Club RTL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Club RTL
Logo
Land Vlag van België België (Brussel & Wallonië)
Uitzendgroep RTL Group
Startdatum 1995
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Jeugd
Adres RTL TVI - RTL House
Avenue Georgin 2
1201 Schaarbeek
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Club RTL is de tweede televisiezender van RTL Belgique die zich op Franstalig België richt. De zender startte in 1995 en werkt met een Luxemburgse uitzendlicentie. Deze zender richt zich op Franstalig Brussel en Wallonië. Club RTL zendt uit via de kabel, alsmede via Belgacom TV en in Luxemburg via de digitale ether (DVB-T). Ook wordt Club RTL via satelliet uitgezonden via TeleSat en TV Vlaanderen.

Programma's[bewerken | brontekst bewerken]

RTL Club is een televisiezender gericht op de Franstalig Belgische jeugd. Alle dagen in de ochtend komen er kinderprogramma's voorbij, in de middag zendt RTL Club onder de naam Kids Club uit, een uitzending met Disney-tekenfilms en diverse heropgenomen Studio 100 programma's onder de naam Plopsa.

RTL Club zendt ook vaak live voetbalwedstrijden uit, onder de naam RTL Sport. Eveneens verspreidt Club RTL talrijke uitzendingen van de Franse televisiezender M6, zoals tels que Caméra Café en Kaamelott. In verband met de Luxemburgse uitzendlicentie zendt Club RTL dagelijks het Luxemburgse journaal RTL De Journal uit om 05.00 uur.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdlijn Franstalig Belgische televisiekanalen[bewerken | brontekst bewerken]

Kanaal ZAB4AB3Plug RTLPlug TVClub RTLRTL TVIRTL TVILa TroisRTBF SatTipikLa DeuxRTBF2La UneRTBF1RTBNIRRoulartaRTL GroupRTL GroupRTL GroupRTBF