AirPods

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AirPods
Apple AirPods en opbergdoosje
Apple AirPods en opbergdoosje
Type Hoofdtelefoon
Ontwikkelaar Apple Inc.
Verschijning 7 september 2016
Processor(s) Apple W1-chip
Basisprijs Vlag van NederlandVlag van België 179
Vlag van Verenigde Staten $ 159
Website www.apple.com
Portaal  Portaalicoon   Computer
Informatica

De AirPods zijn draadloze oordopjes gemaakt door Apple Inc. die er grotendeels hetzelfde uitzien als vorige oortelefoons die door het bedrijf gemaakt zijn, echter zijn deze in staat draadloos te werken via Bluetooth. Hierdoor is de interactie van de gebruiker met de oordopjes vernieuwd, zo kan men een AirPod uit het oor halen waardoor de muziek gepauzeerd wordt, en door twee keer op een oordopje te tikken kan Siri geactiveerd worden.[1] De AirPods werken met ieder apparaat dat over Bluetooth beschikt, maar er zijn meer functies beschikbaar als ze gekoppeld worden met een Apple-apparaat waarop minimaal macOS Sierra, watchOS 3 of iOS 10 geïnstalleerd staat.

De AirPods zijn op 7 september 2016 geïntroduceerd, samen met de iPhone 7 en Apple Watch Series 2. Apple kondigde toen aan de oordopjes vanaf eind oktober uit te leveren aan klanten.[2] Het bedrijf stelde echter de verkoop voor onbepaalde tijd uit om het product verder te verbeteren.[3] Uiteindelijk stelde Apple de AirPods op 13 december 2016 beschikbaar via de Apple Online Store, waarna de eerste exemplaren een week later aan klanten geleverd werden.

Kritiek[bewerken]

De AirPods hebben sinds de uitgave verschillende punten van kritiek ontvangen, waaronder de door velen genoemde hoge prijs van 179 euro. Daarnaast klaagden veel mensen die eerder oordopjes van Apple gedragen hebben, dat het mogelijk is dat de relatief kleine dopjes uit het oor kunnen vallen. Onderzoek door journalisten met prototypen van de AirPods, heeft echter uitgewezen dat de kans dat dit tijdens normaal gebruik gebeurt zeer klein is.[4]