Apple Developer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Apple Developer (eerder Apple Developer Connection genoemd) is het ontwikkelaarsnetwerk van het Amerikaanse computerbedrijf Apple. Het netwerk is ontworpen om softwareontwikkelaars te helpen met het maken van applicaties voor OS X en iOS.

Via het netwerk word ook nieuwe versies van de besturingssystemen getest. Ontwikkelaars kunnen deze downloaden om lokaal te gebruiken, het is dus al vaker gebeurt dat deze software beschikbaar kwam voor iedereen. Dit is in het verleden gebeurt met Mac OS X 10.4 en OS X 10.7. Sindsdien heeft Apple een beveiligingsmechanisme ingebouwd.

Inbraakpoging[bewerken]

Van 18 tot 27 juli 2013 konden ontwikkelaars geen toegang meer krijgen tot het gebruikersportaal. De meeste dachten in het begin aan onderhoudswerkzaamheden die wat langer duurden dan normaal. Vier dagen later kwam Apple met een verklaring. Een onbekende persoon had een poging gedaan om in te breken bij de website om zo persoonlijke informatie van ontwikkelaars te verkrijgen. Volgens Apple zit de meeste informatie achter een encryptie, maar kan niet uitsluiten dat persoonsgegevens als naam, e-mail en adres zijn gestolen.

In reactie daarop hield Apple zich gelijk bezig met het opnieuw opbouwen van het systeem, door middel van het bijwerken van de software die de server draait en het opnieuw opbouwen van de gehele database. Ontwikkelaars waarvan het abonnement rond deze tijd zal verlopen kregen van Apple een verlening, zodat hun apps in de App Store beschikbaar bleven.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]