Kaat Mendonck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kaat Mendonck (Beveren, 1976) is een voormalige radiopresentatrice voor Urgent, Studio Brussel en Radio 2. Sinds 2017 is ze regioverantwoordelijke van Radio 2 Limburg.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Kaat Mendonck volgde de opleiding Politieke en Sociale Wetenschappen. Na het behalen van haar diploma leefde ze een half jaar in het Verenigd Koninkrijk en twee maanden in India en Nepal.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Mendonck begon haar carrière op de regionale televisiezenders Kanaal 3 en AVS. Later was ze reporter bij de financiële zender Kanaal Z. In 2004 begon ze voor Studio Brussel als nieuwslezeres te werken. Tussen 2005 en 2007 werkte ze als redactrice voor het programma Mekka en was ze de presentatrice van Lazy Sunday, een programma met rustige muziek.

Daarnaast werkte Kaat voor het productiehuis Kanakna. In 2005 was ze de presentatrice van het Kortfilm Festival en verzorgde ze de dubbing voor de film Een Ander Zijn Geluk.

In het najaar van 2007 maakte Mendonck de overstap van Studio Brussel naar Radio 2. Ze nam er het programma De Grote Beer over van Albrecht Wauters. Vanaf begin 2008 werd Kaat presentatrice van het ochtendprogramma Ochtendpost bij Radio 2 Limburg en is (eind)redactrice nieuws en reporter. Sinds juni 2017 is ze programmaverantwoordelijke van Radio 2 Limburg.

Kaat is in haar vrije tijd zytholoog en kaasmeester. Samen met haar vriend vormt ze het dj-duo Chick on Hippo.