iOS 12

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
iOS 12
Logo
Ontwikkelaar Apple Inc.
OS-familie iOS
Voorganger iOS 11
Opvolger iOS 13
iPadOS 13
Bronmodel Gesloten, met opensourceonderdelen
Laatste uitgave iOS 12.5.3 
(3 mei 2021)
Kerneltype XNU
Status Actief
Website apple.com/nl/ios/
Portaal  Portaalicoon   Informatica

IOS 12 is de twaalfde versie van het iOS-besturingssysteem voor mobiele apparaten met touchscreen, ontworpen door het Amerikaanse computerbedrijf Apple Inc. Deze versie van het besturingssysteem is de opvolger van iOS 11 en werd aangekondigd op het WWDC op 4 juni 2018 te San Francisco, Californië, VS. Het besturingssysteem verscheen op 17 september 2018.

Functies[bewerken | bron bewerken]

Nieuwe elementen zijn onder meer te vinden in Berichten, Facetime, Foto's, Safari en Kaarten.

Volgens Apple zullen de apparaten na de update sneller reageren, doordat er verbeteringen zijn aangebracht aan het besturingssysteem en de apps. Met de functie Schermtijd kunnen gebruikers inzicht krijgen in de gebruikstijd van hun apparaat. FaceTime ondersteunt nu maximaal 32 deelnemers. Berichten kunnen afzonderlijk worden geopend of gegroepeerd per app.

De functie Niet Storen is uitgebreid met Bedtijd waarbij oproepen naar de geschiedenispagina worden doorgestuurd. Ook biedt die functie een donkerder scherm.

De applicatie iBooks is hernoemd naar Apple Books.

Ondersteunde apparaten[bewerken | bron bewerken]

IOS 12 is beschikbaar voor de iPad Air en hoger, iPad Pro en hoger, iPad mini 2 en hoger, iPhone 5s en hoger en de zesde generatie iPod touch.