.
Wat je misschien zou kunnen doen, is een doorverwijspagina aanmaken met twee items. Het item Strandlijn (van Delfland) en het item Lijst van rail strandlijnen o.i.d. Maar of dat aanvaard wordt is de vraag idd. KatVanHuis (overleg) 10 sep 2023 16:54 (CEST)[reageer]
Inderdaad. In theorie kan de WikiData code gewijzigd worden. Dat heb ik al bij diverse artikelen gedaan omdat wat er stond geen goede omschrijving was. Bijvoorbeeld: Oude schicht: stripverhaal. Nee, het is een fictieve auto. Straatspoor (overleg) 12 sep 2023 13:29 (CEST)[reageer]
Ohh mooi ja: ik heb het even opgezocht en het ziet er keurig uit. Nu alleen nog iemand zien te vinden die het naar het Frans kan vertalen.
Hopelijk lukt het zo en kun je al aan de slag! Wikipedia wordt zo steeds een beetje beter. KatVanHuis (overleg) 12 sep 2023 17:58 (CEST)[reageer]
🤔?🤔? Staat deze reactie wel op de juiste plaats?? Naar het Frans vertalen?? Straatspoor (overleg) 12 sep 2023 20:05 (CEST)[reageer]
‘Oude Schicht’ heeft op Wikidata een beschrijving in het Frans, naast de Nederlandse die je zelf verbeterd hebt. Daar zou de Franse vertaling van ‘fictief voertuig’ beter zijn. Ik zal het bij deze onderaan mijn to-do-list zetten. KatVanHuis (overleg) 13 sep 2023 13:51 (CEST)[reageer]
Oh bedoelde je dat, dat was niet duidelijk. Ik weet idd dat daar meer talen staan, maar heb er toen niet op gelet en alleen de Nederlandse veranderd.(en maar de vraag of ik Franse vertaling zou vinden)(of andere taal)(ook bij andere Tom🐱 termen van toepassing, want ik heb er meer verbeterd) Straatspoor (overleg) 13 sep 2023 18:52 (CEST)[reageer]
Dat is gunstig, elke verbetering is er weer eentje. Helaas is mijn Frans wat roestig... KatVanHuis (overleg) 25 sep 2023 18:45 (CEST)[reageer]
Nou mijn Frans is nog veel minder. Als Fort Boyard-'fan' ken ik wel wat woorden, maar echt spreken kan ik het niet. Maar ik trachte wel de vertaling te vinden, maar een goede leverde dat niet op. Wat wil je ook, ook in het NL is het een rare naam. Straatspoor (overleg) 26 sep 2023 18:12 (CEST)[reageer]
Ik weet nog niet wat te doen met de strandlijnen. Denk jij dat wijzigen van de wikidatacode aanvaard wordt??? Straatspoor (overleg) 5 okt 2023 13:32 (CEST)[reageer]
Details wel, zoals bij 'Oude Schicht'. Maar deze WikiData is zelfs al gelinkt aan Google, dus alles ligt internationaal vast. Wat me nog steeds het handigst lijkt, is een doorverwijspagina aanmaken met daarop twee items. Het item Strandlijn (eventueel om te dopen tot 'Delflandspoor', dat is ook meer officieel) en het item Lijst van rail strandlijnen. Die laatste kan je ook een andere naam geven, e.e.a. naar eigen inzicht. KatVanHuis (overleg) 8 okt 2023 14:47 (CEST)[reageer]

🦈, 🐈‍⬛van 🛖. Ik onderneem nieuwe poging wat betreft strandlijnen. Ik heb er nu doorver👉wijs pagina op gezet; kan ik dat zo publiceren?? Gebruiker: Straatspoor/Doorverwijspagina Strandlijnen Straatspoor (overleg) 7 mrt 2024 18:34 (CET)[reageer]

Goede avond Straatspoor, ik denk dat het wel kan maar ik denk ook dat het zo niet geaccepteerd wordt. Dit vooral omdat de lijnen zelf niet als strandlijnen bekend staan. Zoals ik hierboven al aangaf, zou ik voor het lemma "lijst van strandlijnen" o.i.d. kiezen. Ik kan ook daarbij geen garanties geven, want het is aan de 'gemeenschap' maar schat de kans hoger in. KatVanHuis (overleg) 7 mrt 2024 20:42 (CET)[reageer]
Bedankt. Ja daar zat ik ook aan te denken, ook omdat er al "lijsten van bruggen" bestaan. Bijvoorbeeld. Straatspoor (overleg) 8 mrt 2024 06:07 (CET)[reageer]
Na nog een heleboel aanpassingen heb ik de lijst gepubliceerd. Straatspoor (overleg) 8 mrt 2024 10:29 (CET)[reageer]
Ja, de roedel haakjes bij sommige lijnen zijn aardig opgelost. Nu maar afwachten: spannend! KatVanHuis (overleg) 8 mrt 2024 10:39 (CET)[reageer]

Semi-metro[brontekst bewerken]

Dag KatVanHuis, sorry, ik heb je bewerking op Metro (vervoermiddel) moeten terugdraaien omdat de term "semi-metro' niet passend was. Die benaming gold voor het project van eind jaren zestig dat nooit is uitgevoerd, en werd na omstreeks 1975 niet meer gebruikt. Weliswaar kwam in dat project een tramtunnel voor, maar toen hij uiteindelijk werd gegraven was dat decennia later, als onderdeel van andere plannen. Groet, Hartenhof (overleg) 13 sep 2023 07:08 (CEST)[reageer]

Dag Hartenhof. Ken je het artikel Haagse semi-metro dan niet? En de uitgebreide discussie die Kat van huis en ik daarover gehad hebben? (op de OP daar) groet,Straatspoor (overleg) 13 sep 2023 13:39 (CEST) .[reageer]
Zeker wel, maar het klopt niet. Als je dat artikel een passende titel geeft, hou ik op met zeuren. Hartenhof (overleg) 13 sep 2023 14:08 (CEST)[reageer]
Ik vermoed dat het plan dat je noemt een eigen lemma heeft onder de titel Nota OV 1969 (Den Haag). De Amsterdamse metro is immers ook niet volgens de originele plannen gebouwd, om over de MLC (Charleroi) maar te zwijgen. KatVanHuis (overleg) 13 sep 2023 14:23 (CEST)[reageer]
Sorry, maar dan snap ik niet dat je iets wat je (allang?) kent verwijderd en daarna pas naar de OP gaat; want dan weet je toch wat de reactie gaat zijn. En inderdaad kwam die reactie, daar twijfelde ik niet aan. Straatspoor (overleg) 13 sep 2023 17:23 (CEST)[reageer]
Hallo Hartenhof, bedankt dat je je bewerking hier hebt toegelicht. Zoals gebruiker Straatspoor wellicht weet, stel ik open samenwerking op prijs en dit lijkt me een goed begin. Ik heb ooit zelf een bron toegevoegd waarin stond dat de gemeente (rond 1975) het ambtenaren verbood om de term ‘semi-metro’ niet te gebruiken. Prompt verscheen ook op plattegronden de term ‘sneltram traject’ en dergelijke. Maar dat laat onverlet dat de definitie van ‘semi-metro’ (tramtraject in tunnels en op viaducten) van toepassing is op de situatie in Den Haag. KatVanHuis (overleg) 13 sep 2023 14:11 (CEST)[reageer]
Dank je wel. Mijn bezwaar is dat Wikipedia geen eigen terminologie moet gebruiken voor een fenomeen waarvoor andere, algemene definities bestaan. Semi-metro werd ooit door een spitsvondige HTM'er of Haagse ambtenaar bedacht. De term werd begraven samen met het plan waaraan het zijn naam gaf en hoort daarom alleen bij dat plan en die periode. Wikipedia speelt geen rol in de ontwikkeling van terminologie en/of spraakgebruik en heeft als rechtgeaarde encyclopedie uitsluitend een beschrijvende en/of verklarende functie. Hartenhof (overleg) 14 sep 2023 15:20 (CEST)[reageer]
Het is geen eigen terminologie, er is een apart Semi metro artikel met diverse bronnen, ook buitenlandse. Wikipedia doet toch wat de bronnen zeggen? Je hebt destijds zelfs meegedaan aan de discussie, maar nu ben je het er opeens niet meer mee eens. (En dat kan natuurlijk) Er zijn er ook die de term niet kennen en denken dat het een 'nieuw' verzinsel is. Maar het bleek ouder dan we dachten. Straatspoor (overleg) 14 sep 2023 15:49 (CEST)[reageer]
Toch bestaat er geen "Haagse semi-metro", sorry. Hartenhof (overleg) 14 sep 2023 19:14 (CEST)[reageer]
Het artikel Haagse semi-metro stelt ook niet (meer) dat het bestaat, maar wel wat er voor aangelegd is. ⚠️Omdat je het veranderd hebt in het Metro-artikel klopt de afstand niet meer. Verder laat ik reactie voorlopig over aan Katvanhuis, want die kan dat beter dan ik. Straatspoor (overleg) 15 sep 2023 16:38 (CEST)[reageer]
Bedankt voor de moeite! Ik zal kijken hoe we hierover inderdaad consensus kunnen bereiken. KatVanHuis (overleg) 21 sep 2023 14:09 (CEST)[reageer]
Hallo Hartenhof, gelukkig zijn we het eens dat Wikipedia algemene definities hanteert en termen beschrijft/verklaart zoals ze in verscheidene bronnen te vinden zijn.
Echter, dat 'semi-metro' in Den Haag zou zijn bedacht lijkt me erg sterk, aangezien de term in 1963 al in Brussel wordt gebruikt. Daarnaast is het een moderne term voor wat men in de VS sinds eind 19e eeuw 'subway-surface' tramlijnen noemt. Amerikaanse verkeerskundigen hebben de definities voor onder meer heavy rail, light rail, maar ook voor premetro en semi-metro haarscherp gedefinieerd. Dat die laatste ook de minst bekende is bij het grote publiek, zou best kunnen; maar ook in de 21e eeuw wordt de term door verkeerskundigen nog gebruikt, onder meer in Australië en Noorwegen.
Dat de term semi-metro begraven (zelfs verboden) werd, heb ik al beaamd. Maar wanneer een dierentuin, haar giraf ineens geen giraf meer wil noemen, is het dier dan ook daadwerkelijk geen giraf meer? Natuurlijk is de 'Nota OV 1969' met het schrappen van de Koekamplus in de ijskast gezet. Maar zowel het Soutterain (weliswaar korter gerealiseerd dan gepland) als de Netkous (als verbinding tussen het tramnet en de Zoetermeerse krakeling) zijn beide een bestaand feit, eventueel met eigen ogen te aanschouwen. KatVanHuis (overleg) 21 sep 2023 16:14 (CEST)[reageer]
Ik heb het aangepast zodat de afstand weer klopt, maar dat heb je wellicht al gemerkt. En wat consensus betreft; wij twee zijn het met elkaar eens, dus is dat een meerderheid. Straatspoor (overleg) 22 sep 2023 06:27 (CEST)[reageer]
Ja idd, nogmaals bedankt voor de moeite: ik stel het zeer op prijs. Consensus houdt echter in dat er overeenstemming wordt bereikt, ook met de minderheid. Ik zal de reactie van Hartenhof nog even afwachten, voordat ik de oude situatie ga herstellen. Vooralsnog kan ik niets met Toch bestaat er geen "Haagse semi-metro", sorry.; althans zo zonder verdere toelichting of argumentatie. KatVanHuis (overleg) 23 sep 2023 15:58 (CEST)[reageer]
De argumentatie heb ik herhaalde malen gegeven. Zaai geen verwarring. "Haagse semi-metro" hoort bij een niet uitgevoerd plan in een afgebakende periode, meer niet. Voor wat er nu is bestaat een andere terminologie. Hartenhof (overleg) 27 sep 2023 13:01 (CEST)[reageer]
Ik heb twee vragen:
  • Waar zaai ik verwarring? Ik ben alleen op zoek naar consensus hier.
  • Welke terminologie zou je willen wel introduceren in deze situatie? Overigens beargumenteer ik dat het plan in drie fasen is uitgevoerd en inderdaad in verschillende perioden. Maar de Amsterdamse metro is ook niet in een dag gebouwd.
KatVanHuis (overleg) 27 sep 2023 13:34 (CEST)[reageer]
Dag 🐱van🏠. Ik heb je reactie bij Metro allang gezien, maar Hartenhof blijkbaar niet. Ik denk dat je op zijn OP moet zijn wil je reactie krijgen. ### Ik zie het nu pas, maar bij Semimetro staat een zin die niet geheel naar mijn zin is: "met buiten die tracés wel gelijkvloerse conflicten met andere weggebruikers". Want volgens mij is er pas een conflict als het fout gaat. Immers, als er op het moment dat er een tram komt geen kruisend verkeer is, is er niets a.d. hand en dus geen conflict. Ook omdat een conflict als een botsing gezien wordt. Maar dan wel qua meningen, dus buiten het verkeer, want in het WP artikel Conflict wordt "verkeersconflict" niet eens genoemd, en ik vind er ook weinig over. Ik weet wel dat De Lijn (Kusttram)kruisingen die ook met afsla/pijl⬅️lichten uitgerust zijn, 'conflictvrij' noemt. Maar dat is natuurlijk niet 100%, want je kunt altijd door rood rijden, en helaas gebeurt dat ook. Maar zij zien het dus wel als 100%. Maar kruisingen met 🚦🚥, en zeker met slagbomen, zouden dus conflictvrij moeten zijn, idealiter. Zo uit mijn hoofd zijn alle overgangen van tunnel/viaduct naar straatniveau in NL beveiligd en dat zou dus in principe conflictvrij moeten zijn. Een dergelijke zin zou het dus kunnen worden. Mvg, Straatspoor (overleg) 6 nov 2023 18:22 (CET)[reageer]
Beste Straatstpoor, bedankt voor je uitgebreide reactie. Wat Hartenhof ziet, weten we niet. Wel is er nu op 2 plekken ruimte om te reageren; ik heb genoeg gedaan. ### Conflictvrij is bij internationale definities hetzelfde als ongelijkvloers. Maar voor de duidelijkheid zou in de door jou aangehaalde zin nog het woord 'mogelijk' kunnen worden toegevoegd. Zoals je al aangeeft: men kan door rood rijden of erger, iemand kan onder een slagboom kruipen (doen niet alleen tieners maar ook ouderen). Kortom: mogelijke conflicten te over. KatVanHuis (overleg) 14 nov 2023 21:56 (CET)[reageer]
Inderdaad, mogelijke conflicten te over helaas. En De Lijn houdt er dus een eigen definitie op na. Er is een uitgebreid rapport (niet van hen) dat aangeeft wat er op de kusttramlijn verbeterd zou moeten worden, ook veel slagbomen, "naar Nederlands voorbeeld" staat daar, maar er gebeurd bijna niks van wat daar staat. Ik heb zelfs een keer aan de minister geschreven en ook gepleit voor o.a. slagbomen. Ik kreeg wel uitgebreid antwoord, maar geen toezeggingen. Ontwijkende antwoorden. Straatspoor (overleg) 16 nov 2023 20:59 (CET)[reageer]
Weliswaar onhandig, maar De Lijn mag eigen definities omschrijven en die vastleggen. "Wij" hier op Wikipedia mogen dat niet. ### Goed om de minister te verwittigen en beleefd dat er een reactie kwam. Wel jammer van de ontwijkende antwoorden maar... niet geschoten is altijd mis! KatVanHuis (overleg) 20 nov 2023 20:14 (CET)[reageer]

