Apple TV+

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voor andere hardware, software of diensten van Apple Inc. zie Apple TV
Apple TV+
Apple TV+
Genre Films en series
Beschikbaar in Meer dan 100 landen
Oprichting 1 november 2019
Onderdeel van Apple Inc.
Hoofdkantoor Apple Park
Cupertino, Californië
Land Verenigde Staten
Aantal gebruikers 33.6 miljoen (11 mei 2021)
Platforms macOS, iOS, Android, Chrome OS, Windows
Industrie Amusement
Website Apple TV+
Portaal  Portaalicoon   Media

Apple TV+ is een Amerikaanse streamingdienst van Apple Inc.. De reclamevrije dienst, waarvoor een abonnement moet worden afgesloten, werd aangekondigd op 25 maart 2019 door Apple's chief executive officer Tim Cook en ging op 1 november 2019 van start.

De streamingdienst biedt een selectie van films en series die exclusief voor Apple TV+ zijn ontwikkeld, Apple Originals. Het koos hiermee een andere strategie dan concurrenten als Netflix, dat in de beginjaren vooral licenties van reeds uitgebrachte en uitgezonden films en series aankocht om zo een groter aanbod te kunnen aanbieden aan abonnees.

De service is te gebruiken via de Apple TV-app, die standaard wordt geïnstalleerd op iOS-apparaten. Ook kwam de Apple TV-app beschikbaar op andere consumentenelektronica, waaronder smart-tv's van Samsung. Daarnaast is Apple TV+ ook op een gewone TV te bekijken via een Apple TV-ontvanger.

De lancering van Apple TV+ – en het gelijktijdig aangekondigde Apple TV Channels – maakt onderdeel uit van de strategie om de omzet uit Diensten van Apple te laten groeien.

Programmering[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van Apple TV+ originals series voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Zie Lijst van Apple TV+ originals films voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de jaarlijkse Oscaruitreiking van maart 2022 werd bekend dat Apple TV+ als eerste streamingdienst een Oscar wist binnen te slepen met haar filmproductie CODA.[1]