Naar inhoud springen

J.P. van Eesteren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Feyenoordstadion
Groothandelsgebouw
Euromast

Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren B.V. is een Nederlandse aannemer.

Het bedrijf is in 1932 in Rotterdam opgericht door Jacobus Pieter van Eesteren (1901-1972).[1] Hij was de jongere broer van Cornelis van Eesteren.

Een van de eerste bekende bouwwerken die door J.P. van Eesteren werd gebouwd is het Feyenoordstadion in Rotterdam. Tijdens de oorlog werden in opdracht van de Rijksgebouwendienst bewaarplaatsen voor Nederlandse kunstschatten gebouwd.

Het bedrijf kwam tot bloei in de jaren van de Wederopbouw met de bouw van ERA-flats. Hiermee kon snel en goed worden ingespeeld op de naoorlogse woningnood. De flats, resultaat van een rationeel industrieel bouwproces, ook bekend als tunnelbouw[2], konden in een hoog tempo verrijzen en hielpen grote groepen mensen aan goede en betaalbare woonruimten.

Projecten die door J.P. van Eesteren werden gerealiseerd omvatten onder meer:

  • de herontwikkeling van het Stationspostgebouw te Den Haag (2021)

De N.V. Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren werd in 1972 overgenomen door de Overzeese Gas- en Elektriciteitsmaatschappij N.V. (OGEM).
Sinds 1982 maakt het bouwbedrijf deel uit van de TBI Groep. Op 1 februari 2012 is Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren gefuseerd met Heijmerink Bouwbedrijf en is de naam gewijzigd in J.P. van Eesteren.

In 2016 is de hoofdvestiging van J.P. van Eesteren verhuisd van Barendrecht naar Gouda. Deze vestiging is het kenniscentrum waar gewerkt wordt aan grote, complexe, geïntegreerde projecten. Daarnaast zijn er nevenvestigingen in Houten en in Amsterdam van waaruit verbouw, onderhouds- en renovatiewerkzaamheden worden aangestuurd.

Opdrachtgevers waar onderhoudswerkzaamheden voor worden uitgevoerd:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]