Moeilijke kwestie.[brontekst bewerken]

Hallo 🐱<<🏠 . 1. Ik denk dat je voor verder contact met Hartenhof op zijn OP moet zijn, want hij merkt je reactie blijkbaar niet. En zo mis ik ook wel eens iets of zie het veel later. Ik heb hem er al 1x attent op gemaakt, en dat vind ik wel voldoende. 2. Ik heb nog zéér spectaculaire foto voor in Straattrein artikel, maar alleen op papier (print). Uit 2014; helaas kan ik de foto op flickr.com niet meer vinden. Zou jij dat wel kunnen?? Dit is de URL, maar helaas is die niet compleet: https://www.flickr.com/photos/9983636@N06/9924808573/in/photolist-g82ePc-7vQ673-goLV65-..................??? Ik heb op div. manieren geprobeerd, maar geen resultaat. Onder de foto staat nog een "logo" en "eastoja"(gebruikersnaam??) , maar ook dat hielp niet. Ik hoop dat je kan helpen. Het gaat om dubbeldekstrein 304 op straat in Michigan city; hij rijdt net de weg op (of af) Mvg, Straatspoor (overleg) 30 sep 2023 17:41 (CEST) .[reageer]

⚠️Hoeft niet meer! Want opeens doet de link het wel! Fantastisch. Straatspoor (overleg) 30 sep 2023 17:43 (CEST)[reageer]
Hallo Straatspoor! Per punt een reactie dan. 1.) het is heel goed dat je meedenkt, ik waardeer het dat je hier aandacht voor had gevraagd. Ik wacht het nog even af en uiteindelijk kan ik idd op zijn persoonlijke OP terecht. 2.) En ontzettend fijn dat die link het weer doet! (Ik zie een lange dubbeldekstrein idd) KatVanHuis (overleg) 2 okt 2023 16:09 (CEST)[reageer]

Bizarre trams.[brontekst bewerken]

Hallo 🐈‍⬛ van 🏠. Nog over bizarre trams gesproken: ben je bekend met de museumvloot aan trams in Blackpool?? (die tot 2011 grotendeels reguliere trams waren) Het leek daar vele decennia of iedere tram uniek was, vooral als je alle beschilderingen meetelde. En allemaal (bizarre😵‍💫) types die negens anders voorkwamen en komen. Er zijn natuurlijk veel grotere netwerken geweest, maar ik denk niet met zoveel soorten bizarre😳 uitvoeringen. Wel heb ik eens foto gezien van een ✝️uitvaart-tram, zwart "uiteraard", en ik meen ook een 🎂huwelijkstram, "dus" wit. Het was in een zuid-amerikaans land waar allang geen trams (en/of treinen) meer rijden, zoals overal daar. Hoewel Ecuador sinds "kort" als 1e daar een moderne lagevloertramlijn heeft, geen 2e/3e hands(!), en die rijdt door een krappe straat😬, vlak langs de huizen. Net als de Blauwe Tram vroeger! Mvg, Straatspoor (overleg) 6 okt 2023 19:01 (CEST) .[reageer]

Ik kom graag in het VK, maar Blackpool heb ik nog niet bezocht helaas. De museumvloot aldaar is welhaast wereldberoemd en zeker fantastisch. Die tram in Cuenca kende ik nog niet, maar dat is goed 'nieuws' voor de tramliefhebber! Het doet me denken aan de smalle tramstraatjes in Antwerpen. KatVanHuis (overleg) 8 okt 2023 14:54 (CEST)[reageer]
Inderdaad, 2x. Ik was alweer vergeten in welke plaats het was, want ik zag het een tijd geleden bij toeval. Overigens komen op het eiland Man natuurlijk ook alleen unieke trams voor. In de zin dat ze in geen ander land voorkomen of kwamen, net als soms met bepaalde diersoorten het geval is. Ook uniek is dat er geen modern railvervoer bestaat, en er de oudste electrische trams ter wereld rijden; uit 1893 ! Straatspoor (overleg) 8 okt 2023 19:41 (CEST)[reageer]
Haha, de vergelijking met het dierenrijk is mooi: Madagaskar is er inderdaad maar mooi bekend mee geworden. KatVanHuis (overleg) 3 nov 2023 13:21 (CET)[reageer]

🇲🇽 Mexicoooo.[brontekst bewerken]

🦈, 🐅van🏠. Ik merkte toevallig dat er geen Nederlands artikel over spoorwegen in Mexicoooo is. Dat vond ik wel vreemd voor zo'n groot land, maar anderzijds leek er weinig te melden "omdat er bijna nix meer rijdt". Maar toen ik het na ging ontdekte ik dat dat wel meevalt, en vooral toevallig sterk gaat toenemen vanaf volgend jaar. Dus begon ik "snel" een artikel op mijn kladblok. Amper begonnen ontdekte ik al veel over smalspoor, nog voor ik aan gewone spoorwegen begon. Qua straattrein wist ik al veel. En al gauw had ik een artikeltje dat niet meer een beginnetje is. Zou je eens willen kijken wat je er van vindt ?? Mvg, Straatspoor (overleg) 13 dec 2023 10:09 (CET) .[reageer]

