Dieter Jansen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dieter Jansen
Dieter Jansen 20110923.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Dieter Jansen
Geboren 17 september 1969
Land Nederland
Werk
Jaren actief 1987-heden
Beroep Acteur/stemacteur
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dieter Jansen (Amsterdam, 17 september 1969) is een Nederlandse acteur en stemacteur.

Dieter Jansen als stemacteur[bewerken]

Dieter Jansen is een van de meest gevraagde stemacteurs voor de Nederlandse nasynchronisatie van tekenfilms. Zo is hij bekend van onder andere de Tweenies, waarin hij de stem van Jake doet. Tevens doet hij de Nederlandse stem van Tyson in Beyblade en Edd in Ed, Edd n Eddy, Chicken in Cow & Chicken, de eekhoorn van de Tuttels, het aapje Boots van Dora, Numbah 2 in Kids Next Door, Joey in Yu-Gi-Oh. Hoodsy en Decaan Miller in As told by Ginger, Roger in Juniper Lee, Frank in De Koala Broertjes, Minimus in Atomic Betty etc. Hij sprak ook zijn stem in voor enkele reclames, onder andere van McDonald's en Kellogg's.

In de bioscoop was hij onder andere te horen in Disney's Dinosaur, Monsters & Co, Titan, Piraten Planeet, Back to Gaya en Madagascar.

Hij was de stem van RedCat voor het bedrijf Davilex. RedCat was een serie educatieve softwareprogramma's voor de jeugd, ontworpen voor Davilex. Verder sprak hij ook de stem in van George Wemel in enkele Harry Potter-spellen.

Samen met Stan Limburg en Anneke Beukman is Dieter Jansen de grondlegger geweest van Samen1Stem. Samen1Stem is op dit moment de grootste belangenvereniging voor Stemacteurs van Nederland.

In 2013 is Dieter Jansen verhuisd naar Los Angeles Californië. Momenteel werkt hij aan de serie The new Mr Peabody and Sherman Show van Dreamworks. Dieter Jansen is hiermee de allereerste Nederlandse stemacteur die een rol heeft weten te bemachtigen in een originele Amerikaanse tekenfilm.

Stemmen in films[bewerken]

Stemmen in televisieseries[bewerken]

Stemmen in reclames[bewerken]

Dieter Jansen als acteur[bewerken]

Dieter beleefde zijn tv-debuut met de rol van Jan van Ede in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarna heeft hij nog in verschillende televisieseries gespeeld, zoals Villa Borghese, Flodder (televisieserie), Vrienden voor het Leven, De Sylvia Millecamshow, Onderweg naar Morgen, De Victorie en Voor hete vuren. Voor de kinderzender Nickelodeon was hij elke woensdagmiddag te zien als presentator in wensdagmiddag. Wensdagmiddag was een live televisieprogramma dat Dieter presenteerde samen met onder anderen Everon Jackson Hooi, Aukje van Ginneken en Judith Pronk.

In het theaterseizoen 2004/2005 was hij te zien in het Blijspel "De Tante van Charlie", met verder onder andere Jon van Eerd, Maarten Wansink, Nienke van Hassel en Pamela Teves. Hierin speelde hij de rol van Charlie Wijckerham. In het theaterseizoen 2005/2006 speelde hij de grobbebol Geeltje in de musical Ti-ta-tovenaar in het Efteling theater. In 2009 was hij te zien in de tv-serie De Co-assistent in een gastrol: Karel van Kessel.

In 2010 was hij te zien in een korte film Triade waarna hij met de regisseur en goede vriend Melvin Simons MND-Films oprichtte.

Voor de rest was Dieter Jansen te zien in Vox Scripta van Wie van den Ende voor Stichting Lezen en schrijven die 3 prijzen in de wacht heeft gesleept op het Filmfestival in Utrecht, een Steven de Jong productie: Snuf en het spookslot, in de rol van hoofdinspecteur en een kleine rol in de nieuwe film Quiz van Dick Maas die uitkomt in 2012.

Film[bewerken]

Theater[bewerken]

  • De Tante van Charlie - Charlie Wijckerham
  • Tita Tovenaar - Geeltje de grobbebol
  • Tanchelijn - Wiebel
  • De Draak - Burgemeester
  • Vlees en Bloed - Ricky
  • De Watermachine - ?

Televisie[bewerken]

Externe links[bewerken]