Brouwerij Urthel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Brouwerij De Leyerth)
Naar navigatie springen Jump to search
Brouwerij Urthel
Algemene informatie
Locatie Ruiselede
Eigenaar Hildegarde & Bas Van Ostaden
Oprichting 2000
Bieren
Actieve bieren zie lijst
Lijst van Belgische brouwerijen
Portaal  Portaalicoon   Bier

Brouwerij Urthel (voorheen Brouwerij De Leyerth) is een Belgische brouwerij te Ruiselede in de provincie West-Vlaanderen.

Geschiedenis[bewerken]

Hildegard (Odette) Overmeire studeerde af als industrieel ingenieur met als specialisatie brouwerij. Na enkele jaren les geven en andere opdrachten voor brouwerijen begon ze in 2000 met het brouwen van eigen bier, samen met haar man Bas van Ostaden die onder meer tekenaar is en de tekeningen voor de etiketten maakt. Rond het bier fantaseren ze Erthel-legenden. Sinds 2007 worden de Urthel-bieren gebrouwen in brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot (bekend van La Trappe).

In februari 2011 werd een microbrouwerij gekocht en geïnstalleerd, zodat er vanaf juli 2011 niet meer sprake is van bierfirma Brouwerij De Leyerth maar van microbrouwerij Urthel. De MBS 150 Microbrewery is ontworpen door de Italiaanse firma Spadoni en heeft een brouwketel van 150 liter.

De drie basisbieren blijven gebrouwen bij La Trappe en de microbrouwerij wordt gebruikt voor het experimenteren met nieuwe bieren.

Bieren[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]