Hallo Straatspoor, wat een fijn initiatief! Het ziet er al goed uit, althans ik ben zelf heel vaak ook voor de chronologische aanpak. Wat er in 1997 gebeurde is idd schandelijk, goed dat er ei-de-lijk wat aangedaan wordt. Het is natuurlijk nog lang niet af, dus wellicht zijn m'n aanwijzingen wat te vroeg... Er is nmm een inleiding nodig (3 a 5 zinnen vind ik heel redelijk) voordat je gaat publiceren. Verder verwijzen heel veel wikilinks nog niet naar lemma's, zoals de eerste (Mexico), daar kunnen tzt nog puntjes op de 'i' gezet worden. Voorlopig zou zeggen, voor nu het lemma nog lekker verder uitbouwen. MVG, KatVanHuis (overleg) 13 dec 2023 20:03 (CET) PS: december is druk voor mij, dus ik kan verder heeeel traag reageren.[reageer]
Ok, in Mexico hadden ze ook geen haast😁. Ik heb al verbetering+ aangebracht. Wat ik wel apart vind is dat je zomaar in vertaling dat decreet kunt lezen. Daar staat dus o.a. dat het een schande is. Het plan heeft duidelijk militaire trekjes, en ik las elders ook dat de president pro-trein is, en al vaker het leger ingezet heeft voor ongewone taken. Van het smalspoor in Yucatan wist ik niets, en ik heb dat dan ook in het smalspoor artikel gezet, en ook de straattreinen in het desbetreffende artikel. Helaas zijn er maar weinig video's uit Mexico, en wat er is dat zijn vooral "rampen". Maar de spectaculairste straattrein plek heeft toch wél 2 korte video's. Zoekterm: ferroviaria/ferrocarrill Monterrey.(of zoiets) 1 vanuit de locomotief. ⚠️Rijdt schuin op zeer brede snelweg😬❗️🔊🔊🔊❗️ Vermoedelijk is dit nu het 💥spectaculairste punt van 'gansch' Amerika. Straatspoor (overleg) 15 dec 2023 07:42 (CET)[reageer]
Tussen de bedrijven door heb ik alvast de wikilink naar de eerste doorwerwijzingspagina opgelost. Ik lees hierboven dat je er veel plezier aan beleefd. En het moet een 'feest' zijn om daar over de snelweg te rijden. IIg veel succes nog! Laat maar weten wanneer het artikel bijna af is. KatVanHuis (overleg) 16 dec 2023 10:56 (CET)[reageer]
Bedankt, maar, ander onderwerp, hoe kom je er bij dat Vorchdorf-Lambach "vroeger" is?? Deze lijn is gewoon in dienst, en nog steeds van Stern&Hafferl. Het is het laatste traject waarop nog antieke treintjes de dienst uitmaken. Lambach - Haag am Hausruck, dat is wel een vroegere maw opgeheven lijn. Straatspoor (overleg) 16 dec 2023 14:48 (CET)[reageer]
Het Mexico artikel vind ik nu wel ongeveer klaar. Het hoeft niet uitputtend compleet te zijn; het gaat er om dat er niks was, en nu wel. Het belangrijkste staat er in, en aanvullingen (ook door anderen) kunnen altijd nog. Straatspoor (overleg) 16 dec 2023 19:29 (CET)[reageer]
Het is (weer) mooi geworden. Ik zou het volgende graag willen aanraden:
  • De zin 'De beginconsessies voor spoorwegen in Mexico werden in eerste aanleg verleend in 1837, maar het duurde echter lang voor de aanleg daadwerkelijk begon.' naar historie verplaatsen.
  • De neergang en dan de wedergeboorte in 2023 kort in de inleiding omschrijven.
  • De laatste maar niet de minste, ik zie vaak dat veel mensen wikilinks naar doorverwijspagina's niet waarderen, zou je die ook willen herstellen?
Maar tot aan de publicatie is het nog geheel jouw eigen artikel, dus kijk maar wat je nuttig acht. Iig veel succes! KatVanHuis (overleg) 17 dec 2023 13:27 (CET)[reageer]
Ik heb alle 3 min of meer uitgevoerd, het laatste met veel 'gepuzzel'. Al vind ik dat geen herstel, want het was niet kapot. Maar verbetering is het wel. Wat Ggmunden betreft: toevallig weet ik daar veel van, dus ik dacht 🤔?? . Want ik volg het daar al heel lang middels bijv. enkele tram-jaarboeken. Ik ben er in 2005 ook geweest, toen was het plan er dus ook, maar ter plaatse was er weinig van te merken. Ook keek ik weleens op de site van Protram Gmunden. En ik keek/kijk op YT natuurlijk. Dus ik wist hoe de aanleg ging. Maar ik volg ook de andere Stern&Hafferl-lijnen, en reed toen ook mee. Vandaar dat ik dat allemaal weet. Alleen had ik blijkbaar nog nooit het artikel over Gmunden en de tram gelezen. En ondanks dat het wel geliefd is bij de liefhebbers, had nog niemand het aangepast. Dus deed ik dat onmiddellijk. Straatspoor (overleg) 17 dec 2023 15:11 (CET)[reageer]
Ik was geheel abuis, bedankt voor de waarschuwing: ik heb het hersteld. KatVanHuis (overleg) 17 dec 2023 13:22 (CET)[reageer]
Ik heb één groot 🌫️mysterie🌫️ wb Mexico: midden in Pachuca houdt een spoorlijn op, en ik kan nergens vinden waar die lijn in ⏩die➡️ richting naar toe ging. Het einde is op straat (Via Tula)(=straatnaam) en daarna is het te klein om een voormalig station of fabriek of depot te zijn. Meestal is het vroegere verloop wel waarneembaar, maar hier niet. Ik vond weinig oude kaarten e.d., en dus geen antwoord. Misschien kun jij wel wat vinden?? ⚠️Google maps laat de lijn niet zien; maar vanuit de lucht en op Streetview is hij wel te zien. (Google maps geeft zelfs alle lijnen niet meer als spoorlijn aan, terwijl vanuit de lucht de rails nog te zien is) Dit is het enige mysterie dat ik tegenkwam toen ik het gansche land inspecteerde. Straatspoor (overleg) 17 dec 2023 15:27 (CET)[reageer]
Niet meer nodig; het mysterie is opgelost! Nav vorig bericht zocht ik nogmaals. En op streetview in 2009 ontdekte ik toch het vervolg. Een aantal brede straten kwamen in aanmerking, en dùs bleek het dat het spoor juist niet daar was, maar door een uiterst krappe😬 straat ertussenin! Daarna was onbekend, maar op een site werd oud station even genoemd, en dat was precies de locatie die ik dacht. Ik heb zo ongeveer de hele wereld qua spoorlijnen vanuit de lucht onderzocht, en dus veel ervaring in het herkennen van opgeheven lijnen, maar dit was een lastige. Maar ik begon op 7 december het artikel, en 2x daar uitgebreid gezocht, dus toch ruim binnen een maand gevonden, dus dat valt best mee. ### Misschien wil jij het kaartje met de railbedrijven er nog bij zetten?? Het staat in artikel Rail transport in Mexico. Overige afbeeldingen er bij zetten is ook prima. Straatspoor (overleg) 17 dec 2023 18:12 (CET)[reageer]
De tram van Gmunden is iig flink verbeterd, dankzij jou inzet en beetje van mijn kant. Ook goed voor Wikipedia: iets met de 'zwakste schakel' en zo... ### En zo is er gister weer eens Mexicaans mysterie opgelost! Chapeau! ### Het kaartje is in het Spaans en alweer van 2014, dus heb ik het even gelaten: maar VJVEGJG. Het is immers jouw artikel tot aan de publicatie. Ik heb wel nog de nieuwste Mexicaanse aanwinst toegevoegd, zodat het artikel iig actueel 'geboren' kan worden. ### Ik zou willen zeggen: binnenkort publiceren, het wikidata-item toevoegen en een mooie categorie kiezen en klaar is Kees c.q. Straatspoor! KatVanHuis (overleg) 18 dec 2023 17:49 (CET)[reageer]
Bedankt. Nu de kogel door de mand is besloot ik meteen het paard bij de horens te nemen. Dus is het gepubliceerd. Echter, wikidata maken heb ik nog nooit gedaan, de uitleg volg ik niet, ik vulde het wel in, maar het hielp niet. Categorieen heb ik ook nog nooit gedaan denk ik; ik koos er één die 'uiteraard' nog niet bestaat. Bedoel je met zwakste schakel de actualiteit op WP ofzo?? Straatspoor (overleg) 18 dec 2023 21:33 (CET)[reageer]
Ik schreef 'toevoegen' en bedoelde daar 'koppelen' en niet 'aanmaken', maar ik heb het alvast opgelost. ### Voor de categorie kies ik altijd een vergelijkbare pagina; in dit geval was dat Nederlandse Spoorwegen. Daar koos ik onderaan de pagina een Categorie en vanaf daar klikte in door de navigatieboom (bovenaan de pagina (de boom ligt overigens...)) totdat ik de juiste heb gevonden. Ook hier alvast opgelost. ### En zwakste schakel refereerde naar het oerprincipe: "De zwakste schakel in een ketting bepaalt de sterkte van de hele ketting." Zo ook met de artikelen in Wikipedia: de tram van Gmunden is onlangs een stuk sterker artikel geworden. KatVanHuis (overleg) 18 dec 2023 22:03 (CET)[reageer]
Wederom bedankt natuurlijk. Ik was even vergeten dat Mexico wel al iets over spoorlijnen had, en die categorie dus al bestond, maar er was nog geen algemeen "allesomvattend" artikel over spoorwegen in 🇲🇽. ## Oh bedoelde je dat met de zwakste schakel. Ja die is er nu niet meer kun je wel stellen; bedankt voor het compliment. Straatspoor (overleg) 19 dec 2023 10:54 (CET)[reageer]
Overigens is de schrijfwijze mexicoooo "natuurlijk" een "overduidelijke" verwijzing naar het "beroemde" lied. Wie kent dat nou niet?? (🤔?) Straatspoor (overleg) 19 dec 2023 15:40 (CET)[reageer]
Gelukkig is dat 'gebrek' opgelost, want je hebt er een mooi artikel over geschreven. ## Geen dank: goed werk verdient een pluim. ## Haha, ja geweldig. Ik vergeet alleen toch telkens de naam van die zangeres. 😬 KatVanHuis (overleg) 20 dec 2023 11:32 (CET)[reageer]
Tja, aangezien ze de artiestennaam "zangeres zonder naam" gebruikte, is er ook geen naam om te onthouden. Straatspoor (overleg) 21 dec 2023 07:19 (CET)[reageer]
Het is wel weer toevallig wat betreft Gmunden: deze maand staat er in Op de Rails een artikel over Stern&Hafferl, dus ook over de tram in Gmunden. Dat kan ik mooi gebruiken in het artikel over de Lokalbahn Gmunden, want die wordt natuurlijk ook genoemd en heeft nog helemaal geen Nederlands artikel. Dus ik dacht als ik toch "in de buurt ben" met Gmunden, dan ga ik dat artikel ook maar maken, dan sluit het op elkaar aan, ongeveer net zo als de lijnen in het echt sinds 2018 doen. Dit was ik al langer van plan, maar nu ik toch bezig ga zijn daarmee ga ik op termijn ook de aansluitende S&H lijnen daar doen, want die hebben ook geen Nederlands artikel.(en in vele andere talen ook niet trouwens)Straatspoor (overleg) 24 dec 2023 18:34 (CET)[reageer]
Heel fijn om te lezen dat er weer een paar missende schakels aangevuld gaan worden. KatVanHuis (overleg) 7 jan 2024 17:55 (CET)[reageer]

Hart onder de riem[brontekst bewerken]

Ik was zomaar even wat artikelen van jouw hand aan het langslopen, omdat ik wat spelfouten was tegengekomen. Maar laat je daar niet door afleiden. Wat mij op viel, is dat het degelijke artikelen waren, met vaak heel encyclopedische waarde, en vaak toch ook heel leesbaar, omdat de flauwe data vaak wordt opgewaardeerd met voorbeelden en extra uitleg. Ik zou zeggen: keep up the good work! Kuddekop (overleg) 14 dec 2023 09:40 (CET)[reageer]

Dankjewel: dat stel ik zeker op prijs. Het verbeteren van spelfouten is alleen maar goed. Ik heb een milde vorm van dyslexie, en alleen wanneer ik m'n eigen teksten 10 keer nalees, zijn ze foutloos. Meestal lees ik ze 'slechts' 3 tot 5 keer door en dan blijft er helaas iets achter. Sowieso is Wikipedia niet alleen een naslagwerk, maar ook een samenwerkingsproject. Dus ik boomerang deze terug mbt spellingscontole: keep up the good work! KatVanHuis (overleg) 14 dec 2023 10:22 (CET)[reageer]
Buiten dyslexie, is iedereen blind voor zijn eigen fouten. Dat zit zo in de mens besloten ;-) Als je een optelsom van 20 bedragen maakt, maak je vaak elke keer dezelfde fout, en als je 10x je eigen tekst naleest, lees je snel 10x over dezelfde fout heen. Een ander ziet het soms meteen. Daarom is samenwerken goed. Maar ik was hier vooral om je te vertellen dat je inhoudelijk interessante artikelen schrijft, hoewel openbaar vervoer niet per se mijn personal interest is. Je doet niet alleen van iedere stad een lijstje van het tram-materieel, maar schrijft dan ook over wetgeving, over fab(r)ikanten, en van alles eromheen, want precies voor een geïnteresseerde lezer van waarde is. Kuddekop (overleg) 14 dec 2023 12:01 (CET)[reageer]
Haha, dan valt het voor iedereen niet mee... Maar bedankt voor de pluim: ik zet em op m'n denkbeeldige hoed. Idd is OV hier een interessegebied en ik vul aan wat ik mis of zelf niet snap (zoals die wetgeving) en wat ik interessant vind op anderstalige Wiki-gemeenschappen. En fijn dat je andermans tikfouten schier onvermoeibaar weer helemaal in orde maakt! KatVanHuis (overleg) 14 dec 2023 15:43 (CET)[reageer]

Ontwikkelingen.[brontekst bewerken]

🦈,🐈van🏠wederom. Ik weet niet of dit ook je interesse heeft, maar toevallig zag ik op YT veel recente opnames van "suikertreinen" in Taiwan. Onverwachte wederopstanding!(van de enige overgebleven lijn die nog suikerriet vervoerd) Met unieke overweg beveiliging in Huwei. En daarnaast uitbreiding van een museumlijn. Qua locomotieven lijkt het veel op de suikertreinen in Indonesië, maar de lijnvoering is anders, het is in Taiwan in betere staat, en in Taiwan wordt er zelfs in geïnvesteerd. Voor die museumlijn kwamen er zelfs nieuwe locs, rijtuigen, en 'zwaar' beveiligde overwegen. Daarnaast↘️wil ik je mening vragen over wat ik op OP Veldspoor gezet heb. Er is natuurlijk geen haast bij; het loopt niet weg. Mvg. Straatspoor (overleg) 23 dec 2023 08:12 (CET) .[reageer]

