Signpost Corner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Signpost Corner ligt in het noordelijk deel van Douglas, tussen Hillberry Corner en Governor's Bridge.
Coureurs draaien bij Signpost Corner rechtsaf

Signpost Corner is een 90º bocht naar rechts op een driesprong in de civil parish Onchan in de stad Douglas op het eiland Man.

De driesprong wordt gevormd door de A18 Bemahague Road en de B11 Avondale Road. Signpost Corner is één van de markante punten van de Snaefell Mountain Course, het stratencircuit dat wordt gebruikt voor de Isle of Man TT en de Manx Grand Prix.

Al vanaf het begin kent de Isle of Man TT een interval-start. Coureurs starten één voor één (vanaf 1949 twee aan twee) met een vaste tussentijd. Pas aan het einde van de race kan dus worden vastgesteld wie er gewonnen heeft. Teams proberen wel altijd de tussentijden van de concurrentie te achterhalen en door te geven. Al in de jaren twintig had het team van BMW een telefoonverbinding met Ramsey, waardoor men de daar passerende rijders kon waarschuwen als een tegenstander sneller was of juist tot rustig rijden kon manen als de overwinning zeker was. De TT-organisatie zelf moest ook proberen al vóór het passeren van start/finish te achterhalen wie er naderde. Daarom werd het circuit in 1920 verlengd tot haar huidige lengte doordat men bij Cronk-ny-Mona linksaf ging waardoor Signpost Corner, Bedstead Corner, The Nook en Governor's Bridge in het parcours werden opgenomen. De hoek Bemahaque Road/Avondale Road werd ingericht als seinpost. De seinpost was telefonisch verbonden met de TT Grandstand, de start/finishplaats ongeveer 2 km verder op Glencrutchery Road in Douglas. TT-officials konden dan met behulp van lampen aan de teams en race-officials aangeven wie er aan kwam. Daardoor konden de Manx scouts ook makkelijker en sneller het scorebord bijhouden. Vanaf Signpost Corner werden ook de teams gewaarschuwd zodat ze zich konden voorbereiden op een pitstop, want men moest tijdens bijna alle wedstrijden tussentijds tanken.

  • In 1953 vonden verbeteringen plaats in het noordelijk deel van Douglas: verbreding bij Bedstead Corner, verhoging van de weg bij Signpost Corner en bij Cronk-ny-Mona.
  • In de winter van 1953-1954, toen de Clypse Course in gebruik moest worden genomen, moest (waarschijnlijk voor de zijspanklasse) de weg worden verbreed op de A18 bij Creg-ny-Baa, Signpost Corner, Cronk-ny-Mona en op de weg richting Governor's Bridge.
  • In 2008 begon een groot programma van wegverbredingen, een rotonde bij Signpost Corner en een nieuwe verbindingsweg tussen Signpost Corner en Governor's Bridge, waarbij bomen gekapt moesten worden op het Bemahague landgoed waar ook het gouvernementsgebouw van Man op staat. In juli en september werd de waterafvoer verbeterd. De races gingen in 2008 over de originele A18 Bemahague Road parallel aan de nieuwe verbindingsweg.
  • In de winter van 2010 werden reparatiewerken uitgevoerd bij Cronk Urleigh en de 13e mijlpaal. Het kruispunt bij Signpost Corner werd veranderd en de waterafvoer en het wegdek werden verbeterd.

Gebeurtenissen bij Signpost Corner[bewerken]

  • In 1935 crashte George Rowly met zijn AJS bij Signpost Corner.
  • In 1936 ging Jimmie Guthrie vijf ronden lang aan de leiding van de Junior TT, maar hij moest tussen Hilberry Corner en Signpost Corner zijn ketting vervangen. Zijn teamgenoot Freddie Frith nam de leiding over. In de zesde ronde kreeg Guthrie bij Parliament Square in Ramsey de zwarte vlag omdat hij hulp van buitenaf zou hebben gekregen. Guthrie reed gewoon door en eindigde als vijfde. Na de race bestormde het publiek de baan, protesteerde Norton en erkende de Auto-Cycle Union haar fout. Guthrie kreeg het prijzengeld voor de tweede plaats. In de eindstand bleef hij vijfde, waar Norton vrede mee had omdat dat voldoende was voor de constructeursprijs.
  • Op 5 september 1952 verongelukte Kenneth James met een Norton Manx op de A18 tussen Cronk-ny-Mona en Signpost Corner tijdens de training van de 500cc "Senior Race" van de Manx Grand Prix
Bronnen, noten en/of referenties