Brouwerij Strubbe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Brouwerij Strubbe
De brouwerij in het centrum van Ichtegem.
Algemene informatie
Locatie Ichtegem
Eigenaar Marc Strubbe & Stefan Strubbe
Oprichting 1830
Bieren
Actieve bieren zie lijst
Voormalig Hengstenbier
Lijst van Belgische brouwerijen
Portaal  Portaalicoon   Bier

Brouwerij Strubbe, vroeger bekend als De Maagd van Gent, is een Belgische familiale brouwerij gelegen in de West-Vlaamse gemeente Ichtegem.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1830 startte Carolus Strubbe in Ichtegem een boerderij-brouwerij De Maagd van Gent. In die tijd verbouwden veel brouwers in de zomermaanden zelf de noodzakelijke grondstoffen die in de wintermaanden gebruikt werden om te brouwen. Carolus Strubbe werd opgevolgd door zijn zoon die op zijn beurt opgevolgd werd door zoon Medard. Deze derde generatie veranderde de naam in de huidige naam Brouwerij Strubbe. Diens enige zoon Aimé nam de brouwerij over.
Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog werd er enkel bier met hoge gisting gebrouwen, twee soorten, enkel bier (2%) en dobbelbier (4%). Aimé Strubbe begon daarna, zoals zovele brouwerijen in België, met het brouwen van lagegistingsbieren, eerst Bock en daarna pils. Daarnaast werd het populaire Hengstenbier gebrouwen. Het oude recept van dit bier ligt aan de basis van het huidige Ichtegem's Oud Bruin. Aimé werd opgevolgd door zijn twee zonen, Gilbert Strubbe, die brouwmeester werd en zijn broer Etienne Strubbe, die verantwoordelijk was voor de verkoop en administratie. De neven Marc Strubbe (zoon van Gilbert) en Norbert Strubbe (zoon van Etienne) behoren tot de zesde generatie eigenaars. In 2008 nam Stefan Strubbe (zevende generatie) volledig de taken over van zijn vader Norbert.
Tot 1999 werd in de brouwerij ook water en limonade geproduceerd maar de productie werd stopgezet om de uitbreiding van de bottellijn mogelijk te maken.

Bieren[bewerken | brontekst bewerken]

Onderstaande bieren worden gebrouwen in deze brouwerij :

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]