Nog de allerbeste wensen voor het (bijna) nieuwe jaar! En idd waar twee stuks spoorstaaf allemaal niet handig voor is! Allemaal weer nieuwswaarde voor mij. Ook heb ik op de OP van 'Veldspoor' gereageerd. KatVanHuis (overleg) 7 jan 2024 17:50 (CET)[reageer]
Dank je wel, en jij ook een goed 2024. Ik lees dit nu pas, ook omdat ik een tijdje niet (zo) actief was. "Vanwege de feestdagen zeker?" Nou nee. Geen feest voor mij. Ik lag in 🏥. De ene dag voelde ik iets vreemds, kort na kerst, de huisarts stuurde me naar de SEH, voor het eerst in mijn leven, en dezelfde dag wilden ze opereren. Ik schrok niet, want daar ben ik te nuchter😑voor. Al ben ik qua 🏥 nix gewend, en volledige narcose. Dat was decennia geleden. Door 🚑spoedgevallen werd het toch de volgende dag, en in totaal 2 nachten blijven. Daarna zonder galblaas en met veel pijnstillers naar huis. Het deed heel erg denken a.d. galblaasoperatie van Young Sheldon.(seizoen 2, afl.12). Dat was dus erg onverwacht, maar kan gebeuren, dus ik aanvaarde het gewoon. Inmiddels heb ik geen pijn meer en ben ik ook weer actief op Wikipedia en heb alweer veel ontdekt op YT wat ik nog niet kende. En ik vond het vreemd dat er geen artikel over de Mexicaanse trein was, maar nog vreemder, gezien onze geschiedenis, is dat er ook geen NL artikel over spoorwegen in Indonesië is! Wellicht ga ik daar wat aan doen, al lijkt het mij 'complexer' dan Mexico. Straatspoor (overleg) 11 jan 2024 20:19 (CET)[reageer]
Ik lees over SEH, narcose en pijnstillers: dat geeft wel aan dat het een boel ellende is/was! Ik zou aardig geschrokken zijn... Blij te horen dat je het aanvaarde en de pijn voorbij is, met de rest natuurlijk nog veel sterkte en beterschap gewenst. En idd: Indonesië verdient zeker wat aandacht hier. KatVanHuis (overleg) 12 jan 2024 11:50 (CET)[reageer]
Bedankt. Nouja ik ben nogal nuchter en kan goed relativeren, en dan valt het nog mee. Het kan veel erger zijn wat je hebt, en ook erna. Iedere operatie kan fout gaan, maar het moest toch gebeuren. "Het is wat het is"😑zei ik dan ook tegen de chirurg. Ik heb geluk gehad; voor veel anderen is het helemaal geen gelukkig nieuwjaar omdat ze in de 1e dagen van 2024 overleden door ongevallen, rampen, en na de onjuiste diagnose "een griepje", gaat vanzelf over"(kinderen), en voor de nabestaanden is het nooit meer gelukkig nieuwjaar. ((Ik dacht ook even griep/covid te hebben, ook al heb ik dat nooit gehad)) Sinds ik geen ouders meer heb vind ik een gelukkig nieuwjaar niet meer van toepassing voor mij, ondanks dat ik verder wel positief ingesteld ben. Straatspoor (overleg) 12 jan 2024 18:42 (CET)[reageer]
"Het is wat het is" is dan ook al heel lang een levenswijsheid. Ik ben nog onderweg deze geheel onder de knie te krijgen. Mocht je nog tips hebben...
Oh, wat een gemis dat je ouders er niet meer zijn en wat verdrietig dat het geen 'gelukkig nieuwjaar' meer is. Toch ga ik je het volgend jaar wellicht weer wensen, want een 'pechvol nieuwjaar' is ook zoiets... KatVanHuis (overleg) 17 jan 2024 20:35 (CET)[reageer]
Tja, tips, ik denk dat ik ze al genoemd heb voor zover ze er zijn. Acceptatie is denk ik de belangrijkste; aan de meeste (trieste) dingen kun je toch weinig of niets doen, en voorkomen ook vaak niet. (Maar voorzichtig en oplettend zijn voorkomt ongelukken) Ik ben een nuchtere realist.(tot in de kist) Ik prijs mij gelukkig dat ik goede ouders had die mij niet mishandeld hebben en die ik lang heb mogen meemaken. Dat kan helaas niet iedereen zeggen; er zijn er die nooit te weten komen wie hun vader/moeder was, of hen nooit echt leren kennen omdat ze er al niet meer zijn. En toch zijn er kinderen die dat allemaal aankunnen en zelfs succesvolle/gelukkige volwassenen worden, ondanks alle problemen die er in weeshuis/pleeggezin vaak zijn. Niet alleen "it is what it is", maar ook "het leven (in algemene zin) gaat door". En gelukkig zijn er nog veel leuke😂 dingen, vooral op YouTube. Ik kijk veel naar oude komische🤣 films uit de jaren '10/20/30, en veel met grappige dieren😹. Straatspoor (overleg) 21 jan 2024 13:06 (CET)[reageer]
Bedankt voor je uitgebreide reactie: ik zal me meer toeleggen op het idee van 'acceptatie'. Het is bijzonder dat weeshuiskinderen gelukkige volwassenen zijn geworden: een lichtpuntje is deze toch wat donkere tijden. Sja, afleiding is natuurlijk ook nodig: want 'de boog kan niet altijd gespannen zijn'. KatVanHuis (overleg) 21 jan 2024 13:36 (CET)[reageer]
Inderdaad. En wat acceptatie betreft: na de hele dag onderzoeken in het 🏥 was ik zo moe, maar slapen was er niet bij door alle geluiden🌬💧🥁🎺🪘 de hele nacht. Maar er trad spontane apathie😑 op; wat ik ook nog nooit meegemaakt had; ik weigerde me te ergeren. Ik had wel rust in de zin van liggen 🛏 nodig, maar geen slaap. Ik had mijn ogen dicht, en hoorde alles, maar ik was totaal onverschillig😑. Apathie kan idd spontaan optreden las ik onlangs. Op Wikipedia! De volgende ochtend was ik niet slaperig. Tijdens de operatie en erna kon ik nog lang genoeg slapen. Ik vertrouwde er maar op en deed "willoos"😑 wat ze zeiden. De OK is net een futuristisch 🛸ruimtestation🛰. Maar dat zie je natuurlijk maar kort. Ik ging liggen en werd vastgebonden en toen was ik vertrokken😴💤. Pas 2 dagen later besefte ik dat ik "gekruisigd"✝️ was. Maar ik heb het overleefd. ### Er zullen er hopelijk meer zijn, maar ik ken geval van zwarte weesjongen die na veel ellende assistent werd van blank congreslid, en op tv kan je al járen Marcus Lemonis zien in The Profit; 🇱🇧 wees met 🇬🇷 pleegouders werd zakentycoon in Amerika🇺🇲 en helpt bedrijven.(wordt al jaren herhaald)(op RTL Z)(ook vanavond). Straatspoor (overleg) 21 jan 2024 18:47 (CET)[reageer]
Het is al met al een heel 'avontuur' geweest! Ik pik er een zin uit: "ik weigerde me te ergeren". Ik moest er even om lachen omdat het me zo onmogelijk leek, maar uiteindelijk is het een levensles voor iedereen. Dan alleen nog 'even' toepassen... ### Marcus Lemonis kende ik niet, maar ik heb het opgezocht: op Wikipedia! KatVanHuis (overleg) 25 jan 2024 09:35 (CET)[reageer]
Nou is het wel zo dat ik mij altijd al aan weinig erger omdat je er meestal toch weinig aan kunt doen, en ergeren/haten ook niet goed voor je is. Wellicht scheelde dat. In zekere zin idd een levensles, maar natuurlijk anders dan in Young Sheldon, want die is daar nog maar 10 jaar jong als hij plots dezelfde operatie nodig heeft. Straatspoor (overleg) 25 jan 2024 15:39 (CET)[reageer]

Traunseebahn.[brontekst bewerken]

Hallo 🐱van🏠. "Zoals je wel gemerkt hebt" merkte ìk later dat er wel al een NL artikel Traunseebahn bestond, en ik op kladblok dus een beetje dubbelop bezig was. Daarom ben ik dat bestaande artikel maar vooral gaan aanvullen, en ben ik van plan een doorverwijzing te maken. Dat lijkt mij het beste. Ondertussen vulde ik ook tram van Gmunden nog meer aan, en verbeterde dat artikel over dat treintype. Maar dat weet je ook al. Mvg, Straatspoor (overleg) 11 jan 2024 14:01 (CET) .[reageer]

