Nesselande (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Nesselande RET Metro
Perron van het metrostation.
Perron van het metrostation.
Plaats Rotterdam
Afkorting Nsl
Opening 29 augustus 2005
Perrons 1 (Eilandperron)
Perronsporen 2
Metrolijn  B 
Streekbus 175 | 575
Qliner 383
Nachtbus BOB-bus: B1
Vervoerder RET
Arriva
Reizigers 2146 (2014)[1] per dag
Coördinaten 51° 59′ NB, 4° 35′ OL
Nesselande (metrostation)
Nesselande (metrostation)

Locatie van het metrostation

Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Het Rotterdamse metrostation Nesselande is het eindpunt van metrolijn B in de gelijknamige wijk Nesselande in de deelgemeente Prins Alexander. Vanaf dit station vertrekken metro's in de richting Schiedam Centrum en vanaf 2019 richting Hoek van Holland Strand

Het station is ontworpen door architect Hans Moor, en is op 29 augustus 2005 geopend door onder anderen Leontien van Moorsel (op dat moment inwoonster van Nesselande), Wilfried de Jong en wethouder Stefan Hulman. De opening vond plaats door een speciale rit met een platte werkwagen met daarop Leontien van Moorsel op de fiets, die de metro het viaduct opreed.

Ten noorden het station bevinden zich de circa 100 meter lange uitloopsporen.

Onder de perrons bevindt zich de stationshal waar ook een kantoortje gevestigd is. Tevens staat er op het perron een kleine personeelsruimte. Het station is voorzien van tourniquets bij beide toegangen.

Naast de ingang onder het viaduct ligt een klein Busstation met 3 perrons. Hier stoppen Arriva Buslijnen 175 en 383 (Qliner). Als lijn 175 niet rijdt stop Belbus 575 hier. Ook de Bob-bus Lijn B1 stopt hier.