Dré Steemans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
André (Dré) Steemans
Dré Steemans
Bijnaam Felice Damiano, Felice
Geboren 1 oktober 1954
Overleden 9 oktober 2009
Land Vlag van België België
Portaal  Portaalicoon   Media

André Maria Marcellus (Dré) Steemans, beter bekend onder zijn pseudoniem Felice Damiano, later kortweg Felice, (Lubbeek, 1 oktober 1954 - Diest, 9 oktober 2009) was een Belgisch tv-presentator.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hij was afkomstig uit het Leuvense, maar bracht een groot deel van zijn jeugd door in Maasmechelen, waar hij later ook woonde. Dré Steemans was in zijn jeugd actief bij Chiro Maasmechelen als leider, hoofdleider, volwassen begeleider en later als kok.

Televisiecarrière bij de BRT/VRT[bewerken | brontekst bewerken]

Steemans debuteerde op zondagmiddag 1 september 1985 in het BRT2-radioprogramma Het Genootschap, waarin hij met een Italiaans accent korte stukjes bracht onder zijn alter ego Felice Damiano, kapper uit Eisden-Maasmechelen. Dit typetje viel meteen erg in de smaak. Vervolgens presenteerde hij op donderdagavond zijn allereerste programma Felice!, een ludieke quiz.

Hij kreeg spoedig hierna zijn eigen tv-programma Johnnywood, en ook een praatprogramma, Incredibile.

Van 1992 tot 2002 presenteerde Steemans met Herwig Van Hove op TV1 het kookprogramma 1000 Seconden.

Een van zijn meest populaire programma's was het muzikale spelprogramma Het Swingpaleis, dat hij van 1996 tot 2006 presenteerde op de VRT. In de zomermaanden presenteerde hij een gelijkaardig programma, Biebabeloela.

In 1998 presenteerde hij vanuit de Franse Camargue de talkshow Als God in Frankrijk en legde hij zich toe op spelprogramma's zoals Als je haar maar goed zit!.

Overstap naar SBS[bewerken | brontekst bewerken]

Op 15 maart 2006 stapte Steemans over naar het bedrijf SBS, dat in Vlaanderen de zenders VT4 en VIJFtv beheert.

In oktober 2006 publiceerde hij het boek Jongens onder elkaar dat handelt over zijn ontluikende homoseksualiteit in het internaat in Rotselaar.

Voor VIJFtv presenteerde hij elke weekdag het spelprogramma Te nemen of te laten, terwijl hij voor VT4 de presentatie van Supertalent In Vlaanderen voor zijn rekening nam. Later presenteerde hij ook nog Koken met een sterretje met Wout Bru en Can you Duet? met Ann Van Elsen op VT4. Tevens presenteerde hij de eerste versie van Boobytrap in Nederland.

Radio[bewerken | brontekst bewerken]

Hij stond ook mee aan de wieg van Radio Donna. Hij had onder meer een kookrubriek in het programma Vrouwentongen van Leen Demaré.

Overlijden[bewerken | brontekst bewerken]

In de herfst van 2009 overleed Dré Steemans onverwachts in zijn slaap, ten gevolge van een hartinfarct, acht dagen na zijn 55ste verjaardag.