Ik heb het artikel (kort) aangemaakt, zodat je er mee aan de slag kon zonder aan afbeeldingen, categorieën en een wikidata hoeft te denken. Jammer idd dat je dubbelop bezig was, hopelijk heb ik niet te veel gras al weggemaaid. KatVanHuis (overleg) 12 jan 2024 11:52 (CET)[reageer]
"Nou nee in die zin" dat ik niet gezien had dat het Traunseebahn artikel pas aangemaakt was, en door wie. We waren een beetje gelijktijdig ermee bezig, en dat kan gebeuren natuurlijk. Eerst dacht ik aan samenvoegen, maar een doorverwijzing kan natuurlijk ook. ### Ik vroeg je mening over Veldspoor, maar ik denk dat ik me vergiste, want er valt niet veel te zeggen. Het gaat meer om een vreemde zin i.h. artikel Smalspoor. "De kwestie" staat daar op de OP onder "Veldspoor openbaar vervoer🤔❓️". Er heeft nog niemand gereageerd. Straatspoor (overleg) 12 jan 2024 18:53 (CET)[reageer]
Ik heb Vorchdorferbahn , Haager Lies, Spoorwegen in Indonesië en Stern und Hafferl op mijn kladblok gezet. Straatspoor (overleg) 17 jan 2024 08:14 (CET)[reageer]
Ik heb de kwestie proberen op te lossen en hoop van harte dat je er mee uit de voeten kan. ### Goede zet en was hard nodig. Ik zag dat je met de Vorchdorferbahn al aardig gevorderd was. Veel succes gewenst met deze vier "zwakste schakels" weg te werken. KatVanHuis (overleg) 17 jan 2024 20:57 (CET)[reageer]
Bedankt, ik heb alles bekeken en aangepast of nieuwe vraag gesteld op OP. Straatspoor (overleg) 18 jan 2024 13:26 (CET)[reageer]
'K zag dat je Traunsee Tram hebt aangemaakt, dus heb ik "overal" links er naar toe gemaakt. Straatspoor (overleg) 21 jan 2024 12:38 (CET)[reageer]
Ja, ik zag dat die nog vrij was in je lijst op je kladblok. En natuurlijk bedankt voor het toevoegen van de links: dat maakt de vindbaarheid zoveel beter. ### Ik heb de vrijheid genomen om aanpassingen te maken bij Stern & Hafferl. Aangezien het jouw kladblok is, mag je ze zonder omhaal weer ongedaan maken. KatVanHuis (overleg) 21 jan 2024 13:32 (CET)[reageer]
🤔❓️Aanpassingen bij Stern&Hafferl❓️"Dan mag ik 🐔pig zijn". In jouw bewerkingsgeschiedenis èn die op kladblok zie ik niks. Ook na 5x opnieuw kijken. Dus hoe dat kan is mij een raadsel. Vergeten op te slaan misschien?? . Straatspoor (overleg) 21 jan 2024 18:59 (CET)[reageer]
Wat een sof! Ik heb m'n suggesties idd niet eens opgeslagen... M'n excuses voor het ongemak. KatVanHuis (overleg) 21 jan 2024 20:41 (CET)[reageer]
Geeft nix hoor, kan iedereen overkomen, excuus niet nodig, en ongemak had ik niet. En een raadsel was het eigenlijk ook niet. Straatspoor (overleg) 22 jan 2024 06:13 (CET)[reageer]
Ik heb het gezien en laat het zo, jij hebt immers veel langere ervaring dan ik. Straatspoor (overleg) 23 jan 2024 08:38 (CET)[reageer]
Noujah, het ongemak van 5x opnieuw kijken was niet nodig geweest. Maar, al goed: ik ben dan weer blij dat je het voldoende vind en het zo laat. Natuurlijk nog veel succes gewenst bij het afronden van dit lemma: ik miste het eigenlijk al jaren maar ik had telkens wat anders op Wikipedia te doen. En nog steeds is m'n to-do-list errug lang. KatVanHuis (overleg) 23 jan 2024 15:49 (CET)[reageer]
Ja wat dat betreft kunnen we nog vooruit. Tip: op het eiland Man is ook nog (heel) wat te doen. Op WP bedoel ik dan. En LILO. Of ik doe het tzt. Allemaal voorbeelden >net als Stern&Hafferl< van lijnen/bedrijven die geliefd zijn onder de liefhebbers, maar toch is er geen artikel. En welbedankt. Ik vraag me wel af hoe ik het S&H artikel moet afronden; het is nogal anders dan andere. Ik denk dat Vorchdorferbahn en Haager Lies wel gereed zijn. Hoe denk jij daarover?? 🚂Indonesië is nu ook "goed op stoom" (!). Straatspoor (overleg) 23 jan 2024 18:46 (CET)[reageer]
Ik heb ook Bandentram van Caen en van Nancy geactualiseerd, want "daar was niks veranderd".(artikelen liepen [ver] achter). Toevallig belande ik daar, en ik zag dat het mis was. (variatie op)😁. Straatspoor (overleg) 24 jan 2024 14:11 (CET)[reageer]
Haha, ja we kunnen nog lang vooruit! Naast lijnen/bedrijven die bekend zijn onder de liefhebbers, zijn er ook nog bedrijven in Frankrijk, in de MOE-landen en Noord-Amerika die hier geen lemma hebben. Ik heb op he kladblok-artikelen kleine wijzigingen gedaan en ben daarbij overleg gestart. ### Je beide Bandentram-artikel-verbeteringen zien er goed uit. Ik ben vooral blij dat je de kopjes "Heden" en "Toekomst" hernoemd hebt tot iets nuttigs en doeltreffends. KatVanHuis (overleg) 25 jan 2024 10:46 (CET)[reageer]
Ja, want anders klopt het 1 niet met het ander. Zijn de 3 S&H-artikelen nu klaar voor publicatie? En ik ben aan 2 andere begonnen, om het S&H "verhaal" "compleet" te maken. Straatspoor (overleg) 30 jan 2024 20:43 (CET)[reageer]
De eerste drie zien er meer dan prima uit: puik werk! KatVanHuis (overleg) 1 feb 2024 10:52 (CET)[reageer]
Dank je wel, dan ga ik ze "vrijgeven". Nog over smalspoor/veldspoor gesproken; tips: op You Tube veel films over suikersmalspoorlijnen te Australië, Java, en Taiwan. En ik weet er ook veel van. In Australië is er nog ca. 4000 km. in gebruik en in goede staat. Op Java zijn er nog restanten van netwerken in gebruik, maar steeds minder, en in slechte staat. Op Taiwan is nog maar één lijn in normaal bedrijf, maar wel in goede staat, en het krijgt zelfs toeristische uitbreiding ! Wat op een toeristenlijn elders al gebeurd is. In beide plaatsen is/komt er aansluiting op de HSL ! Contrast ! Taiwan heeft apart NL-artikel Suikerspoorlijnen van Taiwan, maar in de Japanse versie staat véél méér, en ook veel links naar meer interessant nieuws😋.(daar vond ik dat over die uitbreiding) Inmiddels heb ik daarvan één en ander naar het NL-arikel getransporteerd. Zoekterm Java: Kereta Api lori gula / tebu. Er is ook spectaculair & gevaarlijk jungle smalspoor bij Lebon Tandai. Voor Australië en Taiwan zoek je gewoon "Sugarcane train Australia / Taiwan". Straatspoor (overleg) 2 feb 2024 09:37 (CET)[reageer]
Toevallig viel ik vanmorgen binnen bij de tram van Linz, en dat bleek nou niet bepaald actueel te zijn. Dus meteen ingegrepen. En daarna ook Graz meegepakt. Maar toen ik daarna Innsbruck wilde bekijken, bleek tot mijn verbazing er helemaal geen Nederlands artikel te zijn! Dus als je nog wat te doen zoekt....................... Straatspoor (overleg) 4 feb 2024 08:57 (CET)[reageer]
Ik had al het idee dat met in Australië en Taiwan goed kon organiseren en dat blijkt ook voor 'suikerspoor' te gelden! ### Haha, ja Innsbruck staat ook al op m'n takenlijst maar het zal tegen het einde van het jaar zijn. KatVanHuis (overleg) 5 feb 2024 17:46 (CET)[reageer]
Nou die taak wil ik best van je overnemen hoor. Hier nog "bonustip": in Taiwan hebben en vooral hadden ze hele speciale overwegen. In bedrijf te zien, ook actueel, als je Sugar train Huwei township zoekt, of zoiets. (zonder township begrijpt het systeem alleen maar huAwei) Ook te Chiayi zijn er 2.(Alishan Forest Railway) De toeristenlijn in Xinying heeft er één. Op oude videos zijn ze te zien in Kaohsiung. Veel YT kanalen daar hebben alleen Chinese karakters, dus die kan ik niet opvragen. Maar als je met zoiets bezig bent duiken ze vanzelf op, dus ik heb er toch heel wat gezien. En ik heb ook veel gelezen, en daarom weet ik nu dat: 1 lijn aan 2 kanten een nieuw deel heeft gekregen; en dat gaat in Huwei ook gebeuren, maar dan langer, en ook over een oude lijn, en naar andere stad. In beide plaatsen kan je dan met de traagste trein naar de Hoge Snelheids Trein! Daarom heb ik veel interessants toegevoegd aan het artikel Suikerspoorlijnen van Taiwan. Straatspoor (overleg) 6 feb 2024 18:38 (CET)[reageer]
💚 Het lijkt mij dat Atterseebahn en Linzer Lokalbahn wel klaar zijn voor publicatie. Het is beknopt, maar uitbreiding kan altijd nog; het gaat er maar om dat er niets was en nu wel iets is. Heeft het jouw goedkeuring ? Straatspoor (overleg) 8 feb 2024 13:57 (CET)[reageer]
Mocht je een taak overnemen (mag altijd); zet die dan graag eerst op je kladblok, dan zijn we niet dubbelop bezig. ### Bedankt ook voor je uitgebreide bonustip! ### Beknopt is helemaal geen enkel probleem, zolang het "skelet" (infobox, wikilinks, kopjes, appendix, categorie (eventueel een galerij)) maar staat als een huis. KatVanHuis (overleg) 9 feb 2024 12:24 (CET)[reageer]
Ik zal idd eerst altijd op kladblok zetten. En graag gedaan. Er komt vaak bij mij zomaar iets langs op YT zonder dat ik zoek; en zo ontdek ik vaak wat ik nog niet kende. Of onverwacht nieuws. Zo wist ik niet beter dat er sinds 2015 geen suikertreinen meer reden in Taiwan. Want dat stond op de Engelse WP. Totdat ik dus video's uit 2023/24 tegenkwam. Daardoor nam mijn intresse toe, en ben ik net als "op Java" alles gaan uitzoeken. Daarna heb ik de NL en Engelse WP artikelen daarover geactualiseerd en uitgebreid. Vooral de Japanse versie bied veel meer info, links en bronnen. Oude routekaarten zijn onbruikbaar omdat er alleen karakters🈵️ op staan, en geen oriëntatiepunten. Maar toen vond ik een link: iemand heeft in 2016 alle lijnen ingetekend op Google maps, en dus is dàt wèl te volgen. De schat aan informatie die ik zocht. Ruim 3000 kilometer❗️ Ik heb die link natuurlijk in het artikel gezet. Straatspoor (overleg) 10 feb 2024 13:11 (CET)[reageer]
Zo zien we dat de Engelse WP toch ook niet altijd actueel is... En zeer fijn dat je de GoogleMaps-link bereikbaar hebt gemaakt. KatVanHuis (overleg) 11 feb 2024 20:44 (CET)[reageer]

🌟🌟🌟[brontekst bewerken]

Ik wilde je minstens 1 Wikipedia ster geven, want die verdien je en je hebt er nog geen 1 in 11 jaar, maar ik kan ze natuurlijk niet op de gebruikelijke plek zetten. Ik heb geen ervaring er mee, en toen ik ging zoeken hoe je dat doet, was het weer het bekende liedje: ik vind het niet. Alleen dat het kan, en lijst met wie die sterren of prijzen gekregen heeft. Maar niet hoe het moet. Dat zou juist daar moeten staan. Daarom doe ik het maar zo:

🌟voor het altijd vriendelijk zijn;


🌟voor de goede samenwerking;

🌟voor 11 jaar actief op Wikipedia;

Straatspoor (overleg) 9 feb 2024 14:04 (CET)[reageer]

Wat een leuke verrassing! Ik zit hier slechts voor 'de hobby' (en om Wikipedia beter te maken), niet om sterren te verzamelen, maarrrrr..... natuurlijk stel ik het zeer op prijs: bedankt! KatVanHuis (overleg) 9 feb 2024 18:43 (CET)[reageer]
Voor mij is het natuurlijk ook hobby, maar ik vind het evengoed vreemd dat niemand jou in 11 jaar een ster toegekend heeft. Je krijgt natuurlijk wel ook van anderen soms complimenten, maar da's toch anders. Anderzijds staat er bij die lijsten "dat iedereen eigenlijk een ster zou moeten krijgen", en dat je niet moet denken: "hoe meer hoe belangrijker ik ben"(zoiets staat er) Jouw naam komt in die lijsten dus niet voor (en ik al helemaal niet), maar sommigen hebben werkelijk een heel sterrenstelsel op hun pagina staan❗️ Teveel voor op één uniform ! Dan loop je scheef ! Met al dat gewicht. En ze hebben ook andere 🏆🎖 prijzen uitgereikt gekregen.
😫 MÁÁRRR dat garandeert helaas allemaal niets. Want, ironisch genoeg, minstens één van deze "bejubelde" medewerkers zag zich later ondanks veel steun toch gedwongen om WP te verlaten, allicht woedend en met een trauma, en die is nu jaren later nog steeds inactief. En minstens 1 weigerde een prijs, en minstens één gaf zijn prijs later terug, ook uit teleurstelling. Een slechte soapserie dus, die ik eens toevallig tegenkwam. Ik hoop dat zulke dingen niet meer gebeuren.
"Iedereen een ster" daar ben ik het trouwens niet mee eens: dan zouden degenen die zich graag misdragen er ook één krijgen, en dat is raar. Tenzij het "ster voor de slechtste medewerker⭐️👎" is, of zoiets❗️ Straatspoor (overleg) 10 feb 2024 13:43 (CET)[reageer]
Haha: "ster voor de slechtste medewerker" dat zou wat zijn: ik voorzie nu al veel vallende sterren dan tijdens een Wiki-ruzie! De prijzen zijn verder wel leuk (zolang het geen soapserie wordt) en nogmaals: bedankt voor deze drie sterren, zeker fijn na elf jaar. KatVanHuis (overleg) 11 feb 2024 20:50 (CET)[reageer]
Graag gedaan. En correctie op eerder bericht: meer dan 10 weigerden hun prijs. En 16/18 jaar terug wilden div. al dat het afgeschaft werd, maar ⭐ bestaan nog steeds. Maar het stelt eigenlijk weinig voor las ik, velen geven elkaar steeds sterren, er zijn geen eisen ofzo, een beetje mekaar blij maken. Behalve sterren heb je ook nog kop koffie☕, bloemetje💐, enz, verzin het maar: want dat mag ook ! Opvallend veel vrijheid terwijl WP verder zoveel regels kent. (gebruikersboxen mag je ook zelf maken)
Maar het stelt dus weinig voor: sommige met prijzen🎖️🏆🏅🥇🥈🥉👑 overladen moderatoren(!) zijn later zelfs afgezet🗑️, verdreven👉. 🧼🫧 (er zijn 'ergere' emoji's, maar die gebruik ik maar niet) Straatspoor (overleg) 13 feb 2024 18:51 (CET)[reageer]
Het lijkt me dat elkaar blij maken ook de algemene sfeer op Wiki verhoogd, dus ik ben voor! Al blijft het een eerste instantie een hobby voor me en zijn de 'prijzen' een bonus. En zeker welkom hoor; laat dat duidelijk zijn. Dat er minder strenge regels zijn komt denk ik doordat het buiten de 'hoofdnaamruimte' valt, zoals men de verzameling lemma's hier noemt. Over dat laatste: iets met hoge bomen en dan wind... KatVanHuis (overleg) 15 feb 2024 09:54 (CET)[reageer]
Ja dat laatste zal wel zo zijn idd. Jij zou volgens mij een goede moderator zijn, maar je kunt er beter niet aan beginnen, zo blijkt uit de 🧼🫧 . Je moet daar de huid van een 🐘 voor hebben. Straatspoor (overleg) 16 feb 2024 19:54 (CET)[reageer]
Oh, das een hele eer om de horen: ik neem dat zeker als compliment aan. Misschien heb je gelijk, maaarrr... ;-) Als het me al zou lukken, dan hou ik nog weer minder tijd over voor de inhoudelijke verbetering alhier. Toch kriebelt het wel soms om ook de hobbels in het proces te helpen gladstrijken. KatVanHuis (overleg) 17 feb 2024 11:12 (CET)[reageer]
Het is ook zeker als compliment bedoeld, maar idd kost het je nog veel meer tijd, en of je die vriendelijkheid dan nog vol weet te houden als velen kwaad😡 reageren (ook al is dat tegen de regels), dat vraag ik mij af. Daarvoor moet je stevig in je schoenen staan. En al die ellenlange tijdrovende discussies. Velen vonden het niet leuk😫 meer, zelfs "pioniers", en stopten moderator te zijn, of stopten helemaal. En je kunt nog afgezet worden ook. &#&#& Maar nu iets leukers: Wat vind jij van Indonesië?? Straatspoor (overleg) 17 feb 2024 19:07 (CET)[reageer]
((ik bedoel mijn kladblok artikelen over Indonesië)) 😁)) Straatspoor (overleg) 17 feb 2024 19:08 (CET)[reageer]
Kwaad reageren is zeker niet de bedoeling... En heus, het kost me soms ook moeite om dat niet te doen! Ik wordt er sip van als men ziet welke goede krachten er allemaal gestopt zijn. ### Bedankt: ik heb weer wat neergepend op je kladblok. KatVanHuis (overleg) 20 feb 2024 22:56 (CET)[reageer]
Kwam toevallig hierlangs, maar alles over Sterren uitreiken lees je hier: Wikipedia:Sterren voor bewezen diensten. vr groet Saschaporsche (overleg) 21 feb 2024 09:56 (CET)[reageer]

