Dutch Design Week

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dutch Design Week
Dutch Design Week 2010
Gehouden in Eindhoven
Organisator Dutch Design Foundation
Deelnemers 2600
Thema Design
Eerste editie 2002
Edities
Vorige editie 2021
Volgende editie 2022
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

Dutch Design Week (voorheen Week van het Ontwerp) is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Waar Dutch Design Week in 2002 nog begon met 20 deelnemers, waren dit in 2016 meer dan 400 evenementen verdeeld over 100 locaties, waaraan 2.500 ontwerpers deelnamen. Het evenement trok in 2018 zo'n 355.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.[1]

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad worden onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten gehouden. Enkele jaarlijks terugkerende onderdelen zijn de 'Graduation Show' met afstudeerwerk van de Design Academy Eindhoven en de expositie van de Dutch Design Awards.

(en) Miriam van der Lubbe over het ontstaan van de Dutch Design Week in 2013

Programmalocaties zijn Strijp-S (waaronder het Veem, het Klokgebouw en Microlab), Sectie-C, de TU/e, het Designhuis, TAC (Temporary Art Centre), het Campinaterrein en tal van kleinere locaties in de binnenstad. Kenmerkend zijn de Design Rides, waarmee gratis van en naar Dutch Design Week locaties kan worden gereden.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Dutch Design Week van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.