Portaal:In het nieuws/Sport/2010/mei

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

30 mei[brontekst bewerken]

22 mei[brontekst bewerken]

17 mei[brontekst bewerken]

  • VoetbalDick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van het nationale voetbalelftal van Rusland. De trainer volgt zijn landgenoot Guus Hiddink op. Dat meldt Sergei Fursenko, voorzitter van de Russische voetbalbond. Advocaat werkte eerder in Rusland bij FK Zenit Sint-Petersburg, waarmee hij in 2008 de UEFA Cup won. Hij vertrok onlangs als bondscoach van België, een baan die hij het afgelopen half jaar combineerde met het trainersschap bij AZ.

15 mei[brontekst bewerken]

  • Voetbal – Een week na het veroveren van de landstitel heeft Bayern München opnieuw iets te vieren. De ploeg van Louis van Gaal wint de bekerfinale van Werder Bremen met ruime cijfers: 4-0. Het is voor Bayern de vijftiende triomf in het Duitse bekertoernooi, terwijl de recordkampioen voor de achtste keer de Duitse dubbel behaalt.

12 mei[brontekst bewerken]

8 mei[brontekst bewerken]

5 mei[brontekst bewerken]

  • Atletiek – De Oostenrijkse oud-atlete Stephanie Graf wordt beschuldigt van bloeddoping. De tuchtcommissie van het antidopingbureau NADA is een strafzaak begonnen tegen de winnares van olympisch zilver op de 800 m tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Graf zou ten minste één keer bloed hebben laten afnemen bij het beruchte Weense laboratorium Humanplasma. De Oostenrijkse ontkent niet dat zij tijdens haar actieve loopbaan gebruik heeft gemaakt van de diensten van de kliniek, maar bestrijdt dat zij zich heeft laten injecteren met haar geprepareerde bloed.

2 mei[brontekst bewerken]