Stern und Hafferl/Kereta Tebu Gula.[brontekst bewerken]

Beste Kat van huis, ik heb nog één en ander toegevoegd bij de Stern und Hafferl lijnen. Zoals infobox bij Tram van Gmunden. De toegevoegde gegevens komen meestal van Stern und Hafferl zelf. ### Ik heb hulp nodig bij mijn nieuwste kladblokartikel. Vooral wat betreft de foto in de infobox, dat lukt niet helemaal. Ik zou liever foto van Semboro of Jatiroto plaatsen, maar die zijn niet beschikbaar voor zover ik weet. Mvg, Straatspoor (overleg) 22 feb 2024 14:50 (CET)[reageer]

Hallo Straatspoor, idd had ik nog verzuimd een infobox aldaar in te voegen: waarvoor bedankt! ### Ik zie een wikicode binnen een infobox, ik denk dat als je die weghaalt dat het dan goed komt. Succes! KatVanHuis (overleg) 22 feb 2024 17:54 (CET)[reageer]
Bedankt. Ik zie idd een code, maar in bewerkingmodus is die er niet, dus hoe kan ik die dan weghalen???🤯! Straatspoor (overleg) 22 feb 2024 20:46 (CET)[reageer]
En ik vind dat geen verzuim van jou, want jij bent de aanmaker niet. En ik zag het ook nu pas bewust. Straatspoor (overleg) 22 feb 2024 20:49 (CET)[reageer]
N.a.v. een tip van een mede-wikipediaan heb ik bij zo'n 20 artikelen aanvullingen gedaan; vooral links, naar smalspoor en veldspoor. "Miljóénen" lezers kunnen nu via die links lezen hoe belangrijk het ooit was.(😄). Straatspoor (overleg) 24 feb 2024 14:13 (CET)[reageer]
Ik heb de code uit de infobox verwijderd, de foto laadt nu iig correct op mijn laptopscherm. ### Klopt, het artikel bestaat al vele jaren. Maar goed, dankzij jou heeft het nu eindelijk een infobox! ### En fijne service aan de geïnteresseerde lezer zo! KatVanHuis (overleg) 25 feb 2024 18:46 (CET)[reageer]
Dubbel bedankt. Ook bij mij is de foto nu goed. En wat vindt je van het hele Suikerspoorlijnen in Indonesië artikel? Daar ben je wel even 🎂🍰zoet🍧🍨 mee (!). Straatspoor (overleg) 26 feb 2024 18:46 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste KatVanHuis, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 26 feb 2024 22:39 (CET)[reageer]

Tram Innsbruck.[brontekst bewerken]

Beste collega Kat Van Huis. Ik wilde eens met dit artikel gaan beginnen, en heb eens rondgekeken. Er zijn wel wat sites met op zich een goed verhaal, maar daar is nauwelijks een verhaal van te maken zonder alles letterlijk over te nemen. Daarom dacht ik deze keer dan maar een vertaling van de Engelse of Duitse WP te maken. Alleen heb ik dat nog nog nooit gedaan, en je moet dan vermelding plaatsen dat het vertaling is e.d. Ik heb bekeken hoe dat er uitziet; het grootste deel kan je zo over nemen, maar je moet volgens mij ook de oldid er bij zetten. (geen idee waar dat voor staat) En die kan ik in dat artikel niet vinden, ook niet bij pagina gegevens. Als dit geregeld is, kan ik starten met het artikel. Heb jij daar ervaring mee? Mvg, Straatspoor (overleg) 21 mrt 2024 19:32 (CET) .[reageer]

Goedemorgen collega-bijdrager. Om met de deur in huis te vallen: helaas niet. Ik maak zeker tramartikelen aan, maar ga als volgt te werk: ik bekijk vooral de Engelse en Duitse lemma's, maar ook hun bronnen. Dan gooi ik er nog een flinke ronde Google tegenaan en schrijf dan het artikel. Weliswaar start ik meestal kort, maar (vrijwel altijd) wel met infobox, wikilinks, foto's/galerij enz. Innsbruck staat nog wel op m'n lijstje, maar voel je vrij! KatVanHuis (overleg) 22 mrt 2024 09:38 (CET)[reageer]
Ja dat is ook een manier natuurlijk, en heb ik ook al eerder toegepast, met name bij de artikelen waarbij wij samenwerkten. Eens kijken of er iets bruikbaars bij is. Straatspoor (overleg) 22 mrt 2024 11:07 (CET)[reageer]
En ik weet dat het op je lijstje staat; we kunnen het ook samen maken natuurlijk. Straatspoor (overleg) 22 mrt 2024 14:35 (CET)[reageer]
Jazeker, ik wil best naar je kladblokartikel kijken als het af is. Het is een interessant tramnet iig, toch ver van doorsnee. KatVanHuis (overleg) 23 mrt 2024 08:21 (CET)[reageer]
👍 ! Straatspoor (overleg) 24 mrt 2024 04:57 (CET)[reageer]

Straattrein.[brontekst bewerken]

Beste Kat Van Huis. Wij hebben heel prettig samengewerkt aan het artikel Straattrein, maar nu is er opeens een boel commentaar op. Zou je aan dat overleg willen bijdragen ? Het staat op mijn Op, onderaan. Mvg, Straatspoor (overleg) 22 mrt 2024 18:20 (CET)[reageer]

Goede morgen Straatspoor. Ik zie idd commentaar: ik zal er specifiek en algemeen op ingaan.
  • Specifiek: er tekent zich consensus af om het artikel te hernoemen naar Straatspoor, dit omdat Straattrein niet in de woordenboeken staat. Je argument dat het dan samenvalt met je gebruikersnaam is weliswaar wel waar, maar draagt niet geheel bij aan de kwaliteit van deze online encyclopedie omdat Wikipedia geen nieuwe termen introduceert. Slaap er anders nog een nachtje (of twee ofzo) over.
  • Algemeen: ik heb de afgelopen jaren wel eens wat langs zien komen aan zogenaamde 'jij-bakken'. Evengoed heb ik me telkens de wenkbrauwen gefronst en ben weer verder met m'n hobby alhier gegaan. Het kan zo zijn (wilde gok mijnerzijds) dat dat in jouw omgeving normaal is (en op Wikipedia komt het heus ook veel voor), maar is hier is het ongewenst gedrag. Ik hou hier geen logboeken bij, dus ik wil en ga geen eindeloze rij voorbeelden geven, maak pik er toch een recente uit. Zo is Misschien doe jij ook wel aannames, Jeroen N. een jij-bak. Jeroen N constateert iets, maar ipv meteen met een inhoudelijke reactie te komen, type je eerst een jij-bak neer. Dat constateer ik. Dat is ongewenst, als iemand (hier Jeroen N) iets constateert kun je het er mee eens of mee oneens zijn. Mijn dringende advies: reageer iig in beide gevallen inhoudelijk.
  • Persoonlijk: ik begrijp goed dat het je niet altijd meezit, zo heb ik rond de de jaarwisseling mogen lezen dat je minder geluk ervaart nu je ouders er niet meer zijn. Bovendien heb je in het ziekenhuis gelegen. Dus zowel mentaal alf fysiek heb je met flinke tegenslagen te maken gehad. Wellicht (aanname mijnerzijds) hebben dit soort zaken te maken met je prikkelbaarheid. Ik vind dat heel logisch (en tevens naar voor jou), ik hoop toch dat je van beide zaken er weer flink bovenop komt.
  • Tenslotte: een tip die eigenlijk bij het kopje algemeen aansluit en eigenlijk voor ie-der-een binnen en buiten(!) Wikipedia geldt: bestudeer de piramide van Paul eens. Ik zie jou niet schelden (dat klopt als een bus), maar ik zie jou (en velen anderen!) wel in de onderste regionen bivakkeren. Ik roep iedereen die dit leest op om zover mogelijk naar boven te klimmen. Het is lastig, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard.
Een vriendelijk groet, KatVanHuis (overleg) 23 mrt 2024 10:18 (CET)[reageer]
Dank je wel voor je reactie. Ik ga er ook puntsgewijs op in.
1. De woorden straattrein en straatspoor worden niet erkent door de taalunie en Van Dale en Encyclo. Ook vind ik het raar dat in de discussie tot nu toe genegeert wordt dat er destijds geen echte bezwaren waren en dat het tot stand kwam na veel overleg, vooral met jou, en dat jij het ook goed genoeg vond voor publicatie. Diverse anderen hadden ook geen bezwaar, en ik vind dat dat mee zou moeten tellen bij consensus. Ik begrijp dat je niet aan het overleg mee wil doen. En dat kan ik mij voorstellen. Een poosje terug schreef ik aan je dat ik liever geen vraag stel in de kroeg of op de helpdesk, vanwege de soms onaardige reacties. Jij was daar terecht verbaasd over."is men vergeten dat WP een samenwerkingsproject is?" was ongeveer je reactie.
Onlangs deed ik weer een poging in de kroeg, maar de eerst beschaafde discussie ontspoorde weer door agressieve reacties. Geen wonder dat er meer zijn die de kroeg mijden, en zelfs ieder overleg weigeren om maar geen ruzie te krijgen. Heb jij mijn gebruikerspagina wel eens gelezen? Daar kan je mij (nog) veel beter leren kennen.
2. Ik reageer zo omdat omdat Jeroen N zondermeer aanneemt (hij denkt iets te constateren, komt niet met bewijs) dat ik dingen niet goed onderzocht heb, terwijl ik juist mijn uiterste best heb gedaan zoveel mogelijk bronnen te vinden voor het hele artikel. Het Engelse artikel telt 59 referenties, (bronnen worden niet apart vermeld) terwijl mijn artikel 610 referenties heeft, plus zo'n 17 bronnen. Zo'n voorbarige aanname vind ik gewoon een poging om iemand neer te halen. Iemand die je niet eens kent, want tot voor kort had hij nog nooit gereageerd, maar die mijn bijdragen en daarmee ook mij wel meteen zwart maakt. Ook zijn reactie toont geen enkele bereidheid om aardig te zijn, terwijl ik hem nooit iets aangedaan heb. En zo zijn er meer die je veroordelen zonder dat ze je ooit gesproken hebben. Ik ben nog zo mild om "misschien" te zetten, niet direkt voorbarig, zoals hij. Met zo'n woord geef ik ook de mogelijkheid dat iemand kan zeggen "ok, zo had ik het niet bedoelt". Dat kom ik wel eens tegen, en dat is de goede manier natuurlijk. Maar deze gebruiker is van begin af aan -en dat is nog geen week geleden- negatief/vijandig. Terwijl hij zelf "weggepest" schijnt te zijn.
3. Uiteraard ben ik het er mee eens dat er geen conflicten zouden moeten zijn. Lees mijn gebruikerspagina maar, en mijn recente berichten aan Romaine. Onder andere jij hebt nooit aangegeven moeite te hebben met mijn artikelen, mijn schrijfstijl, en mijn overlegstijl. Maar volgens enkelen heb ik blijkbaar nog "nooit" iets goeds gedaan op WP. Al mijn 17.241 bewerkingen zijn troep. Dat vind ik zéér beledigend. Waarom staat er dan geen enkele klacht op mijn overlegpagina's?? En als ik dan op assertievive wijze reageer, vegen ze al mijn argumenten (en daarmee ook al jouw complimenten, en die van anderen) zondermeer van tafel. Máár als ik ze er dan op wijs dat ze niet zo moeten doen en niemand foutloos/perfect is, of hèn wijs op een fout, dan zijn ze opeens niet thuis. Ontkennen wat ze geschreven hebben (terwijl dat na te gaan is), geven er een eigen draai aan, bergen mijn reactie gauw op in archief, of zijn opeens stil omdat ze (misschien) beseffen iets te voorbarig geweest te zijn. Maar excuses aanbieden is er meestal niet bij hoor. Ze houden zich niet aan de omgangsvormen/regels/richtlijnen, geven toe dat ze dat prima vinden, en worden daar niet op aangesproken. Maar als ik me verdedig, dan heb IK het opeens gedaan. Zij zijn onbeleefd en niet koel, maar ik moet wel altijd koel blijven? Ik ben er ook maar een mens, en ieder mens heeft zijn grens.

Als jij, er vanuit gaande dat je een auto hebt, wordt aangereden door een dronken idioot en je auto total loss is, en jij gewond, zeg je toch ook niet tegen de dader "dank U wel, ik wilde toch net een nieuwe auto kopen?""en al dat gipsverband staat mij geweldig!""wilt U nog een borrel?".

Buiten WP heb ik nooit problemen, maar er zijn er op WP die "gewoon"graag ruzie maken, geven ook andere (ex-) gebruikers aan. En niet aan gevoellens van anderen denken, of het kan ze niet schelen. Vandaar dat er helaas al veel zijn weggegaan. Triest maar waar. Straatspoor (overleg) 24 mrt 2024 06:35 (CET)[reageer]

Graag gedaan, geen probleem. Ik zet ons gesprek puntsgewijs voort.
  • Straattrein: Eerst een zijspoor; heb je dat ook in de papieren Dikke Van Dale opgezocht? Verder: wat telt bij consensus is consensus. Ik vind het zelf ook zeer lastig wanneer de uitkomst van consensus verandert. Maar men kan nu eenmaal niemand uitsluiten, dus 'nieuwe' leden van een groep die consensus proberen te bereiken hebben ook het recht mee te praten en te sturen.
  • Kroeg: Ik gok dat je het kopje "Leesbaarheid" bedoelt? Dat lijkt me een stevige maar wel prima discussie. Maaaaarrrrrrr: één tekst is wel zo ongepast! "Een fijn mannetje zijt gij, maar niet heus." is puur op de man spelen en zwart maken!
Iets anders wat ik heel belangrijk vind: ik zie je daar (en anderen óók elders, maar ik ben hier met jou in overleg) daar in het gele vakje van de piramide van Paul bivakkeren. De term "onleesbaar" is wat scherp gesteld, men had het beter kunnen verwoorden, maar dit is voor de discussie niet van belang. Ik wil je nogmaals met nadruk oproepen in de piramide naar boven te klimmen. Dat houdt in: het grijze en het paarse vakje en eventueel nog het blauwe vakje.
  • Jij-bakken: Het volgende heb ik ook gelezen: (hij denkt iets te constateren, komt niet met bewijs). En meer dan eens ben ik door je 610 referenties in Straattrein gelopen: je hebt veel moeite gedaan. Je schrijft hierboven: "maar die mijn bijdragen en daarmee ook mij wel meteen zwart maakt". Dat klopt niet: iemand z'n bijdragen bekritiseren staat geheel los van iemand persoonlijk bekritiseren en is al helemaal geen zwart maken. Desalniettemin: in alle gevallen zijn jij-bakken ongewenst. Anders gezegd: jezelf verdedigen mag wel, maar jij-bakken uitdelen mag niet.
  • Artikelen, schrijfstijl, overlegstijl: ik ben (zoals je boven aal aangeeft) bewust dat WP een samenwerkingsproject is. Ik kies er dan ook voor om mijn overleg vriendelijke en oplossingsgericht te houden. Dientengevolge beperk ik het uiten van kritiek bij voorkeur tot het minimum. Idd nodig je me geregeld uit voor samenwerking, ik uit mijn kritiek op je artikelen in de vorm van verbeterpunten op de overlegpagina's van je kladblok. Over je schrijfstijl meldde ik soms wel eens dat eleganter kan. Misschien had ik duidelijker moeten zijn door te zeggen: de leesbaarheid moet in dit lemma beter. Toch minimaal eenmaal heb ik tijdens overleg kenbaar gemaakt me de haren uit het hoofd te willen trekken...
PS: als een dronken automobilist je aanrijdt, zeg je (na afgekoeld te zijn): ik heb schade, ik ben dus benadeeld en ik verwacht schadeloos te worden gesteld. Kortom: zelfs dan geen jij-bakken. KatVanHuis (overleg) 24 mrt 2024 09:52 (CET)[reageer]
Dank je wel.
1.ik heb geen papieren woordenboek. Op Google wordt het wel enkele keren genoemd, maar Street Running train véél vaker.
2. Ja daar ben ik het mee eens, maar ik vind dat eerdere bijdragers ook meetellen. Zoals jij, maar je wil je mening daar niet geven blijkbaar.
3. In je reactie is niet duidelijk wie je bedoelt met die ongepaste uitspraak. Dat/die was aan mij gericht. Uiteraard vond ik het ook ongepast. Maar er zijn er die omgangsvormen en richtlijnen "creatief gebruiken". Niet zo moeilijk, want de richtlijnen zijn ook zo vrijblijvend. (staat niet vast, uitzondering mogelijk) Overigens heeft dezelfde persoon mij eens beter beoordeeld, dus dat hou ik dan maar vast.
4. Ik wil best omhoog in die piramide, maar stuit steeds op een kwade muur van onbegrip en het ontbreken van empathie, die steeds dikker/kwader wordt. Maar als dat zo blijft stop ik met reageren, omdat het dan duidelijk geen zin heeft en de boel escaleert.
5. Ik had tot voor kort nog nooit van jij-bakken gehoord, maar nu ik het weet zal ik proberen me in te houden. Niet eenvoudig als je gewend bent altijd vriendelijk te zijn maar op onvriendelijke wijze benaderd wordt.
6. Nou dat zal dan wel, maar hoe dan ook is niet aardig bijdragen van iemand die je nog nooit gesproken hebt op voorbarige wijze te bekritiseren. Ik heb dat nog nooit gedaan en wil dat ook niet. Ik stel sowieso geen artikel ter discussie en wil ook niet een artikel nomineren voor verwijdering.
7. Dat zou best kunnen dat je eleganter hebt gezegd, en daar houd ik wel van, máár❗️ Een ander wil juist dat ik zakelijker schrijf!😁 En idd heb je dat gezegd over haren uittrekken, maar ik nam aan dat dat grappig bedoeld was. En zo reageerde ik ook. En vele keren heb je mijn arikelen als ze (bijna) klaar waren "bejubeld": "een kundig Wikipediaan/gefeliciteerd/je hebt jezelf overtroffen". Om maar enkele voorbeelden te noemen. Dan kan ik niet anders constateren dan dat het goed is.
8. Het is natuurlijk maar een sarcastisch voorbeeld. Je moet wel héél nuchter zijn om na een aanrijding geen emoties te tonen. En je mag blij zijn als de dader niet vlucht en de schade niet betaald wordt. Straatspoor (overleg) 24 mrt 2024 16:21 (CET)[reageer]
En nog iets, wat ik elders al vaker gezegd heb: ik heb nog nooit een beperking of blokkade gehad, dus zo slecht doe ik het blijkbaar niet. Ik ben er vele tegenkomen die vele straffen gekregen hebben, lange blokkade, permanente blokkade, beperking; En mijn overlegpagina's staan ook niet vol met klachten, over wat dan ook. Zelfs Wikipedianen die al veel langer meedoen kunnen zich soms niet inhouden en krijgen soms een blokkade! Sommigen denken dat zij perfect zijn, maar dat is dus niet zo. Niemand is perfect. Maar dat wist ik allang. Straatspoor (overleg) 24 mrt 2024 16:32 (CET)[reageer]
Nogmaals graag gedaan. Ik pak weer losse punten voor het overzicht.
1. Zonder in het papieren woordenboek gekeken te hebben kan je die claim niet maken, omdat het gratis online deel maar heel beperkt is. Street Running is Engels en valt daarmee buiten de boot.
2. Eerdere èn nieuw bijdragers tellen allemaal evenveel mee. Maar ik heb geen sterke voorkeur, dus ik wacht de uitkomst af.
3. Die ongepast uitspraak was inderdaad aan jou gericht, een sterk voorbeeld van zwart maken. Werkelijk zeer ongepaste gedrag! De vierde zuil van de vijf zuilen is heel duidelijk: blijf beleefd, blijf kalm, enz. Uitzonderingen zijn altijd mogelijk, maar het is niet de bedoeling dat eenieder er creatief mee omgaat.
4. Er zijn altijd twee opties (voel je vrij te kiezen!): òf je bivakkeert bovenin de piramide òf je stopt inderdaad met reageren.
5. Een docent op mijn school zei altijd: 'proberen is niet goed genoeg, stop met dat ongewenst gedrag'. Maar idd en in goed Nederlands: 'it's easier said than done!'
6. Wat betekent hier 'dat zal wel' precies? Als je aan @Romaine zou vragen of bekritiseren iets anders is dan zwart maken, dan gok ik, komt er een vergelijkbaar verhaal. Overigens heb ik ook nog nooit een artikel genomineerd voor verwijdering; en met mij vele vele anderen.
7. Met eleganter bedoelde ik zakelijker/puntiger: ik zal voortaan beter opletten om me geen dichterlijke vrijheden meer te permitteren. Mijn opmerking over haren uittrekken was ook grappig bedoelt, immers humor is een goed blusmiddel tegen frustraties. Ik zou het zelf niet bejubelen noemen, maar een compliment is op z'n plaats waar een compliment verdiend is.
8. Nuchterheid is een deugd die Marcus al eeuwen geleden predikte.
PS: blijkbaar heeft iedereen een blokkade aan z'n broek heeft gekregen die ver over de schreef ging. Er is hierboven ook geen sprake van dat je het slecht doet. Maar er is nog wat ruimte voor verbetering, ook als heb je tegelijkertijd al heel veel vooruitgang geboekt. Proficiat met het reeds behaalde resultaat: puntjes op de i zetten en er kan een strik omheen. KatVanHuis (overleg) 24 mrt 2024 20:47 (CET)[reageer]
Weer bedankt voor je voorbeeldige reactie. Van jou kan ik op vriendelijke wijze leren, terwijl sommige anderen alleen sneren. Ik ga het puntsgewijs af.
1. Ik heb al Trein op de weg voorgesteld, maar geen reacties. Niemand staat er bij stil dat als je de titel veranderd bijna het hele artikel ook aangepast moet worden. Ik vind het ook vreemd dat Engels niet kan, terwijl er zó veel artikelen wel een Engelse titel hebben, gewoon omdat er geen officieel Nederlands woord voor bestaat. Denk aan The Police, Computer, enz. Straatspoor staat wordt óók niet (h)erkent door de taalunie, encyclo, en de online VanDale. Romaine vond op google veel meer het woord straattrein dan ik.
2. Toen ik het destijds volgens de adviezen vroeg aan anderen spraken die ook geen voorkeur uit, dus waar blijf je dan met je goede gedrag?!(😁).
3. In die soaps in de kroeg en het achterkamertje gaat het er soms nog heviger aan toe, en soms zelfs ook bij nominaties. Om maar enkele plekken te noemen. Sommigen lijken WP te gebruiken als "bliksemafleider" van al hun frustraties binnen en buiten WP. Veteranen op WP blijven lang niet altijd koel en beleefd, maar van ànderen wordt wèl verwacht dat ze dat doen. Dat vind ik tegenstrijdig. Zelfs moderatoren houden zich soms niet aan de richtlijnen, terwijl zij juist het goede voorbeeld moeten geven. Ik heb eens op kalme toon héél véél moeite gedaan/tijd gebruikt om een moderator duidelijk te maken dat je zo niet met mensen omgaat. Uiteindelijk vroeg deze om tips, "zodat ik ervan kan leren"(!). Nouja. Dat vond/vindt ik de omgekeerde wereld. Een moderator hoort het goede voorbeeld te geven. Ik heb dan ook geen tips gegeven. (het was immers allang duidelijk wat ik bedoelde)
4. Dat is begrepen.
5.idem.
6. Daarmee bedoel ik dat ik dat zal doen, maar ik blijf het vreemd vinden dat als iemand onnodige woorden gebruikt als "dom", of "jullie idiote hobbyisten" of zoiets, dat de aangesprokene niet mag reageren met "jij bent zelf dom bezig, want je moet beleefd zijn". Het moet dus zo, en ik citeer hier een recent voorbeeld (niet van/naar mij): "Bedankt voor je persoonlijke aanval". Zoals blijkt uit die ene ongepaste reactie, zijn er ook veteranen die er geen moeite mee hebben iemand zwart te maken. Ik ken helaas meer voorbeelden, buiten mij om.
7. Daarom zette ik het ook tussen " ". Je geeft soms zoveel complimenten dat ik er verlegen van wordt. Maar zwartkijkers vegen die complimenten en daarmee jou ervarenheid zondermeer van tafel, en mijn argumenten ook. Dat komt bij mij over alsof je je hele leven nog nooit iets goed gedaan hebt, maar ik zal me er maar niets van aantrekken. Ik heb niet eens een strafblad maar wel een VOG, waar vindt je dat nou nog?!(zeer sarcastisch bedoeld). En dan heb ik dat toch goed onthouden van dat haren uittrekken.
8. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, bij iedereen. Ivm Marcus: "hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen". Een ander bijbels spreekwoord, met splinter en balk, is op WP soms ook van toepassing, en vooral het niet-bijbelse spreekwoord met pot en ketel. Nogmaals beankt. Jij weet tenminste wat opbouwende👍😀 kritiek is, terwijl sommige anderen alleen maar afbreken👎😫. Straatspoor (overleg) 25 mrt 2024 07:16 (CET)[reageer]
Beste Straatspoor, graag gedaan en meteen bedankt voor het compliment. (Ja, ik ben weer terug... er gebeurt veel buiten WP momenteel) En idd ook weer puntsgewijs.
1. Je hebt de procedure keurig doorlopen: heel fijn en een compliment waard! Helaas niet met het gewenste resultaat. (En dat lag niet aan jou) Dat is altijd jammer, maar niet altijd te voorkomen.
Verder: "computer" staat - zo gok ik - wel in de Van Dale.
2. Goed gedrag wordt niet altijd goed beloond. Zeer jammer maar het overkomt ons allemaal wel eens.
3. Zelfs moderatoren houden zich soms niet aan de richtlijnen, terwijl zij juist het goede voorbeeld moeten geven. Ben ik het 200 procent mee eens, echter ook moderatoren zijn maar mensen en hebben wel eens een slechte bui.
Ik heb dan ook geen tips gegeven. (het was immers allang duidelijk wat ik bedoelde) Of het duidelijk was, is lastig te zeggen... Dat kan alleen de ontvanger bepalen.
4. Dat is begrepen. Ik weet nog niet of het stellen van juridische vragen aan argeloze medegerbruikes exact past in de bovenste twee a drie lagen van de piramide...
5. Dit geldt trouwens voor mij en ieder anders mens.
6. maar ik blijf het vreemd vinden dat als iemand onnodige woorden gebruikt als "dom", of "jullie idiote hobbyisten" of zoiets, dat de aangesprokene niet mag reageren met "jij bent zelf dom bezig, want je moet beleefd zijn". In een vrij land mag je dat gewoon vreemd vinden, helemaal prima. Maaarrrr... jij bent zelf dom bezig is een klassieke jij-bak! Reageren mag sowieso wel (en moet om een gevoel van eigenwaarde te behouden!); mogelijkheden zijn vele soorten ik-bakken zoals "ik vind die opmerking niet kunnen" of "ik had het anders/vriendelijker/beleefder gezegd" of met humor zoals "bedankt voor de PA" of "Heb je lekker geslapen?".
7. Dat komt bij mij over alsof je je hele leven nog nooit iets goed gedaan hebt, maar ik zal me er maar niets van aantrekken. Dat kan zo overkomen, maar dat is vaak niet zo ("ga uit van goede wil").
8. Marcus: "hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen". Dat is zeker een goed citaat, maar ik had naar een andere Marcus gelinkt. KatVanHuis (overleg) 5 apr 2024 14:33 (CEST)[reageer]
Fijn dat je terug bent, ik miste je wel. Maar ik ben ook buiten WP bezig, omdat nog geen 5% van de 3786 actieve gebruikers mij graag ziet vertrekken. De vage en tegelijkertijd strenge regels op WP zijn niet geschikt voor mij. Zoals bekend kan ik hun ogen niets goed doen, zelfs niet met hulp. Onder druk stop ik daarom met nieuwe artikelen, en daarom ben ik naar Wikisage gegaan. Ik zou graag met je blijven samenwerken, dus misschien wil jij ook daar meedoen?? Daar zijn minder regels, dus minder conflicten. Veel bedreigde of verwijderde artikelen worden daar bijna automatisch op gezet. Ook die van mij. Ik maak mij daarom niet meer druk over nominaties: verwijderen is jezelf voor de gek houden, want ze zijn dus niet echt weg.
1. Computer zal best in VanDale staan ja.
2. Inderdaad, helaas.
3. Maar die slechte bui valt steeds op mij. En ik wilde geen tips geven, omdat ik verwacht dat een moderator weet hoe het hoort, en mij tips geeft, niet andersom.
4. Ik vraag mij dat al jaren af, en vraag het soms ergens, en ook dat wordt verkeerd uitgelegd. Er lijkt angst voor die vragen te zijn; nog niemand durfde te antwoorden.
Maar wat de piramide van Paul betreft: blijkbaar is die niet zo bekend of geliefd op WP; ik weet eigenlijk op voorhand dat als ik die zou noemen in de kroeg ofzo, dat er minstens één (ik bedoel niemand speciaal) gebruiker woedend😤 roept "f.....r op met je piramide, ga maar lekker op de punt zitten!!" Of zoiets. Sommigen zijn gauw kwaad🌋 en kwetsen graag, helaas. Het is treurig hoe volwassenen met elkaar omgaan.
5. Inderdaad.
6. "Om een gevoel van eigenwaarde te houden": dat is het hem nou juist; aan de ene kant wil ik stoppen met al die vervelende discussies, maar aan de andere kant kan ik niet tegen onrecht.
Wat moet ik daarmee?
7. Sommigen kan het niet schelen hoe het overkomt en hoeveel psychische schade ze aanrichten; reacties met lelijke woorden en uitroeptekens zijn overduidelijk.
8. N.v.t.
Mvg, Straatspoor (overleg) 6 apr 2024 16:30 (CEST)[reageer]
Dankjewel voor je welkomstwoord! En april gaat nog een drukke maand voor mij worden, dus zal hier minder vaak online zijn. Verder: zeer bedankt voor je uitnodiging. Maar aangezien m'n 'to-do-list' hier nog zo lang is, zal het wel even duren voordat ik me op Wikisage begeef. Hieronder dan zeven puntsgewijze reacties.
1. Computer wel en street running - gok ik - niet.
3. Een moderator hoort te weten hoe het hoort, maar is ook maar eens mens. En mensen maken fouten.
4. Ik acht de kans groot dat het antwoord is dat de richtlijnen als wetten gezien dienen te worden omdat die richtlijnen in de 5 zuilen verankerd zijn. Wat ik zie, is dat de arbitragecommissie de richtlijnen vaak ook als wetten gebruikt.
Ik ben me er bewust van dat de piramide van Paul hier nog weinig bekend is, heel treurig en teleurstellend idd.
Ik zal me wenden to iedereen die op m'n OP begeeft en momenteel ben jij dat toevallig. Ik wil je vragen om alles in het werk te stellen om bovenin de piramide te gaan zitten. Daar is het uitzicht sowieso mooier.
5. Zoals Nike zegt: Just do it!.
6. Het is onderdeel van elk samenwerkingsproject om de discussie te voeren. En als je onrecht waarneemt, kun je aan de hand van de piramide plus "ik-bakken" en een snufje humor het onrecht bestrijden.
7. Die lelijke woorden heb ik ook gezien... Ik heb al eens eerder iemand dit zien schrijven in een gesprek met jou, maar ik weet echt niet meer wie. Maar de strekking was: soms komt het rottig over, maar het komt voort uit frustraties en de meesten willen alleen een betere encyclopedie.
8. Het lijkt me dat het advies van Marcus om nuchter te te reageren juist op iedereen van toepassing is.
NB: er is je een tijdelijke blokkade opgelegd, dat had ik niet verwacht. Ik hoop dat arbitragecommissie snel met een rechtvaardige uitspraak komt. Verder ben ik heel blij dat je op de overlegpagina van Mondo hebt gedeeld dat je ooit gepest bent. Ik had daar al veel langer het vermoeden van, maar heb deze aanname nooit geuit omdat ik dat te persoonlijk vond. Ook heb ik de reactie van Matroos Vos gelezen en wil daar slechts aan toevoegen dat ik het er helemaal mee eens ben. Ik vertrouw erop dat we elkaar nog wel spreken, ik ga een drukke maand april in en jij gaat je plek vinden op Wikisage. Tot de volgende keer en voor nu even een heel mooi voorjaar gewenst en veel plezier met het aanmaken van nieuwe artikelen. Vriendelijkste groeten, KatVanHuis (overleg) 7 apr 2024 10:19 (CEST)[reageer]